Амадини (Финки) Помогнете!
Публикувано: 10 October 2010 - 03:12 PM
нуждая се от помощ!
Тази година през април си взех две зеброви амадини. Клетката е 30х20х35.Държа ги на прозореца т.е отвътре,нямам тераса на която да ги изкарвам. Още първия ден ,когато ги взех мъжкия се кажи на женската и след известно време имаше вече 3 яйца,който счупиха и изхвърлиха от гнездото.И трите яйца имаха пиленца вътре. Та въпросите ми са:
-Защо не снесоха повече? - Забелязах,че пак се качва мъжкия,но няма яйца.
- Защо женската остана без пера? - Общо взето има пера само на главата,крилата и опашката.Не виждам никакви паразити или буболечки разни.
-Какво трябва да направя,за да подобря условията им на живот? - Забелязвам,че някак си май не се чувстват добре в тази клетка.
- С какво още мога да ги храня освен дивото просо (или не знам точното название) - Давам им галета от време на време но не ги ядът особено
Трябва ли някаква допълнителна светлина,храна и витамини и общо взето всичко,което им трябва,за да се чувстват добре? А сега през зимата какви градуси трябва да поддържам ?
Благодаря предварително!
Публикувано: 11 October 2010 - 09:17 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 09 November 2010 - 09:43 PM
Публикувано: 13 March 2011 - 12:41 PM
Вчера си купих двойка амадинки. И двете са още малки, слабо им личат половите белези. Мъжкият е по-оформен, жизнерадостен и пъргав. Женската е по-малка на размери, пухкавичка и все още не е толкожа оформена, а прилича ма пухче. Също така й е трудно летенето сякаш: по-нависоко има люлчица на която й е трудно да се качи, гласи се дълго време за да скочи натам, а после може и да не уцели :Р. Друго което забелязах още вчера е, че на едното й краче частта от където започва нокътчето на 2 от пръстчетата й е сякаш изгнило, с бял цвят, и явно заради това не се задържа на това краче, а седи сякаш мъти. Реших да не я връщам защото си я почувствах моя и ми стана жал. Но иначе си яде, и то доста често, от време на време си писука. Та въпросите ми са:
-Може ли да й е трудно да лети хубаво, именно защото е малка (не й липсват перца)?
-Тъй като е млада и вероятно това на крачето й е причинено от друго птиче, не е ли доста вероятно да се възстанови с времето?
-И последно, мога ли някак да олесня придвижването й в клетката докато поокрепне или се възстанови?
Благодаря ви предварително!
Публикувано: 15 March 2011 - 10:31 AM
Публикувано: 15 March 2011 - 07:09 PM
Публикувано: 22 March 2011 - 09:46 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 11 April 2012 - 03:00 PM
Публикувано: 11 April 2012 - 06:56 PM
Публикувано: 11 April 2012 - 08:29 PM
За сега 3-те ми млади амадинки (който ги имам от днес) живеят при единия от канарчетата ми. Ето и клетките им:

Зимата ги прибирам в стаята и по-големи клетки няма каде да ги слагам.
Публикувано: 12 April 2012 - 08:45 AM
Публикувано: 13 April 2012 - 09:43 PM
Paskova, в 12 April 2012 - 08:45 AM, написа:
само не слагай да се чифтосат канарчетата 2 ри канар ,,, започват да скубят до голу амадините -събират пера за гнездо от телата им..
Публикувано: 13 April 2012 - 10:43 PM
Амадинките са временно при едното канарче. Волиерата ми другата седмица ще е готова и ще отделя амадинките. Белите ми амадинки имат яйца и не мога да пусна новите при тях.
Публикувано: 15 April 2012 - 07:36 PM
Много ми се искаше цялата волиера да е едно цяло, но за съжаление се наложи да я разделя на 3, т.к. канарчетата не могат да живеят заедно, а и с амадинките не могат да живеят. Но дори и така имат доста място.