Как се изважда родословие ...
Публикувано: 19 October 2010 - 09:39 PM
Цитат
Родословиетео е документ за произход , не за качество.Там пише кои са майката и бащата , бабата и дядото и така до 4-то коляно.Ако кучето има отлични отценки това не значи че се знае кои са родителите му.Всяка страна има определени правила които трябва да изпълни женското и мъжкото куче за да могат да дават поколение.Ако тези правила не са изпълнени бебетата пак няма да имат родословие , независимо че майката и бащата имат.
Ако си купувате кученце и ви кажат че ще ви дадат родословието на майката и на бащата пък вие ще си извадите родословие, не се връзвайте, няма да можете. Родословието се вади от собственика на женското куче , а не от новите собственници.
Цитат
Обръщам се към всички, които тепърва ще си купуват кученце. Не се подлъгвайте по такива обяснения, че с родословията на майката и бащата ще можете да си извадите родословие на кученцето - ТОВА Е ЛЪЖА!!!
За да няма кученцето родословие, най вероятно родителите не отговарят на условията за изваждане на родословие от клуба. А условията са направени такива, че гарантират поне до известна степен, че кучето ви няма да има сериозни генетични дефекти и ще притежава нужния за тази порода характер и екстериор.
Когато купувам Голдън Ретривър, аз искам именно голдън, а не жълто куче приличащо на голдън с нрав на питбул. Именно родословието е едно от нещата, които донякъде ми гарантират това.
ВТОРАТА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА !!!
Ако кучето ви получи 2 отлични оценки от експерт, то вие ще получите родословие - АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!
Кучето ви може да получи 2, 3, 10 отлични оценки и това ще показва, че въпреки всичко сте попаднали на куче притежаващо екстериора и характера на голдън ретривър, но родословие НЯМА КАК да бъде издадено. Сигурен съм че това ще е най-прекрасното куче на света, но то няма да може да бъде използвано за развъждане и неговите деца също няма да получат родословия.
ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ПОДЛЪГВАМЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ!
Когато искате куче от дадена порода, търсете клуба по породата, те най-добре знаят как да ви упътят за купуването на хубаво и здраво куче с РОДОСЛОВИЕ.
РОДОСЛОВИЕТО НЕ Е СНОБАРИЯ! То не се използва само за водене на кучетата по изложби - това е неговят АКТ ЗА РАЖДАНЕ, какъвто всеки един от нас хората притежава. Такъв трябва да притежава и всяко куче.

Публикувано: 20 October 2010 - 01:48 PM
Публикувано: 20 October 2010 - 03:15 PM

Публикувано: 20 October 2010 - 04:43 PM

Публикувано: 20 October 2010 - 07:20 PM
Публикувано: 20 October 2010 - 07:44 PM
+
- Знаеш,че кучето ти е от чиста порода
- Дават ти родословие, с което можеш да участваш в изложби
- Може да видиш кученцата с майка им и баща им и да се запознаеш и опознаеш с развъдчика
-
- Много е скъпо

Публикувано: 20 October 2010 - 07:50 PM
Archie, в 20 October 2010 - 07:49 PM, написа:
+
- Може да видиш кученцата с майка им и баща им и да се запознаеш и опознаеш с развъдчика
-
- Много е скъпо
Какво разбираш под развъдник и знаеш ли колко официално регистрирани развъдници за дого има в България ?

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувано: 20 October 2010 - 08:22 PM

Публикувано: 20 October 2010 - 09:46 PM
troooper, в 20 October 2010 - 04:48 PM, написа:

Не искам да те плаша ама с тия 130 лв. трудно се гледат Дого...да не говорим пък и за другите му НУЖДИ.

Публикувано: 21 October 2010 - 09:24 AM

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Публикувано: 21 October 2010 - 12:36 PM

[/quote]
Да ти кажа честно, фактури не пазя да ти кажа точно какъв му е месечния бюджет, но гранулите му за един месец струват около 120-130 лв (ако са на промоция може и 100лв.) Отделно разнообразяваме с ориз, кокали, дреболии, варено пилешко месце, което купувам от магазина. Витамините и другите му добавки също са част от бюджета. А този месец за 2 ранички олекнах с 50 лв за мазила и капки...и така нататък.
Тук въпроса е за малко кученце което според мен изисква още повече грижи, ваксини и т.н.
И това което написах не беше с цел заяждане, просто да има едно наум...Съжалявам ако сте го възприели по този начин!
Публикувано: 21 October 2010 - 01:45 PM
Archie, в 20 October 2010 - 06:49 PM, написа:
+
-
- Много е скъпо
Не знам защо но не ми отваря саитове или не знам какво точно си пратил - показва ми само празно поле.... а относно дали ми е първо- не точно но може да се каже че да, опита ми се састои в отглеждането на един питбул- на един комшия му се наложи да замине за чужбина и понеже нямаше на кого да остави кучето реших аз да се пробвам, отначало почнах само с разходки 5.30 до 60.30 обед 12.30-13.30 и следобед 17.30 до 20.00 .... след околко дже седмици кученцето започна да превиква към мен, започвах малко по малко да го оставям при мен и така след около месец кучето беше изцяло на моя отговорност... започнахме с тренировките - малко социализацията ни беше трудно но се справихме, но след 3 месеца въпросният комшия изтъкна че кучето е негово и че си го иска, по паспорт било на негово име и тем подобни, е наложи се да се разделя с кученцето

Публикувано: 21 October 2010 - 01:49 PM
IronHide, в 20 October 2010 - 08:51 PM, написа:
troooper, в 20 October 2010 - 04:48 PM, написа:

Не искам да те плаша ама с тия 130 лв. трудно се гледат Дого...да не говорим пък и за другите му НУЖДИ.

Относно финансите ще поработя оше по тях... за сега сам оредил безплатно пти4е меси от една птицекланница така 4е може да попремесваме грануллите с месо...
Публикувано: 30 October 2010 - 11:59 PM
Публикувано: 03 November 2010 - 01:05 AM
enselada de este, в 31 October 2010 - 12:04 AM, написа:
Ха ха ха ха.Е по-голяма глупост не бях чел !!!!!! Ха ха ха ха ха ха.....хааа.
Публикувано: 24 November 2010 - 12:05 AM

Visvenator
Публикувано: 24 November 2010 - 01:02 AM
Валентин Вълчев, в 23 November 2010 - 11:10 PM, написа:
Как ще ми гарантираш, че храната има витамини и калций ? И то храна на гранyли ? Някакви прахчета ,направени във формата на малки хапчици . Не се заяждам и аз храня кучето си със скyха храна ...предимно . Но я храня със среден клас храна . И мога да ти кажа, че в началото когато я хранех със висок клас храна беше една хърбава и нeдоразвита с хлътнал корем като чирyс.След като смених храната веднага почна кучето ми да прилича на нещо.
Тва с храната всичко е няма такава реклама ... за това личното ми мнение ....е взимам среден клас за да не съм напълно излUгана и добавям истинска храна . и витамини и калций.