Dog.bg Форуми : Осакатено куче в Дряново след опит да бъде застреляно от полицай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Осакатено куче в Дряново след опит да бъде застреляно от полицай Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2010 - 07:58 PM

НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ЗА ХОРА СЪС СЛАБИ НЕРВИ!

Преди няколко дни имаше сигнал за куче простреляно в гръбнака от полицай в Дряново. Информацията е много оскъдна. Добри хора се грижат за него , направили са му колибка, послали са стари дрехи , за да му е топло и има храна. Не е известно дали е било дори за преглед от ветеринар, Обездвижена е задната част.. влачи задните крака, ...

ТОВА Е КЛИП НА ЖИВОТИНКАТА , ОСАКАТЕНА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ .... БЕЗМЪЛВНА СЪМ ! :(

http://www.facebook....108482009173242

#2 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 08:14 PM

Този линк не се отваря.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#3 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 08:29 PM

Показване на мнениетоJL, в 19 October 2010 - 06:19 PM, написа:

Този линк не се отваря.

Ако не може да се отвори ще го кача по- късно на You Tube и ще пусна линк

#4 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 19 October 2010 - 10:07 PM

Ужасно,милото животно :dh_188: Какво им става на тия хора,бе!? :eg_033: Предполагам,че има свидетели,нека напишат жалба и да пуснат срещу полицая.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#5 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 12:37 AM

[quote name='JL' date='19 October 2010 - 06:19 PM' timestamp='1287512056' post='873177']
Този линк не се отваря.

Ето го клипа

http://www.youtube.com/user/AnimalsBG

#6 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 09:38 AM

http://www.youtube.com/user/AnimalsBG

#7 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:14 AM

Жалба срещу ченгето....Те на другите не си мърдат пръста, представям си ако е срещу колега....
Дано някой го осинови, че то е обречено милото...
В тая държава всеки си прави каквото си поиска.... :eg_033: , повръща ми се вече. Нямам смелост да погледна клипа...И пак в Дряново - да неби и там да има склад за токсични отпадъци?! Пфу

#8 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:32 AM

Показване на мнениетоDanyto, в 20 October 2010 - 08:19 AM, написа:

Жалба срещу ченгето....Те на другите не си мърдат пръста, представям си ако е срещу колега....
Дано някой го осинови, че то е обречено милото...
В тая държава всеки си прави каквото си поиска.... :eg_033: , повръща ми се вече. Нямам смелост да погледна клипа...И пак в Дряново - да неби и там да има склад за токсични отпадъци?! Пфу

според последната информация , което получихме снощи , са били двама полицаи, единият е стрелял и после с пълна газ са избягали. Има един очевидец, за който в момента се проучва дали иска да свидетелства поне ... ако не трябва да се търси друг вариант...

Кучето е било закарано при ветеринар в Стара Загора, където след операция е бил изваден кучршума/ сачма ... и сега е в това състояние. Имало кандидат, който искал да се погрижи за животното и да го гледа... ще чакаме още информация и в момента , в който има нова, ще я публикувам ...

#9 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:45 AM

Ок, благодарим за което.
Колкото до ченгетата - повече от скептик съм... Ще си остане само с възмущението от наша страна...и с болка от страна на кучето..

#10 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 11:47 AM

Добре, а знае ли се какво е станало или просто са слезли от колата и са го застреляли? А кучето дали ще се справи с тази травма, дали го боли милото! Изроди гадни! Кой ли знае каква причина ще се измисли, на мен ми изглежда много добричко кучето!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 12:24 PM

Показване на мнениетоzlatabani4ka, в 20 October 2010 - 09:52 AM, написа:

Добре, а знае ли се какво е станало или просто са слезли от колата и са го застреляли? А кучето дали ще се справи с тази травма, дали го боли милото! Изроди гадни! Кой ли знае каква причина ще се измисли, на мен ми изглежда много добричко кучето!

Знае се само , че са били с колата, спрели са, стреляли са по кучето и са потеглили. Не се знае кога е станало точно , но не е от миналата седмица. Едно момче е чуло за кучето и писа във Фейсбук преди няколко дена . Вчера са ходили да го снимат с брат си и качиха клипа. Обещаха да проучат случая и да намерят колкото се може повече информация. Опитват се да убедят и очевидеца да свидетелства, за да може да се напише жалба. " Заедно срещу насилието над животните" се се захванали със случая , но без информация, конкретни имена , дата , час ще е много трудно да се направи нещо ... Също така в момента се търси кой да гледа кучето, дори и временно , за да може да се координира и медицинската помощ и т.н.
Това е засега

#12 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 05:05 PM

Дано човека се навие, но се съмнявам в такава малка общност хората се познават и просто ще си навлече много проблеми, особено щом тези са полицаи шанса да свидетелства е 0.00001% :(
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   руфус Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 06:24 PM

просто съм потресена от видяното :eg_033: .В момента съм доста афектирана и не искам това което пиша да се приеме като -лесно е да се говори отстрани. Но докато продължаваме да мълчим от страх , нещата няма да се променят към по-добро.Ако не говорим за тези неща и не ги осъдим те ще продължават да се случват.Ние сме тези от които зависят промените .Много се надявам човека който е видял тези изроди(немога да се сетя за друга подходяща дума)да не си замълчи. :rc_036: Извинявам се за отклонението ,но мисля ,че нещата са свързани.
А за това мило животинче просто ми се къса сърцето като го гледам и съм бясна на хората които са му причинили това страдание.

#14 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 08:22 PM

Нямах сили да изгледам до края клипа. Тези двама полицаи не са хора, а изверги. Те, ако не от хората, поне от Бог съм сигурна, че ще получат най- страшни наказания. Има възмездие на този свят. Аз им пожелавам от все сърце целият им живот да стане ад, безкраен ад....
Предлагам да направим подписка в нета и сезираме институциите и медиите за това престъпление, както направихме за МимаТези двамата трябва НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ И ИМ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ. Не трябва да оставяме хора, които са длъжни да съблюдават законите на тази страна и пазят реда и гражданите да извършват безнаказано престъпления.
Ако трябва във всеки град да организираме протести, но не трябва да допускаме такива изроди да остават безнаказани, още повече полицаи. Как иначе да вярваме в тези хора, тази институция и живеем спокойно.

#15 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 20 October 2010 - 08:25 PM

На тези в Дряново какво им става? Май е пълно там с откачалки?

#16 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 08:11 PM

Наша сънародничка,която е успяла да се измъкне от бълХария ме помоли да пусна пост от нея:
От Джулия Д.Стюарт

Простреляното куче в Дряново бере душа и на никой не му пука!
Момичетата от Анимал Хелп Варна бяха готови да пътуват до Дряново вчера, 21/10/10. Чакаха до късно вечерта за връзка с някой от града. Аз лично изпратих купища имейли, до Стефан и няколко активисти. От Стефан, получих няколко различни отговора:
1.Кучето трябва да бъде упоено, за да пътува, иначе ще се стресира (не е ли достатъчно стресирано на улицата, в студа и полуподвижно?)

2. Кучето е заключено в лятното кино. Докторът ще трябва да прескача с него. Там няма ток.

3.Виждал съм кучето веднъж, когато го снимах.

Бяха ми дадени няколко телефона, на хора, които не отговарят. въпреки всичките ми усилия, така и не открих телефона на местния вет, за да го помоля да прибрере животното в стационара за през нощта, за което ще му се плати.

Оказа се, че мога да се свържа по-лесно с президента, отколкот с вета на Дряново, чиито телефонен номер е топ секрет.

Аз съм отвратена от бездушието и жестокостта на хората, които ме разиграваха като маймуна вчера. Всичко, което искаме е да помогнем на това нещастно куче. Трябва ни един нормален и почтен човек от Дряново, който да заведе екипа на Анимал Хелп Варна до мястото, където се мъчи животното.
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

#17 Потребителят е офлайн   Slex Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 01:43 PM

Това да не е холивудски екшън - полицаите извадили пистолета и стреляли по кучето? Не съм напълно сигурен, но мисля, че в МВР за всеки куршум се държи отчет и после трябва да се дават писмени обяснения за какво е произведен изстрела. Не вярвам, че ще им направят нещо за кучето, но трябва да има някакви вътрешни правила, които регламентират кога може да се използва оръжие и кога не. Така че поне по тази линия ако може да им се издейства някакво административно наказание, независимо, че няма да бъде голямо.

#18 Потребителят е офлайн   KANS Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2010 - 04:59 PM

Кучето е прибрано в петък от Анимал Хелп Варна.
Свидетелят отказва да свидетелства, защото имал криминално минало..
Това е , което имам до този момент, като информация

#19 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 October 2010 - 05:21 PM

Копирано от фейсбук:

"Малката Джеси-Рошка от Дряново е била простреляна от неизвестен садист.

Най-после тя е в безопасност в приюта на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ в Шумен, където ще бъде лекувана и обгрижвана с любов.
Лечението й ще се проведе от Д-р Данков, който в миналото е оперирал успешно, котенце в такова състояние. Д-р Данков ще вземе решението дали операция ще се наложи, след като бъдат направени рентгенови снимки.

Джеси-Рошка беше спасена и откарана в приюта на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ от прекрасните момичета на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА. Екипът на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА действително е екип за спешна помощ. Те реагират незабавно и ефективно на всеки сигнал за болно или ранено животно. Такъв беше случаят с Джеси-Рошка. В неин интерес, ръководствата на двете организации взеха съвместно съгласувано решение да поверят лечението й на д-р Данков, който има опита, уменията и ресурсите да постигне възможно най-добрия резултат, предвид тежкото състояние на кучето.

А ето какво писа до Григор Димитров едно от момичета на АНИМАЛ ХЕЛП ВАРНА, за дейността на приютите на ГЕРМАНО-БЪЛГАРСКА ПОМОЩ ЗА ЖИВОТНИТЕ в Русе и Шумен:

"Приютите на Германо-Българска Помощ за Животните в Шумен и Русе, които съм имала радостта лично да посетя...ме трогнаха до дъното на сърцето ми...и в двата работят хора, които искрено обичат работата си и са отдадени изцяло на нея.......Надявам се някой ден, да бъде открит такъв приют и във Варна, въпреки, че знам, че е въпрос на много средства и добра връзка с общината.....и че всичко се случва адски трудно и отнема много време."

На добър час Джеси-Рошка!"

#20 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2010 - 06:04 PM

Иейй иеййй... Това е страхотна новина. Имах нужда от нещо такова. Дано никога никога вече не й се случват лоши неща....тя си е платила цената да живее тук.
Страхотно :af_089: , пак не мога да спра :dog:
Неофлай, дръжте ни в течение все пак. Следват операции, дай Боже осиновяване.... :af_089: (сори)

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни