Dog.bg Форуми : Международна пресконференция в защита на бездомните животни в България

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Международна пресконференция в защита на бездомните животни в България Призив от организаторите към всички, които обичат животните, Оцени темата: **--- 1 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 September 2010 - 06:44 PM

Ами, Sasho, не игнорирай бе, човек!
Направи каквото ти диктува съвестта.

#62 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 September 2010 - 08:25 PM

Показване на мнениетоmil_, в 18 September 2010 - 05:49 PM, написа:

Ами, Sasho, не игнорирай бе, човек!
Направи каквото ти диктува съвестта.

УАУ! Хей, mil, какво е това "нящо" СЪВЕСТ, бе душа?

#63 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 08:27 PM

Тя Бекер добре че ги плаши с Европата ама до там. Иначе преди време дошла в приют, скарала се там за нередности с куче и после си тръгнала и на другия ден кучето го нямало-има опасения че е пострадало и са си го изкарали на него от приюта. Аз и обяснявам на Бекер че има проблем със закон там по един въпрос тя друго си знае и въобще изводът на патили си от нея и-да я ползваме като плашило с Европата но да водим ние доброволците борба на местно ниво с протести и лично присъствие Накратко каазах-вие се сещайте! със здраве!

#64 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 07:11 PM

Показване на мнениетоataka_z, в 22 September 2010 - 07:32 PM, написа:

Тя Бекер добре че ги плаши с Европата ама до там. Иначе преди време дошла в приют, скарала се там за нередности с куче и после си тръгнала и на другия ден кучето го нямало-има опасения че е пострадало и са си го изкарали на него от приюта. Аз и обяснявам на Бекер че има проблем със закон там по един въпрос тя друго си знае и въобще изводът на патили си от нея и-да я ползваме като плашило с Европата но да водим ние доброволците борба на местно ниво с протести и лично присъствие Накратко каазах-вие се сещайте! със здраве!

Рйкхфкйдлхйелфхйекл....Тя се скара...ние казахме.....;там по един въпрос с един закон;.....;Ние доброволците:-имам странното усещане ,че вече сте повече от бездомните кучета,а проблема си стои!

#65 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 07:16 PM

Показване на мнението-Sasho-, в 23 September 2010 - 07:16 PM, написа:

Рйкхфкйдлхйелфхйекл....Тя се скара...ние казахме.....;там по един въпрос с един закон;.....;Ние доброволците:-имам странното усещане ,че вече сте повече от бездомните кучета,а проблема си стои!

Това беше грозно.
Отиди веднъж в Сеславци и тогава си позволявай подобен тон към хора, които се подлагат на този ужас и искай от доброволци да ти решават държавен управленчески проблем.

#66 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 07:56 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 September 2010 - 06:21 PM, написа:

Показване на мнението-Sasho-, в 23 September 2010 - 07:16 PM, написа:

Това беше грозно.
Отиди веднъж в Сеславци и тогава си позволявай подобен тон към хора, които се подлагат на този ужас и искай от доброволци да ти решават държавен управленчески проблем.
МИЛ,нищо лично кам вас,но ставаше въпрос само за една пресконференция!!!!:На плашилото:-грозноВинаги казвате:ние доброволците правиме...мъчиме се ...т.н.Никога не казахте :ние всички които обичаме кучета:Знаете на мен коя ми е болната тема,а именно проектонаредбата за отглеждане...в чиято работна група участват 1 АРС,2ГОХи 3 кинолозите!!!/по спомен от ваш пост/Кои от трите е наи-голям фактор за неиното приемане!!Би трябвало да са кинолозите,а да ли е така?А в СЕСЛАВЦИ не бих отишъл защото сигурно ще издивея.

#67 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 08:17 PM

Нищо лично и от мен, но в главата ти е такава каша, че не е ясно какво изобщо пишеш. Нямаш идея кой е доброволец, кой кинолог, това едни и същи хора ли са, но всички нещо са ти длъжни, все едно им раздаваш заплати. Нещо размахваш пръст, ама на кого и защо - загадка. По-точно на всички за всичко.
Всеки казва "ние" за определена група, на която се чувства член, споделя виждания или върши нещо заедно. Би било доста нагло да се изказвам от името на всички кучелюбители, да не говорим, че те имат големи противоречия, та не ми е ясно каква ти е болката с "ние"-то.

#68 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 09:24 PM

Благодаря, Мил. Аз не казах в поста си по-горе кой е закона и проблемните членове,за които съм писала на Бекер/ с цел тя да го постави на въпрос пред управляващите ни-нали тя така искаше/, та не обясних тук подробно за кой закон става въпрос и за какво точно за да напиша за по-кратко и за да предупредя само хората все пак да внимават какво и казват на Бекер защото хора от опит знаят ,че понякога Бекер вместо да помогне без да иска вреди на кучетата-отишла в приюта направила забележки и като си тръгнала служителите си го изкарали на кучетата. Това е.Няма ли системен контрол върху приютите-не се ли назначат служители, които наистина искат да облекчат с поне малко любов а не зверско държание към кучетата съдбата им в приюта ще продължават да страдат кучетата в ужасните и адски условия в почти всички приюти. Трябва служителите в приютите да бъдат ласкави към кучетата като към деца и това защитниците на правата на животните и по-точно кучетата в случаятрябва да го променим като искаме например да се назначават хора в приютите които доказано се държат добре с кучетата, да искаме поставяне на камери в приютите а сега имам чувството че кучетата в приюта където съм ходила/без имена/ са в ръцете на безчувствени към страданията и страха на уловените животни с малко изключения-тоест само ги кастрират, и без ласка без любов , ако не са доброволците да ги наглеждат и разхождат от време на време повечето кучета ще изгният там. Някои от тях-кучетата са травмирани и ги естрах да се обърнат към мен. А като ги прилаская-ступора им изчезва и те въпреки депресията си за миг се връщат към живот затоплени от любовта ми. Но този миг е кратък.След това ужасът причинен от хората отново обгръща безащитните създания зад решетките. От тяхната мъка мнозина печелят заплатите си. Безумие. И т.н.
А Сашо-научи се от две думи да разбираш . Няма кой да ти обяснява с фермани и с дъъъъълги обяснения. Ако не разбираш от малко-той проблем.Поумней. Гад.

#69 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 10:13 PM

Показване на мнениетоmil_, в 23 September 2010 - 07:22 PM, написа:

Нищо лично и от мен, но в главата ти е такава каша, че не е ясно какво изобщо пишеш. Нямаш идея кой е доброволец, кой кинолог, това едни и същи хора ли са, но всички нещо са ти длъжни, все едно им раздаваш заплати. Нещо размахваш пръст, ама на кого и защо - загадка. По-точно на всички за всичко.
Всеки казва "ние" за определена група, на която се чувства член, споделя виждания или върши нещо заедно. Би било доста нагло да се изказвам от името на всички кучелюбители, да не говорим, че те имат големи противоречия, та не ми е ясно каква ти е болката с "ние"-то.

А от мен лично- не сте вие тази, която ще ми казвате какво ми е в главата!
Ставаше въпрос само за една пресконференция, а вие пак го обърнахте на нападки и т.н. Просто това щеше да бъде едно по-различно мнение и вие както винаги не приехте нещо различно от това което сте си навили на пръста! Защо смятате, че само вие сте прави и само вашето мнение е миродавно? По всичко личи, че вие харесвате положението в държавата поотношение на бездомните кучета и затова нито искате някой да ви се бърка(като д-р Бекер), нито помощ от каквато и да било външна намеса. Единстено искате помощи във вид на храна и т.н., а не помощ да се направи нещо по-въпроса! За мен това е абсолютно жалко, като се има впредвид, че може да се осланяме на опит на държави, които са се справили с този проблем!
Отностно кинолозите - аз ги уважавам тези хора,стремят се да запазват породите и се борят това да продължи, черпят опит от много кенели извън предела на нашта държава и това само е спомогнало за развитието им!
Забелязвате ли колко много хора от форума спряха да пишат - било то кинолози, било то обикновени граждани, обичащи си четириногите приятели?
Вие си пишете, оплаквайте се как няма средства и тем подобни и не приемайте ръката която вие е протегната за помощ! Един разумно мислещ човек какво може да си помисли в този случай - дали нямат полза тези хора от това, щом не искат помощ, не им ли харесва това положение, ами какво ще правят когато държавата се справи с бездомните?

#70 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 10:18 PM

Показване на мнениетоataka_z, в 23 September 2010 - 08:29 PM, написа:

А Сашо-научи се от две думи да разбираш . Няма кой да ти обяснява с фермани и с дъъъъълги обяснения. Ако не разбираш от малко-той проблем.Поумней. Гад

Това мнение не смятам да го коментирам!
Обръщението(гад) към непознат човек е само по себе си доказателство за интелектуалния ви капацитет! :rc_036:

#71 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 11:37 PM

Лично Аз се отказах да коментирам и да обсъждам дадени ситуации тук,защото си дадох сметка за какво става на въпрос...
И преди някой да си позволи да ме нарече каквото и да било,което излиза от нормалните човешки отношения(препоръчвам да се замисли ,ако му е възможно преди да прави :md_064: )...
Тъжно е,Просташко и Глупаво всичко това....Не води до нищо позитивно... :ea_103:
По този начин няма да станат нещата по бързо ..Даже напротив...Манталитет... :dh_188:

P.С...Има достатъчно,наистина загрижени и готови на всичко хора,но те Не се изразяват по определен начин и най важното е ,че Правят нещо и действат...
Хайде със здраве ГАДОВЕ....Направо не е истина... :ud_009:
Вижте поне в това сме едни от малкото...
Начин на реакция,изразяване и т.н.... :dh_188:
Иначе Комплименти на... -Sasho-... за начина,по които посрещна създалата се ситуация... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#72 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 12:37 AM

Обръщение към кинолозите: Защо не си вземете да гледате бездомно животно-куче а развъждате в повечето случаи в нехуманни условия породисти кучета в смисъл че женските породисти кучета се използват за разплод и е нехуманно да се отглеждат женските породисти кучета само за да раждат кучета за продан. Има свидетели как такива женски са отглеждани без обич ласка в ненормални условия за да създават безспир потомство и са като машина за кучета. Вече има нов вид защитници на животните и те са против породите и против развъдниците на кучета където женските са лишени от нормален живот и са превърнати в машина за породисти кучета .Обяснявам с повторения за да ме разбереш че не разбираш от 2 думи/това беше към Сашо/.

#73 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:12 AM

Показване на мнениетоataka_z, в 23 September 2010 - 11:42 PM, написа:

Обръщение към кинолозите: Защо не си вземете да гледате бездомно животно-куче а развъждате в повечето случаи в нехуманни условия породисти кучета в смисъл че женските породисти кучета се използват за разплод и е нехуманно да се отглеждат женските породисти кучета само за да раждат кучета за продан. Има свидетели как такива женски са отглеждани без обич ласка в ненормални условия за да създават безспир потомство и са като машина за кучета. Вече има нов вид защитници на животните и те са против породите и против развъдниците на кучета където женските са лишени от нормален живот и са превърнати в машина за породисти кучета .Обяснявам с повторения за да ме разбереш че не разбираш от 2 думи/това беше към Сашо/.

ataka_z, ни си правете труда да повтаряте за да ви разбера - поради простата причина, че от хора които се изразяват по такъв начин - не мога и не искам да се поучавам и да черпя информация!
За обръщението ви към кинолозите, искам да кажа, че има много хора и правят обратното на това, което сте написали - ТЕ СИ ОБИЧАТ ЖИВОТНИТЕ, ГЛЕДАТ ГИ В ПЕРФЕКТНИ УСЛОВИЯ И ДАВАТ МИЛО И ДРАГО ЗА ТЯХ!!!!!
От ваште думи се разбира, че вие сте против породите и против развъждането на такива! Нямам думи - после говорим за кинология, култура и развитие! Браво на вас!.......

#74 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 09:33 AM

Показване на мнението-Sasho-, в 23 September 2010 - 10:18 PM, написа:

Единстено искате помощи във вид на храна и т.н., а не помощ да се направи нещо по-въпроса! За мен това е абсолютно жалко, като се има впредвид, че може да се осланяме на опит на държави, които са се справили с този проблем!

Уточни се кого нападаш.
Просто аз не съм адресатът, защото не върша абсолютно нищо от това, което твърдиш.
Освен това съм и кинолог.
Ами сега?
Преспокойно можем да си разменим ролите. Понеже съм обикновен човек с абсолютно несвързана с животни професия и разни хобита, едно от които е кинологията, защо не взема аз да търся сметка от теб защо не си оправил положението с кучетата в държавата? Защо бе, Сашо, не го оправиш, пък аз ще ти пиша във форума дали се справяш? Като имаш виждане как е правилно - действай и толкова. Търси чиято искаш помощ. Какво по-точно искаш от мен и на какво основание?! Откъде-накъде съм длъжна да върша нещо, което не искам или считам за вредно?! Не желая да участвам в пресконференция с тази тема, но не забранявам на теб, нали така, участвай, помагай! Пиши на общината, представи си вижданията, ходи да ги защитаваш. Защо трябва да понасям непрекъснатите ти обвинения и какво прави моите задължения по-големи от твоите? Просто спри да се занимаваш с мен, също и с хората, които си жертват свободното време както са счели за най-полезно, не си пилей силите за глупости и се съсредоточи върху нещо конструктивно. Приложи "различното" си мнение на практика.
Изключително грозно е да нападаш баш пък доброволците из изолаторите (между които аз не съм). И то след като кракът ти не е стъпвал в изолатор. Това не е различно мнение, това е безобразие и не мога да не реагирам на подобна арогантност.

#75 Потребителят е офлайн   ataka_z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 11:47 AM

Благодаря на Мил и важното е,че обичаме животните и явно се занимаваме с тях от обич а не с користни цели!

#76 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 01:35 PM

Колкото до проблема с бездомните животни, имам въпрос.
Посочете ми една държава, която е имала свръхпопулация и се е справила.
Германия, Австрия, Швейцария, Холандия - те никога не са допуснали да имат такава, че да се справят. Те никога не са работили с животни в условията на свръхпопулация.
Другите западноевропейски държави, които са имали, не са се справили. Визирам Испания, Гърция, Италия, Португалия.

Защо?
Абсолютно видно е, че този проблем се дължи на манталитет и нищо друго. Имат го южните народи, що се отнася до Европа. Не бедните, не изостаналите, не некадърните, а южните. Проблемът е вкоренен в цялостното светоусещане, в самото понятие за общуване с животните. Помислете до чий манталитет от изброените е по-близък българският, после вижте имат ли свръхпопулация и веднага ще ви светне колко дълбоки са причините за нея.
Манталитет не се променя за година или две. ЗЗЖ действа от 3 години в България, действа казано с много условности. Любопитно ми е да чуя идеите на онези, които мислят, че проблемът може да се ликвидира за година-две, как се променя национален манталитет за толкова време?

#77 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 03:06 PM

Показване на мнениетоataka_z, в 24 September 2010 - 12:42 AM, написа:

Мислех да не отговарям но колкото повече четях горния пост,толкова повече обидата се надигаше в мен.
Обръщение-отговор към теб и към всички с твоите погрешни възгледи върху общия пейзаж.
На първо място човек,а едно от хобитата е Кинология- от 15години насам.Откакто се помня се грижа за бездомните,и колкото ми позволява дома ми"капацитета му" толкова подаръчета-четирикраки съм събирала,а сега пък чистопородни и нечистопородни си живуркат на воля!Да има капка истина във думите ти че някой кинолози злоупутребяват със собствените си питомци с цел печалбарство,но да ни слагаш всички в един кюп-не е никак лицеприятно, на мен ми е обидно защото не познаваш хората лично,не си видял резултата от техния труд за да изказваш такова мнение!Има хора-кинолози които съвестно и стриктно следват правилата,а домашните им любимци са наистина част от техните семейства-без значение колко са с потекло и колко са прибрани- подаръчета от улицата!
Не си ти този,пред който развъдчиците ще дават отчет как и за колко чистопородни и нечистопородни четирикраки се грижат,за това си има закони както и държавни комисии и служби-и ето ти го проблема-закона и службите не работят!!!
Ако работеха-доста от сега действащите развъдници за кучета щяха да бъдат затворени защото не отговарят на условията за отглеждане на домашни любимци -заложени в закона за защита на животните-простете ако бъркам закона-станаха много но и безполезни!
Явно наистина трябва да се дигнем на бунт та някой да ни чуе!

Одавна не бях писала,надявах се че мисленето на хората се е променило но май се наблюдава обратния ефект,не само че има световна криза ами май и мисленето на хората е изпаднало в кризисен колапс :dry: :dh_188:

А вие г-н Атака-з, какво сте направили вие за бездомните четириноги в Бг.?
Доброволците колкото и да им е трудно и всеки ден да се сблъскват с нови трудности, поне се опитват и правят-нещо-много неща и тази инициатива е още една задача която всеки един от тях е поел във живота си-освен всичко друго с което са заангажирани в и без това достатъчно трудното и забързано ежедневие!
Момчета и момичета Шапка ви свалям! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 03:52 PM

Ами ataka-z е доброволец в Сеславци.
Така се получава когато всеки гледа само от собствената си камбанария и не желае да се постави на мястото на другия, нито да вникне в неговите мотиви. Всеки е прав за себе си, а като цяло - вечни препирни.
Изобщо темата не е за това всеки да изтъкне какво е направил. Чудя се защо никой не се интересува другият насреща какво прави и не проявява поне малко уважение към чуждия труд.
Защо изобщо всеки е седнал да хока другите как нищо не правят?! И то без да знае правят ли или не. Ми, не е вярно, аз виждам с очите си колко много хора правят нещо и колко много се промениха нещата за няколко години, само че процесът е много по-дълъг. Нямало видими резултати. Аз пък не съм съгласна, далеч сме от крайното решение, но резултати има.
Това беше причината да се вбеся от изказването как нямало никаква полза от доброволците, щото, видиш ли, не оправили проблема с бездомните кучета за две години, а само просели помощи.
Забележката ми е към всички, вкл. към ataka-z, просто не може да се разглеждат нещата едностранно - само от позиция на проблем бездомни, само от позиция жестокост към животни, само от позиция на кинолози или само от европейска позиция.

#79 Потребителят е офлайн   Malaika wa mbinguni Икона

• старо куче шампион
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 04:47 PM

Мил подкрепям мнението ти!
Но както сама каза по горе,още доста време ще мине докато мисленето а от там и манталитета на хората се променят!
И не удобрявам някой да нарича който и да било "гад" особено в обидния смисъл-не че тази дума има позитивен смисъл :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2010 - 06:09 PM

Ето как го правят в Германия за да няма свръхпопулация по време на кризата - 2009г. 70 000 кучета приети в приюти - частни и държавни. Осигуряване на храна на тези, които не искат да се разделят с любимците си и които са доказали нисък социален статус, по-ниски цени във вет. клиники. Тоест не се чака, когато има вероятност за свръхпопулация, а са правили малки елементарни стъпки за да не се допусне да скитат кучета. Я си предсавете 70 000 да не са приети в приюти и незнайно още колко стотици хиляди, подпомогнати с храна и вет. обслужване, да бяха се озовали на улицата, за каква свръхпопулация щеше да става на въпрос(само не казвайте, че всички домашни са кастрирани)! Ех, тези германцието статията
И понеже става въпрос за германците, една история на германец идващ за първи път в София, който от летището до Бизнес парка в Младост, изброи две кучета и едно коте размазани на пътя. Беше възмутен, че котето размазано на пътя, се беше превърнало във ваденка от многобройните минавания на коли върху него. Този човек търсеше практичност в това, как една жена на високи токчета, тичаше по неравния тротоар към спирката за да се качи в автобуса. Гледаше със страхопочитание препълнения автобус, който се беше изкривил като макарон. И след целия този шок за него, трябва да го навиеш да инвестира в България! Лесно е нали?!
За него тези неща бяха абсурди, които за нас са се превърнали в начин на живот. Жалко, но факт!

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни