JL, в 02 February 2011 - 12:44 PM, написа:
Margarita1111, в 02 February 2011 - 07:08 PM, написа:
Думи,думи,думи- за съжаление повечето лишени от смисъл.Виждам ,че тук си упражнявате красноречието ,но това е ненужно...
...,но само една жена имаше смелостта да каже-АЗ ЩЕ ВЗЕМА МИМИ,ТЯ ЩЕ ЖИВЕЕ В МОЯ ДОМ И АЗ ЩЕ СЕ ГРИЖА ЗА НЕЯ!Ако сте забравили нейното име е ВИОЛЕТА ДОБРЕВА!Е ,питам ви в качеството си на какви ще я обвинявате и съдите?В качеството си на какви ще определяте къде да живее нейното куче?...
Значи според вас това, че г-жа Добрева е била първата, която е решила да вземе Мима й дава право да се държи неетично спрямо свой партньор - г-н Димитров. Т.е., тя има право най-напред да обяснява на г-н Димитров, че ще й направи услуга, ако задържи Мима, така че самата тя да има достатъчно време да се бори с други съществуващи у нас проблеми по кучезащитната дейност, а след това, неочаквано да му поставя ултиматум, че кучето трябва да й бъде доставено след Х дни. И това според вас е правилно, защото в паспорта, с който Мима заминава за Германия е записано името Виолета Добрева. Т.е., според вас мама има право да прати детенцето си в дом за сираци и да казва, абе, пазете ми го там, пък аз ще си помисля в бъдеще дали го искам?! Съжалявам, на мене това ми напомня нещо. От други подобни мами у нас, които постъпват така с децата си. Предоставят ги на държавата за отглеждане, но си запазват възможността когато им скимне да си ги поискат обратно.
И тяхното право си е тяхно право. И тях факта, че дечицата страдат от тази "собственост" не ги интересува. Те са СОБСТВЕНИЦИ на децата си. Не ви ли е познато?!
Много ми "хареса" сравнението с детето, аз не бих направил такова.
И като говорим за деца - и този закон го има в домовете за сираци.
Предполагам че е направен за да се помогне донякъде на родителите в критичен момент.
Ами Да. Няма нищо лошо в казаното - ако се беше казало че Мима НЧМА да се върне в БГ, много хора щяха да ревнат, и нщмаше даже да осташят Добрева да се изкаже.
Тя самата е била наясно че няма да е седмица или две престочт й там.
НО и много етично е питала - Дали Линкогел яе се съгласи да я гледа.
И колкото пъти да чета "този емайл" не вижцам думи като:Оставям Мима. предавам ви я. отказвам се от нея и т.н.
И като собственик започва да си иска кучето, след като няма напредък, след рапорта на Александра, който беше твърде обезпокояващ и показателен.
И след като Хуманните болници правят "грешки" заяо си мислете че "кучешките" не могат.
ДА, МОгат и то много повече, само дето нчмаме закон в това направление.
То ние за хората нямаме, та камо ли за животни, но това не омаложава проблема.