Dog.bg Форуми : Общински геноцид срещу домашните животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел... Оцени темата: ****- 5 Гласове

#21 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2010 - 12:43 AM

wattie,
На леля сладък, с този тон стряскай абитуриентките, ако ти обърнат внимание, а не стопанки на сериозно хапещо куче, разбрахме ли се?

Цитат

Чукча се научил да чете, ама все още чукча не осмисля.

Дребен, в оригинала, преведен на български, звучи като "Чукча не читатель, чукча писатель" - конспектирай, това ти е подарък от мен. И го използвай правилно за напред.

така не ми отговори на въпроса :"

Цитат

Апропо - от кой развъдник взе твоето последно куче? Коя порода, възраст, родители, родословие, развъдчици са? Бих искала да видя този развъдник как ще се "зарадва" като разбере в чии "отговорни" ръце е попаднало кутрето им.
".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#22 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:48 AM

Отговорих с редакция. Върни малко назад. Тук стана говорилня и се разминахме малко. А ти лельо наистина ли имаш хапещ чау-чау? Защото аз досега не съм виждал такъв. Сериозен труд ще да си вложила да го озлобяваш значи. Надявам се хората от твоя развъдник да не разберат какво правиш с него...

#23 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2010 - 12:52 AM

Показване на мнениетоwattie, в 09 September 2010 - 12:53 AM, написа:

Отговорих с редакция. Върни малко назад. Тук стана говорилня и се разминахме малко. А ти лельо наистина ли имаш хапещ чау-чау? Защото аз досега не съм виждал такъв. Сериозен труд ще да си вложила да го озлобяваш значи. Надявам се хората от твоя развъдник да не разберат какво правиш с него...

Наистина имам, дребен.
И наистина огромен труд хвърлих за да го направя приемлив градски компаньон, защото съм запозната със спецификата на породата и не съм го взела от развъдник. Но и до сега се разхожда с намордник. Чипиран. Вакциниран. Кастриран. Регистриран.

Дойде едно пишман-кукувиче и се изплю върху труда ми.
И очакваш де ти кажа "Браво"?

Породата и името на развъдника не си посочил: разведник ХХХ с куче родено на дата ХХХ, закупено от мен на дата ХХХ от пол ХХХ с име ХХХ еди кво си и еди що си.
И този филм съм го гледала.
User's Signature

#24 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:04 AM

Ааа, ясно - значи ти си от лелките, които действат на принципа от вица "пенило се не пенило се - че го ручам, щото пари съм давала за него!". Което после прераства по естествен път на "я се преебах... що не ви преебем сега аз вас!".

Съжалявам за труда ти. Не, не плюя изобщо върху. Съжалявам, че изгуби парите си. Това, което си направила заслужава хем похвала, хем съжаление.

Осъзнавам, че неплащайки данъка аз съм нарушил основни принципи. А именно, че не можеш да очакваш онзи срещу теб да е изряден, след като ти самият не си. Това е валидно и 100% вярно твърдение... но за една реално функционираща демократична държава с функциониращо в нея гражданско общество. А напоследък първото ми се губи, а второто никакво го няма. Затова и си позволявам срещу политическите хуни да отговарям хунски. Те моята бюлетина очевидно не я уважават. А тя е единствения ми даден законен инструмент да им кажа "стойте бе апаши... я по леко!".

Политиците ги избираме според тяхната програма, нали? И когато те си спазват обещаното в програмата - демокрацията работи. Да, ама изведнъж започват да приемат неща, за които не сме гласували въобще. Например 80 сантиметра каишка. Алоу Фъндъкова - покажи ми го като предизборно обещание, че ще бесим малки кучета? А някое предизборно обещание, че кучетата ни ще ходят оковани във вериги? Нямаш... Тогава не "твори" неща, които не си обещавала! Върши това, за което ти е гласувано доверие. Ако толкова спешно се налага да си оковем кучетата - пусни референдум. Иначе работата не работи. Не ти "управляваш", а ти "изпълняваш волята на народа". Или сме още в тоталитаризъм и нещо съм се объркал?

За да не ме нарече още някой "комунист" - да кажа все пак, че Фандъкова не е единствената такава. Май всичките са такива. Не само в момента, а и преди. Оляха се. А Фандъкова ми е пример, защото и предишните примери са свързани с кучета.

#25 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:05 AM

Furia_S
Г-жо,с буквоядство нестава.Всичко в контекста за нашата сигурност е тъкмо обратото,по принцип.Ставаме си Биг-Брадър "неусетно почти".Разбира се всичко е за наше "добро". :tb_195:

#26 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:12 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 10:57 PM, написа:

Породата и името на развъдника не си посочил: разведник ХХХ с куче родено на дата ХХХ, закупено от мен на дата ХХХ от пол ХХХ с име ХХХ еди кво си и еди що си.

Чак такова значение ли има? В полицията ли ще ме портиш кой съм аз апаша, който не си е платил тая година за кучето? Или хай да кажем колко е кофти тоя развъдчик, който не си следи изкъсо кученцата - знам ли ви нравите на вас, не съм от вашата порода?

На е го е - ротвайлер е от т.нар. "национален клуб" го взех по обява в интернет. Хората бяха супер коректни - искам да подчертая дебело. Прилагам снимки за доказателство - стар паспорт, нов паспорт, родословие. Нарочно съм отворил страницата с лепенките от обезпаразитявания - да не кажеш, че лъжа и не съм доказал, че кучето ми не сее зараза. Надявам се, че любопитството е презадоволено.

Моля модератор да затрие това мнение след като Фурия С потвърди.

#27 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:16 AM

Показване на мнениетоpa4anga, в 09 September 2010 - 01:10 AM, написа:

Furia_S
Г-жо,с буквоядство нестава.Всичко в контекста за нашата сигурност е тъкмо обратото,по принцип.Ставаме си Биг-Брадър "неусетно почти".Разбира се всичко е за наше "добро". :tb_195:

Прекрасен мой събеседнико, гледащ реалити-шоута, понеже имате време за тях, аз така и не прочетох от кой точно развъдник автора на темата е закупил кучето си. И от коя порода е било то. И на коя възраст. Ако изобщо е имало такова.
Бе как така в тоя форум хората с евро-шампиони пишат името на бащата и майката, а един автор на уж породисто куче от развъдник върти и суче и порода не смее да посочи?

А, забравих, и на вас ви зададох няколко въпроса относно това върху кое точно не съм помислила, и вие не ми отговорихте.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:18 AM

Показване на мнениетоwattie, в 09 September 2010 - 01:17 AM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 10:57 PM, написа:

Чак такова значение ли има? В полицията ли ще ме портиш кой съм аз апаша, който не си е платил тая година за кучето? Или хай да кажем колко е кофти тоя развъдчик, който не си следи изкъсо кученцата - знам ли ви нравите на вас, не съм от вашата порода?

На е го е - ротвайлер е от т.нар. "национален клуб" го взех по обява в интернет. Хората бяха супер коректни - искам да подчертая дебело. Прилагам снимки за доказателство - стар паспорт, нов паспорт, родословие. Надявам се, че любопитството е презадоволено.

Моля модератор да затрие това мнение след като Фурия С потвърди.

Видях, да трият.
това е лично инфо, редно е да бъде изтрито.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:24 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 11:23 PM, написа:

Видях, да трият.
това е лично инфо, редно е да бъде изтрито.

Мерси за вниманието. И въобще трябваше ли да се обсъждат каквито и да е лични въпроси в принципна тема? Или човек преди да изкаже мнение където и да е - трябва да се докаже. Всъщност от друга страна не е лошо. Свободата на словото ни донесе бая чалга. Аз съм открит и отворен за диалог човек - и на лична среща ще откликна ако кажете. Не съм опасен - не хапя.

И ся кво? Предлагам да е лека нощ. Защото един друг симпатяга по друга служебна линия ще ме цака утре. Онзи наследника на Хари Потър с тънкото гласче... И него го обичам.

#30 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:30 AM

Ти написа сума ти неграмотни глупости, защото имаш първото си младо породисто куче, което го нарече "гъзария".
И очакваш тук да те аплродират за това?
Бе ти уред ли си, дребен?

Какъв ти е проблем срещу общината? Прегледай си текста в първото съобщение и освен "Няма да плащам, няма да почиствам" друга истерия не виждам.

Извади си главата от задника исе огледай. Живееш в реален свят.

Ае, читаво хлапе си, ако не страдаш от шизофрения: че то упреци по мой адрес за продисти кучета и после фантазии относно ротвайлери вповече ми идват.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:53 AM

Furia_S
Не ме вкарвай в твойте драми пардон сериали и реалити г-жо.По повод въпросът ти,много от близо четеш ми се струва,поразсъждавай пак. :tb_195:

#32 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 07:44 AM

Furia_S - Като не можеш да кажеш нищо по темата, то по-добре не казвай нищо. Коментарите ти се опитват да са духовити, като внасят накакъв непонятен за мен дебелашки хумор (това да наричаш някого "хлапе" теб много важна аристократична дама ли те прави?), но естествено така няма да ти се получи. Наричайки ме "хлапе" и наричайки себе си "леля" те уверявам, че не внасяш абсолютно никакъв респект към твоята персона. В реалния живот наистина има йерархия и по-възрастните се уважават, но това в анархистично организираната среда "интернет" повярвай - просто не важи.

А всъщност "хлапе" ли съм, не съм ли - всъщност хайде, приемете тогава, че съм на 12 годинки. Това сигурно ще промени буквичките и ще обезсмисли темата? Да, със сигурност ще заключите "написаното е негодно, защото е написано от хлапе". Умно умозаключение. И сега какво - лична карта ли ще караш да ти сканирам? Ако искаш да си мерим бакалавърските, магистърските и докторските степени? Или не, бях хлапе - ще ти покажа дипломата от 7 клас. Освен това ще има положителен ефект - ще ми разгледаш оценките и по тях ще прецениш дали написаното по темата е вярно или не. Браво, евала, ашколсун! Така се прави!

Нека внеса малко уважение, защото изпростях наистина - Госпожо Фурия, осъзнайте се. Не ми вкарвайте "в устата" неща, които не съм казвал. Не и в смисъла, който искате да изкарате думите ми (пример - написах всъщност, че чистя след кучето си, а не, че НЕ чистя, т.е. вие просто грозно манипулирате, за да се направите на готина и важна). Не съм "лека жена" и не желая чужди тела в устната си кухина. Така, че си приберете инструментажа зад ципа, спрете да си го мерите с моя и започнете да говорите по същество. Или заглъхнете завинаги.

Ако един тийнейджър каже на друг "Хей копеле, ти ме уби бе!!!", това нали се сещате, че може да се тълкува по много начини. Например единият е наръгал другия с нож в корема. Или пък единият е разказал як виц на другия. И т.н.

Ама вие се "барате" за "възрастна лелка". Е хайде за толкова години да сте се научили да правите елементарен литературен разбор! Аз все още мисля, че соц-образованието беше доста по-качествено от сегашното (където трябва да завършват "хлапета" като мен). Не мога да повярвам, че някой ви е изпуснал така брутално. Иначе цитати за чукчи помните. Ама не ги осмисляте...

П.С. Този коментар е излишен, нали? Защо темата трябваше да стигне дотук? Понеже имате някаква дневна цел за брой "мнения" ли? Споко - скоро ще стигнете 3000. Няма за къде да бързате чак толкова.

#33 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 07:54 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 08 September 2010 - 11:07 PM, написа:

Тц-тц-тц...

Ти къде го чукаш, то къде се пука... и кънти на глухо...

То пък Варна от кога има взимане даване с Фъндъкова и софийската община? Откога варненци всеки ден сутрин преди работа или след нея тичат с кучетата си до София и обратно за да имат претенции какво става там?

Да си умре човек от гъдел ако не беше толкова тъжно.

Нашите кучета също трябва да са чипирани.. нищо че сме от провинцията.Позволете и на нас да изкажем мнение за ЧИПА :db_046: Това чипиране си е за община Варна, а в съседната не се иска чип. Ако си загубя кучето и някой го намери няма как да ме открие, защото ще видят едни цифри-букви, но на кой е това куче иди разбери. Може ако попадне на моя лекар.. Така че докато не работи системата няма да слагам чип. Извинете че се намесих в темата. :af_089:

#34 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 08:01 AM

Недей я чукай по тази тема. Тя е "софиянка", има "породисто чау чау" и очевидно страда от тежка форма на аристократично самосъзнание. Такива хора като мен, които нямат нищо против да избягат от клоаката "София" (и управляващите я фурии) и да заживеят на село и които на всичко отгоре нямат нищо против да обичат не само "изложбени кучета", а всякакви... те на боклука да ходят - мнението им няма значение и аристокрацията не го взима под внимание. Темата да ходи в "кошче", "спам" или някой друг по-подходящ за такива хора форум. Ние сме тъпи селяни.

#35 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 September 2010 - 08:24 AM

Не виждам защо са тези нападки и сарказъм към потребител, изказал своето мнение. Човекът е написал, че спазва всички закони чинно. Отговорен стопанин е. И въпросът не е за кучето му, а за това, че срещу данъци не получаваш нищо насреща. последният случай с намерен чипиран лабрадор, завърши с ненамиране на стопаните, защото няма база данни. Нямат четци в общините. Това е истината. На собственици на кучета се гледа като на малоумни и вредни за обществото хора. Ако се движа с куче в градска среда съм като прокажена, стресирана, все го влача далеч от хора. 3кг болонка плаши деца, в асансьора не влизат с мен, че миришело на кучета, пренасяли болести и бълхи. какво да говорем. Не съм за неплащането на данъци, а да изискваме насреща нормална среда като ги плащаме. Вие нямате ли същите проблеми като се нахвърлихте срещу човека.
User's Signature

Качена снимка

#36 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 08:36 AM

Ха добро ви утро, липсвах ли ви?:-))))
wattie
Стигнахме до тук защото ти от самото начало беше подхванал този арогантен тон, зад който нямаше нито един аргумент. Сега не се дърпай и не се обяснявай как ти се слагат в устата чужди думи - глупости в началото на темата точно ти ги написа, не аз. Нито ти нито подкрепящи теб по същество нищо - подчертавам - нищо смислено така и не написахте.
С крякане по форумите не става, ти какво очакваше бе човек? Вярно че се държиш като в седми клас най-много.

Относно моето чау - любимият ми помияр не е породист, а е породоподобен, откупен от зоомагазин, с огромни проблеми в здравето и социализация - теб да те натикат в аквариум на 45 дена и да седиш там в изпражненията си 1 месец и ти ще ги имаш същите проблеми, когото лекувам и гледам осма година далеч не е защото е фукня или гъзария. Хората които смятат породисто куче за фукня и гъзария не трябва изобщо да имат куче. Преди него все безпородни кучета и котки са били у нас, представи си.

Иххххххх, поредна тема с викове колко са лоши общинарите - за един чип тръшкане, за намордник - истерия направо.

Не сте ли се замислили че държавата - това сте вие. И ако всички кучкари спазват елементарните правила обществото няма да е настроено срещу нас?

Аман от детинщини.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 08:44 AM

Да, и аз мога да ви снимам квитанцията и документа. :mg_062: За чипа просто се зачудих защо го искат след като няма база данни. Защо съм длъжен да платя и сложа нещо на кучето си след като от това нещо няма никаква полза.Хубаво, че тоя "чип" не е задължителен за всички общини и можем да ги регистрираме в други градове. :ae_085:

Правило? Неефективно правило е чипа(поне за тоя момент).

#38 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 09:00 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 09 September 2010 - 08:49 AM, написа:

Да, и аз мога да ви снимам квитанцията и документа. :mg_062: За чипа просто се зачудих защо го искат след като няма база данни. Защо съм длъжен да платя и сложа нещо на кучето си след като от това нещо няма никаква полза.Хубаво, че тоя "чип" не е задължителен за всички общини и можем да ги регистрираме в други градове. :ae_085:

Правило? Неефективно правило е чипа(поне за тоя момент).

Нямат четец за чип за сега, защото общината няма пари за тях. Колко са кучета които са регистрирани в община София и с платен данък? Моето в нашата огромна община Витоша, която обхваща от Владая до Симеоново, в наш район е единствено едва ли не регистрирано. В такъв огромен район сме с регнали двеста кучета - може и повече да са сега, но помислете само откъде еколожката ни да извади пари за закупуване на четец щом сме шепа народ с регистрирани кучета, а останалите? А сервизните-гаражните-полустопанствени?
И точно сега, когато хората се мъчат да покажат на гражданите че не сме кукувци, а сме отговорни нормални хора се почва поредното плюене и сочене с пръст "А пък те общнарите не са свършили работа, идиоти".Много ми е интересно как да я свършат след като сред самите стопани има ей такова настроение - на тръшкане, истерия и на тропане с крака.

моят крокодил го чипирах на два пъти, защото предишния чип не се четеше от по-новите устройства. Нося на разходките вет-паспорта му, където има лепенка от втория чип, по-нов.
да не дава Господ ако се изгуби или го откраднат аз четец ще намеря, повярвайте ми, и чипът му е единствен начин да покажа и докажа че това е МОЕТО куче. Как не помислихте от тази гледна точка, все общинарите са виновни.
User's Signature

#39 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 09:09 AM

Не са ми виновни. И аз ще му сложа чип когато си оправят системата. Това, че малко хора си регистрират кучетата е вярно а от там липсват и парички.. Да ги глобяват, да пуснат проверяващи. Аз като регистрирах моето куче от общината ми се зарадваха и казаха, че съм номер 20. :ab_041: Във Варна сигурно са повече, но пак не е достатъчно. Ще почакаме да се наредят нещата и след като заработи базата данни с удоволствие ще се чипираме. :wb_052: :tb_195:

#40 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 09:17 AM

Тя няма да заработи докато все сме хиляда и малко души, регистрирали кучетата си в цяла София. Просто няма как и няма откъде да извадят пари за задействане на системата. Те разчитат на нас че сме съзнателни и ще си регистрираме кучета а от данъците ще съберат пари за да изградят системата, ние... е, това което сме ние е показателно в тази тема - автора на темата ходил да се заяжда с общинарите и очаква медал за това едва ли не, голямо "геройство", няма що...

Докато има ей такова шикалкавене и желание да се мине метър все натози хал ще сме и все ще ни мразят...
User's Signature

• (10 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни