Dog.bg Форуми : Болно бебе немски шпиц

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Болно бебе немски шпиц ПОМОЩ

#1 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 October 2010 - 07:41 PM

Здравейте.
Аз съм нова тук и имам голям проблем и ми трябва помощ. В петък на на 8.10.2010 си взех мини шпиц от Нети догс на 2 месеца. Всичко беше наред. Влюбихме се за нула вревме в този мъник. На 11 го закарахме за втора ваксина в ветеринарна клиника Мей за втора ваксина и ни предопредиха че мойе да има някаква реакциа до 48 часа. Първия ден беше поспаливо, но си ядесхе с кеф нямасхе проблеми. Наследващия ден беше супер общително и игриво но в сряда на 13 закуси и до там. Спря да яде, очито му бяха присвити все едно му пречи светлина. Обадих се на доктора и ми каза да му намажа небцето с мед и че след пет минути ще се оправи, но не. Закарахме го при доктора в Мей. Мериха му температура но си беше добре и ни казаха че всичко е от ваксината. Да но тамън се прибрахме и кучето се изака с разтройство. Закарахме го пак в клиниката. Пражиха му този тест с трите страсхни болести (не им помня имената) и излезе отрицателен. Биха му инжекця за разтройството и пак си трагнахме. Прибрахме се и то повърна. Званахме им но беше късно и казаха да го оставим за другиа ден. Кучето през циалото време естествено спи. Легнахме си много оплашени и набихме климатика на че да не му е студено. Сабудих се по някое време то се набило под леглото на хлад. Извадих го и си го сложих на одеалцето. Към 4 и 20 се будим кучето се е наакало умазало цялата стена,одеалото и не помрадва. Аз го жзех да го мия на мивката то главата му клюмнала и никакви реакции. Пробвах се да му отворя устата да му я намажа с мед - няма отваряне. Званнах на доктора и той се отзова веднага. Отидохме в клиниката закачиха му система. Едновременно с нея му вкара още 2 инжекции с някакжи течности и остана при него. От тогава кучето ми е при тях. Вчера през деня се чувстваше добре, но неиска и неиска да яде и поради тази причина остана пак при тях. През ноща пак е бил като труп пак системи и днес пак цял ден спи. Постоянно му вкючват системи. Хранят го на сила със спринцовка, но няма никакво подобрение и ние се побаркваме и умираме от страх. Някой имал ли е такива проблеми и ако да как се оправи и изобщо имали шанс да се оправи. Моля Ви за помощ.

#2 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 07:43 PM

Здравейте.
Аз съм нова тук и имам голям проблем и ми трябва помощ. В петък на на 8.10.2010 си взех мини шпиц от Нети догс на 2 месеца. Всичко беше наред. Влюбихме се за нула вревме в този мъник. На 11 го закарахме за втора ваксина в ветеринарна клиника Мей за втора ваксина и ни предопредиха че мойе да има някаква реакциа до 48 часа. Първия ден беше поспаливо, но си ядесхе с кеф нямасхе проблеми. Наследващия ден беше супер общително и игриво но в сряда на 13 закуси и до там. Спря да яде, очито му бяха присвити все едно му пречи светлина. Обадих се на доктора и ми каза да му намажа небцето с мед и че след пет минути ще се оправи, но не. Закарахме го при доктора в Мей. Мериха му температура но си беше добре и ни казаха че всичко е от ваксината. Да но тамън се прибрахме и кучето се изака с разтройство. Закарахме го пак в клиниката. Пражиха му този тест с трите страсхни болести (не им помня имената) и излезе отрицателен. Биха му инжекця за разтройството и пак си трагнахме. Прибрахме се и то повърна. Званахме им но беше късно и казаха да го оставим за другиа ден. Кучето през циалото време естествено спи. Легнахме си много оплашени и набихме климатика на че да не му е студено. Сабудих се по някое време то се набило под леглото на хлад. Извадих го и си го сложих на одеалцето. Към 4 и 20 се будим кучето се е наакало умазало цялата стена,одеалото и не помрадва. Аз го жзех да го мия на мивката то главата му клюмнала и никакви реакции. Пробвах се да му отворя устата да му я намажа с мед - няма отваряне. Званнах на доктора и той се отзова веднага. Отидохме в клиниката закачиха му система. Едновременно с нея му вкара още 2 инжекции с някакжи течности и остана при него. От тогава кучето ми е при тях. Вчера през деня се чувстваше добре, но неиска и неиска да яде и поради тази причина остана пак при тях. През ноща пак е бил като труп пак системи и днес пак цял ден спи. Постоянно му вкючват системи. Хранят го на сила със спринцовка, но няма никакво подобрение и ние се побаркваме и умираме от страх. Някой имал ли е такива проблеми и ако да как се оправи и изобщо имали шанс да се оправи. Моля Ви за помощ.

#3 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 15 October 2010 - 08:36 PM

Не е нужно да пускате сто теми във форума.Та на въпроса ви,измамени сте,Нети е всеизвестна фирма,която продава болни и недъгави животни,ако се бяхте информирали преди това, това нямаше да ви се случи. http://forum.dog.bg/..._1&#entry860600
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4 Потребителят е офлайн   Ch@Rlie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2010 - 08:54 PM

След като кученцето е в болница, би трябвало да получава компетентна помощ. А на нас освен да ви стискаме палци да се оправи, друго не ни остава.
Успех!
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 October 2010 - 09:11 PM

Значи за парална и за корална вироза теста е отрицателен? На мен симптомите ми приличат като тези na парална вироза , което не е шега работа . Помолете пак да направите теста . Трябва бързо да се реагира.Ако имате съмнения относно лекара по-добре се консултирайте с друг. 2 мнения винаги са по-добре от 1

Принципно си има един раздел специално за кучетата ПРОИЗВОДСТВО на нети .чела съм че кучтата са и скъпи и некачещени.Свържете се и с нея и и кажете какво е станало .

Успехи
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Цвети Милева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 15 October 2010 - 09:46 PM

Аз след като прочетох темата на потребителя, посетих сайта на Нети.
Те хората предлагат всичко.Всякаква порода с цветови,полов и какъвто щеш избор, плюс Шоу клас, което направо ме втрещи.
А въпросната клиника Мей е лепната в сайта им.Т.е. кучето преди да отиде при собственика, по техите думи минава преглед.
Съжалявам за животинката, а и за това, което преживяватеКачена снимка
User's Signature

Kleinspitz kennel
●THE SMALL STEP●
www.thesmallstep.com

#7 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 01:53 PM

Kucheto mi pochina...... kazaha mi che bilo ot vazpalen pankreas, koeto se bilo poluchavalo pri stres. Neznam istinali e ne e li no ne razbiram i nemoga da napravia nishto. Edinstvenoto koeto mi kaza toia malumnik ot Neti e che kucheto mi bilo v garancia... vse edno e nekva neznachitelna vesht i shte mi ia zameni....... Niamam dumi prosto. Ne moga da poviarvam che mi se sluchi takova neshto na men !!!!

#8 Потребителят е офлайн   totschica Икона

• groomer
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Груминг на пудели, афганки, " космати" териери ( скоч, фокс, ердейл, " уести" ... )и др.

Публикувано: 16 October 2010 - 02:23 PM

Много съжалявам за кученцето и за Вас!
Но ви съветвам да се опитате да си получите парите обратно, вместо да ви заменят кучето с друго! След това, ако все още искате кученце от тази порода, се обърнете към лицензираните развъдници!

#9 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 02:55 PM

Немога да го мисля това сега. Изобщо не искам да ги виждам в момента

#10 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 03:15 PM

Съжелявам за горкото бебе,съболезнования на Вас! Тези Нети,а и всички борси,много ме е яд на тях,но все намират кого да излъжат. Но хората купуват и чак след това започват да четат и да се информират.Този възпален паккреас от стрес възможно ли е? Мисля,че се опитмат да Ви баламосат нещо тези мошенници!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 03:23 PM

m_mime, отидете в Нети и си вземете парите обратно. Не вземайте друго куче от тях - животните, които подобни борси предлгат обикновено са болни и умират - вие толкова ли не можахте една справка с Гугъл да направите за Нети?
Вземете си сега парите, защото утре и тях няма да ги видите, а точно Нети не заслужават и лев да получат за шока и ужаса, в който вкарват предоверилите им се хора!
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#12 Потребителят е офлайн   biancheto Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 03:47 PM

Съжалявам за случилото се. Но не се отказвайте да си вземете приятел! Просто вече ще сте подготвени и ще проучите откъде да си го вземете.

#13 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 16 October 2010 - 05:11 PM

Съжалявам за мъника, както ви казах вече НЕТИ са известни с тези случаи. Най - добре си поискайте парите колкото се може по - бързо, за да не ви измамят отново. Най - вероятно ще ви е твърде тежко да си вземете кученце веднага, но когато решите не избързвайте и си изберете померанче от развъдник, предполагам , че за парите , които сте дали на НЕТИ с малко доплащане бихте могли да си купите едно померанче пет клас или шоу (каквото предпочитате). Пожелавам ви всичко най - хубаво , отново съжалявам за малкия и успех в избора на друго мъниче.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#14 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 05:31 PM

Съболезнования и от мене.
Сигурно ви е тежко,но не оставяйте така нещата и си вземете парите.В противен случай мошенниците печелят.

#15 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 08:15 PM

Niama da gi ostavaia na 100 %, no sega niamam sili da se razpraviam s tiah. Nai sigorno utre shte im zvanna i shte pochna s dobro, a ako ne stane taka, shte ima skandali i razduhvane na sluchaia.
A nikoi ne e spodelil niakakvo mnenie za tova vazpalenie na pankreasa koeto se poluchavalo ot stres! Samo neznam kak se stresira kato 3,4 dena igra kato luda i izvednaj se stresiralo. Neshto ne mi e iasno kak stava tova.

#16 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 16 October 2010 - 08:45 PM

Няма да получите адекватна и правилна диагноза от клиника, която работи официално с мошеници. Ако прочетете темата, която ви е дадена по-горе ще видите, че вие сте един от хилядите измамени. През тази клиника са минали много болни животни, продадени от Нети. След като морала на клиниката позволява изобщо да работят с мошеници, то те са принудени да ги прикриват.
Така че каква е точната ви диагноза - няма да разберете.
Докато никой, никога, години наред не си търси правата - то подобни борси ще процъфтяват за сметка на кучешките животи и вашите пари.

И моля, пишете на кирилица.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#17 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 October 2010 - 09:09 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 16 October 2010 - 07:50 PM, написа:

Няма да получите адекватна и правилна диагноза от клиника, която работи официално с мошеници. Ако прочетете темата, която ви е дадена по-горе ще видите, че вие сте един от хилядите измамени. През тази клиника са минали много болни животни, продадени от Нети. След като морала на клиниката позволява изобщо да работят с мошеници, то те са принудени да ги прикриват.
Така че каква е точната ви диагноза - няма да разберете.
Докато никой, никога, години наред не си търси правата - то подобни борси ще процъфтяват за сметка на кучешките животи и вашите пари.

И моля, пишете на кирилица.

извинявам се за кирилицата.

#18 Потребителят е офлайн   diina_bs Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 October 2010 - 12:59 AM

Здравейте,съжелявам за загубата ви.Самата аз преди по-малко от седмица загубих котето си.Присъеднявам се към мнението на останалите,вземете си парите.Вярно не сте купили вещ,купили сте душичка ,но трябва да си търсим правата.Какво значи гаранция.
Какво значи заболяване в следствие на внезапен стрес,според мен такова нещо няма.А подобни заболявания се остановяват с пълна кръвна картина,по-вероятно е кученцето да е било болно преди ваксината,за това се правят изследвания преди тя да бъде поставена,а не след това.Не бях запозната ,до настоящия момент,с тази фирма,но след като и ветеринарната клиника работи с тях,то за мен това са бездушни хора.Тази професия се работи само със сърце и любов към животните,а вероятно в този случай става дума за клиника работеща благодарение на болните животинки продавани от фирма Нети.Определено съм съгласна ,че така или иначе случая трябва да се "раздуха".За да няма повече страдащи ,както животни ,така и стопани.
Вземете си ново пале и му дайте цялата си любов.Аз например не държа на породата и вчера си взех една сладка муцунка от приюта за кучета в Бургас.Може да се изненадате,колко породисти кучета има по приютите.Освен това там не само ,че няма да платите за малкия палавник,но и ще дадете шанс за добър живот на едно малко нещастно същество.

#19 Потребителят е офлайн   m_mime Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 October 2010 - 09:33 PM

Хора стискайте ми палци, защото утре ще званя на Нети и се надявам да имам сили да се доизкажа. НО съм почти сигорна че само като спомена малкия ми сладур ще се разрева и няма да мога да се доизкажа, а още повече да мога да споря кой прав кой крив.

Това мнение е редактирано от m_mime: 17 October 2010 - 09:35 PM

#20 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 17 October 2010 - 09:38 PM

Ако нямате касова бележка или друг документ, с който да можете да докажете, че сте купили куче от тях - няма смисъл да се хабите и разстройвате излишно.
За да се случи нещо също така е нужно и заключение от ветеринарен лекар. Във вашия случай и това е загубена кауза.
Все пак можете да опитате поне да си върнете парите. Което за съжаление няма много да им накриви шапката на тях. Но пак е нещо.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни