Dog.bg Форуми : новородено куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

новородено куче

#1 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 September 2010 - 08:29 PM

Здравейте, първо се извинявам, ако раздела е грешен, но съм нова във форума *надявам се да простите*
Днес майка ми беше излязла с братовчедчето ми навън и съседчетата намерили 5 кученца все още слепи и глухи.
Взех едното, за мен няма никакво значение, че не е породисто, важното е да спасим едно същество, така, че ако някой друг гледа темата и има желание да помогне може да се свърже с мен.
Засега храня кученцето с мляко, не е много успешно, но се справяме. Мислите ли, че без майка ще оцелее при положение, че е толкова малко? Не знам как да процедирам... страх ме е да не объркам нещо.
Не знам дори какво точно да попитам, предлолагам всичко ще ми е от полза. Първо кученце ми е, освен това гледам в къщи два заека и папагал, дано няма проблем със същетелството.
Благодаря за отделеното време и отново се извинявам за раздела.

#2 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 September 2010 - 08:33 PM

НИКАКВО ПРЯСНО МЛЯКО!!! Купете адаптирано сухо мляко за кученца. Ако нямате възможност купете за човешки бебета. Задължително бутилка с топла вода до малкото. Сега ще потърся темите, които ще ви бъдат полезни.

Но спрете млякото, ще му докарате разстройство.

Кученце без майка.

Храненето - ден първи до последен

Пак подобно.

#3 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 09:03 PM

Благодаря наистина много. Туко-що взех млякото и сега ще му направя и му сложих шишето с топла вода.

#4 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 09:26 PM

Масажи по коремчето за да се изхожда(с влажно парцалче или марля).Успех на бебока!Аз съм спасявала много изхвърлени бебета успех и на вас!Чест ви прави че сте го прибрали :rc_036: А с другите какво ще стане?

#5 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 September 2010 - 10:21 PM

Ще се опитам по някакъв начин да им намеря семейство. Засега децата са ги прибрали у тях и им казах основните неща, които прочетох тук, дано оживеят всичките. Качена снимка Ето го и хубавеца ^^ Ако на някой му хареса, има още четири такива 3 момченца и едно момиченце .

#6 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2010 - 08:15 PM

Много е сладък! Браво, че му даваш шанс! :rc_036: Желая ти късмет в отглеждането и скоро да го видим пораснал.Като човек, който допреди два-три месеца също отглежда бебе куче от първия му ден, мога да те посъветвам да го храниш на често по малко. Няма как да се избегне ставането нощно време, но този период отминава бързо (за разлика от при хората) и бебето за около две седмици вече е прогледнало и се храни малко по-нарядко. Много е важно да се знае дали кученцето ще бъде по-едро или по-дребно, общо взето от това зависи дажбата. За съжаление няма как да се определи понякога, когато не се знаят майката и бащата. На моя, който все още е дребен и не знам колко голям ще порасне, тъй като е само на 3 месеца, давах през първата седмица сухо мляко за кученца около 25 -30 ml на хранене (през 2-3 часа) с една спринцовка. През втората седмица бавно увеличих, тъй като виждах, че вече не се засища от тези милилитри, като гледах вече на около 3-4 часа да го свиквам. Към третата седмица вече беше на 60-70 ml през около 4 часа. Така и не се усетих кога порасна и мина само на дневно хранене. Имаше някъде в интернет една таблица, която ако открия, ще постна тук в темата. Успех с малкия!!!

#7 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 04:37 PM

Благодаря за подкрепата horserider :) Имам една добра новина, всички негови братчета и едното сестриче са взети и се надявам полагат прекрасни грижи за тях, защото са много мънички и сладички.
Ендър вече расте и се храни повече, свикна у дома и не плаче толкова за майка си. Голямо прасенце е и все лакоми. През нощта вече не се будим толкова често, дори сутринта към седем изведнъж се събудих и веднага се сетих, че тази нощ не е плакал. И в първия момент си помислих, че нещо лошо е станало и изтърчах да го видя, но той си спеше сладко сладко ^^
Много съм щастлива, че го имам. Вчера бях ужасно огорчена от мнението на една съученичка. Трябваше да се прибирам по-рано, за да се погрижа за него и тя ме попита защо. Обясних й, че имам бебе куче и не трябва да седи само. Тя попита каква порода е и като й казах, че най-вероятно не е породисто, тя каза "иллл, ти си луда...". Много кофти ми стана, че мисли така, защото няма никакво значение дали това куче е някаква порода, то пак е живо същество и заслужава шанс за живот.
Възхищавам се на всички, които помагат. Изключително много вярвам в карма и знам, че всяко добро нещо се помни, а всяко лошо нещо не остава безнаказано.
Ето още снимки Качена снимка това е от първата нощ вкъщи, когато спахме заедно. Станах за секунда и нахалника веднага се настани на леглото ми ;д Качена снимка
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 22 September 2010 - 05:15 PM

Сладко, малко шушулче  :wub:

hummingmelodies, браво на теб!   :ba_025:

#9 Потребителят е офлайн   Веселушка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 September 2010 - 08:09 PM

hummingmelodies, поздравления за теб и не се връзвай на мненията на хората, които смятат, че задължително вкъщи се гледат само породисти животни. Важно е само какво ти мислиш, следвай сърцето си, не мненията на другите хора. Кученцето е прекрасно, сигурна съм, че ще те дари с много любов, а и ти него. Пиши и публикувай снимки, за да го видим как расте малкия хубавец. Името, което си му избрала е много хубаво - да расте и хубавее Ендър!

#10 Потребителят е офлайн   @Fenix Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 08:28 PM

Браво! Стискам палци кучо да го отбиеш без проблеми и да му намериш добри стопани.

#11 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 22 September 2010 - 08:37 PM

A аз защо разбрах, че момичето си го е осиновило?
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 September 2010 - 10:03 PM

Да, мое е, определено дори не съм си помисляла да му търся стопани.
Имам един може би доста глупав въпрос, но като загрижена майка трябва да попитам. Прочетох кога кучетата проглеждат, но кога започват да чуват?Дали на Ендър нещо не му е наред, защото все още ушната му мида е запушена...

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 22 September 2010 - 10:52 PM

Съвсем си е наред, само дето е още мноооого мъничък. Очите и ушите се отварят около 10-14 ден.

А какво се случва с другите мъници?
Дали можете да им направите снимки и да пуснете отделна тема за тях, а тази може да отиде в Разкази с чуден край.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#14 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 23 September 2010 - 02:41 PM

Браво на вас за постъпката ви, все пак ми е жал за другите които не са имали този късмет. ...Но по - добре да спасите поне едно отколкото николко.... :dh_188:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2010 - 06:24 PM

Благодаря за милите коментари. За жалост с другите кученца нямам връзка, знам само, че са дали 2 на едно семейство и още 1 на някаква жена и едно съседче мисля, че взе единственото женско. Ще разпитам децата дали се грижат новите им собственици добре за тях, но май ще се мине без снимки. Тези кученца определено са късметлии. Лятото някой беше изхвърлил бебета котенца още с пъпната връв буквално на няколко часа, бяха като хамстерчета и плачеха ли плачеха... много беше тъжно, защото единствено малките деца се опитваха да ги спасят, но бяха твърде малки, дори не искаха да ядат и починаха...
Сега се носят някакви слухове, че кученцата са ги взели толкова бързо, защото били питбули... аз лично не съм наясно как изглеждат различните породи като бебета, но и за мен няма никакво значение каква порода куче гледам.Имам си и 2 зайчета и папагал и най-важното нещо, от което се нуждаят всички животни е любов.
Във вторник или сряда отиваме на първия си ветеринар и предполагам той ще каже,а ние дотогава ще си растем и дебелеем и хубавеем.
Благодаря наистина на всички, които следят темата :)

#16 Потребителят е офлайн   lilly5 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 September 2010 - 08:29 PM

Следим, разбира се, с огромна радост четем толкова ведри и щастливи истории!
Дано останалите кученца имат същия късмет, а на вас - дълги и щастливи години заедно!
User's Signature

Кучето е единственото същество, което обича теб повече, отколкото себе си.

#17 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 10:56 PM

Чудесно! Много се радвам за малкия бонбон и нямам търпение да го видя прогледнал и вече чуващ. А дотогава се радвай на моментите, докато е още много мъничък - така бързо растат и се трансформират в големи кучета! :ae_085: Още си е едно миниатюрно ню-ню и е толкова сладък на всички снимки! Надявам се и останалите бебета да имат наистина неговия късмет.
Успех на теб и на малкия! :ba_025:

#18 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 01:20 PM

Ние вече почти прогледнахме и можем да ходим. Разглеждаме всичко или го душим и искаме много да се запознаем с другите животни. Качена снимка много обичаме да си завираме главата в талаша. Май не сме куче, а къртица Качена снимка вече ходим, малко си преплитаме краката, но тъй като сме много любознателни се мъчим и скоро ще успеем Качена снимка едно почти око се подава Качена снимка като все още бебета ни се доспива Качена снимка тази заблудена муха собственоръчно я премазахме xD Качена снимка бива ли такава красота бе ;d Качена снимка и една последна муцунчеста физиономия

#19 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2010 - 07:22 PM

Еххх, каква сладка муцунка и миниатюрни сини очета! Честито проглеждане!Това е един приказен момент - когато бебето изведнъж те поглежда. :smile: Чудя се какво ли му минава през главичката в този миг. Явно бебо ще е много смел - щом с един замах вече е убил първата си муха и то на тази възраст. :ba_025:

#20 Потребителят е офлайн   hummingmelodies Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 December 2010 - 12:24 PM

От твърде много време не бях влизала, но трябва да разкажа какво се случи и се случва с Ендър. На края на поста ще сложа и снимки.
След като прогледна, започна да щъка навсякъде, да яде всичко има доста остри зъби. Научихме се да спим цяла нощ, да си вършим работата в банята. Запознахме се с едната си сестричка, която е най-сладкото същество. Доста пораснахме.
Преди един месец с родителите ми отидохме до вилата, където е и дядо ми за един ден и разбира се взехме Ендър. Още на секундата щом отворихме вратата той се затича и няколко часа паднаха някакви луди игри. Кокошки, котки с всички се сприятели, всъщност котката малко я е страх от него. Дядо ми от много време иска куче и двамата като се видяха и си паснаха :D Когато дойде момента да си тръгваме просто ми стана жал да го вземем пак в апартамента. Дели дом с още 2 заека и папагал, а там е свободен да прави каквото си иска и остана там. Ходя няколко пъти в месеца да го видя, не мога да повярвам, че това мъниче, което взех е същото куче. Толкова е променен. Признавам, че много често ми е адски неприятно, че не съм при него, но се усещам, че в случая на него трябва да му е добре, не на мен. Не съжалявам за нищо. Безсънните нощи са дори част от очарованието, което едно животно дава. Радвам се, че съм имала възможността да помогна.

Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка Качена снимка когато погледна тези очи и всичките проблеми на света се оправят.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни