Dog.bg Форуми : Какво правим,ако кучето се изпикае напук?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво правим,ако кучето се изпикае напук? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2010 - 01:27 PM

Здравейте,неисках да играя с Арис,и той отиде на терасата и демонстративно се изпика!Когато отидох да му се карам ,исках да го хвана за каишката ,той започна да ме хапе по ръцете,по-силно от обиновенно!При,което го хванах заведох го при пикането и казах ,това НЕ !Реших да го оставя на терасата,тя не е остъклена на размисли за около 2часа .Излязох на вън,през тези 2 часа той почти не спря да лае,накрая се връщам и го прибирам от терасата,а той до се и ИЗАКАЛ !!! Сега не му обръщам внимание и гледам да се дистанцирам .Но мисля,че ситуацията излезе извън контрол и той иска да доминира и да си прави каквото си иска.Знам,че кучето ми не е пале на 2 месеца,а куче на 1г и 2 месеца,но все трябва да има начин да разбере ,че аз съм ШЕФА в къщи,и че думата ми трябва да се слуша.Мога да правя компромиси,но виждам,че той не разбира от компромиси,а иска да става на неговото!
User's Signature

Парис :)
Качена снимка
Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2010 - 09:15 PM

Е, не се шашкай.Нали поне се е изчишкал на терасата, а не на дивана.
Той по принцип само навън ли чишка?
Може ли да не му се е играло, а да е искал да ти подскаже, че е на зор?
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#3 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 10:09 PM

Повторен пост по грешка.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 10:10 PM

Показване на мнениетоЦвети Милева, в 05 September 2010 - 07:20 PM, написа:

Е, не се шашкай.Нали поне се е изчишкал на терасата, а не на дивана.
Той по принцип само навън ли чишка?
Може ли да не му се е играло, а да е искал да ти подскаже, че е на зор?

И аз така мисля, че е било... най-вероятно е бил на зор... Ако се внимава, сигналите могат да се различат - кога ми се играе, а кога наистина вече не мога да стискам... Моето куче почва да става много отчаяно, едно такова, бута си муцуната под ръцете ми и издава едни звуци като мецане - демек, много ми се пишка/ака, изведи ме!

Не го наказвай затова, че не е изведен да си свърши естествената нужда, а му се е акало - това ще го накара да се крие, като ака или пишка - един вид, като се изпишкам/изакам - и ми се карат - трябва да се скрия, за да не разберат. Не е добре за кучето, най-вероятно не е направило връзка - изаках се преди час и сега ми се карат.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 10:57 PM

Ами то тук ние само си гадаем - не знаем каква е била причината за това поведение, та ще се опитам да отгатна и аз.

Поне така, както е описана случката - май не е било въпрос на "зор", а по-скоро опит за бунт против правилата. Все пак кучето е на повече от година, може да стиска, а относно сигналите за "належаща нужда" - някак описаното поведение не ми прилича на такива.

В този случай кучето е искало да играе със стопанката си, и когато това му е било отказано - я е "наказало", нарушавайки демонстративно правилата.
Поне аз така тълкувам тази история, макар че на мен точно това не ми се е случвало, но като по-малка моята хубостница, ако не й се задоволяваха желанията - правеше опити за демонстрации на нагло поведение, направо си ме предизвикваше.
Всичко това приключи, когато окончателно се разбрахме с нея "кой - кой е" в нашата глутница, сега отдавна вече не ги прави такива номера.

Така че, според мен, в случая princessnansi трябва да поработи по глобалния въпрос с изясняване на йерархията, още повече че си е взела преди броени дни вече поотраснало куче, което нормално ще се постарае да "вземе властта в свои ръце" и ще успее, ако не му се противопостави решително.
Желая успех!

#6 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 06 September 2010 - 06:57 PM

Куче рече ли да доминира - ше доминира. Нищо не може да се направи.

Ако му покажеш кой е шефа - се включваш в 100 годишната война , и накрая пак то ще победи.
Какво правя аз ? почна да препикава килима в кухнята - правя се че нищо няма , и го занесох на автомивка и го изпраха , стана дале1ч по- чист и от преди .
Кучето му писна и спря в кухнята , почна в коридорът на ламината - надявайки се че нервите ми няма да издържат - уви
издържах и това без да трепна , забърсвам коридорът и толко ....

В моментът реши че доминира напълно и всички сме щастливи , не препикава никъде и стиска само за навънка :ab_041:
считам че психологически тайно доминирам и крайната победа е моя .
В момента е заспала гадината , аз я гледам отвисоко и доминирам психологически , и психиатрически.
То мисли същото и секи е щастлив :af_089:

#7 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2010 - 08:07 PM

И близки приятели ми казват,че се опитва да вземе надмощие,но как да успея да се задържа на хоризонта и идея си нямам.Казват ми"това е твоят дом,това е на първо място,и трябва да спазва твоите правила"Само незнам как да ги наложа.Опитах се с един спрей да го науча да ходи в банята.Но той неиска,Явно на предишното място е ходил на терасата.Иначе има достъп до банята ,има и до терасата.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 06 September 2010 - 09:42 PM

emilvr :ba_025: :wub:
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#9 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 06 September 2010 - 11:22 PM

аз пък съм на мнение че няма такива варянти вечна война ...наложиш ли се веднъж това е ....ще е вечна войната ако поставиш правила и започнеш от време на време да отстъпваш от 1-2 от правилата ...тогава то започва да пробва всеки възможен варянт да си извоюва надмощието

много е трyдно да се спазват всички правила знам го много добре .... знам колко много ме изкyшава с нейния сладък идиотски поглед ...и понякога я пyскам да се качва на леглото ...за това решавам проблемите по друг начин, за да може хем да мога да я гyшкам хем да е дистанцирано ..... уча я на команда горе (на леглото) и доло ...така се качва по моя команда и слиза по моя команда ,ако се качи без команда я изблъсквам и и казвам НЕ (ФY)

не съм сигyрна какво ще каже някои специалист за моите методи ..но за сега ми се стрyват добър и логичен варянт

аз мисля ,че за да ме разбере кучето трябва всичко да е максимално просто ...не е нужно да се извъртат супер сложни схеми и тн......

по същия начин още от малка я наyчих да си отива на мястото и да ме поглежда в очите за позволение (било то за ядене или за хапене)

ако някои има забележки над методите ми, моля да сподели (за себе си мисля, че рабирам от дресировка ....но винаги приемам корекции)
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 12:27 PM

Показване на мнениетоApso, в 06 September 2010 - 09:47 PM, написа:

emilvr :ba_025: :wub:

Ето какво каза специалистът , така че ползвай моят опит .

Но моля без сексуално ориентирани емотикони( женен съм :zz_020: ) , за да не стане тюрлю-гювеч , и някой баш- сакатлък. :ae_085:
Победа будет за нами :ab_041:

#11 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 07 September 2010 - 12:50 PM

Имам усещането, че някои кучета вече успешно са включили хората си в обслужващата ги глутница :db_046:
Абе, хора - кучето е създадено, за да служи на човека. Защо го натоварвате с отговорности, които не са негови? Дайте сега да мисли какви занимания да ви осигури, за да не скучаете, кога да ви извежда, как да възпитава домашните ви... Не мислите ли, че много ще му дойде?
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#12 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2010 - 01:26 PM

Хехе, развеселихте ме :be_107: ...
В крайна сметка нищо старшно не е станало, нали така?Кучето се е изпишкало на терасата!Моят мъж се радваше, когато нашето започна да ходи там :beer:
Ако на жената не й харесва този вариант, постепенно ще го промени и туй то.Ми то ако постоянно си нащрек у кой е властта, то това няма да е удоволствие, а стрес.Мое мнение и никой не ангажирам с него, а просто го изказвам :smile: .

princessnansi- Пишкала ли е пак на терасата от тогава?
М/у другото, скоро терасите ще са затворени. така че...
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#13 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 03:52 PM

Ами,след това не съм забелязала дали е пишкал пак на терасата.Ходя .гледам ,но нищо.Аз само казвам,че той демонстративно го направи.Цвети,какво искаше да кажеш за терасите ,че ще се затварят?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2010 - 05:47 PM

Мойто ако пикне на терасата , а не в коридорът , или в детската , това е повод за всеобща радост , и
празнуване като за 9 ти септ. :af_089:
http://www.youtube.c...h?v=QWWTt0gInGc

Колко жалко че не снасят яйца като кокошките обаче( вместо да акат ) , представям си - прибирам се ,
... и в коридорът намирам яйчице :af_089: , че и две , и вечерята е готова .

#15 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 September 2010 - 07:59 PM

Ами предполагам, че е имал свободен достъп до терасата, а сега като се застуди, ще е затворено :md_064:
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#16 Потребителят е офлайн   princessnansi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 09:45 AM

Той има свободен достъп и до банята .Но наистина като се застуди,как да му оставя терасата ?Нали ще кристализираме,идва зима,,,,
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 September 2010 - 11:31 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 06 September 2010 - 05:02 PM, написа:

Ам ..
Хора ,моля Ви се, - вкаряйте си в ред доминатните псета.Простичко е дет` се вика - създайте връзка и доверие ,отстоявайте позиции и бъдете справедливи.Бъдете настоятелни .Бъдете търпеливи.
Ако направите това - на бас ,че ще имате страхотни успехи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#18 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 September 2010 - 12:48 AM

:ba_025:

Показване на мнениетоagalina, в 08 September 2010 - 10:36 PM, написа:

Показване на мнениетоemilvr, в 06 September 2010 - 05:02 PM, написа:

Ам ..
Хора ,моля Ви се, - вкаряйте си в ред доминатните псета.Простичко е дет` се вика - създайте връзка и доверие ,отстоявайте позиции и бъдете справедливи.Бъдете настоятелни .Бъдете търпеливи.
Ако направите това - на бас ,че ще имате страхотни успехи.
:ba_025:
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2010 - 01:13 PM

Ама защо този гаден израз "ПСЕТА" :zz_020: .

princessnansi- Имах предвид, че няма ли достъп- няма да препикава.Ще свикне в банята. :ae_085:
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#20 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 06:24 AM

Показване на мнениетоMyDuality, в 06 September 2010 - 11:27 PM, написа:

аз пък съм на мнение че няма такива варянти вечна война ...наложиш ли се веднъж това е ....ще е вечна войната ако поставиш правила и започнеш от време на време да отстъпваш от 1-2 от правилата ...тогава то започва да пробва всеки възможен варянт да си извоюва надмощието

много е трyдно да се спазват всички правила знам го много добре .... знам колко много ме изкyшава с нейния сладък идиотски поглед ...и понякога я пyскам да се качва на леглото ...за това решавам проблемите по друг начин, за да може хем да мога да я гyшкам хем да е дистанцирано ..... уча я на команда горе (на леглото) и доло ...така се качва по моя команда и слиза по моя команда ,ако се качи без команда я изблъсквам и и казвам НЕ (ФY)

не съм сигyрна какво ще каже някои специалист за моите методи ..но за сега ми се стрyват добър и логичен варянт

аз мисля ,че за да ме разбере кучето трябва всичко да е максимално просто ...не е нужно да се извъртат супер сложни схеми и тн......

по същия начин още от малка я наyчих да си отива на мястото и да ме поглежда в очите за позволение (било то за ядене или за хапене)

ако някои има забележки над методите ми, моля да сподели (за себе си мисля, че рабирам от дресировка ....но винаги приемам корекции)

Те така ако разсъждават повечето стопани,щяха да си имат спокойни и балансирани кучета,дето им е ясномче са точно КУЧЕТА,а не нейни светейшества,дето благоволяват да споделяме тяхната света обител и насъщния.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни