Болно бебе немски шпиц ПОМОЩ
Публикувано: 15 October 2010 - 07:41 PM
Аз съм нова тук и имам голям проблем и ми трябва помощ. В петък на на 8.10.2010 си взех мини шпиц от Нети догс на 2 месеца. Всичко беше наред. Влюбихме се за нула вревме в този мъник. На 11 го закарахме за втора ваксина в ветеринарна клиника Мей за втора ваксина и ни предопредиха че мойе да има някаква реакциа до 48 часа. Първия ден беше поспаливо, но си ядесхе с кеф нямасхе проблеми. Наследващия ден беше супер общително и игриво но в сряда на 13 закуси и до там. Спря да яде, очито му бяха присвити все едно му пречи светлина. Обадих се на доктора и ми каза да му намажа небцето с мед и че след пет минути ще се оправи, но не. Закарахме го при доктора в Мей. Мериха му температура но си беше добре и ни казаха че всичко е от ваксината. Да но тамън се прибрахме и кучето се изака с разтройство. Закарахме го пак в клиниката. Пражиха му този тест с трите страсхни болести (не им помня имената) и излезе отрицателен. Биха му инжекця за разтройството и пак си трагнахме. Прибрахме се и то повърна. Званахме им но беше късно и казаха да го оставим за другиа ден. Кучето през циалото време естествено спи. Легнахме си много оплашени и набихме климатика на че да не му е студено. Сабудих се по някое време то се набило под леглото на хлад. Извадих го и си го сложих на одеалцето. Към 4 и 20 се будим кучето се е наакало умазало цялата стена,одеалото и не помрадва. Аз го жзех да го мия на мивката то главата му клюмнала и никакви реакции. Пробвах се да му отворя устата да му я намажа с мед - няма отваряне. Званнах на доктора и той се отзова веднага. Отидохме в клиниката закачиха му система. Едновременно с нея му вкара още 2 инжекции с някакжи течности и остана при него. От тогава кучето ми е при тях. Вчера през деня се чувстваше добре, но неиска и неиска да яде и поради тази причина остана пак при тях. През ноща пак е бил като труп пак системи и днес пак цял ден спи. Постоянно му вкючват системи. Хранят го на сила със спринцовка, но няма никакво подобрение и ние се побаркваме и умираме от страх. Някой имал ли е такива проблеми и ако да как се оправи и изобщо имали шанс да се оправи. Моля Ви за помощ.
Публикувано: 15 October 2010 - 07:43 PM
Аз съм нова тук и имам голям проблем и ми трябва помощ. В петък на на 8.10.2010 си взех мини шпиц от Нети догс на 2 месеца. Всичко беше наред. Влюбихме се за нула вревме в този мъник. На 11 го закарахме за втора ваксина в ветеринарна клиника Мей за втора ваксина и ни предопредиха че мойе да има някаква реакциа до 48 часа. Първия ден беше поспаливо, но си ядесхе с кеф нямасхе проблеми. Наследващия ден беше супер общително и игриво но в сряда на 13 закуси и до там. Спря да яде, очито му бяха присвити все едно му пречи светлина. Обадих се на доктора и ми каза да му намажа небцето с мед и че след пет минути ще се оправи, но не. Закарахме го при доктора в Мей. Мериха му температура но си беше добре и ни казаха че всичко е от ваксината. Да но тамън се прибрахме и кучето се изака с разтройство. Закарахме го пак в клиниката. Пражиха му този тест с трите страсхни болести (не им помня имената) и излезе отрицателен. Биха му инжекця за разтройството и пак си трагнахме. Прибрахме се и то повърна. Званахме им но беше късно и казаха да го оставим за другиа ден. Кучето през циалото време естествено спи. Легнахме си много оплашени и набихме климатика на че да не му е студено. Сабудих се по някое време то се набило под леглото на хлад. Извадих го и си го сложих на одеалцето. Към 4 и 20 се будим кучето се е наакало умазало цялата стена,одеалото и не помрадва. Аз го жзех да го мия на мивката то главата му клюмнала и никакви реакции. Пробвах се да му отворя устата да му я намажа с мед - няма отваряне. Званнах на доктора и той се отзова веднага. Отидохме в клиниката закачиха му система. Едновременно с нея му вкара още 2 инжекции с някакжи течности и остана при него. От тогава кучето ми е при тях. Вчера през деня се чувстваше добре, но неиска и неиска да яде и поради тази причина остана пак при тях. През ноща пак е бил като труп пак системи и днес пак цял ден спи. Постоянно му вкючват системи. Хранят го на сила със спринцовка, но няма никакво подобрение и ние се побаркваме и умираме от страх. Някой имал ли е такива проблеми и ако да как се оправи и изобщо имали шанс да се оправи. Моля Ви за помощ.
Публикувано: 15 October 2010 - 08:36 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 15 October 2010 - 09:11 PM
Принципно си има един раздел специално за кучетата ПРОИЗВОДСТВО на нети .чела съм че кучтата са и скъпи и некачещени.Свържете се и с нея и и кажете какво е станало .
Успехи
Публикувано: 15 October 2010 - 09:46 PM
Те хората предлагат всичко.Всякаква порода с цветови,полов и какъвто щеш избор, плюс Шоу клас, което направо ме втрещи.
А въпросната клиника Мей е лепната в сайта им.Т.е. кучето преди да отиде при собственика, по техите думи минава преглед.
Съжалявам за животинката, а и за това, което преживявате

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com
Публикувано: 16 October 2010 - 01:53 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 02:23 PM
Но ви съветвам да се опитате да си получите парите обратно, вместо да ви заменят кучето с друго! След това, ако все още искате кученце от тази порода, се обърнете към лицензираните развъдници!
Публикувано: 16 October 2010 - 03:15 PM
Публикувано: 16 October 2010 - 03:23 PM
Вземете си сега парите, защото утре и тях няма да ги видите, а точно Нети не заслужават и лев да получат за шока и ужаса, в който вкарват предоверилите им се хора!

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 16 October 2010 - 05:11 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 16 October 2010 - 08:15 PM
A nikoi ne e spodelil niakakvo mnenie za tova vazpalenie na pankreasa koeto se poluchavalo ot stres! Samo neznam kak se stresira kato 3,4 dena igra kato luda i izvednaj se stresiralo. Neshto ne mi e iasno kak stava tova.
Публикувано: 16 October 2010 - 08:45 PM
Така че каква е точната ви диагноза - няма да разберете.
Докато никой, никога, години наред не си търси правата - то подобни борси ще процъфтяват за сметка на кучешките животи и вашите пари.
И моля, пишете на кирилица.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 16 October 2010 - 09:09 PM
bushkata, в 16 October 2010 - 07:50 PM, написа:
Така че каква е точната ви диагноза - няма да разберете.
Докато никой, никога, години наред не си търси правата - то подобни борси ще процъфтяват за сметка на кучешките животи и вашите пари.
И моля, пишете на кирилица.
извинявам се за кирилицата.
Публикувано: 17 October 2010 - 12:59 AM
Какво значи заболяване в следствие на внезапен стрес,според мен такова нещо няма.А подобни заболявания се остановяват с пълна кръвна картина,по-вероятно е кученцето да е било болно преди ваксината,за това се правят изследвания преди тя да бъде поставена,а не след това.Не бях запозната ,до настоящия момент,с тази фирма,но след като и ветеринарната клиника работи с тях,то за мен това са бездушни хора.Тази професия се работи само със сърце и любов към животните,а вероятно в този случай става дума за клиника работеща благодарение на болните животинки продавани от фирма Нети.Определено съм съгласна ,че така или иначе случая трябва да се "раздуха".За да няма повече страдащи ,както животни ,така и стопани.
Вземете си ново пале и му дайте цялата си любов.Аз например не държа на породата и вчера си взех една сладка муцунка от приюта за кучета в Бургас.Може да се изненадате,колко породисти кучета има по приютите.Освен това там не само ,че няма да платите за малкия палавник,но и ще дадете шанс за добър живот на едно малко нещастно същество.
Публикувано: 17 October 2010 - 09:33 PM
Това мнение е редактирано от m_mime: 17 October 2010 - 09:35 PM
Публикувано: 17 October 2010 - 09:38 PM
За да се случи нещо също така е нужно и заключение от ветеринарен лекар. Във вашия случай и това е загубена кауза.
Все пак можете да опитате поне да си върнете парите. Което за съжаление няма много да им накриви шапката на тях. Но пак е нещо.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com