Dog.bg Форуми : Общински геноцид срещу домашните животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел... Оцени темата: ****- 5 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 09 September 2010 - 09:00 PM

Хубаво си ме цитирала,репертоарът го знам наизуст.Написала съм -една част от обществото! Точно тази част знаеш ли колко им пука дали кучето има чип,или че някой бил инвалид? Мислиш че като сложиш чипа или си платиш данъка,и ще се промени омразата и негативността към животните ли?

Цитат

като в същия момент местните протестираха за да няма дома до тях.

Те не са ли от обществото!? Когато ги накараш да разберат че гонят деца от дома им,тогава ще ги накараш и да приемат кучето ти,ако ще е с 100 чипа да е!

#102 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2010 - 09:11 PM

Показване на мнениетоTи Джей, в 09 September 2010 - 09:05 PM, написа:

Хубаво си ме цитирала,репертоарът го знам наизуст.Написала съм -една част от обществото! Точно тази част знаеш ли колко им пука дали кучето има чип,или че някой бил инвалид? Мислиш че като сложиш чипа или си платиш данъка,и ще се промени омразата и негативността към животните ли?

Цитат

като в същия момент местните протестираха за да няма дома до тях.

Те не са ли от обществото!? Когато ги накараш да разберат че гонят деца от дома им,тогава ще ги накараш и да приемат кучето ти,ако ще е с 100 чипа да е!

Да, част са. Са. И това е най-страшното: да им се поведеш по акъла на тези хора и като стадо да поемеш по пътя "Няма да плащам, няма да правя". Аз не искам да съм част от стадото, защото знам че правя нещата правилно. Не говорим за това че светът е несправедлив, държавата е ограбена и ти си обезверена. Защото утре няма кой да ми почука на вратата и да каже:"Вашето куче ухапа моето дете/майка/баба и смятам да ви съдя" - сигурна съм защо кучето ми не го е направило. Абсолютно съм сигурна че и ти разсъждаваш по същия начин. Но колко са тези които мислят като мен и теб?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#103 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2010 - 08:59 AM

Ти Джей, правилата се правят точно затова: за да урегулират противоречията между части от обществото с противоположни интереси.
Когато спазваш поне елементарните правила (регистрация, такса, почистване и повод), ти си в силна позиция, когато не ги спазваш си в слаба. Като чипираш кучето, можеш да кажеш на всеки - аз съм спазил моите задължения и ти, драги, няма да ми отнемаш правата.
Да изясним и нещо друго, щото нашироко се коментиреше разрешителен и забранителен режим.
Нека уточним какво значи разхождане на куче и какво значи преминаване с куче. (Да се абстрахираме от шибания намордник за малко).
Има една неяснота, която трябва да се поправи в наредбата. Под "място за разходка" се разбира място за свободно пускане от повод. Няма град, където да разрешено априори да си пускаш кучето свободно навсякъде, пък да е обозначено само къде да го хващаш. Подобно нещо се коментираше преди години само за Виена, чела съм статии, че има голямо гражданско недоволство от свободно шматкащите се навсякъде кучета и техните отпадъци и не знам дали и в момента е така. Чела съм статии как Прага бил най-осраният от кучета град в Европа и колко са недоволни жителите му, не си мислете, че само софиянци са недоволни. Била съм там и знам, че в стара Прага няма никакви градинки и зелени площи, та не се учудвам да е така, поне в София засега си имаме градинки и полянки, хубави, лоши, ама имаме и в центъра.
А да преминаваш с куче на повод не е забранено. Обозначават се само местата, откъдето не може да преминаваш. Изрично е забранено и през училища, детски градини, детски площадки, ама кучкари-софиянци много се кефят да си пускат кучетата в дворовете на училищата, така им е удобно.
Лично за мен продължава да е неясно в столичната наредба онази забрана за разхождане в парковете от 9 до 18 за какво се отнася - за пускане от повод или за преминаване. Също извън тези часове какво е разрешено - да пускаш или да преминаваш? Като обиколя блока с куче на повод ние разхождаме ли се или не? Това трябва да се уточни, защото подлежи на свободна интерпретация.
Сега да видим уредените от общините места за пускане от повод в силно урбанизираните градове. Не съм се убедила с очите си, но са ми разказвали какво представляват те в някои европейски столици, например в Лондон, чувала съм и за Париж. Ми един кафез с размер на тенис корт, където трева не никне, и вътре се въртят стопани с кучета като затворници на разходка. Това неминуемо ще стане и тук и толкова ми се иска съвсем да не е скоро. Ето защо не си падам много да крещя "искам ограда", щото може да се сбъдне. Не си падам моите данъци да се харчат за кафез, в който после да ме натикат.
Друг е въпросът дали има частни/платени паркове и площадки.
Не твърдя, че инфото ми е актуално, така съм чувала, ако някой е бил там с куче, нека каже, просто мои приятели като се върнаха от Европата преди две години ми казаха: Божей, радвай се докато тук не е станало като там.
Има един сайт angoloinfo, линковете са специфични, затова няма да давам, но там е събрана информация какви са кучешките правила в градове по целия свят. Ми, прочетох за Женева и ми се изправи косата, даже не искам да ви ги цитирам. Някъде е по-затегнато, другаде е по-френдли, но трябва да сме напълно наясно, че ни чакат още много рестрикции, ама много. Геноцид не е далеч от истината, общините в големите градове имат интерес да има по-малко кучета и си го преследват, това не е измислено от българските общини. Ако си седим отстрани със заплахите за отрицателен вот и нищонеправене, ще ни ги наблъскат много бързо и ще са още по-гадни от Женевските. То се видя кви сме спецове в отрицателния вот, та се докарахме дотам управлението да е пълна клоунада. Много е наивно 200 хил. кучкари да се изживяват като мнозинство в град с милион и 300 хил. жители и като фактор, който е в позиция да диктува правила. Кучкарите могат да станат единствено страна по обществен договор, а какъв ще е той зависи от двете страни и е свързано с работа на заинтересованите, а не с декларации "това не е моя работа". За никаква подлизурковщина не може да се спекулира, става дума за преговори, в които трябва да предложиш нещо на страната с противоположния интерес, за да защитиш своя интерес. Може и дръжки да защитиш и да те изтикат, но поне трябва да опиташ.
Моите прогнози за близките години са толкова песимистични, че искам да се махна от София.

#104 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 10:57 AM

Бре и като се махнеш кво става.Аз се махнах преди години,живея в планината общо взето 20-30 човека местно население,Мислиш ли че на някой му пука за чипове и ,,слагането,,на чип според теб ,,леко нагъзване,,ли е.От многото постове на Фурии се обърках,та сега да питам.Защо се слага тоя чип бе джанъм,ама искам прост отговор щот нямам самочувствието на всезнаещи Фурии.Та сега искам да знам освен ,,лекото нагъзване,, и звание ,,образцов водач,,какво получавам в замяна.Кофти звучи ,а ПОЛУЧАВАМ но мен не ме е срам да питам.само да обясня защо питам,куче в двора с чип и платен данък ,ловци го стрелят щот ги лае като минават,шансът му беше че аз бях там.Питам след като съм както казах образцов водач имам ЧИП ,GPS,ДАНЪК ОГРАДЕН ДВОР ВИСОЧИНА НА ОГРАДАТА НАД 2 МЕТРА,КЛЕТКА В ДВОРА 45 КВАДРАТНИ МЕТРА 2 КЪЩИ ЗА НЕГО ,ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ И ТН.всичко това сериозно и само за информация че съм мнооого изряден,и спазвам всички изисквания на община или там както се казва,какво би трябвало да се случи на тези хора,в смисъл аз като съм точен що общината ме ОТСВИРВА.Това да се снишим и да се харесаме на останалите нещо не ми допада,по същата логика дай да им вадим зъби,за да не хапят и да им режем гласови струни, за да не лаят но мисля че и тогава резултатът ще е същия.Та истината е че колкото и да се опитваме да сме изрядни,просто няма кой да го забележи.Та колкото и дълбокомислени писАния да има нещата се свеждат до това какво получавам в замяна на това че спазвам всички изисквания,какъв е статута на домашния ми любимец след като е оборудван от глава до пети,или това е един вид откупване на право за притежание,тоест купих си правото да имам домашен любимец,но от тук натам оправяй се както можеш.Мил какво ще бъде следващото,,нагъзване,,дали пък не е по добре да се изисква отколкото да се снишаваме.И последно на кой от тези дет мразят кучкарите ще се промени отношението ако аз си платя данъка и всички екстри,въртя около това щото поговорката за сабята и гллавата не ми допада.Та на въпроса плащам данък смет -слагат ми кофи за смет,плащам данък куче /и чип/ ................................................................допълнете вие.

#105 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:03 AM

dios1, че аз никога не съм твърдяла, че получаваш нещо като си изряден и никого не съм карала да се снишава, бре. Напротив, спази елементарното и дери глас на воля. Казах, че като си изряден има повече шанс да те чуят.
Но ти си под общ знаменател с неизрядните и те са 98.8%, как искаш да се забележи колко си изряден. В този смисъл аз се чувствам прецакана не само от общината, но и от тези 98.8%
Кой е казал, че е справедливо? Твърдя, че ще стане още по-несправедливо.

ПП Моите виждания не съвпадат съвсем с тези на Фурия и ве мола да не обърквате постовете.
Сега, защо се слага чип. Първо, той не се слага по изискване на общината, а на два закона за идентификация на животното, която да влезе в единен регистър. До 2011 важат татуировки, после само чипове и това е по изисквания на Европата, не на общината. Маркират се не само кучета, но и коне и добитък, а плановете на Европата са да стане и за котките, например, идея си нямам как ще е с канарчетата.
Дали е нужна маркировка, питат някои, няма държава, където да не е задължителна, щото да може като си изхвърлиш кучето да те хванат. Голямата тъпня у нас е, че тоя Единен регистър е като Годо. Но той не е задължение на общината, а на НВМС и през април тази година земеделският министър обяви, че е тръгнал, аху-иху!
Трябва да се прави някаква разлика какво се изисква по закон и какво е инициатива на общината, щото тя със своята наредба не може да заобикаля законите.

#106 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 11:30 AM

Нещо шикалкавиш ма не съм злопаметен.Не искам да дера глас,не искам да ме харесват нито мен нито кучето ми,що да не могат да ме забележат,щом съм изряден,какво ми пука за останалите проценти неизрядни,нали общината е тази която трябва да поощрява ,,изрядните,, и да трови живота на неизрядните.що не измисли начин да ги вкара в пътя,а на мен да улесни живота щот изряден нали така та да вземат пример от мен.Както казах не искам много,в планината съм,Нещо не мога да схвана всъщност какво казваш.,ако те разбирам правилно заради неизрядните/много дълга дума/ ще го отнасям и аз щот на общината не и пука кой платил кой не щом имам куче Аз като отличник ли трябва да агитирам плащайте гадове че и аз го отнасям заради вас или общината нещо не е в час,объркахте ме тотално.А и друг е въпросът че в общината ме гледат като риба мряна,ма съм горд и мен ме записаха в тетрадката.Следващия път ще искам да я снимам та да я показвам дали ще е от полза незнам. А, да въобще не искам да е справедливо,къде видя да използвам тая думичка.

#107 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:38 AM

Показване на мнениетоmil_, в 10 September 2010 - 08:04 AM, написа:

...Ми, прочетох за Женева и ми се изправи косата, даже не искам да ви ги цитирам. Някъде е по-затегнато, другаде е по-френдли, но трябва да сме напълно наясно, че ни чакат още много рестрикции, ама много.

На мен ми стана интересно, намерих сайта, който споменава mil_, и прочетох за правилата в Женева.
превод Google
3.5 кантон Женева
* Всеки, който придобива куче, независимо от порода, трябва да следва една теория за обучение, кучето инструктор или ветеринарен лекар. Целта е да се накарат хората да се грижат кучета наясно с нуждите на животните и поведението, както и действащото законодателство.
* Всички кучета трябва да бъдат покрити от застраховка гражданска отговорност (да бъдат сключени с частна застрахователна компания).
* Всички кучета трябва да бъдат ваксинирани срещу бяс. Ваксинацията трябва обикновено да се подновява на всеки три години.
* Влизане в някои публични паркове е забранено за всички кучета. В някои други паркове, кучета трябва да се съхраняват на каишка. (Виж на информационни табла.)

В други кантони са още "по-ларж"
3.6 кантон Во
* Във всички зони за обществено ползване в рамките на кантона, собственикът на куче, независимо от порода, трябва да могат да го контролират, във всеки един момент, от някои действия или звук. В противен случай животното трябва да се държат на каишка, или дори да изискват да се юлар.

3.1 кантон Базел-Land
* Собствениците, които не са в състояние да упражнява пълен контрол над техните кучета трябва да ги водят на каишка.
* Всички кучета трябва да бъдат покрити от застраховка гражданска отговорност (да бъдат сключени с частна застрахователна компания).

Не цитирам тук правилата, специфични за определени породи, защото ще ме разкъсате жива...
Просто от любопитство се разрових - мерси на mil_ за сайта. :rc_036:

#108 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 11:52 AM

Защо ми се струва че всички умирате да ровите само и само да откриете ,,правила,, за собствениците на кучета.Нищо лично ама взе да ми писва.Дали ще ви е възможно да поровите още малко и да намерите какво се случва ако някой доброжелателен съсед например срита така осигуреното и искарало училище куче,това е въпросът,какво ми гарантира спазването на тези изисквания.Я да видим в кантон Базел колко обаждания в полицията има за изгубени котки и каква е реакцията на полицията де.Е точно затова се спазват правилата защото гарантират права,не спазваш правилата санкции има но главното е че губиш правата,просто и ясно.

#109 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:52 AM

rimela, плюс тези прочетох, че има опасни породи, всички над 25 кг се считат също за опасни и се водят с намордник. Тези с опасните кучета освен теоретичен курс трябва да минат и тест. Режимът е лицензионен, за всяко куче имаш нужда от разрешително, което се носи прикачено към нашийника на кучето и се подновява всяка година.
Отнасяше се за града Женева.

#110 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 11:56 AM

Показване на мнениетоdios1, в 10 September 2010 - 11:35 AM, написа:

що не измисли начин да ги вкара в пътя,а на мен да улесни живота щот изряден нали така та да вземат пример от мен.

Ми и аз това искам. Що, де?
Щото прави каквото й е най-лесно и трябва да я накараш да го направи по-другояче.
Как? Питам аз.

#111 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 12:05 PM

mil_,много хубаво си го обяснила,сега аз да кажа нещо по този ред- правилата се правят точно затова: за да урегулират противоречията между части от обществото с противоположни интереси.

Изкарвам си аз на позволеното от общината място за пускане от повод,по една случайност парк в който пенсионери тренират активно,младежи се натискат още по активно,майки пушат,а дечицата им скубят цветята надалеч от майчиния надзор.И понеже съм на точното място,и имам самочувствието на изряден платец,даже си носим документите в торбичка,решавам че мога да махна синджира на престрарялата си стара болонка,която си пасе кротко в краката ми.Чува се от метри неистов рев,и облещена майка тича да си прибере чедото,като ми крещи да си вържа още по стресираното от писъците им куче!
Питам аз-нали има правила,нали съм на точното място,защо пак трябваше да бъдем наругани? Или като и размахах документи,сякаш я убедих че сме безопасни?

Става дума за това-искате данъци,готово-плащаме,искате чип-добре бе,но въведете наистина някакви правила.Защото много по велики личности от нас,са се мъчили да убедят това общество в нечия положителна насока,но грънци.

#112 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 12:26 PM

Е сега влизаме в мътни води,що пък аз да я карам,общината,нали за това е ОБЩИНА това и е работата.Община винаги ми е звучало малко като...........ама айде друг път ще кажа.Та в общината работят хора,които взимат заплати за да правят живота ми по лесен и аз си плащам за това с данъци.Имам куче плащам данък куче,ако трябва и на курс в Женева ще го пратя но това да давам акъл на общинарите как да си вършат работата нещо не го разбирам.Решението е по просто,не се справят ,и друга работа има за следващите ОБЩИНАТА ще гледа да са ,,знаещи ,,.Принципът е прост и е доста разпространен.Тук всеки трети се опитва да лее акъл на едни и същи хора на които принципа е ,,оти да се косим като............,, Ако мислите че със стари ......................се прави нов бардак лъжете се,Сега питаш ме ,,КАК,,, ми незнам обаче знам че тези дето трябва да знаят ако не знаят научават че и друга работа има.Та както казах принципът е прост,иначе леенето на акъл и ,,нагъзването,, ТЦ.

#113 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 12:39 PM

Ми добре, dios1, питах теб, щото wattie вече го разбарах.
Разликата между теб и него е, че ти си плащаш таксата, той не. За останалото сте на мнение нищо да не се прави, а на следващите избори да се гласува за друг. Ясно ми стана. То аз не съм гласувала за тези, и за предните не бях, някой друг ми ги натресе, та по вашите стандарти съм ги наказала тези вече.
Аз пък съм друг човек, различен от вас, и имам моето право на мнение. Лея акъл точно колкото теб - казвам си мнението и не задължавам никого с него, нито пък съм нарекла някого с грозни имена задето не е съгласен с мен, нито съм му казвала колко е залухав. По принцип съм съгласна с вас по въпроса как трябва да бъде, и аз негодувам срещу наказанието без вина, ненаказанието на вина и отнемането на права. Прословутото нагъзване, за което говоря, влагам в него смисъл: да си платиш таксата, да си регистрираш кучето, щото никой не обича да го прави и си е нагъзване, понеже утре може да ти вменят неизпълними условия, плюс трето - да се потрудиш да си поставиш исканията и предложенията на общината.

Ти Джей, а в твоя случай какво стана от писъците им? Не е забранено да се пищи. Ти си била в правото си да останеш там и да си разходиш кучето и никой не би могъл да те глоби.

#114 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:17 PM

Цитат

Ти Джей, а в твоя случай какво стана от писъците им? Не е забранено да се пищи. Ти си била в правото си да останеш там и да си разходиш кучето и никой не би могъл да те глоби.

Какво да стане,Мил-майчицата взе да кряка и налита,аз и казах че не е хубаво да подхранва истерията на детето си,че един ден и то може да реже лапички с тази истерия,взех си бабата и си тръгнахме,като мислено се зарекох да си обърша д-то с квитанцията за платена такса :wb_052:
Пиша това,заради нечии убеждения че само собствениците на животни,трябва да правят усилия за да са коректни.Битува грешното твърдение, че напълнена хазна-доволно общество!

#115 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:19 PM

Е не, сега избори прилики разлики.Честно казано подразни ме това може би се повтарям че сами ровиме само за правила за притежание на куче,скоро някой цитираше и закон в Нова Зеландия.Ми въобще не ми пука за NZ .Каишки,намордници,курсове,килограми,Женева,Уелингтън,Париж правила ,правила.чак взех да се чувствам неудобно че в България липсват някои .Като ви чета се чувствам виновен че имам куче и ми иде да взема да платя и някоя такса два пъти ей така за собствено успокоение,не че не плащам,едно от кучетата е прибрано от улицата,кастрирано,с нерезорбируеми конци та го водихме на операция да махнат конците,и сега му плащаме и на него данък щот няма как да докажа че е кастрирана.,ма карай.Да си дойдем на думата,може ли малко да спрете с тези правила и да поровите за ПРАВА демек като си плащам ,чипирам ,обучавам,озаптявам и тн.какво ми се предлага като ,,екстри,,Например ако друго куче ухапе моето в Германия,ако някой гаден турист в Аляска нарита хъскито ми или ако някой открадне басенджито ми в ЮАР.С две думи дайте малко права ей така за самочувствие.И къде видя да казвам нищо да не се прави.

#116 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 01:27 PM

Ми не знам защо си останал с впечатление, че не ми пука за правата. Правата си ги отстоявам колкото мога и не си тръгвам отнякъде, където съм в правото си, откъде-накъде ще давам на някой пищящ властта да ме изгони. Отделно от това се занимавам и с некви активности по промяна на законите, които да ни увеличат правата. Е, баш за нашите няма да стане, ама за тези на внуците може и да стане. И се съгласявам напълно с теб, че за момента ние си откупваме само правото да притежаваме куче.
Правилата ги разглеждам първо от интерес за сравнение и второ - защото всеки чул-недочул общинар или невемесар съзира някакви рестрикции някъде си и ги прегръща с радост, та чета да видя какво можем да очакваме.
Някой вет не може ли в паспорта на кучето ти да се подпише, че е кастрирано? Ехограф, нещо.

#117 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:50 PM

Ер Малък - Странен човек:

Живеел някога странен човек,
за всякакви болки имал той лек.
Искал на всеки да угоди,
дори да отстъпи от свойте мечти.

Невинаги ставало точно така,
създал той система от правила.
Те го поддържали вечно готов,
да, принципен, смел, суров.

Припев:
Ти цял отдай се!
Безкрай раздай се!
Но част от тебе пази!
Там празни истини
от теб измислени,
прилежно струпани лежат.

И както спокойно животът тече
той неусетно стигна дотам,
че не можел да мръдне с ръка,
овързан бил от правила...

#118 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 01:53 PM

Показване на мнениетоmil_, в 10 September 2010 - 08:04 AM, написа:

Сега да видим уредените от общините места за пускане от повод в силно урбанизираните градове. Не съм се убедила с очите си, но са ми разказвали какво представляват те в някои европейски столици, например в Лондон, чувала съм и за Париж. Ми един кафез с размер на тенис корт, където трева не никне, и вътре се въртят стопани с кучета като затворници на разходка. Това неминуемо ще стане и тук и толкова ми се иска съвсем да не е скоро. Ето защо не си падам много да крещя "искам ограда", щото може да се сбъдне. Не си падам моите данъци да се харчат за кафез, в който после да ме натикат.

Тези "кафези с размери на корт" както ги наричате, първо въобще не са с такива размери в Париж и Лондон и на брой са колкото кафенетата в София! А големите паркове.......са една мечта! Във Виена много паркове и паркчета за кучета - как ли са го направили! А в Швейцария! Всичко там се приема с референдум от над 100 години. Идилия и скука невероятна, но много усмихнати хора и спокойни кучета! Никъде няма набързо сглобена хаотична наредба като тук в България!

#119 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 September 2010 - 01:57 PM

Радвам се, че моите приятели са ме излъгали, Sasho, защото е коз. Щом някой може, значи и ние можем.

#120 Потребителят е офлайн   dios1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 02:07 PM

Последно,нещо май говорим на различни езици.Казваш отстояваш си правата добре,къде съм казал че не го правиш.Информацията е силно оръжие няма лошо ама тук само пишете за правила,ПИШЕТЕ,ми напишете нещо за ПРАВАТА интересът кое, как,защо къде е необходим разбирам,но почти всяка тема е един вид ,,устав ,,как трябва да екипирам и какво да монтирам на кучето си.Е изпълнил съм го и искам да прочета какви са ми правата.Ако искаш мога да ти цитирам случайно дочута фраза на един от,,общинарите,,/служители/,,,айде че иде още един балък с псе,,Ма това са дребни неща,не заслужават внимание,затова искам поне във форум за кучета да чуя за правата на собствениците някъде другаде дори и в NZ .

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни