Ягд териер в беда!!! търси се спешна помощ!!!
Публикувано: 14 September 2010 - 10:27 PM
За съжаление преди малко кандидата се отказа.........
Искрено се извинявам на всички, че вкарах напразни надежди и ви подведох. Аз самия бях подведен......
Иначе лекарят му неможал да каже нещо конкретно за счупването, понеже не се виждало добре от копието на компютъра. Казал обаче, че било невъзможно да се оправи това краче да стъпва нормлано, след като са минали 2 седмици от счупването. Незнам вече дали да вярвам честно казано. Надявам се да има шанс поне да ходи нормално след операцията.
Извинявам се още веднъж и много ме е яд...................
Дано да е за добро и да се намери собственик.
Моя лекар като разбра къде е счупването каза, че наистина операцията ще е бая сложана. Аз го бях заблудил, понеже мислих, че счупването е в долната част на лапата, а то е в горната.
Май е най-добре да се направи операцията в Стара Загора. Готов съм да съдействам.
Много моля всички- разпитвайте приятели и познати за евентуален стопанин. Незнам fanfann как удържа положението, но предполагам, че нямаме много време и временния или бъдещия дом са най-спешния проблем. fanfann ако има някаква нужда от финансова подкрепа или нещо друго казвайте.

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!
Публикувано: 14 September 2010 - 11:13 PM
struggle, в 14 September 2010 - 08:32 PM, написа:
За съжаление преди малко кандидата се отказа.........
Искрено се извинявам на всички, че вкарах напразни надежди и ви подведох. Аз самия бях подведен......
...
Много моля всички- разпитвайте приятели и познати за евентуален стопанин. Незнам fanfann как удържа положението, но предполагам, че нямаме много време и временния или бъдещия дом са най-спешния проблем. fanfann ако има някаква нужда от финансова подкрепа или нещо друго казвайте.
fanfann и Роко имат нужда от нашата подкрепа - спешно - както финансово, така и за бързото намиране на временен /или постоянен/ дом на кучето.

Публикувано: 15 September 2010 - 11:15 AM
заведох мом4ето на една клиника, в която разбрах, 4е идва гостуващ хирург от Стара Загора. Смятат, 4е могат да направят операцията. Освен сучпването горе на лакатната става има и малко с4упване или пукване на самата лапи4ка. Ще постаявят пирок и планка, но не можаха да кажат точно какви са шансовте да е успешна операцията. Цената ще е около 500лв с последващото махане на пироните, след което ще е необходимо 2 месеца възстановяване.
Аз искам да се направи операцията, защото кучето е много живо и постоянно търси игра и внимание. Проблемът е, че дори да помоля за финанспова помощ Вас и ако съберем парите 2 месеца кучето няма къде да остане, докато се възстанови. В момента е в стая на брат ми, но там няма как да го задържа много. Скимуца и дращи, за да излезе при хората, но аз имам 2 други ку4ета, които не са благосклони към себеподобните си и тои стои заключен, докато не стане време за разходка.
Така че в момента се нуждаем:
1. от временен или повтоянен дом
2. пари за евентуална операция
Иначе кучето е много мило, иска само внимание и разходки. Яде суха храна без да капризничи. На разходките не се дърпа, вършиши работата навън и се разбира с други ку4ето, които срещне на пътя. В момента не смея да го окъпя заради раната, но след баня ще светне съвсем и ще е идеален домашен приятел. Не е голям малко над 7кг.
Писах по разни обяви на изгубени сходни кучета, но няма отговор.
Публикувано: 15 September 2010 - 11:27 AM
Публикувано: 17 September 2010 - 05:58 PM
днес щяхме да се оперираме, но пренасро4иха операцията за понеделник в 10.00 в Тракийския университет.
още не знам каква е практиката там дали след операцията ще го взема веднага или ще го оставят за наблюдение при тях.
ако се съгласят, както предложи finwe, ще поискам да го кастрират, докато е под упойка, за да не го стресираме отново друг път.
това е от нас.
Публикувано: 17 September 2010 - 09:37 PM
имам желание да помогна финансово за операцията. Може ли някаква сметка да обявите, за да може желаещите да помогнем.

...it ain't about how hard you hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. HOW MUCH YOU CAN TAKE AND KEEP MOVING FORWARD! THAT'S HOW WINNING IS DONE!!!!
Публикувано: 17 September 2010 - 09:58 PM
Публикувано: 21 September 2010 - 11:45 AM
в4ера - понеделник заведохме ку4ето в Стара Загора в Тракийски университет, където имаше насрочен час за операция. Над четири 4аса продължи цялата процедура по оперирането на кучето. Според опериралия го доктор /Кръстев/ счупването е натрушило някаква част от крака на много дребни частици, но са успели да "събират", което е можело. Сложили са пирони и други неща за обездвижване и фиксиране на мястото. Според тяхното мнение, крака няма да може да оздравее на 100%, но след около месец-два ще можем да очакваме вече да стъпва на него и да го ползва, доколкото е възможно. Паралелно с операцията на крачето, му беше направена и кастрация. Момчето издържа стоически, както манипулациите така и пътуването. Сега 5 дни ще е на антибиотик и след около 2 седмици ще махнем външните конци.
Операцията с другите неща около нея излезе 230лв., който желае да помогне може да ползва сметката на форума, ще съм му благодарен.
Докато мине курса с антибиотици аз ще го задържа във временната му стая, но след това продължава да си търси дом. Откакто го намерихме е ка4ило килограм и половина /между 8-9кг е / и вече е позагладило козината. Иска един хубав душ, за да светне, но в момента не сме я да го къпя. Върви на повод без да се дърпа, разбира се с други кучета, малко гони котките по улицата, върши си работата навън и не е капризен към храната. По-хубаво ще му е на двор, но и в апартамент няма да пречи с малките си размери.
Моля ако някой има възможност или идея за неговото по-нататъшно задомяване да пише.
ето снимки от оперирания крак и кастрацията.
Публикувано: 21 September 2010 - 08:56 PM
fanfann, в 21 September 2010 - 09:50 AM, написа:
Операцията с другите неща около нея излезе 230лв., който желае да помогне може да ползва сметката на форума, ще съм му благодарен.
Браво на Роки, той е истински смелчага - търпи толкова много болки и процедури, но явно има много сила и воля за живот в това момче.
fanfann - за тебе големи благодарности, че се нагърби да намериш, лекуваш и да се грижиш за Роки, без да е ясно каква ще бъде съдбата му в бъдеще.
Към всички съфорумци, които имат добри сърца: Хора, нека да подкрепим финансово fanfann - кой колкото може. Ако не можете да му предадете лично парите, може да направите това по банков път като ползвате сметката от форума за животни в беда - ето тук е темата Банкова сметка. Скоро не бях влизала в тази тема, но сега видях в нея за колко други кученца в беда fanfann е изпращал пари и е помагал на други добри хора. Затова ви моля - нека да му помогнем сега, когато той има нужда.
Ето сметката, по която да изпращате пари (в посочената по-горе тема е описано как можете да превеждате парите):
БАНКОВА СМЕТКА ЗА НАБИРАНЕ НА СРЕДСТВА:
Име (Name): МИЛЕНА ТОДОРОВА МАКЕДОНСКА (MILENA TODOROVA MAKEDONSKA)
IBAN: BG16UNCR96601047014706
BIC: UNCRBGSF
При банка (Bank): УниКредит Булбанк (UniCredit Bulbank)
При попълване на вносната бележка или платежното нареждане е желателно да попълните в основание за плащане име на животното (напр. "Ягдтериер в беда, за fanfann") и вашия ник или име
Стискам палци на Роки бързо да се поправя и да намери свой дом.

Публикувано: 26 September 2010 - 03:00 PM
малко се позагубихме, но ето седмицата във вести от нас:
Следоперативния курс на лечение с антибиотик и обезболяващи свърши вчера. Според доктора няма отток и нещата с раната се нормализират. Момчето не показва някакви видими признаци да го наболява. ТАзи седмица в края предстои махане на външните конци. Пази си още крака и дори като пишка клечи, а не вири крак.
Имаше няколко запитвания за него, но всички приключиха до момента, в който разбраха, че крака му е счупен. Така че за съжаление нищо ново в тази посока. Все още апелирам ако някой има някаква идея да я сподели.
Искам да благодаря в часност на мил_ и в нечасност на другите от форума за финансовата подкрепа за операцията. На flambe за желанието да помогне и за съпричаснотта й /му/. И на лола и катя, който постоянно се обаждат.
ето снимки от днешната сутрешна и дъждовна разода
Публикувано: 26 September 2010 - 07:56 PM

Как пък може да се отказват заради едно краче,което на всичкото отгоре се лекува и няма да дават пари за операция.Всъщност донякъде е по добре де,че няма да го вземат такива хора,които избират по външния вид.Не го заслужават.
fanfann стискам палци и се надявам все пак едно от тези позвънявания за Роки да е от неговите хора.
Публикувано: 29 September 2010 - 10:43 AM
Рошо все още чака няой с зелено дворче да го забележи. Много е игрив и му се тича, особено ако има кой да гони, а с това постоянно затворено държене ми се струва, че го мъча.
Ще пиша пак като махнем конците към края на седмицата.
Публикувано: 30 September 2010 - 08:33 PM
благодарение на Finwe имаме един кандидат, който проявява интерес временно да приюти Роки и да му обръща подобаващото внимание, докато изкочат осиновители. Тъй като момчето си пада доста по гризането имаме опасения да не посегне на мебелировката в апартамента и така да създаде главоболия на попечителката си, се нуждаем от клекта, в която да стои в малкото време, в което ще е самичък. Трябва ни такава големина, че да може свободно да се движи. Той прекара около две седмици в такава клеттка, когато беше на стационар и го лекуваха. Свикнал е и това не би трябвало да е проблем за него.
В Сливен не намерихме да продават, ако някой има такава и е не му трябва в момента, и желае да я даде за ползване докато кучето се адаптира, или знаете някъде по интернет да продават такива клетки.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:55 PM
http://www.alisa33.c...11&sc=92&page=2
Дано се отзове някой, дето не му трябва и да ви я даде временно.
По-нагоре във форума ива тема "Продавам, разменям, подарявам". Разгледайте я, там по едно време някой продаваше клетка, пък и вие пишете какво ви трябва.
Поздрави, успех и да знаете - четем с интерес за Кучо, така, че пишете.
Публикувано: 01 October 2010 - 07:13 AM
Мисля че е по добре да се намери нещо временно или под наем ако трябва, а не да су купува,все пак да се надяваме че няма да се използва дълго време.Ще поразпитам и аз.
Публикувано: 01 October 2010 - 08:35 AM
benyb, в 30 September 2010 - 10:55 PM, написа:
имаш ли идея за цените и как се поръчва, че на този телефон отдолу не се свързах с тях и в гугъла не намерих онлайн магазин?
тази предпоследната L размера дали ще му е добре, той е общо взето с размер на дакел само малко по-висок.
Публикувано: 01 October 2010 - 08:40 AM
Лола, в 01 October 2010 - 07:18 AM, написа:
Мисля че е по добре да се намери нещо временно или под наем ако трябва, а не да су купува,все пак да се надяваме че няма да се използва дълго време.Ще поразпитам и аз.
аз още в началото след стационара исках да му взема клетка и говорех с него, но каза, че от фирмата, от която ги купувал нямали на склад дългов време. И той търсил за себе си за увеличаване на "легловата база", но в момента има само тези двете, които предполагам си видяла в операционната му.
Публикувано: 01 October 2010 - 10:01 AM
М - 50,40 лв
L - 69,60 лв
XL - 91,20 лв.
Надявам се да е актуална-един приятел си взе преди време.Знам,че трябва да се вземе от Ямбол обаче-няма доставка.Иначе през интернет магазините клетки колкото искаш и ще ти я доставят до 4-5 дни,но цените са значително по-високи.