Dog.bg Форуми : Рошка спешно търси подслон

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Рошка спешно търси подслон

#21 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 October 2010 - 10:21 PM

Пратих всичко на жената, сетих се и за случая Жорко и Жужка и нея темичка пратих.
Надявам се да са полезни.

Ето една снимчица с таткото. Дано не ставам досадна :r_181:
Ще питам пак след няколко дни дали има напредък.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#22 Потребителят е офлайн   missi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2010 - 10:34 PM

Каква прелест са Рошка и новото й семейство. Желая им много късмет и щастие, и любов, и забавления - страхотни сте хора. И ти Чери - Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 October 2010 - 10:52 PM

За това хубаво развитие на нещата заслугите са изцяло и единствено на Кристина-тя е ангела -спасител не само на нея,ами и на Лоли (днешна Дара).Аз само им помагам да оцелеят докато намерят своя дом.Тази снимка ми напълни сърцето,в момента си рева пред монитора.Вече съм сигурна че ще се справят хората,защото от снимката лъха любов,а любовта побеждава всичко :wub:
Благодаря,Кристина за тези снимки и новинки,постоянно я мисля тази рошла,а ми е неудобно да звъня толкова често.
User's Signature

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 10:39 AM

Прекалено рано се зарадвах за Рошка.
Днес ми се обадиха че не могат да я задържат,защото няма хигиенни навици.Изкарвали я навън,а тя не смеела да мръдне и да си свърши нуждите....
Иначе се била поотпуснала,вътре взела да се разхожда,даже да се заиграва.Нуждите си ги вършела на едно място-в коридора.Но навън не иска да излиза,страхува се..
И така,могат да я задържат до 2-3 дена.
Затова отчаяно моля за помощ с обявите,трябва ни ако не постоянен ,то поне приемен дом,може и дворче.

ПС:писах на Бушката да отдели историята на Рошка в отделна тема.
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 October 2010 - 11:16 AM

Тя ще се научи, още мъничко време й трябва, малко търпение и всичко ще е наред. Не може така с лека ръка да се отказва човек. Да махнат килими, да изтърпят малко. Как им дава сърце да върнат клетото момиче на улицата.
Могат ли поне да я кастрират безплатно някъде, в София качеството е друго.
User's Signature

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 11:21 AM

Толкова съжалявам... :dh_188:
И на мен ми е писала жената.
Какво да правим, за 2-3 дни едва ли ще се намери някой?
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#27 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 11:35 AM

Показване на мнениетоКристина, в 11 October 2010 - 11:26 AM, написа:

Толкова съжалявам... :dh_188:
И на мен ми е писала жената.
Какво да правим, за 2-3 дни едва ли ще се намери някой?

Не знам,главата ми се наду от премисъл.Писах на Илит с молба да я приемат в приюта за седмица ако има място,мисля си че там има все пак някакъв шанс ,някой доброволец може да и обърне внимание,да се социализира ,а ако я върна на строежа- съвсем никакъв шанс няма.А е много мило животинче.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 11:43 AM

Е стига де! :eg_033: Какво очакват от куче прибрано от улицата? Идеални хигиенни навици и да изпълнява циркови номера. Те и бебе куче да си вземат, резултатът ще е същия.

Просто да постелят найлони докато я научат. Поне си върши всичко на едно и също място.
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#29 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 October 2010 - 11:48 AM

Рошка е от 3 пълни дни при тях. Трудно е да привикне веднага. Аз съм прибирала домашни загубени или изхвърлени кучета. Естествено е да не са наясно какво и кога, да не искат да излизат, непознато е мястото, всичко е ново. Пишкали са в къщи докато разберат и свикнат с режима.Просто нямам думи. Явно някой си е надценил възможностите или няма представа от животни.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 11:50 AM

Жената каза, че не й е проблем да чисти на Рошка и е търпелива, но съпругът й смятал, че никога няма да се научи да ходи на разходка, защото е голяма.
На нея й е пределно ясно, че на Рошка й трябва време да свикне и не иска да се отказва от нея, камоли да я върне на улицата отново.
Много е разстроена.

Ще пускам отново обявата. Дано някой да се смили и да приюти Рошличка дори временно.
User's Signature

#31 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоКристина, в 11 October 2010 - 11:55 AM, написа:

Дано някой да се смили и да приюти Рошличка дори временно.

Дано!!!
Иначе клетката все още е при Ма-ти,в най-лошия случай може ми я пратят обратно с нея по автобуса.
Жалко само за преживения от животинчето стрес и за напразните надежди...
User's Signature

Качена снимка

#32 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 06:12 PM

Чери и Кристина, обяснете им на хората, че животното ще се научи и че няма куче, което да свикне за толкова кратко време. Този срок е безумен, та тя още не ги е опознала. Кажете им и че не е вярно, че уличните не се учат. Те гледали ли са куче преди?
Блеки дойде пораснала вече у дома, трябваше й поне месец, докато се научи кое къде и 2 месеца да спре да се изтърва вкъщи. Няма невъзможни неща, ама срокът им е безумно кратък...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#33 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 06:58 PM

GAG, казах го на жената, сигурно и Чери й го е казала. А и тя самата е наясно, че нещата не стават от раз и ще отнеме време. Снощи й изпратих теми от форума как да помогнат на Рошка да преодолее страха си. Проблемът не е в жената, а в съпруга й. Тя каза, че ще се опита да го убеди Рошка да остане, но той явно няма достатъчно търпение и не смята, че Рошка може да се научи да си върши нуждите навън и да ходи на разходка.

Според мен проблемът с хигиенните навици е в страха на кученцето и в промяната, която се случи. Рошка все пак е живяла на улицата,свикнала е със шумове,хора,животни.... и там е извършвала нуждите си, това не е нещо ново за нея, на което тепърва да свиква /за разлика от малките кученца например/.
Не съм кой знае какъв специалист, но така си обяснявам нещата. Просто не е приела още като нещо нормално да живее вътре, сред хора, а камоли да я води някой на повод, да слиза по стълби или асансьор навън. Затова сигурно самият процес на излизане навън я стресира и като излезе стои вцепенена.

Надявам се да не се стигне до там да я връщат обратно по автобуса. Това е възможно най-лошият вариант, милото кученце още повече ще се стресира. Прибрана и после пак на улицата... Самочувствието й никак го няма, а ако стане така съвсем ще повехне и едва ли ще има отново вяра в хората. Не искам и да си го помислям :dh_188: Не бива да се връща навън. С повече търпение и любов ще се справи!!

П.С. Току що получих това:

Цитат

Криси,Рошка си остава с нас.Остава в къщи със сигурност.Изтрийте обявите ако може.После ще ти обяснявам какви трикове приложих,сега отиваме на разходка.

User's Signature

#34 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 October 2010 - 07:18 PM

Дано решението им е окончателно!

Пожелавам им успех и много прекрасни мигове с Рошка!
User's Signature

Качена снимка

#35 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2010 - 07:59 PM

Дано наистина е окончателно. Симпатични хора изглеждат...
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#36 Потребителят е офлайн   tuty Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 08:52 PM

Прибирала съм малки и отраснали кучета вкъщи и от опит споделям, че първи помощници за хигиенните навици на новодошлите са били моите кучовци. След една-две "бели", те някак им показват какво трябва да правят. Рошка е свикнала да общува повече с други кучета и по-малко с хора, ако имат съседи или приятели с кученце, могат да опитат да ги извеждат заедно и тя да се отпусне и да разбере какво се иска от нея. Може и да не съм права, но много искам да помогнем на това момиченце да задържи дома, който току-що е намерила! Успех, Роши!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#37 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 09:44 PM

Много е вярно това,tuty ,и аз съм го забелязала,как не се сетих по-рано.Даже звъннах сега на жената да и кажа.И на нея,милата не и е лесно, от личен опит знам колко е трудно когато половинката не проявява разбиране.Но въпреки това е успяла да го убеди да задържат Рошка,потвърди ми по телефона.
Сега остава да държим връзка,да стискаме палци и да пращаме положителна енергия.Вярвам в Рошка,знам че ще се справи,стига да и дадат шанс да се отпусне.
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   чери1 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 03:05 AM

Днес нямам вести от Рошка,но я мисля постоянно.Страх ме е да звънна,то за един ден няма как да има голяма промяна.Дано им стигне търпението на хората,дано и дадат шанс да се окопити.
Ето малко снимки от старите албуми.От притеснение сън не ме лови ....дано не се наложи да я върна пак там....Дано да е на топло през зимата.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2010 - 12:04 PM

Цитат

Здрасти Криси!Имаме напредък,вече не се страхува,играем си,не стои само в панера.Уших й кошче,купихме и лакомства,играчки и пуловери.Чакам мъжа ми да се събуди(беше нощна смяна) и отиваме на разходка.И той я харесва,а съм сигурна и че ще му бъде любимката.Иначе започна разходките из апартамента,хапва редовно,спокойна е.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#40 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2010 - 03:42 PM

Много сладка кучица, поздрави за спасителите!
А за разходките и хигиенните навици - ще успеете, ето Рошка вече е започнала да се отпуска. Малко още й трябва, че то много й е дошло наведнъж - нов град, нови хора, нови кучета, та и някакво въже на врата :smile: .

• (13 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни