greeneyed, в 03 February 2011 - 02:26 PM, написа:
Е гати обърквацията!
Пиша накратко това , което разбрах от темата дотук и от писмата публикувани в интернет
Койот знае повече да ме поправи
От писмата публикувани на английски и на български става ясно, че в един момент В. Добрева е проучвала възможността да остави Мима ва Германия с най-голяма загриженост за кучето. Казвам го без ирония. Смятала е че там ще се грижат добре за него и си е давала сметка , че ще и е доста трудно, ако трябва тя сама да се грижи за Мима
Всичко това е разбираемо , нормално и човешко.
Обаче в същото време казва и доста компрометиращи неща , а именно , че много българи искат Мима да се върне, защото е лице на едно движение за инкриминиране на жестокостта. Всъщност , дали това е нейно мнение , или нечие друго ( т.е. дали си е мислила , че е така , или някой е оказал влияние върху нея за да го напише) не знам, но е доста гадно, защото се иска само да се поддържа ИЛЮЗИЯТА, че ще се върне. И то да се поддържа за няколко месеца. После постепенно след като оцхуми вълнението, някак тихомълком Мима да си остане там.
Такова изказване говори лошо за нея лично а и компрометира движението за инкриминиранме на жестокостта към животните. За мен лично е много странно защо човек ще напише такива неща.
Та така, В.Добрева иска да се поддържа за известно време заблудата , че Мима ще се върне.
Не разбрах кога е решила наистина да я върне.
Другата линия на развитие е дарението от САЩ. Според публикуваните отново на английски писма, Н. Донато ( организаторката на дарението) е питала В. Добрева , къде да изпрати парите. В . Добрева е казала да ги изпратят на нея и си е дала сметката. Обаче е пропуснала да каже, че вече има дело за собщевеност върху кучето .
За да изпрати парите по указания от В.Добрева начин, Н. Донато е трябвало да ги сложи в своята сметка и да ги прехвърли на В. Добрева. Подобни дарения се правят , но получателите трябва да са регистрирана организация и да имат разни допълнителни сметки и данъчни кодове, за да се отчете като дарение. Иначе , всеки ще може да отиде на почивка , а да твърди , че е направил дарение на хотела.
В. Доврева не е имала такива кодове и спорът става за това , че тя е получила дарението като частно лице , а дарителите са искали да бъде като дарение за Мима . И да могат да го отчетат пред американските данъчни власти . Защото сега те не считат парите за дарение и искат Н.Донато да плати данък върху сумата .
(По мои груби сметки данък на 8000 може би е около 1500. Значи заради това , че парите не са отишли при регистрирано благотворително дружедтво, а при В. Добрева, Н. Донато трябва да плати данък от джоба си.)
За да избегнат това допълнително плащане , дарителите от САЩ искат В. Добрева да прехвърли парите на организации, които имат необходимия статут , сметки и кодове. Междувременно се появяват опасения , че сумата намалява , защото В. Добрева плаща от нея разходите по делото за собственост. Не знам дали е доказано.
Ами това беше накратко каквото успях да събера , без лични симпатии и антипатии. Някой да има да добави или поправи ФАКТИ ?
Към запознатите : Така ли е в действителност? Пропускам ли нещо?
По повод на писмото което се пуска от Димитров.
Мима едва е пристигнала в Германия и не е ясно дали Линкогел, ще я гледа, защото Димитров не е в състояние да го направи.
И е нормално да се пита дали може да остане там, не всеки знае какво е да да се грижиш за куче като нея.
Добрева все пак имА шанса и яастието да я гледа 2 седмици преди Димитров да я поиска за лечение.
С извинение за израза, подиграл се е с нея, казвайки че никой друг в Европа няма така да я гледа както той, и да се направи на-доброто.
И кучета като нея, нямат шанс никъде в Европа.
И Добрева се връзва на тази въдица, Знае се че кучето е нейно, и ако тч не беше, нчмаше да има кола която да иде до Дряново.
Избора на Добромир да Я даде на нея, си е негов.
Единствено тя показа СЪРЦЕ, ДУША и Любов по форума и само от думите й човека рабра че Тя ще може да се справи с положението.
Дори и 4 лапи нямат нищо общо със това, но сега не им пречи да се съюзят даже и с дявола за дивиденти.
Та, кучето си лежи само в Дряново, Добромир иска да го даде на Добрева, Пенчо Рашков иска поне 2 ТВ камери при предаването.
Димитров знае, знаят всички, но те не се трогват.
И ето че само Виолета заявява желанието си да отиде и вземе кучето.
И когато Добромир се обажда. ТЕ САМИ предлагат тяхната кола.
Кой да ти мисли че яе стига дотука. Виолета си има кола (била е на вилата в този момент но не е било проблем колата да пристигне в Русе). Но за да не се губи време Маркова настоява да се вземе колата на ГБПЖ
И това й е работата на тая кола в крайна сметка, затова я имат.
Така се стига до Дряново. И още преди да се тръгне затам се е ЗНАЕЛО че Мима ще бъде осиновена от Виолета, и МАркова безплатно ще се грижи за кучето.
До този момент – НЯАМА нито дарителска сметка, нито нищо. Хората все още гледат като застреляни от станалото.
Но ето че Виолета ВАДИ пари и плаща и чип и паспорт и таксите в община Русе....
Можела е и МАркова да го направи - нали? НО НЕ СА ИСКАЛИ.
Времето си минава и ни вест ни кост от 4 лапи (казвам го щото и те нещо се бъркат)
Виолета праща другите си кучета извън Русе, за да може да е сама с Мима и Мима да е спокойна.
А колкото до парите от Америка - не сте прави.
И ще го уточня.
Когато Димитров ми каза че е плащал, а Добрева не е плащала нищо, а трябват още 6месеца ПО 400 Евро на месец за терапия, да не говорим за крайничт баланс, ЛИЧНИ ИНФОРМИРАХ Донато, че парите не стигат и сам се юрнах да търся дарители
Тогава разбрах че трябва да има подписан документ от собственика на кучето (в този случай и нотариално заверен, защото не е от Щатите) в който да се даде съгласие за такава камоания.
Една от причините е краденето на пари, другата е авторското право. по закон, никой няма право да използва чужда снимка и да обяви кампания без разрешение затова.
С което цялата кампания на Донато е НЕЛИГИТМНА.
После.
Сметка вече беше открита, само че на Донато беше даден само номера на банковата сметка, без ИНЕРНАЦИОНАЛНИЯТ код на БГ.
МОже да се вземе от всчка банка.
Понеже Димитров и Виолета не знаят англииски а се знаеше че аз съм в Ню Йорк, и се оправям с английският - Донато ме помоли да предам на Добрева да пусне Кодовете.
Толкова по този въпрос с кодовете. Нередността си е лично на Донато. Аз съм превеждал пари за дарения и на болни хора и кучета и никой не ти гледа КОДА - зависи си от тебе как ще си оправиш документацията
От там плащам тока и водата на майка си в БГ и пак си ми минават за разходи.
Ако тука има проблем - то това не е КОДОВЕ и сметки.
Няма да се учудя ако в скоро време нчкой американец пусне граждански иск срещу Донато, за СПАМ, защото по закон, това е което тя направи.
Казвам по закон. ТЯ няма разрешително за тази кампания.
Номера който се прави в ЩАтите е че се ако има дарение 10 000 долара, още толкова се приспадат от данъци.
И тука е врътката на ДОнато, да изпере 10000 Долара. Защотото това си е пране - да избягаш от данъците....
ПАрите са преведени много преди Виолета да разбере че ДИМИТРОВ НЕ ИСКА да върне кучето.
Може и да оспорва той,но има скреешот където ТЕ търсят пари за МИма.
ПАри от БГь
Пари от Германци - само БОГ знае колко са събрали там.
Пари от САЩ
И сега пак събират?
За какво? НА луди ли искат дани направят само не разбирам
Еееее стига с тия пари де.....
Умориха животното от напъване на лошо изработена протеза, натовариха я като кон с тази тежка количка, и аре - БЕГАЙ МИМО ис неокосената ливада на Линкогел.
Как да стане тая работа бе хора?????