Dog.bg Форуми : Аз съм в ШОК

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аз съм в ШОК Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 October 2010 - 10:18 PM

Ще пробвам със сигурност поне една от храните оценени с YES в сайта! Дано намеря и с някой да си разделя пакет! Сигурно кученцето ще му е много добре :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2010 - 07:47 AM

Kученце е на холистичен Solid Gold с бизонско по препоръка на вет. В сайта му дават 4 звезди и количеството на месото е на минимума, което не е проблем, защото й варя по малко мляно телешко.
Прегледах 6 и 5 звезди - повечето са за големите породи и с пилешко, което предизвиква алергии, както разбрах наскоро (Тара е с такава алергия). Орижен и Инова са канадски и един собственик на зоомагазин ми каза, че не ги предлага, защото имат твърде високо съдържание на протеини. Идеята ми е, че е малко относително и няма нужда да се панираме, четейки ревюта. Сега, че педигрий пал и ниският клас пурина са боклуци, се знае и без да се слагат звездите :smile:
Не зная как са цените в България в момента, но тук Солид Голда 2 кг идва към $14, изяжда го за месец. С купони и намаления може да падне до $8. Юканубата от 7 кг за дребни породи (не съм виждала друга разфасовка) е $27 в момента, вероятно може да се намери и за няколко долара по-малко. Роял Канин за дребни породи от 0.7 г идва към $13, но не е много популярен. Хм, учудвам се е, че и двете са се класирали доста надолу - предполагам, че идва от филърите, който им блъскат...Oрижен съм виждала само веднъж, но въобще не мога да си спомня цената...много вероятно да беше в категорията на Солид Голда.
Не знам за вас, но аз много започвам да се обърквам. Опасявам се, че не мога да й сготвя балансирано, а информацията за кучешка храна е много противоречива. От друга страна чета все по-често за суровото месо (голяма мода е), но специалистка по храненето на домашни любимци ми каза, че е пълна глупост, защото никой не може да прецени небоходимото количество. Правени са експерименти с котки и единственият резултат е било многото лошото състояние на кожа и козина. Най-големият проблем е, че е с рефлукс и всеки неуспешен експеримент води до повръщане и лекарства в продължение на поне седмица...

#23 Потребителят е офлайн   iamphand Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2010 - 11:59 AM

Показване на мнениетоcrime, в 01 October 2010 - 03:32 PM, написа:

Също и аз.... но ако наистина се окаже, че храните като Еукануба, Про план, Нутра голд са боклуци, ако ще и разнообразно да храним... правим ли нещо?

Бях чела за Орижен тук във форума и много хора са много доволни от нея... няма царевица и има още куп качества наистина...
Някой дава ли от нея? :be_107:

Орижен наистина е качествена и скъпа храна. Когато кучо стана на една година започна да се мръщи на Роял канин мини адълт и реших да го пробвам с Орижен. Яде я без проблеми и с апетит, а козината му сякаш стана по-лъскава. Изпражнения му обаче станаха много редки и кремообразни. Яде я близо месец без промяна. Казаха ми, че било от високия протеин и пълната липса на зърнени храни вътре. Аз обаче реших да се върна на роял канин и нещата се оправиха.
Освен това Орижен са внася само в опаковки от по 13,5 кг и не може да се каже, че в зоомагазините правят голям оборот от нея. В Бургас например магазинът, в който се продава е само един и ми се струваше, че само аз купувал от нея. Производителят разбира се има и други разфасовки, но на вносителя те не са изгодни.
Цената също е съществен момент. С пиле и пуйка - 11,50 лв/кг, с шест вида риба12,50 лв/кг, а с бизонско и червени меса - 16 лв/кг.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни