Публикувано: 21 September 2010 - 09:57 AM
"Боже, Боже, колко много мъка има по този свят, Боже !"
Един написал тема, колко е възмутително да плащаш за нещо което е нищо. Веднага няколко, които вече са платили това нищо, му написали колко е лош. Типично по Български всеки тегли питата към себе си. Аджеба ако има неразбрали, потербителя написа, че ако има човек който си изхвърля кучето, ако ще с 500 чипа да е, ще ги махне за да не го хванат. Ако трябва главата ще му отреже, ще му одере кожата, ще го удави. Мда и аз съм склонен да се съглася, че 40лв за чип е пълнене на гушата на много "бедни" ветеринарни лекари, които карат скъпи джипове, за да могат да се придвижват из дупките на София.
И сега другите дето тръбят "ЧИПЪТ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН !" "Ние си сложихме" В Южния парк сега преди няколко дни, слагаха безплатни чипове, ама от онези китайските. Мда "гъзарско" е човек да си има куче от развъдник с родословие. Средностатистически куче от големите породи без родословие върви между 300-600лв, цената е поне х2 когато е с родословие. При някой малки породи далаверата е още по голяма. Изключвам случаите, когато кучета с и без родословие са с еднаква цена.
'Не е балък Ааасан, че яде баничка, балък е този който му я дава"
Мда и последно, умира ти кучет,о ама то е регистрирано - я покажи че е умряло - зарових го на село - а неможе така плащаш глоба, замърсил си земята ..........
Ако не сте разбрали и това - Бездомните кучета са проблем на цялото общество, не само на хората които притежават кучета. Да започна от дивите селяни, които си изхвърлят боклука през балкона, защото ги мързи да слязат до кофите на блока. Пък и да слязат немогат да четат. Кво е туй разделно събиране, стъкло, хартия, пластмаса, битови отпадъци? Ръгай де има место. Мда експеримента се провали. Сега пак са си старите кофи, няма как да се рециклират отпадъците вече.
Изпражненията на кучетата цапали парковете. Мда и много млади майки сменяйки памерсите на своите 'скъпоценни', небрежно ги оставят под пейките, за по късно. Нищо, че кошчето е на два метра. Какво се получи със стойките с торбички, за изхвърляне на кучешки отпадъци ? Да бе верно, къде отиват парите от данъците ?
Братя 500 години сме били овце, да бъдем още толкова. Аз си плащам данъците, кви бунтове кви неща. Това е закона аз не го нарушавам, плащам си за кучето, плащам си чипчето, регистрации алабала, плащам си такса куче и във входа в който живея, че моето цапало ! И изведнъж ? ( А да се посмея на ограничените хора, които хем са си кастрирали кучето, хем са му сожили чип) Изведнъж, кучето ми изчезна, ама ей сега тука беше до мен, влезе за малко в храстите ( Еми така е, като не го водиш на 80см повод, ще кажат злорадо 'другите' Българи, е да ама колко ли трябва да е разсеян човек, че да мине някой и да му гепи кучето ей така от каишката? Нищо и това се случва ), еми няма как ще ходим да го търсим. Понеже друг никой неможе да го намери. Дори общинските служители, които правеха проверките по парковете, не притежаваха четци за въпросните чипове. Да неговорим за случаите на намерени породисти кучета с чипове, умъртвени в кучкарниците, защото се държали агресивно или 'продадени' за някаква сума на новите им собственици, защото са породисти. Аха, дори на границата като пътувах за Гърция, никой не ми провери чипа на кучето и дали тези документи са негови, е това може да е изключение, някой ги проверяват, тези с вид на гастербайтери сигурно.
Ех късно я хванах тази тема, няма да има кой да ме прочте или пък кой да ме заяде. Хайде със здраве!