Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел...
Публикувано: 29 September 2010 - 10:02 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 30 September 2010 - 12:23 AM
Когато чипирането стана дума на деня през 2007, но единният регистър беше химера, ние дори в този форум искахме да правим самодеен регистър - просто уеб форма, в която да може да се вписва, пък модераторите да разполагат с данните и да ги сверяват при нужда. И точно тогава се появи сайтът от линка, който коментираме, и се отказахме, защото хората са го направили вече.
Факт е, обаче, че аз самата се каних, кумих, и все още не съм вписала кучетата си там. Защото все разчитаме, че официалният държавен и прочие е въпрос на дни. По тази причина просто нямам никакви впечатления как действа този регистър, ако реално се ползва, това е чудесно. Не знам също как взаимодейства със световните регистри, ако взаимодейства е още по-добре. Аз съм проверявала чипа на едното си куче в световна база данни, доведе ме до вносителя на чиповете в бг и по-нататък няма инфо, но това куче е чипирано през далечната 2003. Факт е, че в света всичко е ясно, просто стигне ли дотук, попада в мъгла, която аха-аха да се вдигне.
Публикувано: 30 September 2010 - 05:11 PM
John - има смисъл от всичко това, само че ни липсва преди всичко информация и желание. Абе типично по български!
Публикувано: 30 September 2010 - 08:57 PM
Утре общината организира кръгла маса по повод наредбата. Доколкото разбрах са поканени страшно много организации и граждани, в т.ч. много бг-мами. Очаквам голяяяяма говорилня и съм скептична относно това каква работа ще се свърши, но поне ще знаем накъде духа вятърът.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:20 PM
Цитат
Мале-е-е, представям си какво ще е!
80-см повод и намордници за всяко четириного - направо си е песен в сравнение с това, което може да се измисли!
В интерес на истината - виждам много съществена разлика между майките, които срещам на живо и чувам какво говорят на децата си за кучетата (болшинството са напълно разумни и адекватни), и писанията на всякакви такива "бг-мами" по форуми и коментарии в нет-а.
Не знам на очите си ли да вярвам или на ушите си?
Публикувано: 30 September 2010 - 09:26 PM
ще впише и чипира , и баба си като булонка ...примерно .
Отделно не съм съгласен че не може да се променя номерът на чипа софтуерно ...
Освен това може да се инжектират втори и трети чип с нови данни , и тогава доказвай кой -кой е .
Публикувано: 30 September 2010 - 09:36 PM
rimela, в 30 September 2010 - 09:25 PM, написа:
В интернет хората се държат много по-агресивно. Някои направо страдат от раздвоение на личността. Ще видим, поканени са и достатъчно организации и личности от кучкарска страна.
emilvr, и да е корумпиран ветът, като стане фатал ще знаеш кого да хванеш за гушата. А ако всеки си вписва ...
Публикувано: 30 September 2010 - 09:40 PM
mil_, в 30 September 2010 - 08:02 PM, написа:
Утре общината организира кръгла маса по повод наредбата. Доколкото разбрах са поканени страшно много организации и граждани, в т.ч. много бг-мами. Очаквам голяяяяма говорилня и съм скептична относно това каква работа ще се свърши, но поне ще знаем накъде духа вятърът.
Ми не е точно така - "Регистрирах животно под грешен номер, какво следва?
- Регистрирайте животното чрез нова регистрация под верния номер и уведомете администратора за грешния номер чрез имейл.
Номерът от микрочипа, който искам да въведа, вече е зает?
- Уведомете незабавно администратора чрез имейл (това може да се случи изключително рядко)."
Ако аз знам номера на вашия чип на кучето и го регистрирам на мое име - каква ще е моята полза или изгода от това? При положение, че вет. поспорта с този номер чип и родословие(ако е родословно кучето) е във вас? Не виждам каква е ползата на който и да било да лъже при това положение?
Публикувано: 30 September 2010 - 09:43 PM
Откраднаха ми компютърче от велосипед безжично, предавателят е монтиран на спицата, нямало е как да го вземат, но без него то не работи. Каква ли им беше ползата, идея нямам.
Докато ветовете така и така са длъжни по закон да подават данни и за неверни данни носят отговорност.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:44 PM

Няма лошо куче,има лош стопанин.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:45 PM
emilvr, в 30 September 2010 - 08:31 PM, написа:
Точно това е работата, че трябва всеки ветеринар да има четящо устройство и преди да сложи чип да го проверява дали няма вече такъв сложен и ако има сложен да се провери на кое име е регистрирано! Тогава няма да има втори, трети.... и нови данни.
Публикувано: 30 September 2010 - 09:52 PM
mil_, в 30 September 2010 - 08:48 PM, написа:
Откраднаха ми компютърче от велосипед безжично, предавателят е монтиран на спицата, нямало е как да го вземат, но без него то не работи. Каква ли им беше ползата, идея нямам.
Докато ветовете така и така са длъжни по закон да подават данни и за неверни данни носят отговорност.
По тази логика, всички в Чехия и Австрия и др. си създават взаимно ядове!?
"Забележка: С изпращането на този формуляр, който да потвърди, че селекционерът / собственика на животното съгласия като включването на тези данни в базата данни на Националния регистър на собствениците на животни ( оператор ALTERCAN , ООД , ID 26743825 ) и тяхното използване в животински лихвоносни и създателят / собственик. Тези данни са обект на правна защита. Техните друг вид ползване е забранено." - все едно да подадеш лъжлива информация на властите....
Публикувано: 30 September 2010 - 09:54 PM
Публикувано: 01 October 2010 - 10:42 AM
rimela, в 30 September 2010 - 10:19 PM, написа:
Нищо против бази данни тип "Направи си сам", но според мен те не решават въпроса, ако няма официален регистър.
Базата данни си е база данни. Ако всички си впишем кучетата там, тя ще бъде дефакто банката с информация, където всеки ще се ориентира да търси. Аз лично ще си регистрирам кучето там, защото не ми коства нищо и не губя нищо, най-много да имам късмета ако някой ден се загуби и го намерят, чрез нея да ми го върнат - така и чипът ще се осмисли малко от малко..
Публикувано: 01 October 2010 - 02:48 PM
И аз се надявам НАЙ-СЕТНЕ прочутият регистър да заработи!
Нищо против бази данни тип "Направи си сам
Регистър с 41 475 697 регистрации,който се ползва от ветове,власти,приюти не в Б-я де, е тип "НАПРАВИ СИ САМ"!!!!Евала.....

Вход

Горе
Цитиране +