Нова Скотия дъг толинг ретривър
Публикувано: 30 March 2006 - 03:54 PM
Ще бъда благодарна, ако ми изпратите информация,
Поздрави,
Публикувано: 23 June 2006 - 10:01 PM
Искам да попитам, ако някой е запознат, в България предполагам няма развъдник, но из Европа да ми препоръчате някои?
Много искам да си взема такова куче, дали има на територията на страната такива красавци. Благодаря. w)
Прикачени файлове
-
Nova_Scotia_Duck_Tolling_Retriever.jpg (14.9K)
Брой сваляния: 734
Публикувано: 23 June 2006 - 11:10 PM
www.angelsofbaranya.hr
А ето и чешки развъдник
http://home.tiscali.cz:8080/sexy_rexy/

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!
Публикувано: 23 June 2006 - 11:23 PM
Аз откакто видях тези кучета из нета и се влюбих в тях! Страхотни типично ретривърски муцунки! За съжаление не знам почти нищо за тях и тепърва ще почвам да се информирам. Мисля да не бързам. Обмислила съм нещата, добре е да изчакам и да си подбера кученце! w)
Ама тоя шушон ме сбърква просто!
Публикувано: 25 June 2006 - 10:54 AM
Нова Скоуша ретрийвър - FCI N 312
Произход: Канада
Размери:
ръст:
мъжки: 49 - 55 см
женски: 43 - 49 см
тегло: около 25 кг
История: Този тип кучета били използвани в югозападната част на Нова Скоуша още в края на XIX в. Смята се, че били продукт на сложна схема на кръстосване, която включва голден ретрийвър, чезапийкбейретрийвър, лабрадор и гладкокосмест ретрийвър. Не се изключва участието и на кокершпаньол, ирландски сетер, различни работни колита и вероятно на някои шпицове. Тази сложна смес дала на породата висока степен на интелигентност, жизненост и необходимата физическа сила. Този ретрийвър е чудесен плувец и апортьор както на сушата, така и във водата. Регистриран е в Международната Федерация по Кинология през 1982 г.
Общ вид: Средно голмо, силно и компактно куче, добре балансирано и със здрави кости. Главата е сравнително широка. Муцуната е здрава, с права линия на носа. Очите са добре поставени. Ушите са триъгълни, средно големи, високо поставени, клепнали. Гърдите са дълбоки, с добре развити ребра. Козината е средно дълга с добре развит подкосъм и водонепроницаема. Може да бъде леко вълниста по гърба, но по останалите части от тялото е права. Оцветяването е в различни нюанси на червеното и оранжевото, понякога с бели петна.

Публикувано: 25 June 2006 - 11:05 AM

прочети правилата за подписите
Публикувано: 25 June 2006 - 12:49 PM
Цитат
Със сигурност името на породата няма нищо общо със нещо "новошотландско"... Nova Scotia (Нова Скуоша или Нова Скотия - както ви харесва) е географска облст в източна Канада.
По-скоро му викат "толър"... b)
Публикувано: 25 June 2006 - 01:07 PM
Хубаво е да се знае точно породата на български 1super
Благодаря, Красен! r)
Публикувано: 25 June 2006 - 01:40 PM
Цитат
Ами аз по принцип шоколадовите лабове си харесвам най-много. Тези куч също толкова r) Искам да взема 2, точно, за да допринеса с нещо за българската кинология, но при наличието на тези 2-ма диваци, едва ли ще мога да ги гледам още две любими, колкото и да ми се иска! s) Така, че ти вземи да се отклониш малко и да ти дам един красавец (или красавица) и на теб! w)
Публикувано: 25 June 2006 - 03:44 PM
Цитат
Радвам се, благодаря за подкрепата!
Сега имам възможност (финансова предимно) да си го позволя, не се знае след време какво ще стане, така че мисля да действам! Благодаря още веднъж, че заставате зад мен, това ми дава огромна сила и смелост! w)
Публикувано: 25 June 2006 - 06:32 PM
Цитат
Хубаво е да се знае точно породата на български 1super
Благодаря, Красен! r)
l) Моля, моля - няма за какво b)
Обаче... "толър" не е точното название на породата на български. Точното наименование, или по-скоро произношение на породата е: "Нова Скуоша Дак Толин(г) Ритрийвър"... Или, ако опитаме да го преведем на нашенски и приемем ретривър като порода а не дума за превеждане ;) , названието на кучето би било нещо от сорта на: "Отнасящ/носещ патици ретривър от Нова Скуоша". Много тъпо звучи, нали?
Та така - аз съм привърженик на това, да се придържаме към оригиналните названия на породите, които нямат лесен превод. Иначе се получава нещо като Вашингтон - ние си го разбираме, ама американците се чудят за какво иде реч. b)
Публикувано: 26 June 2006 - 05:08 PM
Миналата година на Балканското в София един "толър" спечели 8-ма група и зае 3-то място за BIS!
Публикувано: 26 September 2006 - 10:02 PM

Публикувано: 26 September 2006 - 10:27 PM