Каква порода е моето куче ?
Публикувано: 05 September 2006 - 09:44 PM
Публикувано: 06 September 2006 - 10:07 AM

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.
Публикувано: 06 September 2006 - 01:21 PM
Аз съм гледала и породисти и безпородни кучета и всичките са ми еднакви!
Въпроса е да съумееш да го възпиташ и научиш на елементарните неща да се улесни съжителството ви!и разбира се много да се обичате!
п.п. кученцето е голям сладур!На мен лично малко ми прилича на НОК bl)
Публикувано: 14 September 2006 - 10:01 AM

Публикувано: 14 September 2006 - 10:06 AM
виж тук

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 14 September 2006 - 05:03 PM

Такава порода има. Доколкото зная е амерканският вариант на фокстериера.
Много обичат да ги снимат във филми, звездата на Маската, Frasier, абе - сега не се сещам за всички, ама няма американски филм без Джак Ръсел. От филмите съм влюбена дистанционно в тях, така да се каже.
99% съм сигурна, че това с развъдника е измама. Развъдниците се регистрират в БРФК, питайте там има ли изобщо регистриран развъдник за Джак Ръсел. Искайте родословие и т.н. документи за произход.
Хм. Намерих го в Австралийските терирери според класификацията на FCI...
Пък в Щатите бил преименуван на Parson Russel Terrier.
Пък породата била създадена в Англия, нещо като чисто работен вариант на фокстериера.
Обърках се. Я да попрочета повече.
Публикувано: 15 September 2006 - 09:45 AM
в щатите се запознах с един такъв сладур - Майло
страхотни кучета са но са много енергични и упорити d)
собственика го държеше в клетка вкъщи, щото непрекъснато правил бели и не давал на котката минута спокойствие - това е частен случай, но все пак са си ловци по природа - безстрашни и буйни но са благи по характер и мили кученца
мисля че е добър избор като порода - но си трябва много движение и социализация
В БГ не съм чувал да има развъдник за тази порода
Публикувано: 15 September 2006 - 09:52 AM
1. В България представители на тази порода НЯМА, а развъдник и кучило - хептен.
Напълно е възможно да има внесени от някъде кучета с или без родословия, които никъде не са регистрирани и никой не знае за тях, но...
а) родословие на бебетата се издава само ако собствениците на родителите са членове (в случая) на дружество, кучетата имат оценка, връзката е осъществена според правилника за развъждане, кучилото е "оценено" - т.е. специалист е проверил, че има всички породни белези и т.н. Това няма как да се случи при "случайна връзка" между никому неизвестни кучета.
б) родословието настрани, но никой не може да гарантира, че майката и бащата са от дадена порода, ако не са изпълнени условията от а); че бебетата са от тази порода и типични за нея...
С други думи: прилични на джак-ръселчета помиярчета с лопата да ги ринеш, а какво ще излезе от тях като порастнат на "развъдчика" не му пука - важното е да вземе кош с пари от кандидатите за тях...
2. Джак-ръсел териер и парсън-джак-ръсел са РАЗЛИЧНИ породи, и двете регистрирани. По характер и темперамент са ЛОВНИ кучета, ТЕРИЕРИ в най-типичния им вид и цвят: т.е. буйни, темпераментни, непослушни, агресивни... Което води към...
3. Какъвто и да е териер НЕ СТАВА за малки деца: нито фокс, нито ягд, нито джак-ръсел. Детето нито ще може да се справи с буйния му нрав, нито да го изведе на разходка... то и родителят трудно ще се справи.
Накратко: ФИЛМИТЕ са измамни. Да, страшно готини, експанзивни кученца са, но участващите във филма са обучени от професионални треньори и реалното поведение на породата в живота изобщо не е такова. За отглеждането на териер - какъвто и да е - собствениците трябва да са подготвени, не се препоръчва за първо куче... а специално джак-ръселите и парсън-джак-ръселите са си типично ловни и не стават за градски условия.
НА ВСИЧКОТО отгоре бебета от някакви неизвестно какви родители вероятно ще се окажат не само "нетипични" представители на породата, но и с дефекти в характера. Защо? Просто е: тази порода се брои на пръсти и в околните страни. Значи дори произведените там кучета с РОДОСЛОВИЯ са плод на повече или по-малко "случайна" връзка между налични мъжко и женско куче, малко или много без гаранция, че характерът на бебетата и видът им съответстват на породата. Събирането на две такива кучета на свой ред "доразваля" нещата... Резултатът е напълно неизвестен.
Отделно:
ЗА ПЕТГОДИШНО ДЕТЕ ви е необходим съвсем друг вид домашен любимец - средно едра порода (т.е. устойчива на детски извращения), която се обучава лесно и е послушна, и може да бъде контролирана и от малко дете, и същевременно няма да създава проблем на родителите на детето, т.е. куче спокойно, уравновесено, послушно. При това с тегло около 10-12 кг. Какво може да бъде това... варианти много. НО НЕ и териер.

Публикувано: 15 September 2006 - 10:29 AM
Напоследък се понапълни в зоомагазините с джакове и ако някой все пак има щения- първо да провери родословието татуто и чипа - няколко мейла и телефона - може да се направи.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 September 2006 - 12:19 PM
С други думи: малка и краткосрочна, но златна мина.

Публикувано: 15 September 2006 - 05:45 PM
Сега след съветите мисля да и взема подарък кокер или дакел. Ние имаме шпиц, но тя не го харесва.

Публикувано: 23 September 2006 - 09:51 PM
Прикачени файлове
-
_______2_.jpg (34.21K)
Брой сваляния: 284

Публикувано: 23 September 2006 - 09:53 PM
Прикачени файлове
-
_______3_.jpg (27.33K)
Брой сваляния: 274