Гана Въпрос за Новородени...
Публикувано: 09 September 2010 - 09:09 PM
Нещо като овчарка,която си я гледаме тука роди 5 малки кученца
Но в двора имам и 1 малко кученце което е на 6-7 месеца и се клати постоянно има хрипове,и си остана ниско,водих го на доктор нищо не можа да открие направихме тест за гана на кръвта отрицателен,вика има вариант да е на мозака но тва го правят само в стара загора и не си заслужава защото дори да има не може да се излекува..
Та въпроса ми е малкиите доакто се кърмят четох че кърмата ги зажитава от ганата.. но ваксината нали се бие чак на 3тия месец до тогава има ли вероятност да се заразят от това куче което е с съмение за гана,защото се предава по въздушно капков път
Публикувано: 09 September 2010 - 09:22 PM
Публикувано: 09 September 2010 - 09:31 PM
Публикувано: 09 September 2010 - 10:07 PM
snickers_, в 09 September 2010 - 09:36 PM, написа:
Аз не разбирам много но ако наистина повечето кученца се мятат на бащата
Когато пораснат не бихте искали да имате няколко 100% огромни немски овчарки които да избягат нали ?

Every man dies,not every man really lives
Публикувано: 09 September 2010 - 10:46 PM
Относно ганата, имах за нещастие овчарка разболяла се от гана, и която след четири месечно лечение, приспаха в ръцете ми.Болеста на етап засегнала нервната система /Енцефалитен тип/, или както вие казвате мозъка, е съпроводена от епилептични гърчове, ослепяване, оглушаване, некоординирани движения, нарушаване на съзнанието или неволни дефекации, и всякакви ужасии, които може да си представите.Болеста е ужасно заразна, а вирусът и оцелявя дълго време извън организма при всякакви метереологични състояния /В замразено състояние се запазва много дълго (в изсушена тъкан - за 4 месеца, при температура от -10 до -14°C - една година,а лиофилизиран при -24°C - до 5 години)/.Предава се и от преболедували животни (месеци след оздравяване).
Починалите, или евтанизирани кучета ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се кремират.
Ако въобще изключа безотговорноста ви да заплождате НЕЩО-си, то да правите това при съмнения за наличие на гана е абсолютно, тотално необяснимо за мене!!!
Горките хайванчета!

Публикувано: 09 September 2010 - 11:23 PM
snickers_, в 09 September 2010 - 11:18 PM, написа:
А иначе болното куче вече 2ри- 3ти месец си живее клатейки се но си е напълно нормално разбира всичко което му кажа тича си нито ми иглежда сляпо нито глухо :)
Ама ей така спокойно и безчувственно ли констатирате обреченоста им???
И явно ви е забавно, поста ви завършва с усмивка!
Искренно се надявам, чисто и просто да се "гъбаркате", и да ви е кеф да се забавлявате мъчейки се да втрещите някой, ако ли не, дано наистина всичко се връща, и големия и честен съд, да е ей там най-накрая......

Публикувано: 09 September 2010 - 11:26 PM
няма ли вариант ваксината за ганата да им я бия по рано от -5-6 семдици
кученцата са родени на 20ти август
ако не ме беше грижа нямаше да го гледам още болното куче от ганата и нямаше да дам тея 100 лева за тестове...
и нямаше да се интересувам как да спася останалите
Публикувано: 09 September 2010 - 11:36 PM
snickers_, в 09 September 2010 - 08:47 AM, написа:
какви са вредните ефекти ако има нещо с което може да се помогне?
snickers_, в 09 September 2010 - 09:06 PM, написа:
Бях се наплашил че е твърде малда да ражда. но принципно физически е доста развита висока е само дето е малко слаба,кучетата няма вариант да отидат нито на улицата нито в реката това може да го направи само някой съдист,допитах се до 1 вет каза че няма проблеми са по добре да роди от колок да и правил аборт и така ще чакаме бебенца средноазиатски,Любопитно ми е дали като тя е бяла и мажкия е бял говоря чисто бели малките ще са чисто бели ?
ето тука 2та
ето колко е висока женската а мажкия е колкото мене
2те напреден план са мъжкото и женското
И другото което ме интересува мъжкия отзаде 1ния крак му е леко крив...
а с другия нещо му излензало коляното дали ще се предаде наследствено ?
И другото което майакта на женската е по ниска от нея и раждаше по 14 :)
snickers_, в 28 December 2009 - 10:59 PM, написа:
въпроса ми е да викам ли пак лекар или е нормално
последния път и постави некав рак на кожата защотото има некви образувания по гарбаа и каза че не и сотава много но е искл умна та поне да не умре предварително от някаква друга глупост
<a href="http://snickers.snimka.bg/advertising/shoes.253900.16620801" target="_blank">http://snickers.snimka.bg/advertising/shoes.253900.16620801</a>
темата е сериозна
<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro--><b>не изглежда сериозна!! Още 1 път думата с П и ще ви издействам приличен бан. Рак не се поставя, а кучето има отоци от инжекциите. Заведете го на лекар и то спешно.
мод</b><!--colorc--></span><!--/colorc-->

Публикувано: 09 September 2010 - 11:45 PM
snickers_, в 09 September 2010 - 11:43 PM, написа:
От неспасяемото, за съжаление....отсъствието на разум!

Публикувано: 09 September 2010 - 11:48 PM
Целя единственно констатирането на единственния НЕнормален в темата!

Публикувано: 10 September 2010 - 12:00 AM
Публикувано: 10 September 2010 - 12:46 AM
Аха, пуснал сте темата на 9.09.2010 защото НИКОГА не сте имал женско куче, но в същото време имате бебета родени на 20.08.2010
Въпросните бебета мъжкият ли ви ги роди???

Публикувано: 10 September 2010 - 01:27 AM
Сега на въпроса.
Първо не зная дали ТЯ е нормален но се запитай дали е нормален този който гледа кучета в условията ,които забелязваме на 3 тата снимка.
А дали е нормален този ,който не знае какво да се прави но е допуснал да се заплодят азиатци и НОК ове и после се чуди какво им се е подуло и какво става.
Ако обичаш животните и имаш възможност гледай 20 кучета ,НО не очаквай хората да реагират по друг начин след това ,което си написал и след снимка 3.
Никой не иска да обиди теб.Ти обиждаш хората като им вменяваш ,че това на което са свидетели е НОРМАЛНО.
Нищо лично .Просто се замисли.
ПС:Има тема как живеят вашите любимци. Погледни там хората какво са направили за своите и съпостави снимките с твоята и сам ще разбереш защо те приемат така.
ПС2: Моля те обясни ми как да разбирам думите ,че след като са и ПОСТАВИЛИ рак кучката е достатъчно умна да не умре от друга глупост.
Глупостта не е по животните приятелю-тя е болест характерна САМО за хората.И за мое огромно съжаление се оказва ,че е неличима.

Every man dies,not every man really lives
Публикувано: 10 September 2010 - 08:10 AM
тва че се катерат където си искат :) не мога да ги вържа защото сърце ми не дава
А за тоя с темата ясно си недоглед защото темата за която става въпрос че никога не съм имал женско куче е от миналата година панимаеш ?
Публикувано: 10 September 2010 - 10:04 AM
И явно, че не "разполагате" само с нещо като овчарка, малко кученце болно от нещо, и 100 % огромна овчарка, която никой не знае къде се намира в момента!
Не съм изтрила темата единственно и само, ако може да бъде прочетена от повече хора, и да си направят изводите колко трябва да внимават когато решат да си закупят куче!!!
И от кой, и от къде да си закупят, за да не бъдат следващите ревящи във форума, че са се сдобили с нещо си, болно от незнайно какво!!!

Публикувано: 10 September 2010 - 05:05 PM
В момента в подфорум Новини,събития, коментар има две теми с участие на друг потребител който е в позата на "Ти ли ще ми кажеш дали моето куче да няма поколение и само развъдници ли трябва да заплождат?!".
Влизам тук и се натрисам на тази тема.
Ужас и безумие, няма оправия от тази напаст. И да, хорската глупост не се лекува.
Да й беше бил една инжекция за предотвратяване на бременост на кучката след нежелателно заплождане, сега тези дребни къде ще отидат, какво ги чака...
Оххххххх, горко ни.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 10 September 2010 - 07:00 PM
Публикувано: 10 September 2010 - 07:17 PM
denicc, в 10 September 2010 - 10:09 AM, написа:
И явно, че не "разполагате" само с нещо като овчарка, малко кученце болно от нещо, и 100 % огромна овчарка, която никой не знае къде се намира в момента!
Не съм изтрила темата единственно и само, ако може да бъде прочетена от повече хора, и да си направят изводите колко трябва да внимават когато решат да си закупят куче!!!
И от кой, и от къде да си закупят, за да не бъдат следващите ревящи във форума, че са се сдобили с нещо си, болно от незнайно какво!!!
ти си адски прост брат ми,ако не виждаш говоря за темата за която съм сложил снимките на кчуето което се е подула от миналата година тап ли си кав си или се правиш на такъв
другото което е никога не бих продал куче и никога не го бих хварлил ако вие така правите и се чудите кво да ги правите ваш проблем аз ще ги гледам доакто не намера на кой да ги дам даже да не намера пак ще си ги гледам не ми е проблем ако ще 100 кучета да гледам
и за кво да и бия инжекция мсао да и навреди по добре да си ги ражда и така
кажете ми за гната мога ли да я биеме предварително или
МОД:Не съм "брат ти", а "сестра ти", и не съм тъп, а тъпа!
ОЩЕ ЕДИН ПОСТ, И ЩЕ СИ ПОЧИНИТЕ ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ ОТ ФОРУМА!!!

Вход

Горе
Цитиране +