Какво стана с Мима?
Публикувано: 02 February 2011 - 04:45 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 04:49 PM
Здравей, Крис. Вие явно не сте запозната от самото начало с историята. В Дряново синът на един старец открива кучето в двора на баща си с отрязани лапи. Сигнализира, клипа излиза в Про.Бг, от там Добрева от Русе вижда кучето и решава да го осинови. Кучето й е поверено с условие да не се евтанизира, че тя става единствен собственик на кучето. Тя взима кучето на 30 март миналата година и веднага оформя паспорти документи, където в графа "собственик" пише нейното име. След това я праща за лечение и протезиране в Германия, и от там нататък - това е положението. Праща уполномощени лица с адвокати да й върнат кучето - а виж до къде го опряхме.
Аз ако съм на нейното място и аз ще съдя, някой само да посмее да не ми върне от клиниката моят крокодил, да го видя.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 02 February 2011 - 04:54 PM

Дори и най-гордите птици слизат на земята,за да пият вода!
Публикувано: 02 February 2011 - 05:00 PM
Много правилно написаха другите съфорумци още тогава: един собственик, едно куче, един паспорт. Какви са тези шмекерии сега, информационни войни и нахъсване на хората един срещу друг, когато чисто и просто кучето има собственик, който от лятото си го иска обратно? Да, играта там е по-дебела, но мен ако ме питаш - стане ли нещо с животното, май по-добре да отида с кучето си в Сърбия за операция, отколкото да го пратя в Германия. Че да не го гледам после на снимки.
Просто разглеждам ситуацията от тази гледна точка, разбери.

Публикувано: 02 February 2011 - 05:14 PM
Кучето се появява с 1 отрязана лапа, виждат я...и от никъде нищо, после се появява с втори отрязан крак, пак нищо, накрая с 4...Е водят я на ветеринар от където започва да се шуми по медиите за животното и неговата съдба...
Идва една адвокатка и без да знам какво й се върти в главата взима кучето с не знам какви уговорки със собственика....После същата тази жена я дава да я протезират в чужбина (надявам се с идеята, че тук няма техника и специалисти, но може и да е маааалко "по-дълбоко") и започва да пита неща от рода на: "До кога г-н Димитров, да събираме пари, пък колко да са...и тн и тн" Ще попитам за да не излезе, че разпространявам слух, но доколкото знам именно Ласка е била член в дружеството на Димитров...и след като ос...а пейзажа я натириха...Пак казвам ще питам за по-сигурно, но и тук се споменаваше същото...
Та от къде накъде ще претендира някой, че Мима ще живее тук по-добре и видите ли ще ми е символ на природозащитата...щото ако я няма ще е по-различно...Дрън- дрън ярина...
Публикувано: 02 February 2011 - 05:16 PM
Furia_S,благодаря за уточнението!

Знаех за случая с Мима от телевизиите,които представяха нещата доста прииначени и бях меко казано потресена.Сега ми се изясни цялата картина

Само,че не мога да разбера защо смятате,че жената от Русе се е превързала към Мима за толкова кратко време,а хората,които в продължение на година са се борили за оцеляването и "прохождането й" не са.....
Нека има ДРУГАРСКИ СЪД"събират всички,имащи претенции относно собствеността над кучето и то само ще "си каже" при кого иска да бъде.....

Публикувано: 02 February 2011 - 05:20 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 05:20 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 05:22 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 05:22 PM
Но не мислиш ли че е супер грозно едно животно да бъде разменна монета в битката между организации? като изключим организациите има едно правило: стопанина, който не е дал съгласие за осиновяване на кучето си в чужбина, а декларира че го е пратил за лечение и протезиране, е в правото си да изисква завръщането му.
Утре ние с теб може да сме тези доверчиви стопани, които да не могат да си отсъдят кучето, въпреки че са го пратили с паспорт и чип. Всеки объркан и ужасен стопанин може да е.

Публикувано: 02 February 2011 - 05:37 PM

Това,което е написала Danyto знаех до сега.....,но вече и аз се чудя каква точно е истината...
Дано кученцето да живее един нормален живот от тук нататък,че много се напати горкичкото-това мисля

Публикувано: 02 February 2011 - 06:22 PM
Първоначално и на мен ми звучеше като "несправедливо задържаното куче".
След това обаче се появи писмо, от което се виждаше, че г-жа Добрева не само че не бърза да върне Мима в България, но и обсъжда с г-н Димитров евентуални мотиви, с които да се забави връщането, до постепенното й устяновяване в Германия.
В хода на лечението, обаче, тя променя позицията си и започва да настоява за незабавно връщане. Непоследователно поведение, недопустимо между партньори.
И дали тук също не може да се подозира финансовата страна като повод за промяна на желанията? Грубо или не, към г-н Димитров се изляха тонове такива обвинения, същите могат да се отправят и към г.жа Добрева.
Факт е, обаче, че Димитров беше готов да се обсъди бъдещето на Мима, вкл. с помощта на медиатор, като се постави в центъра доброто на кучето. Но г-жа Добрева отказа всякакво обсъждане, държейки единствено на факта, че нейното име е записано в паспорта.
Тя реши да доказва правото си на собственост и ето, сега има едно дело с неясен изход. Като и една хубава и показателна история за хората, които смятат кучезащитниците за 100%-тови използвачи и сребролюбци.
Но, уви, нещата са такива, каквито са. Шансът тук да се докажат чисти мотиви, за съжаление, все повече намалява...

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 02 February 2011 - 06:28 PM
Не е нужно да се чудим точно ние каква е истината, защото това вече е работа на съда. Второто заседание ще е на 14 март. Ние просто трябва много добре да помислим, преди да крещим с цялото гърло в подкрепа на определена организация.
За мен приоритета винаги е собственика - този който се води собственик по паспорт има пълното право да иска да му върнат кучето. За Добрева във фейса има група, някъде там е писано как тя е звъннала преди да вземе Мима на Димиотров и той е казал:Първо виж дали кучето има шанс.
От там:
Цитат
Не мога да пиша във форума , че искам първо да отидем на място и да се произнесе лекар , дали кученцето има шанс.
Какво значи това- ако се каже, че няма шанс, да го оставя да умре там в онази дупка!?
Ще го взема при мен-със или без шанс. Ако няма шанс , ще знам , че поне преди да си отиде е било гледано и обичано. Знам, че ще бъде много тежко да се грижа за него , знам ще преживея тежко загубата му , но няма да се чувствам по-добре ако знам че умира там .
Съзнавам големия товар , който поемам- но не мога да го оставя там- трябва да се прибере възможно най-бързо.
Ще го взема при мен- нека тук лекари да го гледат, да го снимат, да изпращат снимки и да преценяват. Ако не стане- искам просто да бъде обичано преди да си отиде.
28 март миналата година. Всичко това го пише във фейсбук.
Иначе по същата логика утре мога да открадна на съседа куче дребна порода, което той го пуска да се разхожда и да заявя че няма да му го върна, щото така съм решила - аз съм по-добра стопанка от него, да си гледа работата. И той с паспорта и чипа да не може да си върне кучето.

Публикувано: 02 February 2011 - 06:57 PM
JL, в 02 February 2011 - 05:27 PM, написа:
Първоначално и на мен ми звучеше като "несправедливо задържаното куче".
След това обаче се появи писмо...
В хода на лечението, обаче, тя променя позицията си...
... към г-н Димитров се изляха тонове такива обвинения, същите могат да се отправят и към г.жа Добрева...
Направо се чудя как хората взимат толкова категорични позиции въз основа на нещо, с което почти не са запознати.
Не ви ли се случвало да ви разкажат случка от две различни позиции и да видите как всяка от страните е убедена, че е права до толкова, че дори вие като страничен наблюдател не можете да прецените кой крив и кой прав.
Тази сага се разточи толкова дълго, в нея са намесени толкова много хора, че се съмнявам дори самите участници в нея да помнят с точност детайлите.
Кучето изглежало чудесно на снимките - ми това е глупаво твърдение. Мога да ви извадя кое да е куче от Сеславци на 10 минутна разходка из полето и да ви покажа чудни снимки. Това не значи, че кучето е ок.
Г-жа Добрева си искала кучето - ми чудя се - как ще го гледа в блока си и да го сваля всеки ден по 3 пъти на ръце за разходка?
Всичко това са твърдения, които не почиват на никакви реални доказателства. Липсва информация. Или по-точно тя е толкова много и разнопосочна, че е без всякаква стойност.
А дали съда ще вземе най-доброто решение за кучето или просто ще спази закона и правото на собственика - това също не знаем.
За мен цялтото това писане тук е голяма дращене. Една голяма интрига, в която всеки иска да е участник. Само дето няма как да стане. Поради гореизборените причини.
Може само да си предполагате някакви неща и да си градите теории, непочиващи на никаква основа.
Също така - сте манипулирани активно и от двете страни.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 02 February 2011 - 07:19 PM

Еми...сори ама на мен наистина едните са ми по-доказали се от другите (сиреч по-бели от другите)...
Публикувано: 02 February 2011 - 08:03 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 08:13 PM
Публикувано: 02 February 2011 - 08:29 PM
Не се ядосвайте, въпросната потребителка която чула-не дочула е същата която каза че одрано куче в приюта в Богров е било одрано от самите доброволци там.
Клика. Викач. Не й се връзвайте. Нека се дере на воля.