Dog.bg Форуми : Искам да си купувам Шар-Пей

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Искам да си купувам Шар-Пей

#21 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 November 2010 - 09:05 PM

Дам, kir4o19 мисля просто бърка думата.

"Ферма" се използва за място, където кучета се въдят/размножават нерегламентирано (от киноложка организация), "на килограм", в отвратителни условия, без медицинско обслужване и т.н.
Под "развъдник" се разбира регистрираното към FCI например име, под което дадено лице развъжда регламентирано, според правилата на федерацията и съответно на клуба, които правила включват определени изисквания за качества и оценки на развъжданите кучетата, здравословно състояние, мининамална възраст, период между поредни заплождания и много други, както и изисквания към отглеждането на бебетата и майката, избор на стопани и т.н.
Затова и под "развъждане" се разбира само дейността, покриваща определените условия и изисквания и одобрена от съответните организации. Всичко останало си е плодене, въдене, размножава или както искате го наричайте.

Супер, че си се свързал с Jacques Claveyrolas (не зная френски и нямам идея как му се произнася фамилията :ab_041: ) !!! Този уикенд има две международни изложби в София, вероятно заради тях ще дойде.
От френския развъдник, които ти е препоръчал, мисля и аз ти го бях дала, познавам се поне виртуално със Стефани от там (Stéphanie Le Couric) и тя също има много добри кучета! Щом използваш Фейсбук, можеш да се свържеш с нея и от там- http://www.facebook....phanie.lecouric
За този от Сърбия съм чувала добри мнения и мисля, че е по-добър в сравнение с Белгийския, който си дал в по-предишния си пост.
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 November 2010 - 10:20 PM

Извинявам се за изказа ферма но в превод от френски буквално е ферма за разжъждане и от там сам си напражил извода! Другото е че Сръбския и Френския развъдник са всъщност един и същ тоест жената от френския и мъжът от сръбския са женени :)!

#23 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 01:08 PM

Това са кученцата който ще ходя да гледам утре моля ако видите някакви анумалии по снимките да ми кажете кученцата са с родословие и идеално здраве ми гарантира собственика! един въпрос накой чувал лие нещо за Павлин Върбанов?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#24 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 01:27 PM

Кирчо ти май нищо не си прочел. И се питам защо???????????????????

Върбанов е фермер - демек човек изкупуващ кучета незнайно от къде и ги продава - да на адски ниски цени ,но....

Рискуваш много. Родословие и ти вярваш...????????????????????????

Нали ти казахме, че в България не можеш да намериш родословно качествено куче.

Да си видял сертификати за Върбанов????????

Да си видял някой да ти каже за него в този форум, че си е купил куче от неговата ферма?

Помисли пак - това не са родословни кучета.

Никой лицензиран развъдник няма да предостави кучета на този човек.

Усещам, че искаш без пари да купиш куче, но нека ти кажа от опит без пари качествено куче няма...
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 01:31 PM

не тези кучета са от франция тук ще ходя да ги видя в един развъдник ! а за този ми спомена един приятел който обучава кучета и сам далеч от мисълта да си вземам куче от него!

#26 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 01:38 PM

Хубаво,

Извинявай, че избухнах.

Иначе да кученцата са хубави.

Не съм експерт, но ми харесват.Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 12 November 2010 - 02:35 PM

Едно въпросче : тези кучета на снимките са от Франция, а ти ще ходиш да ги видиш тук :dh_188: аз ли нещо не разбирам, хем си далеч от мисълта да купуваш от тоя пък, ти гарантира здравословното им състояние?! От поста ти разбрах, че отиваш да видиш кучетата от снимките , при този човек , ако си имал предвид Франция защо не си го написал? Просто е неразбираемо ....
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#28 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 03:15 PM

Не, elsss,
kir4о19 живее във Франция, написа го вече в предните си мнения и както виждаш, обсъждахме контакти за Франция, Белгия и т.н.

kir4о19,
Само по тези снимки не бих могла да ти дам мнение, а и трябва да се видят снимки и на родителите. За кой развъдник става дума?

За Върбанов са ти обяснили.
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2010 - 05:00 PM

кученцата са от родители женската се казва CHONA de la lignée des Kapou-chino N° LOF *** N° чип *** мъжкия се казва FLUSH DE LA NOBLESSE BLEU N° LOF *** N° чип *** ! по номер на чип намерих ветеринарите на родителите с който говорих по телефона намат никакви болести алергйи и тем подобни , ветеринаря на женската се е грижил за малките на 3 от който са правени операцйи на клепачите успешно и 5те малки са идеално здравословно састояние ! после се свързох с федерацията и потжърдиха родословието мъжкия е внесен в франция от чужбина но отговаря на френските стандарти а жеснката е от род Kapou-chino който е доста известен тук сред равжъдниците! Много се вълнувам незнам как ще спя тази вечер и да дочакам срещата си утре!

Не е коректно да се пишат публично номера на микрочипове и родословия.
мод

#30 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2010 - 06:54 PM

А това, че женската е от този развъдник, значи ли, че и малките ще имат родословие от него?
Не намирам нищо с името на женската в гугъл! Нито сайт на развъдник, нито изложбени резултати, мнения и т.н.
Тези хора имат ли уебсайт?
Защото ако собственик й е не развъдчика от Kapou chino (Catherine CORNET), а друг човек, то този човек трябва да има регистриран развъдник, родителите да са покрили изискванията на клуба, връзката да е планирана, контролирана и одобрена от клуба и чак тогава могат да им издадат родословия.
С две думи, ако не знаеш, не е достатъчно родителите да са родословни, за да бъде и поколението им! И съответно такова развъждане е нерегламентирано - няма гаранция и за здравето им, както и не могат да участват в изложби.

Какви операции са им правени?
Ако само са им поставяни конци, не е проблем. Но ако са им рязани части от клепачите, стандарта го изключва!

И горещо ти препоръчвам да не бързаш с решението. Не само за утре говоря, а по принцип.
Виж ги тези утре, проучи още за тях, както и за други възможносто и чак тогава решавай. Подготви се да не взимаш импулсивно решение на място като видиш малките - всички малки кученца са ужасно сладки и човек се трогва, но това е решение със значение много години напред и трябва да си проучил всичко напълно, за да не се окаже в последствие, че си направил грешка.

PS
Ето ти още линкове към развъдници (крайно време е да направим и тук някъде една важна закачена тема със списък с някои развъдници в чужбина).
http://monttaishan.c...3&ID_SITE=15462 - Франция
http://sharpei-dog.n...ol/indexeng.htm - Унгария (много добър и известен)

А свърза ли се с Des Chandaguères?
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 09:39 PM

Това е F'Terra или на кратко Terra горд член на нашето семейство! Кученцето е с родословни родители и човека от които го взехме има разрешение да се занимава с развъдна дейност както и разрешение за чифтосване! Чакайте снимки скоро!

#32 Потребителят е офлайн   kir4o19 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 11:12 PM

Ето я и нея

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 12:56 AM

След цялата тази дискусия, ми е болно какво трябва да кажа...

Въпреки че не мога да бъде на 100% убедена, тъй като дадената от kir4o19 информация не е съвсем пълна, а и на моменти двусмислена, смятам че той е направил грешка.
Защо?

Ами защото "човек... има разрешение да се занимава с развъдна дейност" - няма такова нещо, освен ако "човека" няма регистриран развъдник и не за двамата родители не са изпълнени ПРЕДВАРИТЕЛНО изискванията за разплод и съотвено за избор на партньор, планиране и осъществяване на съответната връзка.
Както в България, така и в чужбина много хора смятат, че видиш ли клубовете само искат да взимат парите на хората и било снобско и еснафско като имаш куче, пък дори и родословно, да членуваш в такъв, кучето ти да бъде оценено, одобрено и чак тогава евентуално да "развъждаш" (съвсем умишлено в кавички).
Само да вметна, че епитетите "снобско" и "еснафско" са ми в личния архив както в е-мейли, така и в лични разговори с разни хора...

Фактите според написаното до момента:
- Човекът, от който сте взели Терра, е имал и други кучила, но няма регистриран развъдник
- Нито пък кучетата, които размножава имат необходимите оценки, изследвания и други покрити изисквания
- Нито пък ти е дал родословие за Тера или имате уговорка да гпо получиш по-късно
Повярвай ми, много ще се радвам, ако се окаже, че ситуацията е различна и греша!
Обаче предвид, че вероятно съм права, не само че кученцето няма родословие, не можеш да го водиш на киноложки изложби, нямаш действително някаква гаранция за здравето му занапред, но и много други неща...

Човек трябва да се научи да гледа по-глобално на нещата, да не му пука само и единствено за него самия и за неговия любимец и да взима решения не само от своята егоистична гледна точка.
Защо?

Защото ВСИЧКИ т.нар. "ферми", "търгаши", "зооборси", "прекупвачи" и т.н. обикновено започват "бизнеса" си с едно или повече родословни кучета. Дотук добре. Ама нали не са снобари/еснафи, много ясно че според тях мъжки + женска = бебета. Значи и (родословен мъжки) + (родословна женска) = родословни/породисти бебета ?
Да, ама не! Кинологията, селекцията и развъждането не са аритметика с прости числа.

Всъщност ролята както на киноложките изложби и оценките от тях, така и на съотвените клубове по породи, е да оцени и регулира това развъждане. Защото в крайна сметка не всяко родословно куче става за разплод и трябва да се развъжда! Не може собственика на кучето сам да прецени дали кучето му е ценен за породата екземпляра, отговаря на стандарта, не носи недостатъци и т.н. Нито е негова работа, нито има необходимите знания и опит.
Защо?

Защото не винаги и всяко куче от дадено родословно и съвсем по правилата кучило е „ценен за породата екземпляра, отговаря на стандарта, не носи недостатъци и т.н.”. В много случаи още докато кучето е бебе, става ясно, че не отговаря напълно на стандарта и развъдчика го преглага като „pet class”, а не „show class” куче (леко отклонение, но и аз имам такова куче и в това няма нито нещо ненормално, нито нещо срамно). В други случаи, обаче, това става ясно едва когато кучето се развие напълно или пък когато на изложба съдията забележи недостатъци, които неспециалист не би могъл!

"Голяма работа, ние не мислим да си развъждаме кучето, но за нас е важно и хубаво, че е от родословни родители" = егоизъм и пълно неуважение към породата, която уж "обичаме"!
Зашо?

Защото купувайте това кученце, вие:
1. Поощрявате човека, който в конкретния случай не за първи път извършва такова "развъждане", с единствена цел собствена облага и лично удовлетворение.
2.. Затваряте като щраус главата си в пясъка пред факта, че размножаването в по-голяма или по-малка степен е една геометрична прогресия - все някое (обикновено повечко) от тези кученца ще има свои кученца, много от които още свои кученца, доста от които още тези кученца и ... опааа, за всички ще се разнася легендата "от елитни, родословни родители!!" Да уточнявам ли, че за всяко от тези размножавания няма как да имат нещо общо нито клуба, нито никой?  Никой никога не би могъл да ме убеди, че това може по някакъв начин да се нарече развъждане, любов към породата и т.н.!
3. Показвате не само безразличние, но и косвена подкрепа към мизерните условия, липсата на ветеринарна грижа, размити породни белези, експлоатацията на живи същества като инкубатори за бебета... всички тези, а и други „екстри” на повечето „развъждащи” извън рамките на даден клуб/федерация. И дори и точно тези, от които сте си взели кученцето, да нямат такива характеристики, те реално с чиста съвест произвеждат кученца за точно такива цели.

Мога още много да напиша, но не виждам смисъл. Просто след на вид щателното проучване, съвети, дискусии... трябва да стане ясно, че все пак изглежда си направил грешка в избора си. Най-малкото не ми се иска от тази тема новодошлите да си вадят грешни изводи!

С всичко това в никакъв случай не искам да ви кажа, че трябва да си изоставите или върнете кученцето, нито пък че ще го обичате по-малко или ще го гледате по-лошо! Все пак след като човек е взел решение, кученцето е при него и лека-полека се привързва към него, то си е неговото животинче и той не бива да се отказва от него, дори и да не е породисто, да прави големи пакости, да се разболее или т.н.
Напротив, искрено се надявам да бъде съвсем здраво и да преживеете заедно много щастливи години.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   snezhinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 01:36 AM

Честито ви бебе вкъщи!Да ви е жива и здрава Тера,да изживеете много хубави мигове заедно и много да я обичате!

Аз много се надявам и вярвам,че Nickey греши и ,че всъщност Тера си има родословие.
Но иначе информацията, която е дала Nickey е абсолютно вярна и се надявам хората,които я почетат-да се замислят и вслушат в съветите й! :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Precious Pei Kennel Bulgaria http://www.facebook....eciousPeiKennel

#35 Потребителят е офлайн   brill\nce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 11:45 AM

Първо да се представя. Казвам се Мартина и съм приятелката на kir4019,ще излъжа ако кажа, че не се афектирах след поста на Neckey, на която сърдечно благодаря за съветите до този момент, но ще се опитам да не реагирам емоционално и само да обясня. Така ... от къде да започна ! С годините и покрай кучетата, които сме отглеждали вкъщи ( нито 1 шар пей ) семейството ми си изгради доста солидни познания и връзки в киноложките среди- съдии, треньори на кучета, ветеринарни лекари, председатели на клубове и федерации. За да вземем решението да купим Терра, то то беше съгласувано с една много голяма част от тези хора, за чиято компетентност мисля не бихте решили да спорите. От непрекъснатите разговори с тях има няколко неща, на които те хвърлиха акцент !

1. Никога не можеш да бъдеш сигурен за качеството на кучето, затова ти остава само да предприемеш нужните средства и сили да събереш възможно най-много информация та то да бъде качествено " на хартия".
2. Франция е буквално на светлинни години от България и една от малкото европейски държави предлагащи квалитетни кучета ( за разлика от България) !!!!
3. Докато кучето не се развие абсолютно, не може да се дават дефинитивни оценки на вида му!!!
4. Във Франция хората действат много по-коректно, защото за разлика от други държави тук законодателните органи НАИСТИНА си вършат работата и добре, че аз съм с юридически познания, за да знам какви са ни правата тук !!!

Терра беше закупена от човек , който не само според българските разбирания е развъдчик, а е регистриран и признат (проверено) във френската шар пей федерация. Преди покупката, както вече Кирил ви е написал, са направени обстойни проучвания (и оттук и от нашите познати в киноложките среди) на родословието на майката и бащата, на здравното им състояние, на идентичността на развъдчика и на процедурата по закупуването на шар пей с родословие! От societe centrale canine в Париж ни отговориха, че и двамата родители отговарят на всички изисквания за разплод. Смятам , че можете да се досетите какво друго открихме като информация след като сме купили Терра! Само за справка ще кажа, че последното куче, което купихме при подобно условия беше един ризеншнауцер, спечелил първо място на своята първа изложба !!! Друго такова куче е на наш семеен близък приятел ( дресьор на кучета) белгийска овчарка, чието родословие пристигна 1 година след закупуването на кучето и която стана шампион на България и шампион Рила Планина. Nickey над тази дейност в България или където сте нямам наблюдения, но пък за тук имам и това да си признат като развъдник тук е легитимна дейност, която всъщност реално се контролира от клубовете и федерациите. Далеч съм от идеята да обидя който и да било и дано ме разберете правилно, но смятам, че такива заключение не могат да се правят без това да бъде професионално мнение, подплатено с факти. Ние вече получихме няколко такива, които ни убедиха да купим Терра , така че благодаря за оценката, но аз лично смятам да се ангажирам с тях :)))))))

Благодаря за възможността да изкажа мнението си и се извинявам предварително ако съм обидила някого ! А и поздравления за инетерсния форум, иначе много ми харесва :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#36 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 12:02 PM

brill\nce,
Напротив, как ще има обидени!
Както написах и в поста си, в крайна сметка изключително много ще се радвам, ако заключението ми не е вярно! Изрично казах и още в началото, че то не мога да бъде на 100% убедена, тъй като дадената от kir4o19 информация не е съвсем пълна, а и на моменти двусмислена.
Чисто и просто kir4o19 въпреки че попитахме, така и не написа дали хората, от които сте я взели действително имат регистриран развъдник?! А дори само отговори уклончиво, както тук в България, но и в чужбина, говорят хората, които считат за "снобско" да членуваш в клуб! Съвсем не казвам и че го е направил умишлено.

А вярвате или не, за жалост точно описаният от мен сценарий е доста често срещам - и тук, но и в чужбина. Да, и мое куче искаха за такава цел и бяха големи скандали като отказах. Да, ако държите мога на лични да ви пратя примери и тук, и в чужбина как хората злоупотребяват и с родословни кучета, за които развъдчика не е поел достатъчна отговорност по контрола след продажбата.

В случая мога само да помоля да ни споделите в крайна сметка как се казва развъдникът, от който е Терра и съответно ако всичко действително е наред, с удоволствие ще се извиня да направения извод. Но пак повтарям - на база на дадените до снощи факти, той бе логичен. Нали не мислите, че ми прави кеф да си измислям поводи, за да пиша такива обяснения?!

Отново да кажа - с нищо не съм искала да подценя кученцето ви като любимец и от сърце пожелавам да бъде здраво и да бъдете щастливи заедно.
User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   brill\nce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 12:29 PM

:ba_025: Не го приемам като подценяване на кучето, а на мен :smile: Колкото до развъдника, не знам дали сте запозната, но ако не ще ви кажа, че тук развъдниците дават или не разрешението си на собственици на техните кучета, каквата е майката на Терра да се възпроизвеждат, чрез собствениците им.Затова не сте и няма да намерите в интернет име на развъдник :mg_062: Майката на Терра е от развъдника Les fleurs de Geisha, а бащата от La noblesse bleue ! Смятам да се съгласим, че когато и двамата родите са расови на 99 % можем да заключим, че и кучето е расово ( проста аритметика) !
Радвам се, че останахме с добри чувства :db_046:

За да ви улесня ето линкове на развъдниците

http://planetesharpe...p?lng=fr&pg=719
http://www.la-nobles...ue.be/index.php

#38 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 12:36 PM

Качена снимка Кирчо - първо честито бебе.

Да ти е жива и здрава.

Пускай още снимки на сладураната.

Пожелавам ви много хубави моменти заедно!

След като сте решили и сте я купили вече няма никакво значение кой къде защо. Вие взехте вашето решение. Качена снимка
Във вас си остава коза и вие ще разберете сами нещата казани от Ники.

Поздрави от мен и кака Имел.
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   brill\nce Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 12:47 PM

Благодаря Алиа :ba_025:

#40 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 01:01 PM

Наистина нямам никакво желание да спорим, повярвайте ми.

Показване на мнениетоbrill\nce, в 15 November 2010 - 11:34 AM, написа:

Смятам да се съгласим, че когато и двамата родите са расови на 99 % можем да заключим, че и кучето е расово ( проста аритметика)!

Но точно с това няма как да се съглася и се се опитвах да го обясня по-горе.
И не говорим само за това дали е "расово", а дали е създадено според правилата на клуба и дали има родословие.
В крайна сметка аз така и не разбрах - кученцето има или няма родословие? Като под "родословие" се разбира документ за произход с описани съответните поколения назад, име и данни на развъдника, регистрационни номера и т.н.

Не ми е приятно да чоплим това, нито искам да се заяждам с вас. Чисто и просто, ако кучилата на тези хора нямат издадени легитимни родословия, е в пълна сила всичко, което написах преди това. И държа да стане ясно и заради хората, които тепърва се интересуват, търсят кученце и т.н.
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни