Dog.bg Форуми : Какво стана с Мима?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Какво стана с Мима? Оцени темата: *---- 1 Гласове

#161 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 February 2011 - 03:54 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 03 February 2011 - 02:26 PM, написа:

Трябваше да прочета цялата тема и писмата , които са поствани online за да се ориентирам.
Е гати обърквацията!
Пиша накратко това , което разбрах от темата дотук и от писмата публикувани в интернет
Койот знае повече да ме поправи
От писмата публикувани на английски и на български става ясно, че в един момент В. Добрева е проучвала възможността да остави Мима ва Германия с най-голяма загриженост за кучето. Казвам го без ирония. Смятала е че там ще се грижат добре за него и си е давала сметка , че ще и е доста трудно, ако трябва тя сама да се грижи за Мима
Всичко това е разбираемо , нормално и човешко.
Обаче в същото време казва и доста компрометиращи неща , а именно , че много българи искат Мима да се върне, защото е лице на едно движение за инкриминиране на жестокостта. Всъщност , дали това е нейно мнение , или нечие друго ( т.е. дали си е мислила , че е така , или някой е оказал влияние върху нея за да го напише) не знам, но е доста гадно, защото се иска само да се поддържа ИЛЮЗИЯТА, че ще се върне. И то да се поддържа за няколко месеца. После постепенно след като оцхуми вълнението, някак тихомълком Мима да си остане там.
Такова изказване говори лошо за нея лично а и компрометира движението за инкриминиранме на жестокостта към животните. За мен лично е много странно защо човек ще напише такива неща.
Та така, В.Добрева иска да се поддържа за известно време заблудата , че Мима ще се върне.
Не разбрах кога е решила наистина да я върне.

Другата линия на развитие е дарението от САЩ. Според публикуваните отново на английски писма, Н. Донато ( организаторката на дарението) е питала В. Добрева , къде да изпрати парите. В . Добрева е казала да ги изпратят на нея и си е дала сметката. Обаче е пропуснала да каже, че вече има дело за собщевеност върху кучето .
За да изпрати парите по указания от В.Добрева начин, Н. Донато е трябвало да ги сложи в своята сметка и да ги прехвърли на В. Добрева. Подобни дарения се правят , но получателите трябва да са регистрирана организация и да имат разни допълнителни сметки и данъчни кодове, за да се отчете като дарение. Иначе , всеки ще може да отиде на почивка , а да твърди , че е направил дарение на хотела.
В. Доврева не е имала такива кодове и спорът става за това , че тя е получила дарението като частно лице , а дарителите са искали да бъде като дарение за Мима . И да могат да го отчетат пред американските данъчни власти . Защото сега те не считат парите за дарение и искат Н.Донато да плати данък върху сумата .
(По мои груби сметки данък на 8000 може би е около 1500. Значи заради това , че парите не са отишли при регистрирано благотворително дружедтво, а при В. Добрева, Н. Донато трябва да плати данък от джоба си.)
За да избегнат това допълнително плащане , дарителите от САЩ искат В. Добрева да прехвърли парите на организации, които имат необходимия статут , сметки и кодове. Междувременно се появяват опасения , че сумата намалява , защото В. Добрева плаща от нея разходите по делото за собственост. Не знам дали е доказано.

Ами това беше накратко каквото успях да събера , без лични симпатии и антипатии. Някой да има да добави или поправи ФАКТИ ?
Към запознатите : Така ли е в действителност? Пропускам ли нещо?

По повод на писмото което се пуска от Димитров.
Мима едва е пристигнала в Германия и не е ясно дали Линкогел, ще я гледа, защото Димитров не е в състояние да го направи.
И е нормално да се пита дали може да остане там, не всеки знае какво е да да се грижиш за куче като нея.
Добрева все пак имА шанса и яастието да я гледа 2 седмици преди Димитров да я поиска за лечение.
С извинение за израза, подиграл се е с нея, казвайки че никой друг в Европа няма така да я гледа както той, и да се направи на-доброто.
И кучета като нея, нямат шанс никъде в Европа.

И Добрева се връзва на тази въдица, Знае се че кучето е нейно, и ако тч не беше, нчмаше да има кола която да иде до Дряново.
Избора на Добромир да Я даде на нея, си е негов.
Единствено тя показа СЪРЦЕ, ДУША и Любов по форума и само от думите й човека рабра че Тя ще може да се справи с положението.
Дори и 4 лапи нямат нищо общо със това, но сега не им пречи да се съюзят даже и с дявола за дивиденти.

Та, кучето си лежи само в Дряново, Добромир иска да го даде на Добрева, Пенчо Рашков иска поне 2 ТВ камери при предаването.
Димитров знае, знаят всички, но те не се трогват.
И ето че само Виолета заявява желанието си да отиде и вземе кучето.
И когато Добромир се обажда. ТЕ САМИ предлагат тяхната кола.
Кой да ти мисли че яе стига дотука. Виолета си има кола (била е на вилата в този момент но не е било проблем колата да пристигне в Русе). Но за да не се губи време Маркова настоява да се вземе колата на ГБПЖ
И това й е работата на тая кола в крайна сметка, затова я имат.

Така се стига до Дряново. И още преди да се тръгне затам се е ЗНАЕЛО че Мима ще бъде осиновена от Виолета, и МАркова безплатно ще се грижи за кучето.
До този момент – НЯАМА нито дарителска сметка, нито нищо. Хората все още гледат като застреляни от станалото.

Но ето че Виолета ВАДИ пари и плаща и чип и паспорт и таксите в община Русе....
Можела е и МАркова да го направи - нали? НО НЕ СА ИСКАЛИ.

Времето си минава и ни вест ни кост от 4 лапи (казвам го щото и те нещо се бъркат)

Виолета праща другите си кучета извън Русе, за да може да е сама с Мима и Мима да е спокойна.

А колкото до парите от Америка - не сте прави.
И ще го уточня.
Когато Димитров ми каза че е плащал, а Добрева не е плащала нищо, а трябват още 6месеца ПО 400 Евро на месец за терапия, да не говорим за крайничт баланс, ЛИЧНИ ИНФОРМИРАХ Донато, че парите не стигат и сам се юрнах да търся дарители
Тогава разбрах че трябва да има подписан документ от собственика на кучето (в този случай и нотариално заверен, защото не е от Щатите) в който да се даде съгласие за такава камоания.
Една от причините е краденето на пари, другата е авторското право. по закон, никой няма право да използва чужда снимка и да обяви кампания без разрешение затова.
С което цялата кампания на Донато е НЕЛИГИТМНА.
После.
Сметка вече беше открита, само че на Донато беше даден само номера на банковата сметка, без ИНЕРНАЦИОНАЛНИЯТ код на БГ.
МОже да се вземе от всчка банка.

Понеже Димитров и Виолета не знаят англииски а се знаеше че аз съм в Ню Йорк, и се оправям с английският - Донато ме помоли да предам на Добрева да пусне Кодовете.

Толкова по този въпрос с кодовете. Нередността си е лично на Донато. Аз съм превеждал пари за дарения и на болни хора и кучета и никой не ти гледа КОДА - зависи си от тебе как ще си оправиш документацията
От там плащам тока и водата на майка си в БГ и пак си ми минават за разходи.
Ако тука има проблем - то това не е КОДОВЕ и сметки.

Няма да се учудя ако в скоро време нчкой американец пусне граждански иск срещу Донато, за СПАМ, защото по закон, това е което тя направи.
Казвам по закон. ТЯ няма разрешително за тази кампания.
Номера който се прави в ЩАтите е че се ако има дарение 10 000 долара, още толкова се приспадат от данъци.
И тука е врътката на ДОнато, да изпере 10000 Долара. Защотото това си е пране - да избягаш от данъците....

ПАрите са преведени много преди Виолета да разбере че ДИМИТРОВ НЕ ИСКА да върне кучето.
Може и да оспорва той,но има скреешот където ТЕ търсят пари за МИма.
ПАри от БГь
Пари от Германци - само БОГ знае колко са събрали там.
Пари от САЩ

И сега пак събират?

За какво? НА луди ли искат дани направят само не разбирам
Еееее стига с тия пари де.....
Умориха животното от напъване на лошо изработена протеза, натовариха я като кон с тази тежка количка, и аре - БЕГАЙ МИМО ис неокосената ливада на Линкогел.
Как да стане тая работа бе хора?????

#162 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 04:01 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 01:43 PM, написа:

Съвсем не мисля така. Колкото по-цивилизована е една държава, толкова повече хората се доверяват на съдебната система, която да решава споровете им. Лично съм се убеждавала как неща, за които тук бихме водили кръстоносни походи с години и бихме почернили битието си, в други държави се решават като с магическа пръчка чрез бързо съдебно производство, след което никой не спори, решение има и всичко си идва на мястото.
А на теб харесва ли ти целия този вой около Мима? Той няма да престане ако нещата се оставят на самотек.

Хе, ами те точно сега са оставени на самотек. И затова е вой. И през лятото така си беше - вой.
Но общността, ако я има, т.е. всички организации в тая сфера, може да изрази отношение.
Това становище може да се изработи по най-прост начин - като се съберат представители на различните организации и обсъдят положението...
Може да каже - хора, срам ни е от вас. С поведението си вие вредите на нашата дейност.
Искате ли да излъчим посредници, които да ви помогнат да постигнете съгласие?
Да? Значи тогава ще се съобразите с тяхното решение.
Не? Тогава ви изолираме, докато се разберете.
И докато не го постигнете - смятайте, че сте аут - срам за нас и т.н.
Ако искате съд - добре - съдете се, но докато се съдите - не сте част от нас...
Така си го представям. Ако има такова отношение, мисля че много по високо ще е границата, където страните се заинатяват в дребнави и егоистични дразги...
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#163 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2011 - 04:33 PM

Ами моето отношение не е такова, нито някой може да ме задължи да е такова. Всеки си има собствено отношение.

#164 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 05:23 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 February 2011 - 07:06 AM, написа:

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 01:43 PM, написа:

Съвсем не мисля така. Колкото по-цивилизована е една държава, толкова повече хората се доверяват на съдебната система, която да решава споровете им. Лично съм се убеждавала как неща, за които тук бихме водили кръстоносни походи с години и бихме почернили битието си, в други държави се решават като с магическа пръчка чрез бързо съдебно производство, след което никой не спори, решение има и всичко си идва на мястото.
А на теб харесва ли ти целия този вой около Мима? Той няма да престане ако нещата се оставят на самотек.

Хе, ами те точно сега са оставени на самотек. И затова е вой. И през лятото така си беше - вой.
Но общността, ако я има, т.е. всички организации в тая сфера, може да изрази отношение.
Това становище може да се изработи по най-прост начин - като се съберат представители на различните организации и обсъдят положението...
Може да каже - хора, срам ни е от вас. С поведението си вие вредите на нашата дейност.
Искате ли да излъчим посредници, които да ви помогнат да постигнете съгласие?
Да? Значи тогава ще се съобразите с тяхното решение.
Не? Тогава ви изолираме, докато се разберете.
И докато не го постигнете - смятайте, че сте аут - срам за нас и т.н.
Ако искате съд - добре - съдете се, но докато се съдите - не сте част от нас...
Така си го представям. Ако има такова отношение, мисля че много по високо ще е границата, където страните се заинатяват в дребнави и егоистични дразги...

А, така, Ти (ако мога така да се изразчвам) го каза.
Лично Донато ОБЕЩА да намери "медиатор" който да се опита да реши спора. Там, в САЩ е често използвана тази техника.
Но не го направи.
И колкото и да е вой, много хора се вдигат и започват въпросите.
Имаше въпроси и миналото лято когато хората гадаеха, защо не стават протезите които Линкогел напъва на краката й.
Било психотравма от преживяното.
Не ми ги разправяйте на мене тия.

И много пъти е питан Димитров за тези протези - нито е тоищъл там с нея, при Пфаф, нито е опипал протезите отвътре.
А Линкогел напъва ли напъва....

И точно и заради това беше "отворен скандала" за да се рабере къде адже ба отидоха 10 000 лева, защо количката е толкова тромава и тежка - Мима за състезателен кон ли я готвят?

Да, на сометек са нещата.
Как може физически лица да плащат кастрации и прегледи, че и транспортни клетки, а оттам се взимат от 400-600 Евро на куче.
КАто пак се взимат пари за кастрации и клетки, но не по БГ цени, а по немските.
И да сте чули някой да е получил пари обратно?????
Това беше мецду другото.
Къде отива факта, например, че за толкова много кучета пратени в Германия от други сдружения и лица, едно евро не е върнато.
А ко, ние да не сме банка Антинари?

Не са едно и две кучетата които Виолета Добрева е пратила за Германия, но не с пари на Димитров.
И преди два месеца, той иска някакви 500 лева, дето не му били платени...
А бе аланкоолу..... А колко взе от продажбата на тия кучета там?????

А Ако ние БГ си искаме парите похарчени от нас за МИма и без резултат, или за изпратените от нас кучета - той кво? Да не би да ни ги плати....

#165 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2011 - 05:36 PM

Абе Гергориани, спри се с това счетоводство напращяло, бре. Главата ме заболя от цифри и евра, точно както в Боговете сигурно са полудели на един му чаткаха гилзите по кратуната между бананите.

#166 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 05:53 PM

Показване на мнениетоJL, в 03 February 2011 - 02:27 AM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 02 February 2011 - 10:08 PM, написа:

...Не мога за уважавам съд ,който не зачита документи за собственост.Било то и в милата Стара Европа.

По принцип в милата Европа, освен документи за собственост, съдът зачита и писмено или устно изразени намерения, приема наличние на задълженост, дори когато няма изрично подписан договор. Писмото на г-жа Добрева дава достатъчно основание на г-н Димитров да предложи на г-жа Линкогел осиновавянето на Мима и той го е направил преди да дойде онзи ултиматум - върни ми Мима след 3 дни. Аз така го разбирам. Оттам нататък остава съдът да реши кое тежи повече - документите или коректността и почтеността между партньорите. Но каквото и да реши съдът изводите са кофффффти. Можеха да се разберат. Щеше да е голяма чест и за тях и за нас. А може би все още могат... Надеждата умира последна. :md_064:

И тука е проблема на Димитров с който потъпква законите на тази държава каквито и да са те.
Има си законов ред по който едно куче да бъде осиновено.
Ако паспорта е на името на сдружението - проблем няма.
В противен случай - кучето е нейно, докато той не покаже декларация подписана от нея.
такава - НЯМА и даже има един неин емайл който зжапочва така.

ТОВА НЕ БЕШЕ СПОРАЗУМЕНИЕ (дано да е четен)

Което си е така, ако е искала да я остави там е щяла е да каже ОСТАВЯМ Я.
Но не го е направила.
Той е човека който не искаше да пуска инфо за Кучето,
Той е човека който съботира една благотворителна вечер за набиране на средства за Мима, защото НЕ МОЖА тогава да се разпише като собственик на кучето.
От злоба и его не ми даде връзка с Добрева, за да не отидат парите при собственика...
Ама то можело да се дари на тях и не точно за Мима. Ама ония искат на Мима да дарят.
И защото СА "някакви" си свършиха работата хората и се каза: ИЛи получаваме подписан документ документ от собственика - или няма мероприятие.
Защото такъв е закона на Щата Ню Йорк.
И ТАКА СЕ РАБРА ЧЕ АКЦИЯТА НА ДОНАТО ШЕ НЕЛИГИМНА.

И всичко се срина... И аз бчх гадният и за двата лагера, защото пиша във Феиса за донации, Той казал че парите стигат, но не и на мене или Донато....

И му стана много мъчно че не можа да барне тия пари.
Мене много ме плюха тогава, и сега да почнат - има си го черно на бяло.

И да, съгласен съм че трчбваше да се разберат, Само че той не пожела, той сам затвори вратите затова. Има ги изписани много неини емаили по този въпрос,
И аз съм напъвал да седнат и да се раберат.
Тя била луда, той не искал да говори с нея.
А в съяото време когато му казвах – СЕДНИ и докажи какво си дал и не ти е било платено - не го направи.
Защото знаеше че не пратил фактурите...

И още хилчди други неща.
Мима била дадена на Немското му дружество????
Моля?

И такова НЯМА Има Германо Българско.
И е дадена там. Имало е възможност да се даде даже и в друга страна.

Никой не знае за германско дружество, и надали нчкой би пратил Мима на неизвестна клиника.

И какво направи в последствие Донато?
Отиде и разлепи постери по БГ пососолството, което пак епрочва на вандализъм по техните закони.
Може да лепиш на електрическите стълбове или телефонни кабинки, но на чужда собственост - не можеш.
Би трябвало да го знае, след като е такава активистка.

Ее, поне с това си действие посолството получи боядисване на оградата, от страна на града, заяото не са хванали ВАНДАЛА.

Опсс. сега сверих данните - фактурите са били пускани под вратата на офиса на Добрева, не апартаманта.
Моля за извинение, ако съм подвел някого

#167 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 06:53 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 February 2011 - 08:41 AM, написа:

Абе Гергориани, спри се с това счетоводство напращяло, бре. Главата ме заболя от цифри и евра, точно както в Боговете сигурно са полудели на един му чаткаха гилзите по кратуната между бананите.

Ееее, нали Димитров се интересува от цифри, валута и парични преводи.'
След като е част от проблема би трябвало да се коментира. Съжалявам че ти е досадно

#168 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 07:00 PM

Е, Грегориани, по един пункт може би сме на едно мнение - щом не може да има мир, нека да има поне сеир. (виж, започнах вече и в рими...)
User's Signature

#169 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 07:23 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 February 2011 - 10:05 AM, написа:

Е, Грегориани, по един пункт може би сме на едно мнение - щом не може да има мир, нека да има поне сеир. (виж, започнах вече и в рими...)

Ее пуста му работата българска.
Аз се опитвах да ГО накарам да се свърже с Добрева и да се разберат, за да не стига до сеир, ама ХА ДЕ....
Ее, сега сеира е за негова сметка, защото се е надигнала темата и по германските форуми.

#170 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 07:35 PM

[quote name='Gregoriani

Аз се опитвах да ГО накарам да се свърже с Добрева и да се разберат, за да не стига до сеир, ама ХА ДЕ....
Ее, сега сеира е за негова сметка, защото се е надигнала темата и по германските форуми.
[/quote]

и там ли така се излагате....?

#171 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоGregoriani, в 04 February 2011 - 06:28 PM, написа:

Да, да. Ти така и за Надя Донато разправяше, че е "разбрала правилно", което впрочем се оказа вярно, но не във ваша полза. :md_064:
А сега, като гледам "подписката на чужденците" от колко много българи е подписана... май не са само чужденците в подкрепа на Димитров ...
User's Signature

#172 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 10:16 AM

ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЗАХВАНАХТЕ С КАУЗАТА МИМА СТЕ ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ НАРЕД СЪС "СОБСТВЕНИЧКАТА", КОЯТО 7 месеца не можа да събере пари да иде до ГЕРМАНИЯ И ДА СИ Я ВЗЕМЕ. ПЪЛЕН ФАРС И СМЯХ!
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Gregoriani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 01:43 PM

Показване на мнениетоJL, в 04 February 2011 - 01:09 PM, написа:

Показване на мнениетоGregoriani, в 04 February 2011 - 06:28 PM, написа:

Да, да. Ти така и за Надя Донато разправяше, че е "разбрала правилно", което впрочем се оказа вярно, но не във ваша полза. :md_064:
А сега, като гледам "подписката на чужденците" от колко много българи е подписана... май не са само чужденците в подкрепа на Димитров ...

Да се беше изчснила какво имаш предвид под "разбрала правилно"
А иначе че хората се манипулрат по-лесно от шахматните фигури е повече от ясно.

Не знам кой намеси 4 лапи в цялата история, но ети едно писание на самият Димитров

---------- Forwarded message ----------
From: GD <dt-bgTierhilfe.Dimitrov@t-online.de>
Date: 2010/5/7
Subject: Mima
To: Violeta Dobreva <dobreva@gmail.com>, Katja Markova <kittykat.rs@gmail.com>, DBSN <db.tierhilfe.ruse@gmail.com>, Kristina <kris4y@mail.bg>

http://www.bezdom.in...34-15&Itemid=26

Zman, che Javor Gechev zitira samo vesti.bg, no i pak znae savsem tochno, che negovata organizazia "Chetiri lapi" i toi lichno ne samo che ne "izprati Mima v priut v Russe", ami se opita na vsjaka zena da se otloshi barzoto i spasjavane. Naistina ne e chestno ot negova strana, da se "kichi s chushdi pera".
Pozdravi.
GD

#174 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 02:30 PM

ВСИЧКИ, КОИТО СЕ ЗАХВАНАХТЕ С КАУЗАТА МИМА СТЕ ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ НАРЕД СЪС "СОБСТВЕНИЧКАТА", КОЯТО 7 месеца не можа да събере пари да иде до ГЕРМАНИЯ И ДА СИ Я ВЗЕМЕ. ПЪЛЕН ФАРС И СМЯХ!
User's Signature

Качена снимка

#175 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 02:36 PM

Е, сега ако недай боже я върнат в България ще има шанса да събере парички.. С подходяща реклама , една лека кампанийка-"ЗА Мими" и кучето ще стане уникална "Касичка".. :ab_041:

Дано кучето остане там! :tb_195:

#176 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 04:38 PM

Забелязвам, че напоследък са се навъдили много малоумни кучкари.....
User's Signature

Качена снимка

#177 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 February 2011 - 04:42 PM

какъв съвпъдък и аз :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#178 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 07:19 PM

Показване на мнениетоmarti, в 03 February 2011 - 01:24 PM, написа:

Toва прочетох в zoomania.org

Източник: standartnews.com

Срещу нея в съда се изправи зам.-председателят на "Германо-българска помощ за животните" Мария Великова, която пред медиите заяви категорично, че адвокат Добрева иска да си върне кучето, за да може да изтегли парите. Великова твърди, че адвокат Добрева е случаен осиновител на Мима, след като дружеството е пратило кола с хора да приберат животното за лечение и осиновяване.
При издаването на паспорта на Мима адвокатката е направила документа на свое име и е обявила и дарителска сметка, поясни още Великова.

Това е потресаваща лъжа, само заради тази теза на г-жата мога да си направя изводи за достоверността на всякакви други техни твърдения!
В този форум г-жа Добрева предложи да осинови Мима, темата, както се каза не е изтрита, може да се провери. Със сълзи на очи съм следила нещата около Мима и ясно си спомням, че Виолета Добрева беше натисната от хората да се започне кампания за събиране на средства, никъде не видях тя да е била инициатор (Боже,как се опасявах тогава, че един ден ще се стигне до цигании).

JL, не ми се е случвало да не съм на едно мнение с написаното от теб, но не съм съгласна, че устни уговорки направени под натиск, с човек, от който по някакъв начин си зависим можем да счетем за договор. Много ясно може да се види, огромното влияние, което г-н Димитров има сред природозащитните организации в БГ, повечето страници на такива организации във ФБ подпомагат кампанията му срещу Виолета Добрева. Тази жена беше обляна с такава помия, каквата само БГ действителността може да роди, а беше наричана "светица", някакви хора искаха да й целуват ръце и крака и т.н. - смешно и жалко!

plamenkо, ти как по точно си представяш Добрева да отиде и да си вземе кучето? Нали трябва да издейства по съдебен ред от тамошните власти такава възможност,иначе трябва да нахлуе в чужда собственост: представям си как си тегли кучето от немската попечителка...

А, и още нещо, когато от Германо-българското дружество заявиха, че те ще поемат лечението на Мима, доколкото си спомням волята на дарителите, която се обяви беше: тези пари да отидат за другите храненици на дружеството в България, или бъркам? Пък накрая се оказа, че Добрева трябва да плаща за протезите на Мима и за другите процедури?

#179 Потребителят е офлайн   vostok Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 07:45 PM

Здравейте,
използвам повода да се включа с едно уточнение. Първо да кажа, че не съм прочел какво се пише по темата, защото някои хора просто губят времето, своето и на другите с глупости и драсканици. Държа да направя уточнение във връзка с написаното по вестниците, че г-жа Виолета Добрева е случаен осиновител на Мима, което не отговаря на истината. Ще обясня защо, но първо да добавя, че аз и предадох Мима след като беше пострадала, за да стане по-ясно. Всъщност, не съм имал намерение да я давам на никой друг освен на нея, като към онзи момент не бях чувал нито за българогерманското дружество за защита на Григор Димитров или както там беше, нито за която и да е друга организация. Предадох Мима на Г-жа Добрева с идеята, че и я давам като на физическо лице, а не като на представител на някаква организация. Докторката, която беше там е много наясно на кого точно дадох Мима. Няма как да съм я дал на друг, защото държах контакт само с Виолета Добрева. Та всички разбирате, че в такъв случай няма как тя да е случаен осиновител. Станалото по-нататък и към настоящия момент не го коментирам, има време за това. Та от казаното се налага следния извод- с радост ще свидетелствам на Виолета Добрева в случай, че реши да потърси отговорност от хората, автори на публикациите. Надявам се това да стане. Оставам отворен за дискусии и ако някой не му е ясно, да пита, като правя уговорката, че няма да отговарям на откровенни глупости и провокации.

#180 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2011 - 07:56 PM

Бла бла бла..... всички сте един дол дренки......
User's Signature

Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема