Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2011 - 08:52 PM

Фуния ще те помоля да не обсъждаш моите мнения, те са си мои и аз държа на тях...Най-малко ти , която иска да бъдат изтрепани вс кучета (ако може барабар с домашните) че ти пречат на детето, да ме съдиш за някакво мнение......айде и по-леко с обидите, защото пак ще заключат темата....знам че не можеш възпитано, ама се налага понякога (за да не се срамуват вашите).. :md_064:

Margarita1111 и вие ли като предишните (наместнички) ще се нахвърляте и ще обиждате вс, които не са на страната на г-жа Добрева...Тя прави много в Русе, а Димитров прави мн за кучетата в цялата страна....и нека не забравяме, кой пръв взе камъните и започна да плюе... и не ми обяснявайте, че не сте вие, темата е заключена, но не е изтрита....

#102 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:55 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 04:59 AM, написа:

Много внимателно следях една тема в руски сайт, където потребителка се разрови относно фактите около масово вкарване на бездомни животни в Германия от Русия и Източна Европа. Там бяха публикувани много странни цифри: за близо последните 20 години, всяка година в страната се вкарват до 300 хиляди животни.

Замислете се поне за секунда, къде потъва такова количество кучета и котки, при условие че населението там е към 82 млн. и си имат собствени приюти, където имат собствени бездомни животни чакащи за осиновяване.
По-тревожен бе този факт, че за повечето от тези животни няма никаква по-нататъшна информация: къде са и какво става с тях никой не знае. Няма инфо около новите осиновители, а наивници с розови очила дори утвърждават че немците нямат пари за фотоапарати, просто си гушкат животинките щото са с добри сърца, не като нас.

Същата тази потребителка каза специално за Мима че не е единствено животно-инвалид в Германия за която се събират пари дори когато нужда от същинско лечение вече отдавна няма. Сръбската Мила си има протези за колко? 500 долара ли беше?

Хъм...
Трябва ли животните да са заложници в тази мътна игра, където излиза че не само в България има по един-двама такива като Димитров, които са напипали в германската схема удобното място?
Не знам какво става в тази Германия, ако Добрева одобри - ще потърся съвет от германските кучкари с въпросите какво, по дяволите, става там и защо от два независими източника в различни държави виждам някакви странни нередности точно при вкарване на животните там?

Все повече въпроси си задавам, и все са без отговор. Но сега разбирам защо една рускиня при тежка лакътна и тазобедрена дисплазия не си прати кучето в Германия за операция, а намери клиника където оперира германски хирург... Явно защото не е искала да остане без куче.

Много правилно казано.
И съм сигурен че е имало хора които искат да знаят какъв е живота на кучето при осиновителите.
Но за да се прекара тази идея си е "работа"

И понеже много се крещи по темата от Щатите - само за една година, в боеве с кучета там умират 12 милиона кучета. САМО от боеве.
Показано е по ТЛС,

Замислете се сами защо и за какво.

#103 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 08:59 PM

Показване на мнениетоkristalina, в 02 February 2011 - 05:50 AM, написа:

Gregoriani,ти "като българин,живеещ в Ню Йорк"-цитирах те....,наясно ли си изобщо какво се случва напоследък с клетите,бездомни,а и в частност с някой "задомени" животинки,че взимаш толкова дейно участие в темата!?......Въпросът ми е риторичен!!!!
Хайде,моля те,поразпитай първо роднини и познати,намиращи се на територията на милата ни Родина и сблъскващи се пряко,а не косвено като теб с родната действителност и чак след това ни убеждавай,че ако Мима все пак се върне тук,стопанинът.......,стопанката.......ох,обърках се....,че те изведнъж толкова кандидати да гледат горкото куче се навъдиха,че човек да им изгуби бройката чак......!!!!.......Мдаааа,та КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ КАК НЯКОЙ ОТ ТИЯ ХОРИЦА-тукашните й СОБСТВЕНИЦИ:dry:, ще се юрнат да правят по 10 пъти на ден масажи на краченцата на Мима(състоянието й го налага) или пък да я оборудват ТЪРПЕЛИВО всеки път,преди разходката с протези,инвалидна количка и останалите нужни "атрибути",задължителни за нейното положение.........май се размечтах......,а в същност уж не съм наивна.....
Аз на твое място,бих се разходила до "статуята на свободата",бих си пуснала песента "Ню Йорк,Ню Йорк"и бих направила още куп ПОЛЕЗНИ неща,вместо да бръщолевя тук с ехидна усмивчица "бабини дивитинини"(ако някоя от разговорните думички или използваното клише не ти е ясно,ще ти го преведа на ню-йоркски:re_037:).
НИЩО ЛИЧНО!!!Айде,със здраве!

П.П.:Моля се Мима да си остане там,където е в момента,за да е ИСТИНСКИ обгрижвана и обичана!!!

Само да уточня - АЗ СЪМ в БГ в момента, и да, информирам се и видях какво става в Пловдив.
И да, след като жената е намерила сили да ч вземе без крака, какво по-добро има в това тя да е количка.
Само да бяха спазили законите на тази държава. Да не говорим за останолото.

#104 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:03 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 07:54 AM, написа:

kristalina

Здравей, Крис. Вие явно не сте запозната от самото начало с историята. В Дряново синът на един старец открива кучето в двора на баща си с отрязани лапи. Сигнализира, клипа излиза в Про.Бг, от там Добрева от Русе вижда кучето и решава да го осинови. Кучето й е поверено с условие да не се евтанизира, че тя става единствен собственик на кучето. Тя взима кучето на 30 март миналата година и веднага оформя паспорти документи, където в графа "собственик" пише нейното име. След това я праща за лечение и протезиране в Германия, и от там нататък - това е положението. Праща уполномощени лица с адвокати да й върнат кучето - а виж до къде го опряхме.

Аз ако съм на нейното място и аз ще съдя, някой само да посмее да не ми върне от клиниката моят крокодил, да го видя.

Напълно те подкрепям, и си много прав/а.
И така трябва да бъде.

Кучето си има паспорт, значи си има стопанин. Този човек е направил едва ли не невъзможното, в такъв кратък срок да изпрати кучето на лечение.
Обещано е НАЙ доброто.
Не е станало
Време е да се върне при собственика си

#105 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:10 PM

Показване на мнениетоkristalina, в 02 February 2011 - 07:59 AM, написа:

Да,мила-на теория така би било редно,но на практика,а и от чисто човешка гледна точка-не мисля!Даже съм почти убедена,нямам данни за което,че Мима няма паспорт...Някой ако знае-нека да сподели дали е така.

Кучето си има паспорт ЕВРО, и е издаден от д-р Маркова. Има си и регистрация в РВМС Русе.

Постнат е даже във фейса

#106 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 February 2011 - 09:11 PM

Става дума за индустрия един вид. От месеци ровя в тази тема на български и чужестранни сайтове на руски, натъквам се на неща, които все повече ме съмняват. Ако някой се интересува и може да чете руски имам под ръка интересно частно мнение, цяла тема всъщност. Може и да е слух и клюка, но труда, който е хвърлен в тази тема е доста любопитен: има преводи от испански и италянски защитни организации, които са против германския рай.

Там става нещо. За сега никой не знае какво точно става, но 100% прозрачност за всяко едно куче, заминало там, няма от страна нито от една държава.

Не ми харесва цялата схема.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#107 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:17 PM

Показване на мнениетоDanyto, в 02 February 2011 - 08:19 AM, написа:

Аз пък имам други спомени за историята на Мима...
Кучето се появява с 1 отрязана лапа, виждат я...и от никъде нищо, после се появява с втори отрязан крак, пак нищо, накрая с 4...Е водят я на ветеринар от където започва да се шуми по медиите за животното и неговата съдба...
Идва една адвокатка и без да знам какво й се върти в главата взима кучето с не знам какви уговорки със собственика....После същата тази жена я дава да я протезират в чужбина (надявам се с идеята, че тук няма техника и специалисти, но може и да е маааалко "по-дълбоко") и започва да пита неща от рода на: "До кога г-н Димитров, да събираме пари, пък колко да са...и тн и тн" Ще попитам за да не излезе, че разпространявам слух, но доколкото знам именно Ласка е била член в дружеството на Димитров...и след като ос...а пейзажа я натириха...Пак казвам ще питам за по-сигурно, но и тук се споменаваше същото...
Та от къде накъде ще претендира някой, че Мима ще живее тук по-добре и видите ли ще ми е символ на природозащитата...щото ако я няма ще е по-различно...Дрън- дрън ярина...

При предаването уговорките са били от страна на Пенчо Рашков, който е искал поне 2 ТВ камери.
Добрева е била "готова" по всяко време. и както всички видяха, нея я нямаше на клипа а само Пенчо Рашков.

Да, Димитров е питан, защото така би постъпил всеки стопанин - да знае колко ще струва.
Но отговор няма.
Дори когато той е предплащал - не го е казвал.

Има голяма разлика от тоша КАК е гледана МИМА там и как ще бъде гледана тука.
Определено тука ще е по-добре, дори погледнато само то факта че тревата в фвора на Добрева е окосена/ Давам това за пример, защото нчкой се опитаха да кажат че там, в онач трева е била по-добре.
И все пак - тука ще е повече обичана.

#108 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:39 PM

Показване на мнениетоMargarita1111, в 02 February 2011 - 07:08 PM, написа:

Думи,думи,думи- за съжаление повечето лишени от смисъл.Виждам ,че тук си упражнявате красноречието ,но това е ненужно...
...,но само една жена имаше смелостта да каже-АЗ ЩЕ ВЗЕМА МИМИ,ТЯ ЩЕ ЖИВЕЕ В МОЯ ДОМ И АЗ ЩЕ СЕ ГРИЖА ЗА НЕЯ!Ако сте забравили нейното име е ВИОЛЕТА ДОБРЕВА!Е ,питам ви в качеството си на какви ще я обвинявате и съдите?В качеството си на какви ще определяте къде да живее нейното куче?...

Значи според вас това, че г-жа Добрева е била първата, която е решила да вземе Мима й дава право да се държи неетично спрямо свой партньор - г-н Димитров. Т.е., тя има право най-напред да обяснява на г-н Димитров, че ще й направи услуга, ако задържи Мима, така че самата тя да има достатъчно време да се бори с други съществуващи у нас проблеми по кучезащитната дейност, а след това, неочаквано да му поставя ултиматум, че кучето трябва да й бъде доставено след Х дни. И това според вас е правилно, защото в паспорта, с който Мима заминава за Германия е записано името Виолета Добрева.
Т.е., според вас мама има право да прати детенцето си в дом за сираци и да казва, абе, пазете ми го там, пък аз ще си помисля в бъдеще дали го искам?! Съжалявам, на мене това ми напомня нещо. От други подобни мами у нас, които постъпват така с децата си. Предоставят ги на държавата за отглеждане, но си запазват възможността когато им скимне да си ги поискат обратно.
И тяхното право си е тяхно право. И тях факта, че дечицата страдат от тази "собственост" не ги интересува. Те са СОБСТВЕНИЦИ на децата си. Не ви ли е познато?!
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#109 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:47 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 02 February 2011 - 07:22 PM, написа:

Показване на мнениетоDanyto, в 02 February 2011 - 08:19 AM, написа:

Аз пък имам други спомени за историята на Мима...
Кучето се появява с 1 отрязана лапа, виждат я...и от никъде нищо, после се появява с втори отрязан крак, пак нищо, накрая с 4...Е водят я на ветеринар от където започва да се шуми по медиите за животното и неговата съдба...
Идва една адвокатка и без да знам какво й се върти в главата взима кучето с не знам какви уговорки със собственика....После същата тази жена я дава да я протезират в чужбина (надявам се с идеята, че тук няма техника и специалисти, но може и да е маааалко "по-дълбоко") и започва да пита неща от рода на: "До кога г-н Димитров, да събираме пари, пък колко да са...и тн и тн" Ще попитам за да не излезе, че разпространявам слух, но доколкото знам именно Ласка е била член в дружеството на Димитров...и след като ос...а пейзажа я натириха...Пак казвам ще питам за по-сигурно, но и тук се споменаваше същото...
Та от къде накъде ще претендира някой, че Мима ще живее тук по-добре и видите ли ще ми е символ на природозащитата...щото ако я няма ще е по-различно...Дрън- дрън ярина...

При предаването уговорките са били от страна на Пенчо Рашков, който е искал поне 2 ТВ камери.
Добрева е била "готова" по всяко време. и както всички видяха, нея я нямаше на клипа а само Пенчо Рашков.

Да, Димитров е питан, защото така би постъпил всеки стопанин - да знае колко ще струва.
Но отговор няма.
Дори когато той е предплащал - не го е казвал.

Има голяма разлика от тоша КАК е гледана МИМА там и как ще бъде гледана тука.
Определено тука ще е по-добре, дори погледнато само то факта че тревата в фвора на Добрева е окосена/ Давам това за пример, защото нчкой се опитаха да кажат че там, в онач трева е била по-добре.
И все пак - тука ще е повече обичана.

Това значи че вичко останало е вярно...така ли? Само присъствието на броят камери ли съм недоразбрала...
А как ще ми докажете, че животното ще е по-добре тук? Това с тревата не ми стига... :md_064:

#110 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:52 PM

Показване на мнениетоJL, в 02 February 2011 - 12:44 PM, написа:

Показване на мнениетоMargarita1111, в 02 February 2011 - 07:08 PM, написа:

Думи,думи,думи- за съжаление повечето лишени от смисъл.Виждам ,че тук си упражнявате красноречието ,но това е ненужно...
...,но само една жена имаше смелостта да каже-АЗ ЩЕ ВЗЕМА МИМИ,ТЯ ЩЕ ЖИВЕЕ В МОЯ ДОМ И АЗ ЩЕ СЕ ГРИЖА ЗА НЕЯ!Ако сте забравили нейното име е ВИОЛЕТА ДОБРЕВА!Е ,питам ви в качеството си на какви ще я обвинявате и съдите?В качеството си на какви ще определяте къде да живее нейното куче?...

Значи според вас това, че г-жа Добрева е била първата, която е решила да вземе Мима й дава право да се държи неетично спрямо свой партньор - г-н Димитров. Т.е., тя има право най-напред да обяснява на г-н Димитров, че ще й направи услуга, ако задържи Мима, така че самата тя да има достатъчно време да се бори с други съществуващи у нас проблеми по кучезащитната дейност, а след това, неочаквано да му поставя ултиматум, че кучето трябва да й бъде доставено след Х дни. И това според вас е правилно, защото в паспорта, с който Мима заминава за Германия е записано името Виолета Добрева. Т.е., според вас мама има право да прати детенцето си в дом за сираци и да казва, абе, пазете ми го там, пък аз ще си помисля в бъдеще дали го искам?! Съжалявам, на мене това ми напомня нещо. От други подобни мами у нас, които постъпват така с децата си. Предоставят ги на държавата за отглеждане, но си запазват възможността когато им скимне да си ги поискат обратно.
И тяхното право си е тяхно право. И тях факта, че дечицата страдат от тази "собственост" не ги интересува. Те са СОБСТВЕНИЦИ на децата си. Не ви ли е познато?!

Много ми "хареса" сравнението с детето, аз не бих направил такова.
И като говорим за деца - и този закон го има в домовете за сираци.
Предполагам че е направен за да се помогне донякъде на родителите в критичен момент.

Ами Да. Няма нищо лошо в казаното - ако се беше казало че Мима НЧМА да се върне в БГ, много хора щяха да ревнат, и нщмаше даже да осташят Добрева да се изкаже.
Тя самата е била наясно че няма да е седмица или две престочт й там.
НО и много етично е питала - Дали Линкогел яе се съгласи да я гледа.
И колкото пъти да чета "този емайл" не вижцам думи като:Оставям Мима. предавам ви я. отказвам се от нея и т.н.

И като собственик започва да си иска кучето, след като няма напредък, след рапорта на Александра, който беше твърде обезпокояващ и показателен.

И след като Хуманните болници правят "грешки" заяо си мислете че "кучешките" не могат.
ДА, МОгат и то много повече, само дето нчмаме закон в това направление.
То ние за хората нямаме, та камо ли за животни, но това не омаложава проблема.

#111 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 February 2011 - 09:55 PM

JL

Ако правим аналогия с майките и децата, то детето е било пратено в санаториум. Добрева осинови кучето с паспорта и документите на 30 март миналата година. А спора, който е водила с Димитров е бил 28-ми март, два дни преди да го вземе кучето.

И още тогава е била решена да вземе животното без да мисли колко дни му остават, а заради него.

Момичета, то бива бива лични антипатии, но вие съвсем загубихте и малкото човешки качества, които притежавахте някога.
Едната била приятелка с другата, втора пък не е в час, трета пък искала да работи с Димитров, пък другата познавала Добрева...

Върнете кучето на стопанката му. И не ми разправяйте как прекрасно може да се грижат за кучето ми - инвалид - и колко трябва да съм благодарна задето ми позволяват даже да му видя снимките.

Всякаква една наглост трябва да има граници. Нямаше да защитавате така новите стопани ако те бяха в бедна африканска държава. Извадете тази пропаганда от главния си мозък че Германия е абсолютен рай за кучета и котки.
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 09:57 PM

А аз не мога да разбера кой ви натиска, че звъните? Кой ви пита вас къде би било по-добре кучето? Има си съд и неговата работа е да съди - и вашето субективно мнение няма никакво значение. Има факти, а съдът работи с факти. Толкова.

User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#113 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:08 PM

Ако истината е неприятна за някого-съжалявам ,но това значи да не коментирате.Уважавам мнението на всеки ,стига то да е позовано на истинските факти.Иначе е празнодумство.Обвинявате госпожа Добрева в неетичност.Добре,съгласна съм.Ще споделя нещо с вас.Г-жа Добрева наистина има няколко много големи недостатъка- прекалено,ама прекалено много е етична,добронамерена,толерантна ,доверчива в отношенията си с хората.И това много и вреди.Може да говорите за нея само ако я познавате,иначе изпадате в смешно положение.Истината може да чуете от г-жа Добрева,ако тя реши да се включи.А вие си коментирайте колкото искате ,ако така се чувствате по-значими,но не си позволявайте коментари или квалификации за нея.

#114 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:10 PM

И само да поясня - от предишната тема аз съм Дейзи2.Някой да не си помисли ,че се крия под друго име.

#115 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:18 PM

Фурия,тук не става дума за това ,кой на кого е приятел.Става дума за една ужасно изопачена истина и за зловещо много наказано Добро.Не мога да чета толкова лъжи и да премълчавам.Най добре е темата да приключи.

#116 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:18 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 09:00 PM, написа:

JL

Ако правим аналогия с майките и децата, то детето е било пратено в санаториум.

Тюх-тюх. Не знаех, че домовете за изоставени са санаториуми. Благодаря Фурийке. Вече ще живея с тая светла мисъл в главата си, защото в България има много такива детски санаториуми!
User's Signature

#117 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:32 PM

Показване на мнениетоJL, в 02 February 2011 - 09:23 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 09:00 PM, написа:

JL

Ако правим аналогия с майките и децата, то детето е било пратено в санаториум.

Тюх-тюх. Не знаех, че домовете за изоставени са санаториуми. Благодаря Фурийке. Вече ще живея с тая светла мисъл в главата си, защото в България има много такива детски санаториуми!

Дете, когато пораснеш и разбереш че преди да заставаш зад германските знамена, първо трябва да ти изземат кучето - тогава ще говорим.
Преди отново да квичите и да скачате като пуканки, искам да те питам: ти няма ли да се бориш за твое животно, или просто ще се зарадваш ако има кой да те отърве от него? Май точно това излиза.

Пак питам: сръбската Мила я протезириха, като й осигуриха необходимото там. Значи й осигуриха собствен санаториум, можеше, а?

Добрева сгреши като се предовери на Димитров, и сега не може да си върне кучето.
Това е.
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:41 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 February 2011 - 09:37 PM, написа:

... или просто ще се зарадваш ако има кой да те отърве от него?

А не иска ли точно това г-жа Виолета Добрева, когато пита плахо дали г-жа Линкогел ще иска да осинови Мима?!
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:44 PM

Фурия,истина е ,че Добрева сгреши като повери Мими на Димитров.Грешката й се дължи на факта ,че тя смяташе Григор Димитров за честен и безкористен партньор.Уви,беше жестоко излъгана от същия този "партньор".Сега всичко е в ръцете на съда.Аз съм убедена ,че Виолета ще си върне Мими.

#120 Потребителят е офлайн   Margarita1111 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 February 2011 - 10:44 PM

Фурия,истина е ,че Добрева сгреши като повери Мими на Димитров.Грешката й се дължи на факта ,че тя смяташе Григор Димитров за честен и безкористен партньор.Уви,беше жестоко излъгана от същия този "партньор".Сега всичко е в ръцете на съда.Аз съм убедена ,че Виолета ще си върне Мими.

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни