Dog.bg Форуми : Общински геноцид срещу домашните животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел... Оцени темата: ****- 5 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 September 2010 - 04:55 PM

......Съжалявам,но си изтрих мнението...
Простете ми този неволен инстинкт....
За всички,които са прочели въпросното изтрито мнение де.... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#162 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 06:10 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 11 September 2010 - 11:03 AM, написа:

Григ, кажи на МИЛ- ( не желая да контактувам директно с тази жена )
че сме ги газили , и пак ще ги газим :af_089: Изобщо в животът гази който превари -
да ми прочете подписът - пеки-пекинус- лупус ест ...
ии ако може да си преведе - пеки-види-вици !
Ии тая дето си я мечтаят - нема да стане.

Докато Уеейти , блъска 1-2 умни мисли , и после ви приспива .
Минал е покрай капитализъма ... ии новото- старо робство...
http://www.youtube.c...feature=related

Поздрав за сички бойци :ab_041: --- иии чуйте текстът .... :af_089:

Последно всичко ще платя , чипирам, кастрирам регистрирам --
но няма да е доброволно , тъй като не съм кокошка . :af_089:

ОО-О супер! "сеги" ще "одим" в балкана да "издоим козЪтЪ". "Па" ще се "качим на колътъ" и ще "одим в капиталистическо".
Там има едни автомати в крайпътните бензиностанции на които им пускаш едно евро и "они" пускат "рънъ" за кучета, а до автомата има "водъ" в паничка. А на "козътъ ако и пуштим"едно евро - тя не "пуща млеко, а сака да я доим"Брех, че чудо капиталистическо!!!

Имаше питане как да отидеш в Гърция с кучето си, ама ако може да го прекараш нелегално - ами "оди "сложи чип и "тогиз" бегай в общинътъ" и "тогиз оди у гръцко да работиш"! Разбра ли "ко ти прикаам" ?
И от мен един поздрав за теб: ТУК
Това парче много ме кефи, а отностно балъците "они свършия . Останаа" тарикатите!
ЕЕЕЕХ emilvr, emilvr!!!!!!!!

#163 Потребителят е офлайн   kuche100 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 07:26 PM

кучето трябва да се чипира! Преди време и аз си купих куче от развъдник и аз спазих правилата,председателя на клуба го боде 3-4 пъти,все нещо не хващало,не ме информираха,че с родословието всеки вет. може да сложи регистрацония номер,а ме разкарваха многократно,дамгосфаха го горкото,та като му пламнаха ушите.... няма оправия,докато се усетя нещата доста загрубяха и това от клуб член на БРФК.
Сега си внесох куче от чужбина с чип и нямям проблеми,там от където идва са доста напред с материала и с много традиции,даже и данъчно ублекчение имах в България една година заради чипа,но от развъдника в чужбина много, много трудно ми дадоха животинчето,мотиви- в България,няма закон за защита на животните,няма застраховки за домашен любимец,посегателството над животно не е престъпление а хулиганство.Едно куче от развъдник в чубина,е може би не навсякъде,не искам да звуча обобщаващо,струва колкото прилична кола на старо,която замърсява въздуха и дига шум до небесата,но за нея има застраховки и въобще има бизнес за много хора а кучето, животните си нямат лоби а интересите са в повечето случаи меракантилни.

#164 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 September 2010 - 07:36 PM

Показване на мнениетоkuche100, в 11 September 2010 - 07:31 PM, написа:

а кучето, животните си нямат лоби

Имат, имат :ba_025:

#165 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 September 2010 - 09:57 AM

"Боже, Боже, колко много мъка има по този свят, Боже !"

Един написал тема, колко е възмутително да плащаш за нещо което е нищо. Веднага няколко, които вече са платили това нищо, му написали колко е лош. Типично по Български всеки тегли питата към себе си. Аджеба ако има неразбрали, потербителя написа, че ако има човек който си изхвърля кучето, ако ще с 500 чипа да е, ще ги махне за да не го хванат. Ако трябва главата ще му отреже, ще му одере кожата, ще го удави. Мда и аз съм склонен да се съглася, че 40лв за чип е пълнене на гушата на много "бедни" ветеринарни лекари, които карат скъпи джипове, за да могат да се придвижват из дупките на София.
И сега другите дето тръбят "ЧИПЪТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН !" "Ние си сложихме" В Южния парк сега преди няколко дни, слагаха безплатни чипове, ама от онези китайските. Мда "гъзарско" е човек да си има куче от развъдник с родословие. Средностатистически куче от големите породи без родословие върви между 300-600лв, цената е поне х2 когато е с родословие. При някой малки породи далаверата е още по голяма. Изключвам случаите, когато кучета с и без родословие са с еднаква цена.
'Не е балък Ааасан, че яде баничка, балък е този който му я дава"
Мда и последно, умира ти кучет,о ама то е регистрирано - я покажи че е умряло - зарових го на село - а неможе така плащаш глоба, замърсил си земята ..........
Ако не сте разбрали и това - Бездомните кучета са проблем на цялото общество, не само на хората които притежават кучета. Да започна от дивите селяни, които си изхвърлят боклука през балкона, защото ги мързи да слязат до кофите на блока. Пък и да слязат немогат да четат. Кво е туй разделно събиране, стъкло, хартия, пластмаса, битови отпадъци? Ръгай де има место. Мда експеримента се провали. Сега пак са си старите кофи, няма как да се рециклират отпадъците вече.
Изпражненията на кучетата цапали парковете. Мда и много млади майки сменяйки памерсите на своите 'скъпоценни', небрежно ги оставят под пейките, за по късно. Нищо, че кошчето е на два метра. Какво се получи със стойките с торбички, за изхвърляне на кучешки отпадъци ? Да бе верно, къде отиват парите от данъците ?
Братя 500 години сме били овце, да бъдем още толкова. Аз си плащам данъците, кви бунтове кви неща. Това е закона аз не го нарушавам, плащам си за кучето, плащам си чипчето, регистрации алабала, плащам си такса куче и във входа в който живея, че моето цапало ! И изведнъж ? ( А да се посмея на ограничените хора, които хем са си кастрирали кучето, хем са му сожили чип) Изведнъж, кучето ми изчезна, ама ей сега тука беше до мен, влезе за малко в храстите ( Еми така е, като не го водиш на 80см повод, ще кажат злорадо 'другите' Българи, е да ама колко ли трябва да е разсеян човек, че да мине някой и да му гепи кучето ей така от каишката? Нищо и това се случва ), еми няма как ще ходим да го търсим. Понеже друг никой неможе да го намери. Дори общинските служители, които правеха проверките по парковете, не притежаваха четци за въпросните чипове. Да неговорим за случаите на намерени породисти кучета с чипове, умъртвени в кучкарниците, защото се държали агресивно или 'продадени' за някаква сума на новите им собственици, защото са породисти. Аха, дори на границата като пътувах за Гърция, никой не ми провери чипа на кучето и дали тези документи са негови, е това може да е изключение, някой ги проверяват, тези с вид на гастербайтери сигурно.
Ех късно я хванах тази тема, няма да има кой да ме прочте или пък кой да ме заяде. Хайде със здраве!

#166 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 21 September 2010 - 11:51 AM

Каквото и да пишем, каквото и да казваме - истината е една - в момента нищо не получаваме срещу регистрацията, нито срещу чипирането. Подкрепям напълно всички и самия аз се чудя защо и как проверяват кучетата в парковете, след като нямат четец ! Да не говорим, че и в приютите няма, никъде няма четящо устройство, никъде ! Няма санкция срещу изоставени животни и въпреки че съм на мнение, че това трябва да се криминализира и да има жестоки санции, няма дори и елементарна глоба за захвърлени на улицата малки и големи животни.

Но в крайна сметка нищо няма да променим, ако отказваме да ги регистрираме, ако отказваме да чипираме, ако продължаваме да бягаме от системата с "Майната ви ... " . Можем да покажем, че сме отговорни граждани, като ги регистрираме, чипираме и само тогава да изискваме от общината да си върши работата като хората. Така че колкото повече регистрирани кучета, толкова ще е по силен кучкарски глас и толкова ще бъде по склонна общината да работи с кучкарите за доброто на техните любимци.

#167 Потребителят е офлайн   rysev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:14 AM

Показване на мнениетоdog.bg, в 21 September 2010 - 11:56 AM, написа:

Каквото и да пишем, каквото и да казваме - истината е една - в момента нищо не получаваме срещу регистрацията, нито срещу чипирането. Подкрепям напълно всички и самия аз се чудя защо и как проверяват кучетата в парковете, след като нямат четец ! Да не говорим, че и в приютите няма, никъде няма четящо устройство, никъде ! Няма санкция срещу изоставени животни и въпреки че съм на мнение, че това трябва да се криминализира и да има жестоки санции, няма дори и елементарна глоба за захвърлени на улицата малки и големи животни.

Но в крайна сметка нищо няма да променим, ако отказваме да ги регистрираме, ако отказваме да чипираме, ако продължаваме да бягаме от системата с "Майната ви ... " . Можем да покажем, че сме отговорни граждани, като ги регистрираме, чипираме и само тогава да изискваме от общината да си върши работата като хората. Така че колкото повече регистрирани кучета, толкова ще е по силен кучкарски глас и толкова ще бъде по склонна общината да работи с кучкарите за доброто на техните любимци.

Точно така ,напълно съм съгласен,нека дадем шанс на поредната обещаваща инициатива на общините и когато станем много ще може да потърсим отговорност от тези ,които сме избрали .Иначе сме малко и слаби,винаги ще се намери аргумент срещу нас -собствениците.Мисля,че първо трябва да дадем,за да може да търсим после отговорност!

#168 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 08:56 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 21 September 2010 - 09:02 AM, написа:

Аха, дори на границата като пътувах за Гърция, никой не ми провери чипа на кучето и дали тези документи са негови, е това може да е изключение, някой ги проверяват, тези с вид на гастербайтери сигурно.
Ех късно я хванах тази тема, няма да има кой да ме прочте или пък кой да ме заяде. Хайде със здраве!

Е, моля, моля! Вие имате вет. паспорт, чип, но има хора, които нямат дори и ветеринарен паспорт, нямат ваксини за кучета, защото на баба им кучетата са живяли по 18 години, без да са ваксинирани, обезпаризитявани, а искат да ходят в Гърция. Уха!
" И сега другите дето тръбят ЧИПЪТ Е ЗАДЪРЖИТЕЛЕН" - айде и от мене една случка във Виена от пролетта тази година - естествено двама главни герои са двама чипирани четириноги любимци. Много бързо намерихме една виенска "алея за разходка" (парк) за кучета. Трябваше да минем само през една спортна площадка и ето ти кучешка градинка, ама не заобиколихме спортната площадка ами направо през нея и хоп polizei. "Guten tag" - документите! След няма и три минути една жена пристигна и започна да проверява на кучетата документите, видя паспортите и реши да провери чиповете. Сканира, сравни номерата с паспортите и уж всичко ОК! От нея разбрахме, че няма как да провери достоверността на паспортите и чиповете, защото за България няма база данни. Ние "Ъ-ъ-ъ". Тогава съвсем спокойно ни обясни, че може да ползваме системата на EUROPETNET (понякога и те я ползвали) която трябва да работи и за България ( някаква ЕС директива). Сигурно много тъпо сме изглеждали в техните очи, защото ни пожелаха приятно изкарване във Виена и ни пуснаха с усмивка! Естествено ни предупредиха да се опитваме да спазваме техните правила. Между другото за несъбрано кучешко "ако" глобата е 36 евро, а не между 200-400лв. както искат да стане тук, а данъка е около 40 евро годишно и се плаща от ВСИЧКИ собственици на кучета.
Ето и EUROPETNET системата ТУК
А това е българският вариант
тук
Така, че регистрирайте, чипирайте и т.н. Не трябва и не може да се избяга от това! Все някога и тук трябва да стане като в EU. Нали сме уж EU държава!

#169 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:59 PM

Наскоро една американска ветеринарка каза, че голям процент от кучетата, на които е сложила чипове са развили тумори около тях в резултат на чуждото тяло. Мислите ли, че това е вярно? Ако чиповете станат задължителни за нас, аз се питам - бих ли си сложила чип?

#170 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 04:39 PM

Първо ще се слагат татуировките с бар код :) После ще ни чипират :)

#171 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 06:51 PM

Показване на мнениетоmissi, в 22 September 2010 - 10:04 PM, написа:

Наскоро една американска ветеринарка каза, че голям процент от кучетата, на които е сложила чипове са развили тумори около тях в резултат на чуждото тяло. Мислите ли, че това е вярно? Ако чиповете станат задължителни за нас, аз се питам - бих ли си сложила чип?

Да и на мен ми е било любопитно.Наистина е имало проблем с чипове произведени до 2004г.От тогава всички са по стандарт ИСО11784 ,11785 и работят на честота 134.2 Кхц т.е. те само отразяват сигнал като 15 цифри/кода/.Те нито приемат,нито предават,нито облъчват.Списък с кодове производители;ТУК

#172 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 06:56 PM

Показване на мнениетоIzrodGaden, в 23 September 2010 - 03:44 PM, написа:

Първо ще се слагат татуировките с бар код :) После ще ни чипират :)

Каква е тая татуировка с баркод бе човек.Сигурно чипа ще приема сателитен ТВ сигнал.Е-е, не!!!!Не е истина!

#173 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 September 2010 - 08:06 PM

Това е първото смислено,и реално,приложение на чипирането.Досега мислих че,само съм здоволил някакви чиновнически тежнения,но тоя сайт наистина показа ползата.Интересно защо никой,досега не беше споменал за него?
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

#174 Потребителят е офлайн   OBERON Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 11:42 AM

Предстои ми връщане в София с немска овчарка и направо ми пуши главата.
Може ли някой да уточни какви изисквания са приети ?
Трябва ли да го разхождам само с намордник и къса каишка?
Нямам право да го пускам ?
И всичко останало?
Ако е така направо не знам какво да правя... или кучето под мишница и чао...
или и аз не знам?
User's Signature

...СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН...

WWW.OBERiON.NET - ТОВА ОКОЛО НАС, ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН БРУТАЛЕН ТЕМЕРУТ...

#175 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 25 September 2010 - 12:03 AM

Показване на мнениетоOBERON, в 24 September 2010 - 09:47 AM, написа:

Предстои ми връщане в София с немска овчарка и направо ми пуши главата.
Може ли някой да уточни какви изисквания са приети ?...

Засега:
- кучето трябва да има вет. паспорт и микрочип (това е за цяла Б-я);
- трябва да се регистрира в общината по постоянен адрес и да му се плаща данък (24 лв. на година за София, ако не е кастрирано, ловно, на инвалид;
- за разходките - с паспорта и квитанцията, на определените за целта места (всяка община май вече има) - можеш да го пускаш;
- намордникът все още не е станал задължителен, освен ако кучето ти не е агресивно;
В общи линии - това са правилата (които са си от години същите). Контролът по спазването - засега е слаб и кампаниен. Очаква се след приемането на новата наредба да се позасили.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#176 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2010 - 08:55 PM

Извинявам се за това което пиша,то не е свързано директно с темата .Но е от значение .Не бях сигурен дали да пусна нова тема ,ако админа прецени да го отдели.Става дума за линка на "Сашо"http://www.balkanpet.net/index.php .Мисля че това е важно.Показах го на моят вет.реакцията беше:" от утре започваме вписване на чипираните или обаждане с препоръки на собствениците,"Убеден съм че повечето хора не знаят за съществуването на този сайт.Както се казва пак се опитваме да измислиме топлата вода.
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 09:09 PM

Тази база данни, обаче, не е официална, в смисъл в нея и аз, и ти можем да въведем каквото си искаме.
По-добре да вписват в официалния регистър, към който ветеринарите имат достъп с парола, поне доколкото знам имаше и семинар как да го ползват.

#178 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 09:09 PM

Тази база данни, обаче, не е официална, в смисъл в нея и аз, и ти можем да въведем каквото си искаме.
По-добре да вписват в официалния регистър, към който ветеринарите имат достъп с парола, поне доколкото знам имаше и семинар как да го ползват.

#179 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 September 2010 - 09:17 PM

Доколкото съм запознат този регистър още не функционира.Ако,се вярва на Сашо /а,аз му вярвам/ линка е към действащ такъв.А,това е най-малкото шанс за хората със откраднати любимци.
User's Signature

#180 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 September 2010 - 09:26 PM

Да, разбира се, не отричам, че е в помощ, стига хората сами да вписват там. Дали е действащ зависи от това дали се вписва в него :ab_041:

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни