Dog.bg Форуми : Обречен малък шпиц

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Обречен малък шпиц заробен по селата

#21 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
Публикувано: 07 October 2010 - 10:40 PM

Не го споменах за да ви притесня, прочетох всичко написано! Искам да помогна на това кученце, не му е мястото в кокошарника, без храна и грижи. Кажете и аз как бих могла да бъда полезна?!

User's Signature

Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 07 October 2010 - 10:55 PM

Ами не знам, стига това да попитате дали някой го иска, особенно ако имате повече опит от мен, тъй като признавам не знам дали ще успея да го дам на правилните хора. А и ще е доста трудно , тъй като както по - горе съм написала, той не се разбира мнго с кучета и котки, няма и хигиенни навици, за това може би е по - добре да му се намери къща с двор... не знам в това съм нова, само на едно коте съм помагала, а това си е голяма отговорност. Ако може поразпитайте дали някой би се грижил за него, аз също ще потърся.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#23 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 07 October 2010 - 11:14 PM

Кученцето е достатъчно малко, както пишете, за да може да добие хигиенните навици. Също със сигурност ще може и да се социализира. Ако е шпиц наистина, то те са си малко " скандалджии", но това не е проблем. Вие само убедете хората да го дадат.

#24 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 07 October 2010 - 11:25 PM

Е , не знам , на мен 5 - 6 години ми се струват доста (като период в който не е възпитаван) . Но , може и да сте права. Аз ще направя всичко възможно да го взема, ако обаче ми откажат , а съм пробвала всичко .... тогава какво да правя :zz_218: .... защото нормално хората да се изненадат, то и ако на мен ми се случи и аз бих отказала .... ще видим , няма повече да говоря докато не си свърша работата.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#25 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 07 October 2010 - 11:31 PM

Пет- шест години? Аз що разбрах, че е на месеци... но няма значение! Пак не е невъзможно да се възспита!

#26 Потребителят е офлайн   klarisss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 October 2010 - 11:54 PM

Нямам време да изчета всички постове, но ако това ще ти помогне-преди време, ми се случи да бъда свидетел на подобна грижаи много бързо реших, че да го открадна е единственото решение. За въпросното пале бях пуснала тема, някой ме :rc_036:, други :eg_033:. Факт е, че кучето попадна в добри ръце. няма да ти помогне нито разговор, нито молби. Ако не можеш да го откраднеш, го спаси с измама.
User's Signature

#27 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 12:02 AM

Отверена съм към всякакви идеи, важното е да живее по - добре.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2010 - 08:27 AM

Моето мнение съвпада съвсем точно с това на klarisss.
Успех, дано успееш да го измъкнеш животинчето.

#29 Потребителят е офлайн   Camellia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:143040

Публикувано: 08 October 2010 - 10:03 AM

И според мен единственото решение е да се вземе незаконно кученцето. Е, много по-лесно ще е някой оратор да убеди хората да го дадат, но ако не са склонни - взимайте го както намерите за добре! Успех!
Колкото до хигиенните навици, моят скромен опит в това отношение показва, че ако кучето не е живяло в къща(или апартамент) и не е свикнало да препикава вътре, то ще се стиска докато не отиде на място където знае, че се върши тази работа! Поне тези, които са минали през мен са доказали теорията ми... :md_064:

#30 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 October 2010 - 10:20 AM

Здравейте - не изчетох всички до тук, за което се извинявам, но си мисля, че хора , които бият кучето си надали биха се трогнали от това, че някой иска да му помогне. По-скоро би станало с пари или да ги убедите , че не ви пуки или се престорете на доктор- открийте му някакво заболяване и го вземете уж за ваксина или т.н. Другото, което се сещам е да кажете , че започва проверка и ще вземете кучето да оформите документите му. Да понякога се налага да лъжем, за да спасим живот. Просто не показвайте загрижеността си, защото човешката злоба няма край- най- много да го убият вместо да ви го дадат.
Успех.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#31 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 10:46 AM

Благодаря за всички съвети.
Аз се сетих , че имаме двама полицаи познати, та може да се съгласят да "конфискуват " кучето, мисля си за следния сценарии: отиват двамата или само единия, с още един човек (мен ме познават, така, че ще е друг) , който пък се прави на примерно чиновник от отдела за закрила на животните и им го вземат, само , че май трябва да го упоят, защото ще е агресивен, та се чудя как да стане. Може и аз да отида на гости на мойте роднини и да му подхвърля нещо предварително.
User's Signature

#32 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 October 2010 - 10:46 AM

Показване на мнениетоsheba, в 08 October 2010 - 10:25 AM, написа:

Просто не показвайте загрижеността си, защото човешката злоба няма край- най- много да го убият вместо да ви го дадат.

За съжаление е така .... може да им кажете, че ще им дадете друго "злобно", а това ще го вземете за звънец, пък после "няма куче, бе, не мога да намеря такова злобно", нещо такова. Едва ли ще искат да им го върнете.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#33 Потребителят е офлайн   lideto852 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 06:03 PM

здравеите,аз сам нов участник във башия форум чета и ми стана интересно.имаш ли снимки на кученцето,аз много искам пумеранче но нямам финансова вазможност да си купя,ако е сладурче бих го прибрала да го гледам.

#34 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 06:21 PM

Показване на мнениетоlideto852, в 08 October 2010 - 05:08 PM, написа:

здравеите,аз сам нов участник във башия форум чета и ми стана интересно.имаш ли снимки на кученцето,аз много искам пумеранче но нямам финансова вазможност да си купя,ако е сладурче бих го прибрала да го гледам.

Не знам до колко мога да ви дам "померана" , при положение, че казвате АКО Е СЛАДУРЧЕ БИХ ГО ПРИБРАЛА :eg_033: .... какво ще стане ако не е? Освен това се изморих да казвам , че кучето прилича на малък шпиц , но това не означава , че е ! :dry: Освен това той се нуждае от по - сериозен човек. Не ви познавам , но мисля, че сте и непълнолетна, а аз не бих дала животно на дете. Кучето ще изисква финансови грижи и опитни хора, които да го социализират. Не е пухена играчка, която да стои за сувенир! Съжалявам ако съм груба, но това е мнението ми.
User's Signature

#35 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 07:17 PM

Така, сега официално трябва да кажа , че търсим дом на Рекс. След разговора с познатите ми , се разбрахме първо да му намерим дом и тогава да го спасяваме, пък и те няма да могат да помогнат следващата седмица. Така, че веднага щом намерим сигурен човек за кучо той ще бъде спасен, ще го заведем на вет и ще го обезпаразитим. Бих го взела още сега, но сама няма как да се оправя. Поне знам , че вече всичко е организирано и щом хората се освободят ще действаме :ba_025: . Аз ще отида да го прегледам на 11 и ще го снимам , за да може всичко да стане по - бързо.
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 08:22 PM

elsss, имай предвид, че снимките (и видеото) играят много важна роля в намирането на бъдещи стопани. Колкото по-хубави снимки направиш на Рекс, толкова по-голям шанс има момчето.
Успех със спасителната акция!

#37 Потребителят е офлайн   Titka - banditka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 October 2010 - 10:21 PM

За съжаление, без снимки задомяването си е почти мисия невъзможна. Днес говорих с две момичета които срещам редовно и са ми казвали, че искат като моето кученце. Попитаха ме - " ама то точно същото ли е?! " Готова съм да поема разноските по евентуално лечение, обезпаразитяване, ваксини и т.н. Моя близка, която писа в темата и е най-добрия грумер в Бг /поне за мен/ ще го приведе в перфектен вид. Но след това трябва да има къде да отиде, аз самата не живея в дома си сега и ми е невъзможно да го приютя. Снимайте го възможно най-скоро!
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 10:26 PM

Ето ме " близката" :ab_041:
Аз се присъединявам към титка- бандитка и ще помогна с груминга и стационара! Вземете кучето и просто ни го дайте! Ако се наложи, ще поседи в някой от по- евтините хотели известно време, но важното е да не е повече в сегашния си " дом" !

#39 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 October 2010 - 10:40 PM

Ами , нали ви казах, че с най - голямо удоволствие бих го взела още утре, ама хората които навих си имали работа и можели следващата седмица най - рано. Вкъщи , аз няма как да го взема, защото малкия няма трета ваксина още и Рекс е агресивен за сега към други животни. Снимки ще направя в Понеделник и ще ги кача. Но ще проведем "акцията" може би към Петък - Събота. Както написах по - горе няма как да отида сама - познават ме...и целия квартал е пълен с клюкарки , просто мисията невъзможна. Ще помисля и тази вечер кой още мога да навия да се представи като инспектор или нещо такова и ще гледам да го уредя. За обезпаразитяване и ваксини , все ще се оправя , стига да го вземем всичко друго не е важно. Благодаря ви за помоща, наистина. Но точно в този момент само момчетата от полицията чакам да се оправят там и тръгваме.
User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 10:44 PM

Честно казано, това с " момчетата от полицията" звучи адски несериозно! Знаете ли, че ако се разбере, че те злоупотребяват със служебното си положение, това ще им коства МНОГО! Не че в някакво, забравено от Бога село, бъка от полиция, но все пак- много се съмнявам да се съгласят на такова нещо!

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни