Dog.bg Форуми : Каква порода е моето куче ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (21 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Каква порода е моето куче ?

#61 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 September 2006 - 08:32 PM

Ако го обичаш от сърце мисля че няма да ти е нужна порода. w) Обичай го и то ще те дарява с обич макар и безпорода не му пречи да живее и обича w)
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#62 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 05 September 2006 - 09:44 PM

Ама няма никъкво значение дали е породисто или не. Важно е сърцето . Не породата ще те дари с любов и обич, а умното и възпитано куче. Даже казват ,че безпородните са много интелигиентни,защото им се налага сами да се справят и да мислят в ежедневието си и им се предава по наследство. Ако ти е на сърце -не се отказвай ,а си го гледайте.

#63 Потребителят е офлайн   Ина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2006 - 10:07 AM

Наистина е сладко w) ! Все едно дали е породисто! Щом не сте знаели какво ще стане като порасне, не сте го взели заради външния вид, нали? Е, тогава всичко е на ред! Имате си едно страхотно сладурче, което обичате и то ви отвръща със същото. Това е най-важното! bravoS
User's Signature

Неуспехът не означава,че си пропилял времето си,а че имаш причина да започнеш отначало.

#64 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 06 September 2006 - 01:21 PM

Породата няма никакво значение!
Аз съм гледала и породисти и безпородни кучета и всичките са ми еднакви!
Въпроса е да съумееш да го възпиташ и научиш на елементарните неща да се улесни съжителството ви!и разбира се много да се обичате!

п.п. кученцето е голям сладур!На мен лично малко ми прилича на НОК bl)

#65 Потребителят е офлайн   mysi_charly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2006 - 02:50 PM

как така има ли значение дали има порода..щом си решила е ще го гледаш..щом го обичаш..и му се радваш!!!!!това няма ама никакво значение!!!!!!!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 14 September 2006 - 10:01 AM

Има ли такава порода Джак Ръсел териер или е измислица на продавача? Каза, че било куче от развъдник, как да проверя това? Много красиво кученце, не ми разрешиха да го снимам. Бяло-черно , като кучето от филма "Маската". Трудно ли се гледа, може ли да живее в апартамент? Какво може да се каже за характера му? Моля знаещите да ми отговорят, ако не ги затруднява. Чакам с нетърпение, защото каза, че имал много кандидати за останалите 3 кученца. мъжко или женско да взема за детенце на 5 години?
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#67 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 10:06 AM

Има такава порода окраската е обикновено преобладаващо бяло с кафяво или черно, кучето е дребна порода, подходящо за апартамент с много благ характер обикновено, много умни са, отлични пазачи. Използвай търсенето по форума и в интернет за повече информация, относно развъдника искай да ти покажат съответните документи!

виж тук
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#68 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2006 - 11:35 AM

има, има! r)
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 September 2006 - 05:03 PM

Качена снимка
Такава порода има. Доколкото зная е амерканският вариант на фокстериера.
Много обичат да ги снимат във филми, звездата на Маската, Frasier, абе - сега не се сещам за всички, ама няма американски филм без Джак Ръсел. От филмите съм влюбена дистанционно в тях, така да се каже.
99% съм сигурна, че това с развъдника е измама. Развъдниците се регистрират в БРФК, питайте там има ли изобщо регистриран развъдник за Джак Ръсел. Искайте родословие и т.н. документи за произход.

Хм. Намерих го в Австралийските терирери според класификацията на FCI...
Пък в Щатите бил преименуван на Parson Russel Terrier.
Пък породата била създадена в Англия, нещо като чисто работен вариант на фокстериера.
Обърках се. Я да попрочета повече.

#70 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 15 September 2006 - 09:22 AM

Че има такава порода-има, но има ли българия???

#71 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 09:45 AM

и аз много харесвам джак-ръселите
в щатите се запознах с един такъв сладур - Майло
страхотни кучета са но са много енергични и упорити d)
собственика го държеше в клетка вкъщи, щото непрекъснато правил бели и не давал на котката минута спокойствие - това е частен случай, но все пак са си ловци по природа - безстрашни и буйни но са благи по характер и мили кученца
мисля че е добър избор като порода - но си трябва много движение и социализация
В БГ не съм чувал да има развъдник за тази порода

#72 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 09:52 AM

Казано накратко:
1. В България представители на тази порода НЯМА, а развъдник и кучило - хептен.
Напълно е възможно да има внесени от някъде кучета с или без родословия, които никъде не са регистрирани и никой не знае за тях, но...
а) родословие на бебетата се издава само ако собствениците на родителите са членове (в случая) на дружество, кучетата имат оценка, връзката е осъществена според правилника за развъждане, кучилото е "оценено" - т.е. специалист е проверил, че има всички породни белези и т.н. Това няма как да се случи при "случайна връзка" между никому неизвестни кучета.
б) родословието настрани, но никой не може да гарантира, че майката и бащата са от дадена порода, ако не са изпълнени условията от а); че бебетата са от тази порода и типични за нея...
С други думи: прилични на джак-ръселчета помиярчета с лопата да ги ринеш, а какво ще излезе от тях като порастнат на "развъдчика" не му пука - важното е да вземе кош с пари от кандидатите за тях...
2. Джак-ръсел териер и парсън-джак-ръсел са РАЗЛИЧНИ породи, и двете регистрирани. По характер и темперамент са ЛОВНИ кучета, ТЕРИЕРИ в най-типичния им вид и цвят: т.е. буйни, темпераментни, непослушни, агресивни... Което води към...
3. Какъвто и да е териер НЕ СТАВА за малки деца: нито фокс, нито ягд, нито джак-ръсел. Детето нито ще може да се справи с буйния му нрав, нито да го изведе на разходка... то и родителят трудно ще се справи.
Накратко: ФИЛМИТЕ са измамни. Да, страшно готини, експанзивни кученца са, но участващите във филма са обучени от професионални треньори и реалното поведение на породата в живота изобщо не е такова. За отглеждането на териер - какъвто и да е - собствениците трябва да са подготвени, не се препоръчва за първо куче... а специално джак-ръселите и парсън-джак-ръселите са си типично ловни и не стават за градски условия.
НА ВСИЧКОТО отгоре бебета от някакви неизвестно какви родители вероятно ще се окажат не само "нетипични" представители на породата, но и с дефекти в характера. Защо? Просто е: тази порода се брои на пръсти и в околните страни. Значи дори произведените там кучета с РОДОСЛОВИЯ са плод на повече или по-малко "случайна" връзка между налични мъжко и женско куче, малко или много без гаранция, че характерът на бебетата и видът им съответстват на породата. Събирането на две такива кучета на свой ред "доразваля" нещата... Резултатът е напълно неизвестен.
Отделно:
ЗА ПЕТГОДИШНО ДЕТЕ ви е необходим съвсем друг вид домашен любимец - средно едра порода (т.е. устойчива на детски извращения), която се обучава лесно и е послушна, и може да бъде контролирана и от малко дете, и същевременно няма да създава проблем на родителите на детето, т.е. куче спокойно, уравновесено, послушно. При това с тегло около 10-12 кг. Какво може да бъде това... варианти много. НО НЕ и териер.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#73 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 September 2006 - 10:29 AM

bravoS, Vabank.Абсолютно си права за Джаковците.Териери са отвсякъде- малки торпеда ,пружинки от енергия, своенравни , упорити ,темпераментни и откачени по цялата глава!Те са за човек с опит при отглеждането на териери .Според мен - разкошни са!Аз обичам териерите и джакът е радост за очите ми.Но може да е голяма беля в неподходящ стопанин - както и всички бул ,ягдовете, фокса , по- лекинко проявено при ердела .....
Напоследък се понапълни в зоомагазините с джакове и ако някой все пак има щения- първо да провери родословието татуто и чипа - няколко мейла и телефона - може да се направи.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#74 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2006 - 12:19 PM

Да, познай защо се "напълни" - лесни за гледане на веригата в двора, непретенциозни към храна, трудно им се "сплесква" характера в пъпи мил-условия... все още рядка и сравнително скъпа порода... да не говорим, че подобни на джакове палета - с лопата да ги ринеш, особено на 2-3 месеца и половината помиярчета приличат достатъчно... а Маската и Фрейзър всички ги гледат.
С други думи: малка и краткосрочна, но златна мина.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#75 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 15 September 2006 - 05:45 PM

c) d) Благодаря за инфото. Бях с внучката на сестра ми, която като видя майката я хареса. След това разбрахме и за кученцата.
Сега след съветите мисля да и взема подарък кокер или дакел. Ние имаме шпиц, но тя не го харесва.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#76 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 09:51 PM

това е Раши.голяма слдурана е нали? но за съжаление не и знаем породата. е, какво ще кажете вие?тя е домашния любимец на една моя приятелка и искат да знаят има ли порода. не че за тях е от значение.те си го обичат кученцето...е чакам мнения bravoS

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 09:53 PM

ето още една(тази не е много ясна,съжалявам) r)

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2006 - 09:54 PM

оо забравих тя е на 5 месеца и тежи четири килограма. 1super
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2006 - 08:56 AM

Породата е МНОГО СЛАДКА УЛИЧНА ПРЕВЪЗХОДНА!!!
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#80 Потребителят е офлайн   mon4enceto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2006 - 08:51 PM

l) l) l) мм даа
User's Signature

Качена снимка

• (21 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3