Зверство -убито и одрано куче
Публикувано: 28 August 2010 - 05:58 PM
Деградацията на нашето общество май е безгранична...
Телевизиите също се включват в оповестяването на поредното зверство. Дано вече да се прояви по-голяма ангажираност и от съответните органи, защото гражданското общество е отдавна достатъчно активно.

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 28 August 2010 - 06:57 PM
Има ли вече или ще има ли адекватно отразяване по ТВ? Или ще остане поредният случай, в който е пострадало "просто едно животно"? Не може да е истина в какво общество живеем... дори една нищо и никаква поправка в закона не направиха... какво още чакат...
Публикувано: 28 August 2010 - 07:16 PM
Няма ли начин приютът да бъде свързан към СОТ.След като някой е успял да извърши такава гадост,възможно е да се появят последователи /за съжаление/.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 28 August 2010 - 07:18 PM
Ааааххх много рядко ми се случва,ма мисля да си изпусна нервите в случая....
Мамка му и гадост...Точно преди да си гo вземат бъдещите стопани...
Ами принципно съм много нормална,обективна и разсъждаваща ,логично персона....
Ма днес мисля да кълна наред и най вече този,който си е позволил...
Както и да е...Ще има възмездие Вярвайте ми...Дали ще бъде законовo, или ще му изсъхнат нещастните ръчички на въпросният извършител....няма значение...Възмездие и справедливост ще има...Трябва да се Вярва в това...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 28 August 2010 - 07:52 PM
Убедена съм, че случаят съставлява престъпление по смисъла на чл.325 НК хулиганство.Просто не мога да си представя нещо по-съответстващо на това (та то е демонстративно закононарушение, та какво по-голямо неуважение към обществото от показно нарушаване на закон, още повече свързано с навлизане в общинска собственост и пр.и пр. и може да се отнесе към квалифицирания случай - изключителен цинизъм и дързост), копирам въпросния член, не гарантирам, че е последна редакция, но това е смисълът му:
325. (1) (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
(2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
Публикувано: 28 August 2010 - 08:13 PM
mil_, в 28 August 2010 - 06:57 PM, написа:
Убедена съм, че случаят съставлява престъпление по смисъла на чл.325 НК хулиганство.Просто не мога да си представя нещо по-съответстващо на това (та то е демонстративно закононарушение, та какво по-голямо неуважение към обществото от показно нарушаване на закон, още повече свързано с навлизане в общинска собственост и пр.и пр. и може да се отнесе към квалифицирания случай - изключителен цинизъм и дързост), копирам въпросния член, не гарантирам, че е последна редакция, но това е смисълът му:
325. (1) (изм.,ДВ,бр.103 от 2004 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
(2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.
Оооохх изказах мнение точно за тези като Вас mil_ в една друга тема и едно мое просветление...
Продължавайте в същият дух...
Такива ,като мене стоят плътно зад вашите разсъждения и обосновани законово мисли и идеи....Дано...
Все някога ще осъзнаем,че има начини за адекватна и светкавична реакция...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 28 August 2010 - 08:24 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 28 August 2010 - 08:46 PM
Публикувано: 28 August 2010 - 08:57 PM
Публикувано: 28 August 2010 - 09:21 PM
Успях да хвана репортажите по БТВ и по Нова Телевизия в централните новини, едва ли са само те. Репортажите бяха подробни и сериозни. Имаше интервюта с осиновителите от Холандия, изключително симпатично семейство. Гледайте и късните емисии.
Публикувано: 28 August 2010 - 09:45 PM
Публикувано: 28 August 2010 - 10:19 PM
Може би и не само ние ...
Жестокост , насилие , извращения !
Човекът бил венец на природата !....
Никога ! Човекът е трън в този венец .Отровен !!!
Ще Ви кажа ,че по селата баби и дядовци ежегодно убиват с лопати ,в чували , в реки и кладенци хиляди кучета и котки !!!

Вход

Горе
Цитиране +