Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел...
Публикувано: 09 September 2010 - 12:40 PM
Еми тези които не са гледали куче, то родителите с им гледали това е много дълъг процес и отговорност за съжаление носят всички хора, както аз не съм допринесла за този проблем, така и тези хора, но всички попадаме под общ знаменател и не разбирам разликата м/у мен и тях в тази ситуация всички трябва да плащаме, това е!!

Публикувано: 09 September 2010 - 12:42 PM
В конкретния случай грешиш.
Говориш за предишното управление.
Сегашното е силно популистко и прави точно това, което ще се хареса на мнозинството и ще донесе по-добър рейтинг. И понеже мнозинството мрази кучетата, ето ти репресии срещу кучета.
Ти сам го каза: Ако мнозинството е от канибали - трябва да бъде разрешен канибализма.
Публикувано: 09 September 2010 - 12:44 PM
Да те карат да си купуваш номера на автомобила, за да могат после да те глобяват? Да си плащаш за чипирането на кучето, за да могат да те глобяват? Да имаха номерата на колите и чиповете на кучетата друга функция - добре. Ама то е все едно осъденият на обесване да го накараш да си купува сам въжето...
Публикувано: 09 September 2010 - 12:47 PM
mil_, в 09 September 2010 - 10:47 AM, написа:
Сегашното е силно популистко и прави точно това, което ще се хареса на мнозинствотои ще донесе по-добър рейтинг. И понеже мнозинството мрази кучетата, ето ти репресии срещу кучета.
Ти сам го каза: Ако мнозинството е от канибали - трябва да бъде разрешен канибализма.
Това мнение е адекватно. Аз обаче не помня накога някъде да е имало допитване до народа какви да бъдат правилата за разходка на животни. Ако бъркам - поправи ме. А ти откъде знаеш, че мнозинството мрази кучетата? По БТВ ли го гледа? Или някой репортаж на възмутени майки по Нова?
Публикувано: 09 September 2010 - 12:50 PM
Не може да искаш и да се пенявиш, без да се направи най-елементарното - да си чипираш кучето и да го регистрираш в общината.
Ако бяхме по-умни - всички щяхме да го направим и тогава искай и натискай - ИМАШ право! Докато това не стане управниците ще правят каквото си поискат.
Публикувано: 09 September 2010 - 12:53 PM
wattie, в 09 September 2010 - 12:52 PM, написа:
mil_, в 09 September 2010 - 10:47 AM, написа:
Сегашното е силно популистко и прави точно това, което ще се хареса на мнозинствотои ще донесе по-добър рейтинг. И понеже мнозинството мрази кучетата, ето ти репресии срещу кучета.
Това мнение е адекватно. Аз обаче не помня накога някъде да е имало допитване до народа какви да бъдат правилата за разходка на животни. Ако бъркам - поправи ме. А ти откъде знаеш, че мнозинството мрази кучетата? По БТВ ли го гледа? Или някой репортаж на възмутени майки по Нова?
Но кой е казал, че популистите се допитват до народа? Те не искат да решават проблеми, искат да замазват очи. Да, точно от тези източници си черпят инфото.
А аз откъде знам - хе, все едно не се разхождам всеки ден с кучета из София и не виждам какво искат разминаващите се с мен, не чувам какво говорят приятелите ми, съседите ми, та даже семейството ми. На озлобения народец кучетата му пречат, трябва човек да е сляп, за да не види.
Публикувано: 09 September 2010 - 12:54 PM
Да водиш кучето си на къс повод - ПРОБЛЕМ !
Да му сложиш намордник - ПРОБЛЕМ !
Да чипираш кучето си - ПРОБЛЕМ !
Да регистрираш кучето си и да му платиш данък - ПРОБЛЕМ !
Да се явиш на тест и да докажеш, че може да се разминеш нормално с друго куче - ПРОБЛЕМ !
Все проблеми ...
Публикувано: 09 September 2010 - 12:55 PM
Можеш да пишеш разумно и обосновано, така вече е друга приказка.
Обществото ни се бои от кучета, наплашено е от безотговорни стопани с невъзпитани любимци и от уличните глутници, подведено е от милозливите бабички дето охранват край блока едри бездомници и всички кучкари слага под един знаменател.
Проумей го. Обществото ни има нулева киноложка грамотност, бърка развъдник със зоо-ферма, а изложба и родословие го смята за изгъзица. Обществото ни иска породисто куче за стотинки, не го гледа/храни/възпитава правилно и после пищи от ужас.
Малкото нормални и адекватни стопани се мъчат да променят нещо в мисленето на обществото ни, да разбият този стереотип и да го оборят това тъпо клише.
Това няма да стане като се противопоставят на общината. Напротив - ще стане само и ако действат стъпка по стъпка заедно с общината. 90% от хората изобщо не бива да си взимат куче, ако не са готови да го гледат и възпитават както трябва и да носят отговорност за любимеца си. Да си купят онова японско роботче, има си копче оn/off, не цапа и джавка само при включване.
Щом обичаш кучета и държиш да си имаш - бъди отговорен, гледай го както трябва без да създаваш дискомфорт на околните, плащай си данъците и покажи на обществото че не си някакъв изперкал търсач на вселенската хормония, а си нормален адекватен човек, готов да плати - къде с пари, къде с личното си неудобство - за удоволствието и кефа да има куче. Само така и само по този начин обществото може да бъде убедено че живота с куче в града е приемлив и безопасен.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 09 September 2010 - 01:07 PM
Кучето е отговорност на стопанина му. Когато кучето свърши нещо ужасно, като например ухапе човек - стопанинът трябва да бъде наказан жестоко. Когато се изсере на улицата и той не си събере (нещо, което няма човек, кото да одобрява) - да бъде глобен. А от тук насетне - нека всеки си поема отговорността и сам да си преценява. Не общината да ме кара да си извеждам кучето под строй и да марширувам по точно определената за целта алейка! И не желая да ходя на принудителни манифестации също!
Така например когато се кача в автомобила си аз поемам същата доза отговорност. Мога да карам навсякъде по републиканската мрежа, стига да спазвам знаците и правилата за движение. Текущите закони за кучетата са все едно КАТ сега да ми нареди "Не, пич - ти не можеш да се движиш по никои други пътища освен улици 73, 78 и 112 - всички други пътища са затворени за теб!".
Тръгвайки по този път утре по същия начин ще ми забранят аз самия да се качвам в ЦУМ, защото не съм достатъчно лъскав и полит-коректен. Не вярвате? Я сега си спомнете за Кореком и кой можеше да пазарува от него.
Затова натъртвам - забранителен, а не разрешителен режим! Аз и кучето ми сме невинни, докато общината не докаже противното! Когато разхождам кучето си съм отговорен аз, а не общината - най-малкото защото дори на 80см каишка, с намордник - то пак може да блъсне с гъз някое дете, да падне и да си счупи главата. Ама тогава наказателната отговорност аз я нося, а общината ще мълчи, нали? Затова - отговорностите и решенията от мен, съблюдаването на обществения ред от тях. Ако трябва с 300 метра повод ще си водя кучето. Докато никой не се е оплакал и докато не е доказал, че по този начин му вредя - не ме закачайте въобще!
Публикувано: 09 September 2010 - 01:07 PM
Но трябва да сме в позиция да бъдат чути. Няма да стане без малко нагъзване, за да не стане нагъзването по-голямо.
wattie, ми то точно тва пеем на общината, бре. Но ти не даваш решението, ти казваш крайната цел - как трябва да бъде в крайна сметка, каква уредба да постигнем и аз съм съгласна с теб, че така трябва да бъде. Но как да се стигне дотам е друга работа.
Та в общи линии моята идея не е морализъм, както си мислиш, а малко пиар, щото трябва да си оправим рейтинга ние, кучкарите.
Публикувано: 09 September 2010 - 01:17 PM

Публикувано: 09 September 2010 - 01:23 PM
Цитат
Трябва, абсолютно. Може да е помалко, но постоянно, и то позитивен пиар. Когато течеше кампанията за "стани приемно семейство" от "Очи на 4 лапи" хората в пъти, в хиляди пъти повече бяха по-приятелски настроени към куче в транспорта покрай служебната попона с надписа. Дори комшийката долу която до смърт се страхуваше от бебе-лабрадор стана спокойна и дружелюбна, и то единствено само благодарение на пиара.
Медиите са нещо което могат да работят и в нашата полза... само ако и ние им покажем че сме нормални хора.

Публикувано: 09 September 2010 - 01:37 PM
mil_, в 09 September 2010 - 11:12 AM, написа:
Та в общи линии моята идея не е морализъм, както си мислиш, а малко пиар, щото трябва да си оправим рейтинга ние, кучкарите.
Ок и хайде да се върнем на моите думи от преди няколко поста. НЕ Е моя работа да се занимавам с това "как да се оправя проблемът с кучетата". Аз съм един човек, работещ като вол в сферата на информатиката, изкарващ някакви прилични пари и плащащ доста данъци по различни поводи. Например данък сгради и такса смет, противно на написаното от друг участник във форума по-горе, за мен тази година бяха 450 лева. Та тези данъци за какво ги плащам? Ами именно делегирал съм своята отговорност проблемът да бъде решен от някой друг. Той ще си вземе заплатата, а аз очаквам да бъде решен.
И сега на тази тема - ами този човек си получи на няколко пъти заплатата и не свърши нищо от това, което трябваше да свърши. Следователно моите данъци потъват в безсмислената му заплата. Следователно аз не трябва да търпя това положение. Или той ще предложи нещо друго или няма да получава моите пари и ще бъде уволнен. Виж - чак когато бъде уволнен, чак тогава може да говорим за "решения от мен". Да, тогава няма да съм делегирал отговорността си на никой и следователно решенията ще идват от мен. Ако спрат да събират боклука пред блока ми, то и аз ще спра да плащам такса смет. И ще си наемем със съседите бусче на частно да ни го извозва до сметището ако решим, че трябва да ни е чисто. Но все още не сме стигнали до този момент, нали? Затова няма хем да плащам, хем да бачкам делегираната на тях работа!
В момента моята и вашата дейност трябва да е даване на оценка на реформите, които правят. Не самите вие да правите реформи. Все още онези хрантутници имат делегирани от вас права. Вие трябва да им търсите отговорност. Когато дам задача на програмист да напише даден модул към програма аз не му пиша кода. Аз виждам дали този код работи или не. Ако работи му давам бонус. Ако не го махам. Това трябва да направим сега ние. И моето мнение е очевидно - предложеният ни код от общината свързан с домашните животни НЕ работи.
Публикувано: 09 September 2010 - 01:42 PM
Не я използвах в смисъл решение на кучеуредбата.
Използвах я в смисъл решение на нашия проблем с кучемразците и постигане на кучетърпимост у мнозинството, респ. чуваемост у чиновничеството. Това си е наша, поне моя работа, не на общината и не считам, че може да стане чрез саботаж или изволняване на общинарите. Като изволним тези, ще дойдат други, и тях ще ги движат същите механизми и рейтинг-терзания.
Публикувано: 09 September 2010 - 01:50 PM
mil_, в 09 September 2010 - 11:47 AM, написа:
Естествено, че другарството и приятното съжителство със съседите ми си е чисто мой проблем. И съм поел грижата си всички да харесват моето куче и да не се оплакват от него. Е, със сигурност има и такива, които лицемерно ни се усмихват, но не ни обичат. Конфронтация и скандали, злобни погледи обаче няма. И точно така трябва да бъде. Сигурно ще кажа за десети път - оставете тази моя отговорност на мен самия. Общината да си гледа нейната работа.
Житейски пример - в предишното жилище съседката от горния етаж не си извеждаше кучето. Пускаше го на балкона и то ни пикаеше по прането и по главите. Кофти, нали? Но проблемът беше решен. Без община, без излишни тежки конфронтации и скандали, без бой. Ако някой се интересува как - да ми пише на лични, да не разводняваме темата.
И да - има наистина крайни случаи, при които нищо не помага. Е чак тогава от немай къде се викат общинските власти на помощ. Но в никакъв случай общината не трябва да взима превантивни мерки. Възможно е някое куче някъде да ухапе някой => всички кучета трябва да са с намордник? О, не мон ами - ще ви повторя, че съм невинен до доказване на противното! Докажете противното и тогава не намордник, а направо в дранголника ме тикнете зад дебели решетки. Барабар с кучето ако трябва.
Публикувано: 09 September 2010 - 02:03 PM
Аз мисля, че трябва да й се влиза под кожата, за да може да се пробутват лека-полека по-благоприятните за нас и справедливи уредби. А, да, и да пратим Грую на почивка. Това е разликата между нас.
Публикувано: 09 September 2010 - 02:08 PM
Ето такива са основно причинитие за всенародния гняв срещу кучкарите - такива боклуци като тези и още достатъчно други като тях, които още не са влезли в новините...
Ето с това трябваше да се започне - със сериозни и ефективни наказания за провинилите се, и то незабавно приложени, за да се успокоят хората и да се стреснат безотговорните кучкари, дето си мислят, че винаги ще минават между капките.
А вместо това - намордници на лабрадорите?! 80-см каишка за йоркитата?!
Гениално!
А какво ще кажете за тази табела - за съдържанието, не за правописа?
Чудесна идея, нали?
Публикувано: 09 September 2010 - 02:10 PM
Цитат
Дали ще вдене най-накрая? Обзаложих се със себе си за премия ягодова близалка че шансовете са 50х50.
Всичките тези ограничения са насочени към безотговорните стопани от които е подплашено обществото ни. А те са основната съставка сред самите кучкари.
Не, на повечето хора кактус или хлебарка не бих им дала да гледат, камо ли куче.

Публикувано: 09 September 2010 - 02:12 PM
rimela, в 09 September 2010 - 02:13 PM, написа:
Като ти самият заявиш нетърпимост към това. Не било твоя работа? На никой не му пука, важното е, че е в твой интерес.
Публикувано: 09 September 2010 - 02:33 PM
rimela, в 09 September 2010 - 02:13 PM, написа:
Ето такива са основно причинитие за всенародния гняв срещу кучкарите - такива боклуци като тези и още достатъчно други като тях, които още не са влезли в новините...
Ето с това трябваше да се започне - със сериозни и ефективни наказания за провинилите се, и то незабавно приложени, за да се успокоят хората и да се стреснат безотговорните кучкари, дето си мислят, че винаги ще минават между капките.
+1

Вход

Горе
Цитиране +