Dog.bg Форуми : Общински геноцид срещу домашните животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел... Оцени темата: ****- 5 Гласове

#1 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2010 - 07:33 AM

Има три вида данъци. Едните са тези, които човек ги дава, за да получи в замяна някаква социална услуга. Например такъв вид данък е "такса смет" - плащате и камионите ежедневно събират кофите със смет пред вашия блок. Вторият вид данъци са тези, които ви "ограбват", т.е. плащате ги и не получавате нищо в замяна. Вижте колко несвършена работа има около вас и преценете дали плащате такива или не. Има обаче и "наказателни данъци" - те не само ви взимат парите, но срещу това получавате страдание. Пример за такъв данък ще дам по-надолу в статията и ще обясня защо е такъв.

Заглавието на тази статия е стряскащо. Самата дума "геноцид" поражда отвратителни чувства във всеки нормален човек, който я чуе. Именно така бях отвратен аз при гледането на снощен репортаж по телевизията, където се изказа кметицата Фандъкова. Но преди това малко предистория...

Помня много добре кога за първи път въведоха регистрация за кучетата. Беше безплатна и преди няколко години се тръбеше силно в медиите за нея. Безкористни кметове правиха мили очички и ни убеждаваха, че това е за наше добро. Пък и спокойно - никой не иска да вземе вашите пари! Така аз реших да стана "европеец" предсрочно и регистрирах моето куче. Наистина беше безплатно, костваше ми само 3 часа в общината (никой не знаеше за какво става дума, но това е съвсем друга тема).

Така с "европейски чувства", окрилен от това, че общината е решила да върши полезни дейности за обществото дори безплатно, живях точно една година. Още на следващата получих писмо, в което явно пишеше, че "вече дължа данък за кучето, което съм регистрирал". Приятелите ми веднага ме нарекоха "балък" и ми подхвърляха реплики "нали ти казахме, че така ще стане!". Нищо, отидох в общината да си платя данъка. Той беше от скромен по-скромен - 15-20 лева ли... не помня. Тогава обаче настоявах сериозно да разбера какво ще стане с тези пари. И получих отговор (след нови 3 часа чакане) от нервна госпожа, която силно се отвращаваше, че някакъв прост гражданин е стигнал до висшочайшото й ниво. Отговорът беше, че "с парите ще се сложат кошчета с пликчета по парковете, с които да си събираме кучешкото ако".

Добре, да, правилно е! На мен този отговор беше напълно удовлетворителен. Би било страхотно удобство, защото реално се случва чат-пат кучето да се изпусне не където трябва, а аз нося въпросните гадости на стотици метри за най-близките кофи. Обикновено в разни салфетки, а понякога се въртя да търся и разни изхвърлени хартийки или пликчета по земята. Та една такава екстра бе била напълно прекрасна! Одобрих, платих, излезнах си доволен от общината.

Задоволството ми продължи отново точно една година. Не видях нито едно кошче и нито едно пликче. Всъщност всичко си вървя по старому, а аз бях глупака с 15-20 лева по-малко. Тогава приятелите ми пак ме нарекоха "балък" и ми подхвърляха реплики "нали ти казахме, че така ще стане!". Е да, казаха ми. И този път ги послушах - реших да отпиша моето куче от общината и да спра да плащам данъка, който ме ограбва (т.е. не получавам нищо в замяна). Хей богу минах през десетте кръга на ада - оказа се, че отписване не може (което впрочем е логично). Ако обявя кучето за изгубено плащам солидна глоба. Ако го обявя за мъртво - трябва да покажа бележка от ескаритаж... а цените за подкуп са безумни. Което впрочем ме вбеси напълно, защото кучето не искам да ми го горят, а желая да си го погреба на село в личния двор (за съществуването на кучешки гробища не съм чувал, простете ме ако такива има и се изказвам неподготвен). Ако просто не платя данъка - следват глоби. Имало начин да се "заобиколи закона" и да кажа, че кучето ми е "откраднато". За което да мина през МВР. Да, ама аз не съм лъжец и няма да бъда!

Затова постъпих грубиянски - реших глоби не глоби, просто няма да платя! И не платих. Реших просто да стачкувам. А ако искат да ме глобят - ще заведа дело. Оказа се обаче, че тогава отказването от плащане на данъка е било масова практика. И "минах метър" - проверих наскоро и се оказа, че нищо никъде не дължа. Няма да има съдебни дела... И живота си продължи "по старому" отново за няколко години, през които не се чувствах "европеец".

Междувременно кученцето ми умря. То ми беше второ куче - все съм ги взимал от улицата. Реших, че отново ще гледам кученце. Този път реших да съм гъзар и да си взема от развъдник. Дадох 500 кинта. Оказа се, че понеже в развъдниците нещата са задължително легални, то трябва да му се сложи татуировка (тогава нямаше микрочипове) и кучето да се регистрира. Съгласих се сляпо и нямах нищо против. Бях забравил за бунта ми срещу системата. Регистрирах си палето. Пък и нали тъкмо бяхме влезнали в Европейски Съюз - глупакът аз реши, че този път няма мърдане и пак ще стане "европеец". И така с татуирано куче, официален паспорт и бележка за платена такса поех по европейските градинки, за да си разхождам кучето. То горкото е много готино, но се оказа леко "кекаво", сиреч боледува често, все разни проблеми, това яде, от онова му е зле. Е с такова нещо не се бях сблъсквал никога. Но нали е породисто - фукнята си иска жертвите. А може и да е просто лош късмет. Това е друга тема.

Гордият "евро" собственик на породисто и регистрирано куче обаче бързо се върна в родната действителност. Пак се сетих, че тези пари отиват в бездънна яма. Нарочно се заяждах с общинари и пусках писма, за да искам отчетност. После се сетих, че горките служители не са виновни и се отказах. Плащах си безсмисления (пардон - ограбващия) данък още две години. В един момент ме предупредиха, че "от догодина кучето ми трябва да има микрочип". Но моля извинете - моето е с татуировка вече! Те вече не важали... трябвало да се "чипира". Проверих - това струвало прилична сума пари. А ветеринарката ми се изказа доста негативно и ми каза "първо устройства никъде никой няма, второ чиповете, които вече внесоха са китайски ментета и след 5-6 години кучето ти ще има възпалено ухо - ако не вярваш прочети чуждите форуми".

Така отново възмутен изпаднах в старата безизходица. Не само, че не получавам нищо, а вече ме наказват. Първоначално си мислих, че този чип е нещо като GPS и може да ти търсят кучето. Нищо подобно - било само да те глобят като го намерят. Презумцията е, че ако си изхвърлиш кучето на улицата те по чипа ще открият кой си. Хей, общинари - прочетете това внимателно:

Ако кучето ми има чип и аз желая да го изхвърля на улицата, то бъдете сигурни, че първото нещо, което ще направя е да изтръгна въпросния чип ако трябва и с клещи

Така, че чиповете не са нещо, което ще спира изхвърлянето на кучета, не са и нещо, което реално ще ми помогне като изгубя кучето си (ако го намери човек, то той няма устройство и ще го търся по обяви, а ако го е намерила общината - аз тъй или иначе ще обикалям кучкарниците като обезумял и ще си го намеря пак без устройство). Чиповете имат определено фискална цел. Така общината вместо да помага на хората, които са загубили кучетата си, тя ги наказва грубо! Благодаря за пореден път за "услугата" дами и господа!

Бесен, ревящ по форуми и блогове (глас в пустиня) реших, че моето куче се е мъчило веднъж с татуировка (което е логически по-адекватен вариант срещу изхвърляне на улицата) - няма да се мъчи втори път с "микрочип". Вбесих се, реших отново да не плащам. В този момент се усетих, че като отида на касата в общината плащам, дават ми бележка, но... никой не ме пита за ЕГН, име или каквито и да е данни. Сиреч просто плащам безотчетно. И миналата година отново НЕ платих данък куче с чиста съвест. Отново станах "неевропейски" гражданин и заживях постарому. Приятелите ми веднага ме нарекоха "балък" и ми подхвърляха реплики "нали ти казахме, че така ще стане!".

Тази година си имаме някаква нова "кметица". Май за първи път жена беснее на този пост. Може и да бъркам. Ама тя не само беснеела, а започнала да твори. Гледам преди два месеца по телевизията, че вече нещата с "данък куче" ще се оправят. Браво, евала, ашколсун - "поредното обещание" си казвам аз. Реших, че пак ще вземат парите на хората и нищо няма да правят. Да, ама този път - НЕ. Оказа се, че:

1. Ще се въведе "разрешителен режим" и да има "точно определени места където да можеш да си разхождаш кучето". И определиха някаква позорна мръсна алея до голяма улица в моя квартал.

Отговор: Алоу, европейцити! Навсякъде по света има "забранителен режим", сиреч "места където е забранено за кучета". Примерно на детски площадки и т.н. Хайде влезте в час бе!

2. Щяло да се забрани разхождането на кучета по паркове и градинки.

Отговор: Алоу европейцити! Аз си мисля, че по тротоарите и улиците е по-лошо да се сере, отколкото по храстите в парка! Освен това именно по тротоарите ходят много повече хора, а нали целта е кучетата да не пречат на хората? Винаги съм се възмущавал, когато на някой кучето препикава автомобили и сере по тротоара (дори да си събира в пликче след това). Сега това било правилното. Справка - елате да видите определената за кучета алея в натоварен ден.

3. Трябвало да си водя кучето на каишка 80 см (още неприето, но се обсъждало от някакви мислители).

Отговор: Алоу европейцити! Навсякъде по света кучето е отговорност на стопанина му! Въобще не се опитвайте да мислите вместо мен как да си разхождам кучето! Ако то нападне човек, ако то недай си боже ухапе човек - нека си понеса свръх сериозната отговорност. Нека има не глоба а затвор. Но не мислете вместо мен - аз не съм безгръбначно. Взимайки кучето съм поел отговорността си. Водил съм го на "кучешко училище", тренирал съм го, грижил съм се да е възпитано и социализирано. Наказвайте хората, които не са направили това - НЕ МЕН!

4. Трябвало кучето да е И с намордник.

Отговор: Алоу европейцити! Навсякъде по света (ходил съм в Германия, Англия, САЩ) законът е "каишка ИЛИ намордник". И хората си пускат кучетата свободно да играят с намордници В ПАРКОВЕТЕ (по тротоарите и улиците не е забранено, но хората не го правят и то с основание - има автомобили, които ще убият кучето ти).

5. И сега тип-топ - за какво ще се харчат парите от "данък куче". Най-после гениално прозрение на кметицата - парите за данък куче щели да отиват за приюти и кастриране на бездомни кучета...

Отговор: А, О, Е? Хей пичове (и пички) - АЗ СЪМ ЧОВЕКЪТ КОЙТО ГЛЕДА СВОЕТО КУЧЕ. Тези, бездомните, които никой не желае да ги има включително и аз, очевидно не са дошли от мен. По-скоро са дошли от онзи, който си е изхвърлил кучето на улицата и вече няма куче. КАПИШ? Но хайде да кажем, че може би едва ли не моето куче е виновно за разплода на някое друго, чийто деца са станали виновни. Отново - уличните кучета са проблем на цялото общество, не само на кучкарите! Следователно цялото общество трябва да се погрижи за премахването на уличните кучета. И това ще стане тогава и само тогава, когато:

А. Хората си регистрират кучетата - трябва поне малко да ги поглезите, за да сторят това, но без стария номер с лъжите (чух, че планирали данъкът за "некастрирано куче" щял да е 200 лева?!? Аз не желая да осакатявам кучето си. А все още съм невинен до доказване на противното - сиреч докажете, че съм изхвърлил малки кученца и тогава ме глобете, не сега!).

Б. С микрочипове няма да стане братя. Татуировките са много по-разумни. Спрете бизнеса с безсмислените чипове... О, да де... то било "бизнес"... не може...

В. Започнете да си вършите работата. Не само фискално, а и реално! Стига пълнихте бюджети без да правите нищо! Аз лично съм виждал с очите си кучета с каишки за кастрирани да се ... ебат (с извинение).

Този път реших да не съм европеец пак. Обявявам бунт срещу безумията в общината. Ако ме глобят - няма да плащам. Нека ме съдят - и аз ще ги съдя. Нека решението ми е варварско и "неевропейско". С варвари и неевропейци обаче по друг начин не можеш да се оправиш!

СПРЕТЕ НАКАЗАТЕЛНИТЕ ДАНЪЦИ В ТАЗИ СТРАНА!

#2 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 07:23 PM

Съгласен.Но ако не е масово това мислене няма да стане.

#3 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 07:50 PM

Протестът срещу чипа е безсмислен. Чиповете са "европейска практика" и са част от изискваният ана ЗЗЖ. Счита се, че татуирането е жестокост спрямо животното - така де, не е шега да ти избродират куп цифри на ухото. Докато чипирането е равно на една инжекция.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#4 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 September 2010 - 07:59 PM

Показване на мнениетоdanny, в 08 September 2010 - 07:55 PM, написа:

Протестът срещу чипа е безсмислен. Чиповете са "европейска практика" и са част от изискваният ана ЗЗЖ. Счита се, че татуирането е жестокост спрямо животното - така де, не е шега да ти избродират куп цифри на ухото. Докато чипирането е равно на една инжекция.

Не се връзвай - това си е провокация чиста вода. Човек, който нарича породисто куче гъзария и как щял да му изтръгне чипа с клещи и как нямало да плаща данъци и да регистрира надали изобщо има куче. Да ни пази господ всичките кучкари от такива "стопани", че заради тях сме на този хал.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#5 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 September 2010 - 08:02 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 08:04 PM, написа:

Показване на мнениетоdanny, в 08 September 2010 - 07:55 PM, написа:

Не се връзвай - това си е провокация чиста вода. Човек, който нарича породисто куче гъзария и как щял да му изтръгне чипа с клещи и как нямало да плаща данъци и да регистрира надали изобщо има куче. Да ни пази господ всичките кучкари от такива "стопани", че заради тях сме на този хал.

:rc_036: :ba_025: :ba_025: :ba_025:

Kadeto i da e bil tozi potrebitel .... bil e samo na exkurzija i bez ku4eto si. V momenta sam v Germnija i ezhednevno razhozhdam ku4eta. Neshto se e obarkal 4oveka ....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#6 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 08 September 2010 - 09:13 PM

Наистина мн. възмутително мнение , не съм съгласен нито с ред от него ( но това си е мой проблем :ab_041: )
Ше изтръгне чипа с клещи ... бе Аланкооулу , нали ако стане масово , тогава ще инжектират 100- 200 чипа , още по- малки , и кръвта ще ги разнесе навсякъде ...
трябва да сложиш тогава цялото куче в микровълнова са секунда , за да ги изгориш ... абсурд.

Плащал данъци ... ми ти не ги плащаш доброволно , и нямаш право да търсиш сметка държавата за какво ги харчи ..
къде си ти - къде е кметицата ?? помисли малко ...?

Трябвало да го поглезят за да плати ....- балък :ab_041:
Най възмутително е употребата на " варварско "
варварите сме по- прогресивните и хуманните , спомни си че те са спряли гладиаторските борби , и какво ли не ...
Поезията и музиката са създадени от орди варвари .. ( орда - :md_064: преведено означава РЕД )

#7 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 09:26 PM

що се хващате зе "клещите"?мислете малко де!

#8 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 September 2010 - 09:29 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 08 September 2010 - 09:18 PM, написа:

Наистина мн. възмутително мнение , не съм съгласен нито с ред от него ( но това си е мой проблем :ab_041: )
Ше изтръгне чипа с клещи ... бе Аланкооулу , нали ако стане масово , тогава ще инжектират 100- 200 чипа , още по- малки , и кръвта ще ги разнесе навсякъде ...
трябва да сложиш тогава цялото куче в микровълнова са секунда , за да ги изгориш ... абсурд.

Плащал данъци ... ми ти не ги плащаш доброволно , и нямаш право да търсиш сметка държавата за какво ги харчи ..
къде си ти - къде е кметицата ?? помисли малко ...?

Трябвало да го поглезят за да плати ....- балък :ab_041:
Най възмутително е употребата на " варварско "
варварите сме по- прогресивните и хуманните , спомни си че те са спряли гладиаторските борби , и какво ли не ...
Поезията и музиката са създадени от орди варвари .. ( орда - :md_064: преведено означава РЕД )

:ab_041: :ab_041: :ab_041: 4ove4eeee, njamash spira4ki..... pak smjatash da me povalish ot smjah..... :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 September 2010 - 09:54 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 08 September 2010 - 09:31 PM, написа:

Я да видя за кое точно не съм помислила, бихте ли ми посочили?
Че общината е тромав и бавнодействащ механизъм? Това и синът ми тинейджър знае. Че не са точно кучета и кучкарите са абсолютен приоритет на общината? Брех, каква изненада за някои потребители, но и това съм го мислила.
Че парите не стигат за детските градини и площадки? Виж ти, и за това съм се сетила.
За кое друго не помислих? Че на 90% население куче изобщо не им трябва и като не може-не знае-не иска да го гледа и възпитава така, че то да не причинява дискомфорт на останалите случайни минувачи - не бива въобще да има куче? Мче това не само съм го приятно мислила, а и съм категорично съгласна.

Че ми писна от пишман-стопани, дето не могат да си хванат кучето по команда и плашат хората по паркове и градинки? Мисля го и още как.

Че не мога да гледам кретените с нерегистрирани кучета как си заплождат животното с комшийското псе "за здраве" или "да си оставят едно за себе си" а после малките се озовават по зоомагазините или на "животинския пазар"?
как да не съм мислила, линк към фото-репортажа ми по темата искате ли го та да видите на какво приличат кучета там?

айде стига този инфантилен рев срещу общината - започнете от себе си, регистрирайте, чипирайте ги и ги възпитавайте.

Няма кой друг да го направи вместо вас.

Та... чудя се и не виждам за кое не съм помислила? Бихте ли ми посочил?
С нашата еколожка в общината поддържам връзка, имам съдействието й за кучешки поляни, но това е вече към другия отдел, така че и тя е с вързани ръце.
User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 10:20 PM

Чипа за какво служи? За нищо(поне в България). Боцка го един доктор и толкова... Да, но защо тогава има начин да си регистрираш кучето без да е чипирано? Май всяка община, всеки човек прави каквото си поиска.. Аз съм от Варна, но си регистрирах кучето в гр. Аксаково. Там не ми искат чип и затова там го 'записах".. Във Варна обаче не може да го регистрираш без чип.. Та питам се аз кой закон съм нарушил след като кучето ми е регистрирано, с платена такса но без чип. Живее във Варна, но имам къща в Аксаково(демек и той си има две къщурки-живее на две места). :re_037: Или трябва след като е регистрирано в Аксаково да не напуска града-селото.. :ab_041: Да не наближаваме Варна щото нямаме чип. Дали ще ни глобят и на какво основание? Имаме си бележка за данъка документ от общината..Защо да си боцкам кучето след като този чип не върши никаква работа? От община Варна нямат четец, нямат нищо.. :ab_041: Дори да е чипиран и да се загуби няма как да помоигнат освен ако не попаднат на нашия лекар... :ae_085: Като си наредят и оправят нещата, като си купят нужната апаратура няма да имам нищо против да го чипирам. Сега обаче за едни може за други не може.. И най-лошото е, че имат изисквания а няма насреща нищо.. Тоя 'проверяващ" дали има четец?.. какво изобщо проверява?

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2010 - 10:24 PM

Ужас! В цяла Варна само един вет има четец!

#12 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 08 September 2010 - 10:28 PM

Показване на мнениетоpa4anga, в 08 September 2010 - 09:31 PM, написа:

Бe aaй сиктир , моля ти се ...
не виждаш ли че разбираме" клещите" в преносен сми.
Искаме да кажем , че ако има реакция и отстраняване механичн. или иликтронно , или програмно на чиповете - СИСТЕМАТА ще реагира и ще ги направи
непремахваеми . Или при опит за интервенция в чипа - ще го направи да убие животното ... :md_064:
Системата търси най - ефтиният начин за чипиране , но ще реагира мощно и адекватно , на всяка реакция.

#13 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 10:30 PM

Те и 100 може да имат, но какво от това? На 5 километра от Варна кучетта се регистрират без чип.. А досега в темите за загубени кучета не съм забелязал някое да е намерило своите стопани благодарение на чипа. Каква му е целта и защо на едно място се иска а на друго не? И моето куче дали може да стъпва на "варненска територия".. пак са неподготвени общините, пак искат чип=парички.. Защо и какво имаме насреща. дали има по-малко бездомни, дали кастрират наистина. Не

#14 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 11:02 PM

Тц-тц-тц...

Ти къде го чукаш, то къде се пука... и кънти на глухо...

То пък Варна от кога има взимане даване с Фъндъкова и софийската община? Откога варненци всеки ден сутрин преди работа или след нея тичат с кучетата си до София и обратно за да имат претенции какво става там?

Да си умре човек от гъдел ако не беше толкова тъжно.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2010 - 11:58 PM

Следващите сме ние "народе" с чипирането и пак ще е задалжително.Но кво ли да говоря....

#16 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:06 AM

Естествено, че мнението е "провокация". Провокация за дискусия е. Не съм пуснал разни снимки на бебета котета, на които всички да се възхищават и да пишат "яяяяяуууу колко са сладки". Провокирам ви да ми обясните защо се извършва политика против домашните животни? След като в други страни има специални програми за насърчаване за отглеждането им. Пример - щата Флорида, САЩ: дават безплатна кучешка храна за бедните семейства, които имат дете и пожелаят да отглеждат куче. Найс, а? А тук те цакат. Куче до дете ли? ООО НЕ! УЖАС И БЕЗУМИЕ!

Всичко написано в първият пост беше провокация. И се надявам да съм провокирал поне един човек да се замисли дали не трябва да се направи ТОЧНО ОБРАТНОТО на това, което прави общината? Сиреч да насърчава хората да отглеждат кучета ОТГОВОРНО. Говорим за образование. Говорим за контрол по отглеждането и закон за защита на животните. Говорим за мащабни програми за обучение на животни и стопани...

Аааааа, не... то трябвало някой да бачка за да стане тва. Ясно, значи няма да стане. Дай тогава всички кучета кастрирани, а уличните на кладата, че е по-лесно и ефикасно. Ако някое се измъкне - одрано живо и обесено на моста. И ежедневно снимки на ухапани деца, за да не забравяме колко лоши са животните... и да ни мине по-леко "реформата". Междувременно ще събираме данъци. Защо? Ами щото можем бе! И щото има идиоти, които да ги плащат. Ей го вна - даже ни защитават разни. Плащат си, ние им го натикваме изотзад дебелия и те на всичко отгоре се кефят. Я ги глей ти мазохистите гадни. Още ли искате, а, а, а? Новите "услуги" ще ви струват по-скъпо следващия път. 200 лева примерно. Ако и това поемете - ще ви пробваме с още. Междувременно, след като вече кастрирахте кучета, подгответе и жена си. Тъй де, тея евентуални ваши чавета ще чупят прозорците на мирните граждани един ден. Със сигурност ще цапат, разнасят болести. Не - карантина ще има. Никакви кучета, никакви деца... Кастрация до дупка!

И не забравяйте:

В България общината НЕ мисли за вас - тя мисли ВМЕСТО вас!

П.С. Искрено се извинявам на гордите собственици на породисти кучета, които явно се засегнаха от моето мнение. Просто и аз съм си такъв човек - порода помиар... та помиари си харесвам. Пряката ми рода е "откъде ли не". Нито мога да се нарека "ариец", нито "славянин", нито "негър". Та самият аз като съм помиар - затова и кучетата не ги подбирам по родово-видови признаци. И жени харесвам всякакви въпреки, че отдавна съм "закотвен" (разбирайте И верен) към точно определена една. Приемете го като естествена самозащита против расизъм например. За мен има два вида кучета - готини и много готини. А тези, които държат на гена - нищо лошо. Място има за всеки под слънцето. Важното е да има любов! Не се засягайте. Темата е за друго...

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:08 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 09 September 2010 - 12:03 AM, написа:

Следващите сме ние "народе" с чипирането и пак ще е задалжително.Но кво ли да говоря....

Моля???
Тоест вие нямате лична карта и документ за самоличност, като направите нещо нередно за да се види по ЕГН-то ви дали не сте психично болен-непълнолетен и да не се обърнат властите към отговорника/настойника ако имате такъв?

Аргументирайте се ако обичате. И ако можете.

На автора на темата му препоръчвам да внимава с тежките наркотици, че неговата стана като ничия: Флорида, децата до кучета, храни, общини.
Горкия човек, как ли се живее с подобна диагноза на фона на вот на недоверието.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:21 AM

О, сега май някой намеква, че съм "комунист". Ясно... вот на недоверие - модерна тема. Ашколсун!

Относно чипа ще изпреваря колегата да се аргументирам. Знаете ли колко са опасни осите и пчелите? Много - огромен процент от хората са алергични. Ама нещо е кофти да бъдат чипирани... много са, малки са, трудно е. А стопаните им са едни такива безрасъдни - не им подрязват жилцата, както сме написали в наредбата, че трябва да прави добросъвестния стопанин. Ами тогава да решим проблема - ще изтребим всички пчелички с неподрязани жилца... сиреч баш всички. А стопаните ще ги глобим естествено. Защото можем...

Къде си тръгнал/а да сравняваш хора с животни въобще? Кучешко ЕГН? Мечешко ЕГН? А на прелетните птици да сложим ли? Освен това вече е аргументирано много добре - чипът НЕ решава проблеми. Ако човекът е задник, той ще е задник. Не са направили чип, който се взривява при неправилно действие от страна на стопанина... все още.

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:30 AM

Нито един стопанин на куче няма да посреща с аплодисменти твоите апели "Не плащайте, не регистрирайте, не правете, не обучавайте, не възпитавайте".

Апропо - от кой развъдник взе твоето последно куче? Коя порода, възраст, родители, родословие, развъдчици са? Бих искала да видя този развъдник как ще се "зарадва" като разбере в чии "отговорни" ръце е попаднало кутрето им. Значи ако си регнат от 2006-та то си чел за развъдници, ако си чел за развъдници значи не си взел куче за гъзария и фукня, па си разбрал за какво става дума?

Или си неудачник-младеж, дето все я държавата-я жената- я децата- я внуците са му виновни за общината-държавата-европейские съюз- земетръс в Чили?
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:36 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 10:35 PM, написа:

Нито един стопанин на куче няма да посреща с аплодисменти твоите апели "Не плащайте, не регистрирайте, не правете, не обучавайте, не възпитавайте".

Апропо - от кой развъдник взе твоето последно куче? Коя порода, възраст, родители, родословие, развъдчици са? Бих искала да видя този развъдник как ще се "зарадва" като разбере в чии "отговорни" ръце е попаднало кутрето им.

Чукча се научил да чете, ама все още чукча не осмисля.

Аз да съм апелирал "не плащайте, не регистрирайте, не правете, не обучавайте, не възпитавайте"?!? Ой, ой, ой - ама това къде беше, че не разбрах? Именно обратното - апелирам за адекватна образователна програма, която да насърчава хората да отглеждат кучета и да им показва как. Това е нещото, което трябва да стане.

За "не плащайте" и "не регистрирайте" апелирах, НО конкретно в тази спомената гротеска, която е създадена в момента. А когато някой от мислителите, за които сме гласували вземе, че се сети да направи адекватна програма - тогава съм апелирал да станем "европейци". Справка - прочети пак темата отгоре надолу цялата.

А за апел "не правете" ще се въздържа. Не знам какво да не правим. Компир? Картофи? Деца? Домати? Не знам. Зависи от контекста, в който ме обвиняваш.

П.С. Понеже видях нездравия интерес към кучето ми - само, че кажа, че мойто куче съм си го отгледал и възпитал по учебник. Ваксинирано редовно, обезпаразитено редовно, ходило е 6 месеца редовно на "кучешко училище", за което съм кихал луди пари (и съм ходил с него - обучението беше взаимно). Върви редом, сяда, ляга, не е агресивно, играе с деца редовно. Досега не е ухапало никога никой (да чукам на дърво). Храни се. Винаги има достъп до прясна вода. Спи ми в леглото (моля не изпадайте в див ужас - знам, че съм "ебаси дивака и простака"). Има си уебсайт даже. Мисля, че повече сводка не ти е нужна. А хората от развъдника - с тях не съм се виждал откакто съм го взел. Обаждаха ми се (да искат пари) за разни тестове, лицензи за явяване на изложби и какво ли още не - неща, които мен не ме вълнуват изобщо. За последното се извинявам, че не съм ви на нивото. Надявам се, че няма да ме изгоните от вашия елитен интернет клуб?

Това мнение е редактирано от wattie: 09 September 2010 - 12:44 AM

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни