Dog.bg Форуми : Парвовироза

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Парвовироза

#1 Потребителят е офлайн   АнаБил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2010 - 10:34 AM

Вчера кученцето ми се разболя. Започна да повръща, а по късно се появи и диария. Заведох я веднага на ветеринар. Направиха й тест и ветеринарът каза, че теста за парвовироза е положителен. За първи път гледам куче и се уча в крачка, така да се каже. Написах в интернет "парвовироза" и това, което прочетох може да се обобщи с изречението "Смъртността при тази болест е много голяма - 10 % оцеляват." Много съм притеснена ... Интересува ме дали някой тук може да сподели нещо от собствен опит и има ли действителна причина да се притеснявам толкова. Трябва ли да се подготвя за най-лошото? Благодаря предварително на прочелите и отзовалите се.

#2 Потребителят е офлайн   DiDemon_96 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 11:28 AM

Моето кученце настина след първата ваксина(против парвовироза).Имунитетът му спадна и може би имаше парвовироза но докторите не споменаха нищо.В първите два дена беше на инжекции,Но вечерта след втория ден беше много зле.Лекарите казаха че може да не изкара нощта.Но Демон се справи,след това беше 4 дена на системи.След това ужасно преживяване според мен тази болест е една от най опасните.Трябва да вярваш в кучето си ,то те обича и ще се бори и заради теб,но ще има нужда от много подкрепа.
Н акаква възраст е кученцето ти и каква порода е?
Пиши как е каво прави оправя ли се?
Успех и дано всичко мине като по вода.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2010 - 11:59 AM

Здравей ,ние също прекарахме тази коварна болест. Трябва веднага да започнете с лечението,има голяма вероятност да оживее ,ако няма кръв при диарията и ако не са засегнати вътрешните органи. Ако лечението ви се струва прекалено скъпо ,може да си вземите лекарствата от ветеринарна аптека и сами да си го лекувате (около 30 лв за 5 дневно лечение струват лекарствата ) . Ще стискам палци за кучо,но колкото по рано започнете лечението ,толкова по -големи шансове имате. Каква порода и на каква възраст е кучето ? Успех :dog:
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Русалка с нефритени очи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:19 PM

При мен кученцето ми почина от ваксина от Паровероза. Мисля, че болестта е от най-коварните и задъжително ветеринар трябва да проведе незабавно лечение. Болестта има няколко разновидности - понякога обхваща мозъка /нервна паровероза/ както беше моя случай, или пък в храносм. система дава поражения...тези неща са за специалист, който да ви информира. Понякога кученцата след спешна намеса на докторите се оправят /тези, които са с най-добър имунитет и по-жизнените, лакомите и здравичките от кучилото/. Наистина все пак повода за притеснение е голям, но всичко може да се размине! Успех.

#5 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:21 PM

До колкото съм запозната, зависи първо от възрастта на кучето, от имунната му система и от навременното му диагностициране.... Теста който се прави е за корона вирус / дано да съм го написала правилно/ и паровироза. Корона вирусът протича по-леко. Ваксините, които се правят включват и паравироза, но понякога се получава пробив във ваксината и е възможно куче да се разболее и след поставяне на трите ваксини.
Лечениено е с антибиотици и серум. Има статистика, че оцеляват около 20% при навременно лечение, но нищо не открих дали има увреждания след оцеляване от болестта, както и дали се намалява продължителността на живота. Може би, има значение отново възрастта и общото състояние на кучето.....
Дано, твоето кученце има късмет !
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#6 Потребителят е офлайн   АнаБил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:35 PM

Много благодаря на всички за мненията !
Кученцето се казва Ая на 7 месеца, кара осми, и си няма порода :) Така де, прибрах си я от улицата, лекарите казаха, че вероятно има намеса на някой родител овчарка, но да кажем, че не е породиста.
Вчера отидохме на лекар в 22 часа, след като направи теста й би няколко инжекции - до колко разбрах антибиотици и нещо за повръщането. Кученцето е ваксинирано, но явно не е гаранция. :(
Вчера имаше температура - днес вече няма, но е още отпаднала. Пие вода, не се храни и не е повръщала изобщо от вчера. Сутринта към 8 часа ходи до тоалетна - водно, но без кръв.
Вярвам в нея и вярвам, че ще се справи, но съм много уплашена.
Истински благодаря на всички за отговорите и подкрепата ! Прикачена снимка

#7 Потребителят е офлайн   АнаБил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 12:37 PM

И още една снимка и джафкания от Ая за всички в знак на благодарност :) Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 01:00 PM

Красавица !
Има всички шансове да се оправи !
Вярвам в това ! Дръж ни в течение...
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#9 Потребителят е офлайн   АнаБил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 05:45 PM

Преди малко се върнахме от лекаря. Спожиха й две инжекции, тези които започнахме вчера.
Лекаря каза, че е добре да седи малко на гладна диета ден, два, а тя така или иначе не иска да яде.
Каза, че кучето изглежда добре и вероятно ще се пребори с болестта.
По-спокойна съм и мисля, че наистина скоро ще се оправи.
Отново благодаря на всички, които писаха и ще продължавам да ви информирам.

#10 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2010 - 10:53 PM

Стискам палци.

#11 Потребителят е офлайн   АнаБил Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 10:37 AM

Здравейте отново.
За съжаление Ая не изкара ноща добре - повръщането се върна.
Сега е в болница на системи. :(
Болницата е "Добро хрумване". Както ви казах по горе, за първи път гледам кученце и не съм много запозната, но ми се видяха компетентни.
Ако имате впечатления от тази клиника ще се радвам да ги споделите.
Лекарите не ни дадоха излишни надежди, но казаха, че ще направят всичко възможно.
И за мен така е по-добре - по-добре да се подготвя за най-лошото и дай Боже да се разочаровам, от колкото да се обнадежда и да се разочаровам.

#12 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2010 - 10:52 AM

В клиника "Добро Хрумване" със сигурност ще направят всичко по силите си, за да спасят кученцето ти!
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Русалка с нефритени очи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 02:54 PM

Когато болестта започне да си отива, тогава ще си отидят и симптомите. Още е рано да спре всичко изведнъж...иска се време! А и сте постъпили най-добре като сте я дали под компетентен надзор. Стискам палци. Дано да пребори болестта.

#14 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 September 2010 - 03:23 PM

моята приятелка си взе чихyaхya ...на 11-тия ден се появиха симптомите, веднага я накарах да я заведеме в син кръст и се оказа че е първовираоза и коровироза(не съм сигърна дали беше точно така)
оставихме кучето там казаха ни че когато спре да повръща и да се продрисква, започват да я захранват с глюкоза ...та на 3-тия ден кучето беше в перфектно състояние само малко пооcлабнало ...беше мн игривва и жизнана
не се шашкайте ...вярвайте че всичко ще бъде ок
важното е да нацелиш правилната клиника ...мисля че ако не бяхме отишли в син кръст можеше и да не се развият така нещата ...
вече минаха 8-9 дни след като я взехме почна да си натдава животното отвори и се апетита ...съживи се просто :)

попринцип ни казаха че не е толкова зле когато я занесохме ,защото на време съм се сетила да и даваме вода със захар .... отначалото си мислехме ,че не е нищо сериозно обаче когато не спра да повръща и започна да се тресе аз мн се стреснах и и викам стягай багажа, вZимаи ключобете за колата ...

съветвам ви за такива сериозни болести и проблеми веднага да обръщате внимание ... по-добре лекарите да ви помислят за паранойци които постоянно звънят ,отколкото да стане нещо страшно ...ииии дано не прозвучи като реклама но СИН КРЪСТ my е майката въпреки че е доста скъпо ,само престоя на кучето излезе 40лв на ден

чихято беше на 2 месеца и половина уж с 1-ва ваксина внос от унгария ... хората кaзаха ,че от унгария често им водят кучета с тази болест....

след това звъняхме на човека от които тя си взе кучето , за да му обясниме как стоят нещата и да си провери другите кучета защото от там е хванала болеста ...
когато кучето хване болеста има инкубационен период 10 дни и след това се проявяват симптомите
но човека почна да ни се заяжда по телефона, се едно момичето си иска парите ...идеята да му ZвUннеме беше да направи нещо по въпроса защото кучетата в буса бяха 60 на брой..... правете си сметка за какво става въпрос ....

не искам да коментирам тая част... nai dobriq na4in da hvane6 bolest e da patyva6 1-2 dni v by s kletki 30sm na 40 sm i v kletka ky4e v/y ky4e .....
щях д аполуча инфаркт като човека отвори бъса

принципно моята приятелка си беше решила от него да вземе кучето ,колкото и лекции да и бях изчела от къде се взимат кучета и прочие...и настоя да отида с нея като го взима за да мога да позная уж дали е породисто (понеже съм голяма чихy познавачка :Д:Д:Д:Д:D)

сужелявам че се улях така .... и нищо не разказах подред ,но още съм много шокиран от всичко случило се .... преживях го сякаш се беше случило на моето куче .....
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Русалка с нефритени очи Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 10:13 PM

MyDuality - Това както го разправяш е гадно. Болестта е заразна и в буса си представям какво е ставало. А и кучето има карантинен период на ваксината 2 седмици. Чак след това може да пътува. Тези хора не се ли съобразяват с това. Та това са много важни неща и наистина всъщност трябва да им се държи сметка...А пък те явно го знаят...по начина на отговора се разбира.

#16 Потребителят е офлайн   pa4anga Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2010 - 10:23 PM

Не се съобразяват с това естествено,за тях както и за мнозинството е важно само сухото.
Дано бързо се оправи душицата.

#17 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2010 - 01:37 PM

чихито е в перфектно състояние вече играе хапе ..даже си изразява злобния характер вече :Д а стопанката my много го обича и глези и то буквално и се качва на главата ....започва да се катери по нея и и се GYшка във врата :Д:Д:Д:Д:Д
а тя не му се кара и не смее да му покаже кой е шефа, защото е сyпер малко и мн сладко :Д

Качена снимка
тази снимка е направена малко преди да се разболее ...за жалост нямаме прясни снимчици :Д много се мърда това същество като глист е :Д

иначе тези с буса ги интересъват единствено КИНТИТЕЕЕЕЕ ..... така че ,аз my обяснях по телефона нещата по начин по които да ме разбере
"СЛУшАЙ СЕГА ! КУчЕТО СЕ Е РАЗБОЛЯЛО ПРИ ВАС , КОЕТО щЕ РЕчЕ чЕ И ДРУГИТЕ КУчЕТА СА БОЛНИ ... ИМА ИНКУБАЦИОНЕН ПЕРИОД ОТ 10 ДНИ , КОЕТО щЕ РЕчЕ ,чЕ СКОРО щЕ ПРОЯВЯТ СИМПТОМИТЕ ...АКО НЕ ГИ ИЗСЛЕДВАТЕ И НЕ ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ТЕ щЕ СЕ РАЗБОЛЕЯТ И ВСИчКИ щЕ УМРАТ, БЕЗ ЛЕчЕНИЕ ...КОЕТО щЕ РЕчЕ, чЕ щЕ ЗАГУБИТЕ МНОГО МНОГО ПАРИ ... НЯМА Д АМОЖЕТЕ ДАПРОДАДЕТЕ 60-ТЕ ДyшИ В БУСА ...И щЕ ЗАГУБИТЕ ОКОЛО (да го сложиме на животинче по 500лв по 60 бройки )30 000 lv...\"

мисля че по този начин ме е разбрал и е взел мерки за душичките ..... на такива хора ако не има кажеш в левове колко ще загубят ,няма да се стреснат ...
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 01:52 PM

Такааа.. Аз като съсобственик на чихуахуа искам да разясня на всички четящи тук, че преди мен писалият не е наясно с тази порода. Чихитата са нежни и любвеобилни същественца. За примесите с подобен вид вероятно се отнася мнението. Това не са пинчероподобни :eg_033:

#19 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 September 2010 - 01:57 PM

това куче е на 2 месеца и половина на снимката
така е не разбирам от чихита (Gрам не разбирам от дребни породи ... аз бах шокирана като разбрах че това нещо трябва да яде около 30гр на ден моята на ден яде по 400-500grama ... немога да изразя мнение за породност и тн) ...
...по-горе съм споменала че това куче е на най-добрата ми приятелка ...
ако прочетеш внимателно ще разбереш за какво става въпрос !
User's Signature

Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 September 2010 - 02:21 PM

Аз прочетох внимателно, идеята ми е да не се стряскат хората от написаното, че кученцето проявява злобния си характер. Ако е чихи, внимателно гледано и добре селектирано, не би трябвало да е злобно. Много хора точно по тази причина ги бъркат с пинчероподобните. А те са много мили животинки.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни