Dog.bg Форуми : Общински геноцид срещу домашните животни

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Общински геноцид срещу домашните животни ...или защо всички "реформи" имат само фискална цел... Оцени темата: ****- 5 Гласове

#81 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 September 2010 - 02:44 PM

Пример за чиновническо безобразие от днес в Ст. Загора. Снощи е обран склад и е разбита вратата. Кавказката овчарка на човека се оказва на улицата. Прибрана е , приспана от човек без ветеринарно образование и закарана в изолатора. Отива собственикът с паспорта на кучето и с платен данък. Не му го дават, лъжат, че трябвало полиция да дойде. Изходът е добър, заради случайното присъствие на доброволка от "Заедно.." Тя обяснява правилата, звънят в София и въпреки скандала пак не го дава управителят на изолатора. Защото той така е решил в момента, такова му е настроението.Човекът влиза и сам си го взима. Това какво е, къде го има. Плаща човекът чинно и е изряден, а насреща проблеми, безхаберие и даже тровене и усложняване на живота на гражданина.
User's Signature

Качена снимка

#82 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 02:47 PM

Е, това вече е самоуправство, друга тема.

#83 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2010 - 02:49 PM

Показване на мнениетоmil_, в 09 September 2010 - 12:08 PM, написа:

Убу бе, човек. Твоят съсед, моят съсед. Колкото и да си добре с твоя съсед, не си добре с мнозинството, защото си поставен под общ знаменател, ако и да не си съгласен, съседът на Грую те поставя под общ знаменател с Грую и сигурно Грую има най-много съседи. Аз те питам в прав текст: мислиш ли, че като се разкрещиш "няма да платим" и тропнеш с юмрук по масата, общината ще се осъзнае, ще разкара намордниците, ще си посипе главата с пепел и ще създаде наредбата-слънце?
Аз мисля, че трябва да й се влиза под кожата, за да може да се пробутват лека-полека по-благоприятните за нас и справедливи уредби. А, да, и да пратим Грую на почивка. Това е разликата между нас.

ДА, мисля го! Защото в днешното общество се оказа, че има два инструмента за корегиране на властта. Единият е бюлетината. Другият е финансите и икономиката. Първото традиционно го употребяваме глупаво и не работи. До второто досега епизодично сме прибягвали (говоря за обикновените работещи хора - други по други линии си използват този лост много успешно).

А мазненето, подлизурченето, корупцията и кариеристките подходи "да се пробута твоето" го знам много добре. Всъщност много по-добре, отколкото можеш да си представиш - имам много сериозно вземане-даване с най-големия български университет от вътре в системата. И там независимо дали хубави или лоши - нещата само и единствено така стават - с "влизане под кожата" на някой. Услуга за мен срещу услуга за теб. Виж ако трябва да си свърши работата както трябва - това "не може". Евала! Ти сериозно ли така искаш да бъде цялото общество навсякъде? Гротеска!

#84 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 02:53 PM

Оу,оу, мазнене, подлизурчене и корупция, немой.
Минахме на различни езици.

#85 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2010 - 02:53 PM

wattie

Цитат

И точно така трябва да бъде. Сигурно ще кажа за десети път - оставете тази моя отговорност на мен самия.

Човек, излез от твоя компютерен свят и слез на грешната земя. Точно защото до сега системата оставяше тази отговорност на самите стопани на кучета се стигна до трагични последствия - разкъсани деца, изпохапани хора, баба с изядени крака. Защото толкова им е "отговорността" на тези притежатели. Целта е да се предупредят подобни случки, а не да го мислим СЛЕД като бутне твоето куче някое бебе и то си счупи главата, а ти ведро да разправяш на ужасените родители че това ми ти било твой бунтарски младежки протест срещу общината. Кой беше онзи малоумник с ротвайлера в Люлин дето любимеца му нахапа по лицето малко момиченце? Нито си ти, нито съм аз. А сега родителите на детето трябва да се утешават че той ще понася отговорност да не би? Голяма утеха, няма що.
Целта е да се предотвратят подобни случки, ако кучето на съседа нарани дъщеричката ми - БОга ми никакъв бунт срещу общината няма да ми е достатъчен за обяснение. Имам доминантен мъжкар със силно изразени охранни качества и ЗНАМ за какво говоря, само лаици като теб смятат нашата порода за плюшени играчки и че трябва усилие да го научиш да хапе. Аз се чудя как да избягвам ситуациите за да не хапе, въпреки че нашата порода няма лоша слава - все още не - а ти ми тропаш с краката "Няма пък!" като петгодишно дете, тръшкащото се за шарен сладолед.

То бива безотговорност и инфантилизъм, но стига толкова, а?

Цитат

А мазненето, подлизурченето, корупцията и кариеристките подходи "да се пробута твоето" го знам много добре. Всъщност много по-добре, отколкото можеш да си представиш - имам много сериозно вземане-даване с най-големия български университет от вътре в системата. И там независимо дали хубави или лоши - нещата само и единствено така стават - с "влизане под кожата" на някой. Услуга за мен срещу услуга за теб. Виж ако трябва да си свърши работата както трябва - това "не може". Евала! Ти сериозно ли така искаш да бъде цялото общество навсякъде? Гротеска!

Я намери в нета нещо от Дейл Карнеги и го прочети.
Еххххх, не те е брулил живота та пишеш подобни глупости. Нещо за работа в екип да си чувал?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#86 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 03:01 PM

Фурийке, пак четеш и не осмисляш. Казах ясно сигурно десет пъти. Отговорност срещу наказателна отговорност. Ако съм отговорен и не преча на никой - да не ми казват какво и как да правя. Ако кучето ухапе - затвор.

Е, това последното очевидно липсва. Няма наказателна отговорност. Защо? Пак защото на никой в общината не му се работи. Предпочитат да се занимават с алъж вериж и да събират парички.

#87 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 03:05 PM

А ако ще работим превантивно - вече споменах. Спираме да шофираме автомобили въобще, защото можем да блъснем някой. Да избием пчелите (жилят), мечките (големи и страшни баце), птиците (птичи грип), свинете (свински грип). По-нататък продължаваме с хуманна кастрация на всички жени - техните деца са потенциално опасни престъпници. И т.н. По превантивния принцип животът става безсмислен!

#88 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 03:08 PM

Айде ся, нямало наказателна отговорност. Не е вярно, има. "Който чрез действие или бездействие причини и т.н по непредпазливост".
Туй първо. И второ, тя е предмет на НК, а не на общинска наредба.
Жалко, дискусията изтрещя, но горе-долу стана ясно, де. :re_037:

#89 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 09 September 2010 - 03:13 PM

wattie
Дете, не ми пука дали ще влезеш в затвора след като кучето ти ще обезобрази детето ми, ало, има ли някой във тоз космически вакуум?
Не ми пука какво ще стане с теб след като зъбите на кучето ти ще обезобразят детето ми.
Ехо... Има ли пилот в самолета?
Теб куче хапало ли те е? Ти изобщо даваш ли си ясната сметка че на хората в такъв случай най-последната работа да хванат за ревера или за яката стопанина на кучето и да му искат ЕГН-то за да викнат полицаите - търчи се до аптеките и се звъни на лекари, докато стопанина се измъква. А дори и да се знае кой е - трябват свидетели, делата се водят с години, пари за адвокати, ще има да се съдите и няма да влезе никой в затвора.
А ужаса, стреса и раните на детето кой ще заличи?
Ох, сетих се - младежкият ти бунт спрямо властите, как забравих.

Стига глупости, не плащай, не регистрирай, не се дръж отговорно, но и не искай аплодисменти от околните за подобна гражданска позиция. По-точно липса на такава.

21-ви век, ерата не интернета, и пак преливам от пусто в празно...
Понякога наистина се отчайвам от хорската глупост...
User's Signature

#90 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 03:34 PM

Е, тук не съм съгласна, Furia.
Законите и наказанията в тях са И за превенция, вкл. тези по НК.
Лично аз съм на мнение, че повсеместният намордник е тъпотия, която с нищо няма да помогне.
Подкрепям регистрация и плащане на общинска такса в размер на 24 лв. годишно като пропуск за поставяне на искания.

#91 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 03:42 PM

mil_
Ха, да не мислиш че на мен повсеместния намордник ми харесва като превенция?

Само че колко ще сме тези, които ще го слагат?
Стотина души в цялата Сф ако се намерим - ще се изненадам.
User's Signature

#92 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 03:49 PM

Аз пък знам, че практиката е показала, че именно наказанията на извършените престъпления са най-добрата превенция срещу бъдещи престъпления. И обратно - наказанията, които са наложени без да е извършено престъпление, са най-жалката форма на управство, която рано или късно води до тежки последици за реда и дисциплината в цялата държава.

И веднага давам един много брутален пример. Нали всички знаем за "немската педантичност" и колко "културни и дисциплинирани" хора са те? И е факт. Всъщност дядо ми беше немец и имам личен опит с това. Например намирах за безумно да вземем трамвая от строителния техникум до Йорданка Николова (една спирка) и да дупчим два билета. Такива бяха времената - пътуваше се масово гратис и беше "нормално". Немецът обаче беше безкомпромисен - винаги дупчеше билет.

Веднъж обаче билети нямаше. А както се знае - никакви репове на въпросната спирка. Водачът в трамвая също нямаше - дядо ми го накара да спре и слязохме. Ходихме пеша въпреки, че той изпитваше затруднение. Абсурд а? И аз тогава така му казах. И тогава чух тази потресаваща тогава за мен история:

Когато е бил дете в киносалоните преди прожекция на филм са имали "кинопреглед". Пускали са в общи линии новини и са обявявали важни събития. И тогава той е видял видео запис, на който показват, как немската армия спира пътнически влак, сваля всички нередовни пътници и ги разтрелва до един. Естествено гарнирано с лозунги против гратисчиите и съответната пропаганда.

Е такова впечатление му е оставило тогава, че го е променило за цял живот. Не смее да не дупчи билет. И така до края на живота си.

Примерът е истински, реален и естествено свръх брутален. Но определено показва как трябва да се дисциплинират собствениците на кучета. Когато разбереш, че ако твоето куче обезобрази дете ти ще бъдеш в панделата за 10 години и ще си със свалени гащи под душа... то най-вероятно ще се замислиш "абе тоя питбул дето го взех... той може ли такова нещо да направи?". И така нататък.

А ако наказват всички, то собствениците на питбул, който не знае хапят ли кучетата или не, просто минават "между капките". Очевидно е. Ако не ви е очевидно - няма смисъл повече да говорим.

Впрочем в тази тема вече повтарям и дъвча едно и също. Хайде ще ви оставя вие да "затапите". Все пак каквото имаше да кажа го казах. Явно в България образователната система трайно е увредила няколко поколения като ги е лишила от адекватна политическа култура.

#93 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 03:56 PM

Дребен, аз не искам да чакам да се случи на децата ми нещо, за което ще има на някой наказание и затвор. Аз не искам на децата ми да се случва нищо подобно - аре ако е на мен ще го преживея лесно - но да ми се мандахерца пишман-стопанин с ротвайлер дето го пуска както си иска, държи се като ущипана гуспоичка и следварително да ми обяснява че това му било протеста срещу общината, Герб, правителството, робската психология и другите бла-бла: моля, такива хора предпочитам да не ги срещам. И дано да им тръснат една солена глоба няколко пъти за да спрат с извесените си свободолюбиви "граждански позиции".
User's Signature

#94 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 04:01 PM

Ходи живей в пещера лельо. Там е най-безопасно за чаветата ти.

П.С. Не знам колко кила си, но ако с моите 90 ти "дребнея"... Помисли за диета. Сбогом и успех в живота на всички и тук. Темата се изчерпа, а очевидно и вие.

#95 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 04:11 PM

Показване на мнениетоwattie, в 09 September 2010 - 04:06 PM, написа:

Ходи живей в пещера лельо. Там е най-безопасно за чаветата ти.

П.С. Не знам колко кила си, но ако с моите 90 ти "дребнея"... Помисли за диета. Сбогом и успех в живота на всички и тук. Темата се изчерпа, а очевидно и вие.

Ау, ще си разплета чорапите от мъка:-)))))90 кг млад компютърджия:-)) Откъснат от реалността. Защо ли не се изненадвам.

Дребен, когато пораснеш за да проумееш че държавата си ти самия и от теб, от правилните ти стъпки зависят повечето неща, тогава ми пиши. А до тогава ще се мъча да опазя себе си, децата ми и кучето ми от ей такива като теб, защото точно ей такива комплексарчета правите лош имидж на човека с кучето.
User's Signature

#96 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 04:32 PM

Показване на мнениетоwattie, в 09 September 2010 - 04:06 PM, написа:

....

Няма подходящ емотикон. Този :ba_025: ? Или този :ae_085: ? Може и този :beer: .
Историята, разказана от твоя дядо ми хареса най-много от всичко (PS: за всеки случай да сложа едно емотиконче и тук :md_064: )

Наистина останах без думи. :ba_025:
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#97 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 09 September 2010 - 05:52 PM

Показване на мнениетоwattie, в 09 September 2010 - 02:54 PM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 09 September 2010 - 12:08 PM, написа:

Убу бе, човек. Твоят съсед, моят съсед. Колкото и да си добре с твоя съсед, не си добре с мнозинството, защото си поставен под общ знаменател, ако и да не си съгласен, съседът на Грую те поставя под общ знаменател с Грую и сигурно Грую има най-много съседи. Аз те питам в прав текст: мислиш ли, че като се разкрещиш "няма да платим" и тропнеш с юмрук по масата, общината ще се осъзнае, ще разкара намордниците, ще си посипе главата с пепел и ще създаде наредбата-слънце?
Аз мисля, че трябва да й се влиза под кожата, за да може да се пробутват лека-полека по-благоприятните за нас и справедливи уредби. А, да, и да пратим Грую на почивка. Това е разликата между нас.

ДА, мисля го! Защото в днешното общество се оказа, че има два инструмента за корегиране на властта. Единият е бюлетината. Другият е финансите и икономиката. Първото традиционно го употребяваме глупаво и не работи. До второто досега епизодично сме прибягвали (говоря за обикновените работещи хора - други по други линии си използват този лост много успешно).

Е - т е тука надмина всякакви граници на търпимост , седя ли тук и се ядосвам , ли ядосвам !!
Инструменти за корегиране на властта .... ти ссе объркал , ти си обект , не си субект , това с бюлетините е илюзия за мн. малко хора , не случ. отдавна половината не гласуваме ...
Ще въздействаш с финанси и икономика - ти на държавата ,,,... беее , бее ( почнах като овца :ab_041: ) нямам думи ...
Какво лошо има в кариеризмът , това е стремеж и амбиция нагоре , или мазненето ...
Такива като тебе презират вероятно и блюдолизецът , ( аз ) мислейки че яде остатъците ... напротив , мазникът и блюд... се хранят с най - хубавото , а таквиз като вас с остатъците ...
Беее кво ли се ядосвам ... аййй... нали .
Моойте уважения - изключително интелигентни хора сте тука , а приказвате ... нали ...

#98 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 07:53 PM

Закони ТРЯБВА ДА ИМА, но също така да са измислени добре!
Регистрация, чипирането и данъка са наложителни, това е за наше добро! Ние трябва да покажем на обществото какви трябва да са стопаните на кучета! Аз лично, когато съм с Гари гледам да съм най-учтива, защото от всяко мое действие се съди за стопаните като цяло, ако точно ние се караме по улиците, не спазваме правила какво ще последва.....недоволство ок аз се изказах проотив 80 см повод и този наморник, това е безумие, но днес в 5 часа ми беше готова регистрацията и всичко си ми е ок...нося си пликчета "Закуска" и по улиците Гари е на повод, когато видя майка с дете го дърпам от по-дългия пород и той върви до мен!
Ние трябва да се покажем като отговорни и да си търсим правата от там нататък! Чипът е като нашето ЕГН, на вас пречи ли ви, значи и на него не му пречи....имаш пари да го храниш и гледаш добре, какво са 24 на година!!!
По повод поводите- всеки трябва да е разумен и да може да преценява колко дълъг да е той!
Наморниците- новия вариант е по-добър от досегашния, като задължително трябва да има тест за освобождаване!
Като редовен и отговорен стопанин, аз от моя страна искам условия за моя питомец!
На молбата ми за заграждане на една неизползваема детска площадка, която се използва за разхождане на кучета, да бъде обособена законно за целта ми беше отговорено, че няма как да стане, защото всички места за разходки са били зададени по закон (лъжа- това е наредба от общината поне доколкото знам хахах закон било) и щяло да се ремонтира като нова детска площадка (след 10 години ползване само от кучета)! Това е нашата държава. но си мисля, че ако всички постъпваме отговорно това ще се промени, просто няма друг начин или си стопанин или си "кучкар"!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#99 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 09 September 2010 - 08:30 PM

Като сте го задъвкали това общество..общество, та общество.И по 5 чипа да им сложим,и с рокли да ги облечеш,една част от това общество-което така се мъчите да убедите,никога няма да се промени!
Това общество не приема инвалиди,раси,различни,а някои тук си мислят че като сложат чип,и обществото вече ще ги приеме с хляб и сол.Когато някое детенце от метри пищи,като види куче,ти ще тръгнеш с чипа си да го успокоиш? Това общество,беси,коли,одира и обезглавява животните,вие сега с размах ще вземете да го промените ли?
Разбирам мисълта на автора-и ние си плащаме данъка,но разрешените полянки,са на километри от дома ми.Аз дотам с памперс ли да си водя кучето?

#100 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 08:49 PM

Tи Джей

Цитат

Това общество не приема инвалиди,раси,различни

Това същото общество преди само 10 години е отговорило на фондация "Воля за живот", която промени законодателството в ползата на хората с увреждания.

Тогава "Воля за живот" показа че тези в количка са мобилни и нормални и им натриха носа на целия кабинет. Като извоюваха свои права.
Същото това общество ридаеше над децата на Могилино, като медиите раздухаха случая, като в същия момент местните протестираха за да няма дома до тях.

Всяко едно общество се вслушва ако и когато обосновано му го сервират.
User's Signature

• (10 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема