Dog.bg Форуми : Зверство -убито и одрано куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зверство -убито и одрано куче Оцени темата: ***** 3 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:медицина

Публикувано: 16 September 2010 - 02:47 PM

в българските приюти обикновено не работят съвестни хора ,може да е някй вътрешен човек

#162 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 September 2010 - 02:57 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 16 September 2010 - 01:52 PM, написа:

в българските приюти обикновено не работят съвестни хора ,може да е някй вътрешен човек

Да бе, а кой работи? Там се работи доброволно и ако на някой се плаща , то не е много, така че точно приютите са мястото в което работят съвестните хора, те са там за да помагат , а не да печелят.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#163 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 September 2010 - 03:02 PM

Мисля, че потребителката sangrea8, бърка значенията на думите "Приют" и "Изолатор", тъй като тук не е училище, по-добре тя сама да потърси значенията им в тълковния речник!
User's Signature

Качена снимка

#164 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 16 September 2010 - 03:04 PM

МДа, и аз това щях да кажа.ДА си изясни първо кое е приют и кое изолатор и да не се изказва неадекватно.
А най добре да посети като доброволец и двете, да си поизцапа ръцете и после да коментира.
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 16 September 2010 - 03:04 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 16 September 2010 - 02:52 PM, написа:

Колко приюта си посетила и колко хора познаваш, работещи там?
Иначе всеки може да говори просто ей така.

#166 Потребителят е офлайн   alice_goldness_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs

Публикувано: 16 September 2010 - 04:35 PM

Аз още на 28 август , когато беше пусната темата ревах . Сега , доста по - късно , темата продължава да се раздува и от други сайтове и съм доста щастлива . Наскоро обаче попаднах на статия , в която имаше дори публикувана снимката на одраната кожа на бебето , а отдолу някой изверг беше писал , че му харесва и няма нищо против да изяде дробчета на кутрето с вино :ud_009: .
User's Signature

Качена снимка
"Две неща са безгранични - Вселената и човешката глупост...за първото не съм толкова сигурен!" А.Айнщайн

#167 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 September 2010 - 06:15 PM

:zz_020: Ужас , ето ей такива изроди са за затвора или по точно за лудницата!!! :eg_033:
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#168 Потребителят е офлайн   ZeronaX Икона

Публикувано: 16 September 2010 - 08:28 PM

Как може да има такива идиоти.. хората сме най-злобните същества. :eg_033:
User's Signature

"The only thing we have to fear is the fear itself"
ZerØnax ©

#169 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 02:23 PM

не очаквах с такава злоба да се нахвърлите върху мнението ми !

я идете в ЛП " приют ",питайтев там как се рзпореждат с живитните и после кажете

#170 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 17 September 2010 - 02:27 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 17 September 2010 - 02:28 PM, написа:

я идете в ЛП " приют ",питайтев там как  се рзпореждат с живитните и после кажете

Това къде е? Не получих отговор на моите въпроси - колко приюти и изолатори си посетила? И кои са?

#171 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2010 - 02:48 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 17 September 2010 - 02:28 PM, написа:

не очаквах с такава злоба да се нахвърлите върху мнението ми !

я идете в ЛП " приют ",питайтев там как се рзпореждат с живитните и после кажете

Ако си беше направила труда, преди да пишеш да се поинтересуваш какво е приют и какво е изолатор и най-вече какво е нещото в Богров, може би щяхме по друг начин да реагираме!
User's Signature

Качена снимка

#172 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 03:25 PM

След този инцидент предприети ли са някакви мерки за обезопасяване на приюта - охрана, камери или нещо друго? Ясно е, че парите не стигат, но така кученцата, особено малките са напълно беззащитни. Всеки може да влезе и да направи каквото си поиска. Освен това има и много подражатели. Медиите отразяват жестокостите към животните - драни, клани, обесени и т.н. В законодателно отношение обаче нищо не се променя. РВМС нявсякъде напълно бездействат. МВР и прокуратурата също. Такива прояви остават ненаказани. Няма медия, която да е отразила, че еди кой си извършил жестокост към животно е бил наказан по някакъв начин. Това създава усещане за безнаказаност и в същото време се събужда интереса на разни пубери, които искат да подражават.
Случаят с Джеси е драстичен. Единствен ли е обаче той за приюта? Защото едното от кутретата на клошарката от кв. "Надежда" според информацията, която получих е, че е намерено с пяна на уста в клетката и че по-късно е починало от настинка. Възможно ли е да е било отровено?
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#173 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2010 - 03:27 PM

По-напред в темата е написано, че в Богров вече има жива охрана.
User's Signature

Качена снимка

#174 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 September 2010 - 03:40 PM

sangrea8, не може толкова обидно мнение, че в българските приюти не работят свестни хора, в случая Богров, да бъде посрещнато с нескрита радост.
Бях в Богров, макар и за малко, защото аз също съм от Пловдив, и видях, колко всеотдайни и безкрайно обичащи животните хора работят там, как просълзени изпращаха малките кученца, които бяха спасили, как към всяко едно от тях се отнасяха така, както аз към своето куче. Видях хора, които в домовете си отглеждаха болни или бебета, хранени през 3 часа. Отдели един уикенд, иди там и тогава напиши какво си видяла. Грехота е върху всичко да плюем, аз вече поисках извинение вместо друга една дама, да го направя и заради теб?
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#175 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2010 - 09:22 PM

Показване на мнениетоasar, в 17 September 2010 - 03:30 PM, написа:

Случаят с Джеси е драстичен. Единствен ли е обаче той за приюта? Защото едното от кутретата на клошарката от кв. "Надежда" според информацията, която получих е, че е намерено с пяна на уста в клетката и че по-късно е починало от настинка. Възможно ли е да е било отровено?

Случаят с Джеси е единствен за Богров! След него, в приюта има денонощна охрана. За кутрето от Надежда ти обясних подробно по телефона от какво е починало и не, не е възможно да е отровено.
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#176 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 September 2010 - 09:24 PM

Е, друго си е все пак да създаваме интриги по форумите!
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   sangrea8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 September 2010 - 07:46 AM

приютите в България държавни ли са ,общинска собственост ?
там не работят ли хора общинари ?
а в " зооветеринарния комплекс " в Пловдив не работят ли едни чичковци ,които с бусче, събират бездомните кучета и ги убиват там ,а то там не е изолатор ?

доброволците не работят в приютите и изолаторите те са доброволци
на тези места работят други хора

за Пловдивския "приют " се знае ,че са хвърляли живи живитни в екарисажите !
все работещи там , а доброволците са си доброволци

П.С. Ани от Сопот ,не ти отива да си толкова агресивна ,на живо си много миличка ! не съм длъжна да ти се отчитам какво правя

извинете,че за малко бях във вашия затворвн кръг,няма да се повтори !

желая ви успех !

#178 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 September 2010 - 08:31 AM

sangrea8 , престани да четеш между редовете.

1. Има разлика между приют и изолатор.
2. Богров няма аналогия в България към дадения момент - затова преди да пишеш прочети повече за приюта - http://arsofia.com/b...kak-zapochnahme

След това посетете мястото и смятам, че може да дадете адекватно мнение.

#179 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 September 2010 - 10:39 AM

Цитат

приютите в България държавни ли са ,общинска собственост ?
там не работят ли хора общинари ?

Ето това е любимия ми момент - хора, които не са си направили труда да понаучат, да почетат, а имат позиция :zz_220: И трябва да я натрапят на дугите...
Мила агресивна бъдеща лекарко! Нека го обясня, за да не говорите наизуст и да се излагате. Има разлика между изолатор и приют. Държавното и общинско на повечето места е изолатор и се издържа с парите на данъкоплатците. Приюти засега са тези, които са създадени от неправителствени организации (НПО). Там, ако има договор с община, общината осигурява много малка част от финансирането. Основното идва от доброволни дарения и подкрепа от чуйди организации.
Приютът в Богров се стопанисва от АRS - организация, която възникна в този форум и се състои от хора, обичащи животните. Те я създадоха точно, защото не могат да приемат лагерите на смъртта, наречени изолатори.
В Богров работят предимно доброволци, а общината плаща само храната на кучетата, по думи на кметицата (не знам даже, дали е достатъчно и за храна). Всичко нататък е доброволно - и туд, и дарения. И се прави с много любов към животните.
Да слагаш тези Хора в един кюп с онези престъпници е същото, както да те псуват, защото на някой безотговорен идиот кучето ухапало дете.
Ето тук са ти резултатите от търсене за ARS. Прочети, преди да говориш на изуст следващ път.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#180 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 18 September 2010 - 08:18 PM

Показване на мнениетоsangrea8, в 18 September 2010 - 07:51 AM, написа:

П.С.  Ани от Сопот ,не ти отива да си толкова агресивна ,на живо си много миличка ! не съм длъжна да ти се отчитам какво правя.

Лично не се познаваме, доколкото си спомням. Не съм агресивна, наистина не правиш разлика между приют и изолатор. И, според мен, нямаш никакво право да плюеш хората, които работят в Богров. Не искам да ми се отчиташ, просто не смятам, че имаш ясната представа за нещата, за които даваш доста категорични заключения. Това е.

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни