Dog.bg Форуми : Зверство -убито и одрано куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зверство -убито и одрано куче Оцени темата: ***** 3 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Recorder Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 August 2010 - 05:20 PM

Показване на мнениетоLG9, в 29 August 2010 - 02:33 PM, написа:

Абе user123 и Recorder вие да не се познавате и да се наговаряте кога да пишете? :ab_041: Вече 4 мин ли отнема да се логнеш от единия на другия юзър? ...

кажи ми как , и ще ти докажа че не съм Кучемраз . Ако искаш ми провери IP-to
и ще си позволя да те копирам малко :
Само 4 мин ли отнема да стигнеш от Добрич до Велико Търново ? то бива тъпи хора , ама ти...

#102 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 August 2010 - 05:38 PM

Мисля, крайно време е да се намеси мод, да изтрие излишните коментари, да банне излишните потребители и да въведе ред. Разговора отиде доста далеч от темата!
Безобразие е! Вчера е убито кученце, а вие тук се карате кой, с кой никнейм влизал и с какво АйПи. Има хора и за тази работа, Модераторите къде са!!!??? Темата е създадена за това да се помисли как може да се помогне, а не да стане поредната тема тип ругантни- обиждания- спорове! Имаите малко уважение!
Имаше спорна тема! Отидете и се караите там!!!

Моите съболезнования за кученцето! Сега със сигурност е на по- добро място! А за извършителя... той ще си го получи, всичко се връща!

#103 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 05:47 PM

Показване на мнениетоTali, в 29 August 2010 - 04:43 PM, написа:

Мисля, крайно време е да се намеси мод, да изтрие излишните коментари, да банне излишните потребители и да въведе ред. Разговора отиде доста далеч от темата!
Безобразие е! Вчера е убито кученце, а вие тук се карате кой, с кой никнейм влизал и с какво АйПи. Има хора и за тази работа, Модераторите къде са!!!??? Темата е създадена за това да се помисли как може да се помогне, а не да стане поредната тема тип ругантни- обиждания- спорове! Имаите малко уважение!
Имаше спорна тема! Отидете и се караите там!!!

Моите съболезнования за кученцето! Сега със сигурност е на по- добро място! А за извършителя... той ще си го получи, всичко се връща!

:ba_025:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#104 Потребителят е офлайн   samanta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 09:38 PM

Аз бях също потресена от новината. Първо чух, че се е случило нещо с куче, после нямах сили да слушам, защото ми стана много зле и дъщерята изключи телевизора, Но нормално е да разбера чрез ФБ, където съм добавила всички подобни сраници за животните и новините около тях. Няма да иказвам възмущението си и тъгата, която изпитвам, само се чудя как така там проникват хора , които да правят това и то посреднощ. От темите които четях за Богров, бях изключително впечатлена как се допринася с любов и грижи за кученцата там. Мислех си ,че е най-сигурния приют и някак се радвах ,че има такъв. Сега вече не знам, единственно съм сигурна, че този направил това отвратително нещо заслужава повече от най - гадните престъпници за "назидание"!
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2010 - 10:19 PM

Случаят е много отвратителен, но за съжаление не е неочакван. Винаги е имало и ще има болни хора. Проблемът не е в тях, а в липсата на каквито и да е наказания за подобни жестокости. Едва ли е нужно да си припомняме няколкото знакови случая с убито дете, убито куче и т.н.
Сценарият е винаги еднакъв. Смешни присъди и медийна пропаганда за гадните кучета. Ерго това Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА.
И вместо да пишем 5 страници с тюхкания и мрънкания, май е по-добре да се спретне един добре организиран протест, както и да се сезират всички по веригата - от СО до СЕ.
Тук поне има грамотни хора за това.
User's Signature

Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Lovesick_94 Икона

Публикувано: 29 August 2010 - 11:08 PM

Вчера научих за случея. Наистина много обичам кучетата и всички животни. Имам един познат който още от вчера събира хора които са съгласни на протести в София! Не е определена дата или час все още но наистина и за сега има много желаещи. Търси хора над 18 години и ако има желаещи тук нека да ми пишат на пощата lovesick_1994@abv.bg. Наистина ще е хубаво да съберем хора. Целта на митинга е да се овеличат един вид правата на животните. Да има наказание ама истнинско наказание за извършителите на такива неща...

#107 Потребителят е офлайн   Lovesick_94 Икона

Публикувано: 29 August 2010 - 11:11 PM

Който желае просто да пише и аз ще ви свържа с човека! :smile: Благодаря ви предварително!!!

#108 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 30 August 2010 - 12:16 AM

Защо е изтрита темата с извинението на Кучемраза???
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#109 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 12:46 AM

Хайде стига Моля всички от сърце....
Много удърдно, и в типичен познат стил,се опитвате или по скоро сте фалшиви в изказвания тип....
'Оооххх колко ми е мъчно за одраното кученце'...
Ама видиш ли ,хайде да си губим времето ,и ни е по интересно и интригуващо да се занимаваме и отделяме внимание на пъпчасали пубертетски просветления и идеи(тип кучемразеца ли е какво ли е незнам)...
Мдаааа лошооо,лошооо...
Или ще се научиме че ,когато Истински се възмущаваме, и Искаме да бъдем наистина съпричастни към някаква ситуация, е необходимо да бъдем последователни и заинтересовани докрай...или по добре да не се излагаме...

В един пост от някоя си страница(че вече загубих наистина последователността на темата)....един потребител предложи професионална консултация за охранителна система на приюта...Имаше и няколко други смислени предложения и идеи....
Ма Hееее... Кучемразеца или които и да е следващия са важни.... :ud_009:
Хайде Моля всички....Затова сме на този хал...3атова и утре ,може би ще има подобни новини,като за малкото невинно създание,за което се отделиха 2 страници внимание,нищо по същество ....и приключи всичко.... :mg_062:
На този етап,въобще не се учудвам ,че има такива явления в България... :dry:
User's Signature

#110 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 09:58 AM

Не знам за вас, но аз още не мога да се съвзема от този случай.... От както гледах репортажа, само този бебок ми е в главата. 2 дни отбягвам да вляза тук, страх ме е да науча подробности...Не ми излиза от ума колко изплашено е било кученцето, какво ли си е мислило..., те много странно се примиряват със съдбата си и я приемат...Дори и в момента плача...
Адски гнусно е.
Знам, че сега е на по-добро място, но така ли е трябвало да отиде там?!
Дано го хванат този изрод и да не стане както с Мима - нищо....А ние все на Божие възмездие да се надяваме...

#111 Потребителят е офлайн   techichi Икона

• !!! CHIHUAHUA !!!
  • PipPipPip
  • Interests:https://www.facebook.com/mini.muzzles

Публикувано: 30 August 2010 - 10:44 AM

grigo009,
тъй като явно за втори път Ви дразня с различното си мнение по темата ще се съобразя с вас и повече няма да се интересувам какво става тук,за да не съм фалшива в изказвания тип...Възмущенията и на осталите също доколкото виждам.Ами всеки според възможностите си.Е,дано този път има някакво качествено развитие на проблема.Успех на всички!
User's Signature

MINI MUZZLES
chihuahua kennel
Sofia

#112 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 11:37 AM

Аaaa има някакво недоразумение...
Не,Неее,Нееее се дразня лично на Вас...Вярвайте ми...
Единствено ми се искаше, най накрая да се отклони вниманието от индивиди, като ...Кучемразци,Коткомразци,Хоромразци и въобще всякакъв подобен тип, Hерилевантни и най вече ,Hезаслужаващи никакво внимание същества,наричащи се Някакви се Мразци...
Защото всеки с обективно мислене и поглед над нещата,ако прочете темата от самото начало-досега ,ще забележи...Какво имам в предвид и ,какво всъщност има вероятност, мъничко да ме е подразнило...
А именно,че неусетно се измести Cъщинският въпрос, и хората много по настървено отделиха внимание на някакъв второстепенен фактор, и унесени във вихъра на моментни чувства,Забравиха Първопричината...
Малката ,Cладка и Hевинна Първопричина...Най нагло заклана и одрана,Ама Наистина...Не просто някакви думи ,хвърлени в пространството,а белмилостен и болезнен ФАКТ...

P.с...Съжалявам,ако съм Ви засегнала по някакъв начин...Не е било умишлено и конкретно насочено към Вас...
Обикновенно са необходими доста повече от един човек ,и най вече някакъв доста болезнен мотив, за да си позволя да бъда малко по рязка от обикновенното...и да започна наистина да се дразня...:rc_036:
User's Signature

#113 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 30 August 2010 - 12:03 PM

Показване на мнениетоtechichi, в 30 August 2010 - 12:21 AM, написа:

Защо е изтрита темата с извинението на Кучемраза???

Изтрих я. Идиотщини.
Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2010 - 04:12 PM

Хора, спрете наистина да се обиждате и дразните по между си. Тук трябва да ни обедини една цел - да не допускаме такива неща, да си издействаме наказания за такива изроди, да си издействаме зоополиция, да участваме активно и не само на думи в протестите и исканията. Всички тук се грижим за много животни, почти и само със собствени средства, всички сме свидетели на какво ли не и поради тези причини съзнанието и психиката ни са болезнено изострени. Нямаме институция, на която да разчитаме в труден и тежък момент и се оправяме сами. Зверствата са навсякъде из страната ни и за огромна част от тях дори не научаваме и то пак поради тази причина - няма наказания дори и да го знаеш кой е.
От оня ден не ме оставя една мисъл и се чудех да я напиша ли, ама ще я напиша: Ами ако този, който е сторил това с кученцето в Богров се е внедрил сред нас и дори идва в Богров като доброволец, или и аз незнам като какво?

#115 Потребителят е офлайн   mayaya Икона

Публикувано: 30 August 2010 - 07:55 PM

Току що се регистрирах. Аз съм "коткарка", защото от 20 години в къщи се гледат и глезят котараци. Но това не ми пречи страшно да обичам и кучетата, особено така наречените "помияри", защото съм се уверила, че те са 100 пъти по-интелегентни от нас, "богоподобните" човеци. Просто се чудя откъде ни идва самочуствието, като си знаем кусурите!
Трудно ми е да опиша колко съм потресена от зверското убийство на сладкото и невинно бебенце - непрекъснато ми е в главата, направо се побърквам!
За това бих искала да знам, има ли нещо открито по въпроса, има ли шанс да се открие изверга и да се предотвратят подобни ужаси?!
Моля, дръжте ни в течение, доколкото е възможно! :eyes:

#116 Потребителят е офлайн   Lovesick_94 Икона

Публикувано: 31 August 2010 - 02:17 AM

Извинете но щом всички тук толкова искат да помогнат защо никой не реагира на това което написах!!! :excl: :excl: :excl: :dh_188:

#117 Потребителят е офлайн   raindrop Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 03:47 AM

Няма ли в близост до приюта някаква сграда, снабдена с видеокамери, които да има вероятност да са заснели извършителя? А пътни камери по пътя към приюта, които да са снимали преминаващите коли отиващи в посока на приюта? Има ли наблизо някакви жилищни сгради, ако има - все някой трябва да е бил буден и да е видял или чул нещо?? Ако има клошари и бездомници в района - разпитани ли са, може те да са видяли нещо?

Мислено ли е върху варианта да се наеме частен детектив да работи върху случая? Има ли психолог или психиатър, който да направи психологически портрет на престъпника?

Виждам, че е обявена награда за информация за извършителя, но 1000 лв. ми се струват недостатъчен мотиватор. Ако някой знае нещо, дали би го изпял за 1000 лв? Има ли начин да съберем повече пари?

Моите хипотези относно извършителя и мотивите му:

Най-важният въпрос е - към кого е насочено това престъпление? Коя е целяната жертва? Аз лично почти изключвам варианта това зверство да е насочено специално към малкото кученце или към бъдещите му холандски осиновители. Също не мисля, че може да е вътрешен човек. За мен това би могло да бъде:

- Атака срещу Богров и хората, които стоят зад него - иска да покаже на "кучкарите" как напук на усилията им може да се изгаври с животните, за които те се грижат, както си поиска. Контролът и властта са в неговите ръце. Той е шефът, той решава, той командва. Избира невинна жертва - бебе-кученце, което освен това е пред осиновяване, защото това ще боли най-много. Иска да каже: "Каквото и да правите за животните, колкото и да се борите, в моя власт е да съсипя труда ви за минути." Оставя главата и кожата на кученцето, прибира трупа - Гаври се. Показност, черен театър, иска да ужаси, да стресира, да потресе. Лишава хората от възможността да погребат кученцето. (Искам да попитам претърсен ли е из основи приютът за трупчето на кученцето?)

- Желание за медийно внимание - след случая с Мима и медийния интерес, той знае, че деянието му ще се превърне в новина. Не просто убива някак си някое си куче някъде си, а създава своето творение, своето произведение. Горд е с него. Иска да го види по телевизията, да прочете за него във вестника. Може да го възприема като своето изкуство (на много места се споменава теорията, че извършителят е професионален касапин).

- Някакъв вид бас, предизвикателство, ритуал на инициация - на убиецът се възлага (или сам си избира) жестока и трудна задача-тест, изпитание, за присъединяване към дадена група; за доказване на мъжество, смелост, коравосърдечност, безмилостност и др.

Съжалявам, за грозните и травмиращи детайли, но искам да попитам: знае ли се дали кученцето е било първо обезглавено и след това одрано, или е било одрано живо и след това обезглавено?

Моля ви престанете да се карате помежду си. Това няма да помогне. Нека всеки да се опита да изкаже някакво конструктивно мнение.
В момента организират ли се нови протести, подписки, нещо?

#118 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2010 - 09:26 AM

Показване на мнениетоLovesick_94, в 31 August 2010 - 12:22 AM, написа:

Извинете но щом всички тук толкова искат да помогнат защо никой не реагира на това което написах!!! :excl: :excl: :excl: :dh_188:

А де???
А за жива охрана? В приют "Надежда" има един мъж, който освен поддръжка е и охрана, живее в каравана отпред, обикаля около приюта, наглежда....има си и 4 колеги на по 4 лапи...

#119 Потребителят е офлайн   mayaya Икона

Публикувано: 01 September 2010 - 12:48 PM

Много сте прави,а з също си мисля, че е задължително да има охрана, а така всеки може да влезе и да направи ужасяващи поразии просто от злоба!

#120 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2010 - 10:19 PM

Едва ли ще е от голяма помощ, но искам да напомня , че от миналата ( или по-миналата) година е забранено използването на кучешки и котешки кожи, внос, износ, търговия и т.н. във всички страни - членки на Европейския Съюз.
По смисъла на този закон, дрането на куче не е ли престъпление ?
щом като си нямаме собствени закони, дали можем да използваме международните?

Иначе охраната и камерите са чудесна идея.

Друга идея е да разпространим тази информация - за куче садистично убито и то не къде да е, а в приют, по всички медии, до които имаме достъп и които се четат и от чужденци : ФБ , youtube , блогове разни - каквото се сетите. т.н.
Това -заради малоумните ни законотворци, които за пореден път отказват да ни предпазят от маниаци и психопати ( имам предвид промените в НК за жестокост към животни)
Hека станем за резил, като единствена страна , която толерира извратенияци . Може пък тогава да променят закона, знам ли...

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни