Dog.bg Форуми : Малката Мила - втората желязна лейди

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Малката Мила - втората желязна лейди Срамувам се...

#21 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 September 2010 - 02:47 PM

Цената, която са предложили на Sheba за операцията на предното краче е между 500 и 600 лв. в Централна ветеринарна клиника.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#22 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 20 September 2010 - 03:31 PM

Мисля, че ще мога да помогна, днес вероятно няма да мога но до няколко дни ще се опитам да намеря пари, няма да са много :sad: , защото няма как да си позволя, но ще агитирам и някой колеги .... да видим дали ще помогнат :zz_218: , само ако може някой да ми напише сметката по която да пратя пари, че не съм запозната, съжалявам за което ..... Много спешно трябват парите или не? За да знам дали да поискам ако може по - рано.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#23 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 September 2010 - 03:37 PM

Показване на мнениетоasar, в 20 September 2010 - 12:52 PM, написа:

Цената, която са предложили на Sheba за операцията на предното краче е между 500 и 600 лв. в Централна ветеринарна клиника.

А други по-евтини алтернативи? Дали от "На ти с природата" не биха могли да помогнат малко финансово за операцията по линия на съвместната инициатива с Тирхилфе Зюден?

#24 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 20 September 2010 - 03:42 PM

А Димов отказал ли е да оперира предния крак?
И в Централната ли са най добри?
Важно е това предно краче да се направи както трябва ,за да ходи милото след това на 3 крака.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 03:57 PM

Димов е отказал да оперира крака и както беше написано по-горе е препоръчал евтаназия на кученцето. Питахме на други места и остана само там като алтернати и възможност. А парите - опреацията е утре и ще трябва да се плати. Дали е спешно - май да. По-спешно не мога да се сетя. Даже цената и за задния крак към тази за предния е точно 676 лв.

Да не Ви казвам, че цената за стационар в ЦВК е между 30 и 50 лв. на ден. :dh_188:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#26 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 20 September 2010 - 04:04 PM

600 за предния, и отделно 676 за задния?
User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 04:14 PM

Не съм специалист, но си мисля, че трябва да се опита! Преди две години кола премаза двата леви крака на една от нашите бездомнички. Задното краче се възстанови само с обездвижване, а на предния правихме операция, беше с пирон. Операцията направи лекар в Димитровград, амбулаторно, шините бяха от кабел...През цялото време Мимето вървеше на двата си десни крака. Тогава беше на 6,5години. Сега е пазач на склад.
Втори случай - Мая. Куче само с два предни крака, как е изгубила задните, не се знае. Беше на 5години, беше раждала и отглеждала кученца...Сега е осиновена в Австрия.
Мила е младо животно, трябва да й се даде шанс. Обсъдете пак с лекарите и ако има и най-малка надежда, не отписвайте краката й, за евтаназия винаги има време!
Мимето
Прикачена снимка

МаяПрикачена снимка
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 September 2010 - 04:32 PM

Не отделно, а общо 676 лв. и за двата.
User's Signature

#29 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 05:16 PM

Взех темата присърце и се обадих на един колега,който стана асистент по хирургия в Лесотехническия университет и работи с доцент Аминков.Помолих го да погледне снимката и да си каже мнението,а и евентуална цена.За двете крачета(като смята че ако тъканите на задния крак не са силно премачкани и увредени може да се спаси) ще ви вземе около 500 лева това е с отстъпка за бездомни.При него има стационар цената 10-15 лева.А я ми кажете всъщност кучето младо ли е и колко тежи горе долу?Sheba според мен опитай там.Колегата се казва д-р Илия Райчев,а кабинета му се намира на Самуил 109 между Пиротска и Екзарх Йосив(то е кабинет със зоомагазин).Той предлага и безплатни кастрации за бездомни.

#30 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 05:21 PM

Ooo, дано има шанс, милата Мила.... :dh_188:
sheba, Мила, кураж!
asar, :rc_036: за предложеното следоперативно възстановяване(дано да го има!). :dh_188:

#31 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 05:59 PM

Здравейте на всички, които следят темата за Мила. Искрено благодаря на Виолета и нейният приятел, които днес ми помогнаха страшно много- сама с детето и с кучето в кашонче бях за никъде. Милата душичка то ме близна по пръстчето от клетката. Много тъжно гледа- може да е от лекарствата унила, но е била с апетит. Акала е и пишкала на няколко пъти. Благодаря на д-р Данчо Йорданов и д-р Мина Лазова от 101 любимци. Много ги прегръщам. Кученцето е при д-р Бобадова сега. В цялата суматоха бях забравила, че не получих отговор от д-р Борисов. Та той се обади по-късно днес и разговаряхме - предложи цена от 250 лв. за предното краче. Общо взето повечето от докторите не са оптимисти - знаете ги - те са практични, а ние всички мислим само със сърцата си. За пореден път казвам, че се радвам и , че не обичам да взимам сама решения. Можете да ми се сърдите, но ако бях сама щях да направя евтаназия, но всички вие ми дадохте кураж и сили да се боря и аз нямах правото да се отказвам. Благодаря на Асар за предложената помощ за следоперативното възстановяване.
Та очаквам Вашата помощ. Вили ще отведе кученцето утре при д-р Борисов за операция и евентуално то ще остане там за 1 -2 или 3 дни- зависи от цената......
За ампутацията на задното краче ще поизчакаме , за да не му дойде много.

Благодаря ви ХОРА.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#32 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 September 2010 - 06:11 PM

Малко извън темата.
Д-р Илия Райчев, в момента мисля, че не работи с Аминков, но преди 5 години работеше в клиниката му и съм с отлични впечатления от него, дясна ръка му беше в операциите. Много свестен и отзивчив човек. Чудех се къде е отишъл. Дано е същият.

#33 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 06:31 PM

Да за същият става въпрос.Заедно с Аминков преподават в ЛТУ.Сега д-р Райчев има собствек кабинет(на посочения адрес) но при нужда пак работят в екип.Не бързайте с ампутация!!!Нека отока спадне!

#34 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 06:32 PM

Здравейте отново. Благодаря на всички за загрижеността. Стискам палци момичето да е родено с късмет. Има ли късмет.......всичко ще се оправи.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   ivi nedkova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 06:35 PM

Повярвай има късмет!Стискаме палци операцията да мине успешно!Дано да се спаси и второто краче после. :ba_025:

#36 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 September 2010 - 10:05 PM

Лошото е наистина, че чантичките бяха малко и ни свършиха, а за поръчката на нови все не достига трохичка, защото все нещо има. Все нещо е на дневен ред. Зная на всички ви координатите , които поръчахте чантички и ще си ги получите. А специално за теб Гатофила днес говорих с жената, която каза , че ще ти ги донесе- дано да стигне до теб. Благодаря на всички.
User's Signature

#37 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 September 2010 - 09:35 AM

Добро утро. /Това предното се чудя защо ли съм го написала тук.......?! :ud_009: /

Инфо за Мила.
Днес докато са я карали към клиниката на д-р Борисов се е надигала и даже се е опитвала да ръмжи и недоволства при всяко друскане на колата. Зарадвах се , че когато доктора я видял не е казал "ООООО неееее" . Операцията ще е след 12.00 днес така, че който иска да отиде и да и вдъхне кураж и просто да я помилва тя ще е там.

Много благодарям на Димитър Горчев, който е дал за нашата Мила 50 лв. Паричките са оставени при д-р Борисов. :rc_036:

Стискаме палци за момичето.
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   tedi89 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 September 2010 - 04:06 PM

има ли новини за Мила...как мина операцията...стискаме палци:dog:
User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 September 2010 - 09:21 PM

Мила

Най- накрая нещо добро и от мен. Мила е оперирана. Докторът излезе усмихнат след 3 часа операция. Предното е било много раздробено- може би ще куца, но ще се оправи. На задното е отстранена смазаната част. То ще се оперира след известно време.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 September 2010 - 09:39 PM

Може ли тук да се качат снимки.Аз недолбвам ФБ и не мога да ги видя.
User's Signature

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни