Осакатено куче в Дряново след опит да бъде застреляно от полицай
Публикувано: 19 October 2010 - 07:58 PM
Преди няколко дни имаше сигнал за куче простреляно в гръбнака от полицай в Дряново. Информацията е много оскъдна. Добри хора се грижат за него , направили са му колибка, послали са стари дрехи , за да му е топло и има храна. Не е известно дали е било дори за преглед от ветеринар, Обездвижена е задната част.. влачи задните крака, ...
ТОВА Е КЛИП НА ЖИВОТИНКАТА , ОСАКАТЕНА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ .... БЕЗМЪЛВНА СЪМ ! :(
http://www.facebook....108482009173242
Публикувано: 19 October 2010 - 08:29 PM
JL, в 19 October 2010 - 06:19 PM, написа:
Ако не може да се отвори ще го кача по- късно на You Tube и ще пусна линк
Публикувано: 20 October 2010 - 12:37 AM
Този линк не се отваря.
Ето го клипа
http://www.youtube.com/user/AnimalsBG
Публикувано: 20 October 2010 - 10:14 AM
Дано някой го осинови, че то е обречено милото...
В тая държава всеки си прави каквото си поиска....

Публикувано: 20 October 2010 - 10:32 AM
Danyto, в 20 October 2010 - 08:19 AM, написа:
Дано някой го осинови, че то е обречено милото...
В тая държава всеки си прави каквото си поиска....

според последната информация , което получихме снощи , са били двама полицаи, единият е стрелял и после с пълна газ са избягали. Има един очевидец, за който в момента се проучва дали иска да свидетелства поне ... ако не трябва да се търси друг вариант...
Кучето е било закарано при ветеринар в Стара Загора, където след операция е бил изваден кучршума/ сачма ... и сега е в това състояние. Имало кандидат, който искал да се погрижи за животното и да го гледа... ще чакаме още информация и в момента , в който има нова, ще я публикувам ...
Публикувано: 20 October 2010 - 11:47 AM

Публикувано: 20 October 2010 - 12:24 PM
zlatabani4ka, в 20 October 2010 - 09:52 AM, написа:
Знае се само , че са били с колата, спрели са, стреляли са по кучето и са потеглили. Не се знае кога е станало точно , но не е от миналата седмица. Едно момче е чуло за кучето и писа във Фейсбук преди няколко дена . Вчера са ходили да го снимат с брат си и качиха клипа. Обещаха да проучат случая и да намерят колкото се може повече информация. Опитват се да убедят и очевидеца да свидетелства, за да може да се напише жалба. " Заедно срещу насилието над животните" се се захванали със случая , но без информация, конкретни имена , дата , час ще е много трудно да се направи нещо ... Също така в момента се търси кой да гледа кучето, дори и временно , за да може да се координира и медицинската помощ и т.н.
Това е засега
Публикувано: 20 October 2010 - 06:24 PM

А за това мило животинче просто ми се къса сърцето като го гледам и съм бясна на хората които са му причинили това страдание.
Публикувано: 20 October 2010 - 08:22 PM
Предлагам да направим подписка в нета и сезираме институциите и медиите за това престъпление, както направихме за МимаТези двамата трябва НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ И ИМ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ. Не трябва да оставяме хора, които са длъжни да съблюдават законите на тази страна и пазят реда и гражданите да извършват безнаказано престъпления.
Ако трябва във всеки град да организираме протести, но не трябва да допускаме такива изроди да остават безнаказани, още повече полицаи. Как иначе да вярваме в тези хора, тази институция и живеем спокойно.
Публикувано: 21 October 2010 - 08:11 PM
От Джулия Д.Стюарт
Простреляното куче в Дряново бере душа и на никой не му пука!
Момичетата от Анимал Хелп Варна бяха готови да пътуват до Дряново вчера, 21/10/10. Чакаха до късно вечерта за връзка с някой от града. Аз лично изпратих купища имейли, до Стефан и няколко активисти. От Стефан, получих няколко различни отговора:
1.Кучето трябва да бъде упоено, за да пътува, иначе ще се стресира (не е ли достатъчно стресирано на улицата, в студа и полуподвижно?)
2. Кучето е заключено в лятното кино. Докторът ще трябва да прескача с него. Там няма ток.
3.Виждал съм кучето веднъж, когато го снимах.
Бяха ми дадени няколко телефона, на хора, които не отговарят. въпреки всичките ми усилия, така и не открих телефона на местния вет, за да го помоля да прибрере животното в стационара за през нощта, за което ще му се плати.
Оказа се, че мога да се свържа по-лесно с президента, отколкот с вета на Дряново, чиито телефонен номер е топ секрет.
Аз съм отвратена от бездушието и жестокостта на хората, които ме разиграваха като маймуна вчера. Всичко, което искаме е да помогнем на това нещастно куче. Трябва ни един нормален и почтен човек от Дряново, който да заведе екипа на Анимал Хелп Варна до мястото, където се мъчи животното.
Публикувано: 22 October 2010 - 01:43 PM
Публикувано: 24 October 2010 - 05:21 PM
"Малката Джеси-Рошка от Дряново е била простреляна от неизвестен садист.
Най-после тя е в безопасност в приюта на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ в Шумен, където ще бъде лекувана и обгрижвана с любов.
Лечението й ще се проведе от Д-р Данков, който в миналото е оперирал успешно, котенце в такова състояние. Д-р Данков ще вземе решението дали операция ще се наложи, след като бъдат направени рентгенови снимки.
Джеси-Рошка беше спасена и откарана в приюта на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ от прекрасните момичета на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА. Екипът на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА действително е екип за спешна помощ. Те реагират незабавно и ефективно на всеки сигнал за болно или ранено животно. Такъв беше случаят с Джеси-Рошка. В неин интерес, ръководствата на двете организации взеха съвместно съгласувано решение да поверят лечението й на д-р Данков, който има опита, уменията и ресурсите да постигне възможно най-добрия резултат, предвид тежкото състояние на кучето.
А ето какво писа до Григор Димитров едно от момичета на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА, за дейността на приютите на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ в Русе и Шумен:
"Приютите на Германо-Българска Помощ за Животните в Шумен и Русе, които съм имала радостта лично да посетя...ме трогнаха до дъното на сърцето ми...и в двата работят хора, които искрено обичат работата си и са отдадени изцяло на нея.......Надявам се някой ден, да бъде открит такъв приют и във Варна, въпреки, че знам, че е въпрос на много средства и добра връзка с общината.....и че всичко се случва адски трудно и отнема много време."
На добър час Джеси-Рошка!"
Публикувано: 24 October 2010 - 06:04 PM
Страхотно

Неофлай, дръжте ни в течение все пак. Следват операции, дай Боже осиновяване....