Dog.bg Форуми : Как се изважда родословие ...

Към съдържанието

Dogo Argentino

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се изважда родословие ...

#1 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 October 2010 - 08:23 PM

Въпросът ми е по какъв начин се изважда родословие на малко кученце....изискват се данни за родителите? , правят се кръвни тестове ?.... мерси предварително за информацията

#2 Потребителят е офлайн   Archie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 October 2010 - 09:39 PM

Слагам 2 цитата,но не знам до колко ще ти помогнат :

Цитат

Пускам тази тема че вече няколко човека ми казаха ,че след като кучето получи 2 отлични отценки щяло има родословие.
Родословиетео е документ за произход , не за качество.Там пише кои са майката и бащата , бабата и дядото и така до 4-то коляно.Ако кучето има отлични отценки това не значи че се знае кои са родителите му.Всяка страна има определени правила които трябва да изпълни женското и мъжкото куче за да могат да дават поколение.Ако тези правила не са изпълнени бебетата пак няма да имат родословие , независимо че майката и бащата имат.
Ако си купувате кученце и ви кажат че ще ви дадат родословието на майката и на бащата пък вие ще си извадите родословие, не се връзвайте, няма да можете. Родословието се вади от собственика на женското куче , а не от новите собственници.

Цитат

ХОРА, НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ !!!!!
Обръщам се към всички, които тепърва ще си купуват кученце. Не се подлъгвайте по такива обяснения, че с родословията на майката и бащата ще можете да си извадите родословие на кученцето - ТОВА Е ЛЪЖА!!!
За да няма кученцето родословие, най вероятно родителите не отговарят на условията за изваждане на родословие от клуба. А условията са направени такива, че гарантират поне до известна степен, че кучето ви няма да има сериозни генетични дефекти и ще притежава нужния за тази порода характер и екстериор.
Когато купувам Голдън Ретривър, аз искам именно голдън, а не жълто куче приличащо на голдън с нрав на питбул. Именно родословието е едно от нещата, които донякъде ми гарантират това.

ВТОРАТА ГОЛЯМА ЗАБЛУДА !!!
Ако кучето ви получи 2 отлични оценки от експерт, то вие ще получите родословие - АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!
Кучето ви може да получи 2, 3, 10 отлични оценки и това ще показва, че въпреки всичко сте попаднали на куче притежаващо екстериора и характера на голдън ретривър, но родословие НЯМА КАК да бъде издадено. Сигурен съм че това ще е най-прекрасното куче на света, но то няма да може да бъде използвано за развъждане и неговите деца също няма да получат родословия.

ВРЕМЕ Е ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ПОДЛЪГВАМЕ ПО ПРИКАЗКИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ!

Когато искате куче от дадена порода, търсете клуба по породата, те най-добре знаят как да ви упътят за купуването на хубаво и здраво куче с РОДОСЛОВИЕ.

РОДОСЛОВИЕТО НЕ Е СНОБАРИЯ! То не се използва само за водене на кучетата по изложби - това е неговят АКТ ЗА РАЖДАНЕ, какъвто всеки един от нас хората притежава. Такъв трябва да притежава и всяко куче.

User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 01:48 PM

Първо мерси за отговора.. да донякаде ми помогна - когато купувам кученце трябва да искам от собственика на маиката да го извади ( родословие се изважда от клубовете на дадена порода? ) ..... значи няма как да си купиш куче от кучета които не са челнове на клуба а в същото време да имаш родословие

#4 Потребителят е офлайн   Archie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 03:15 PM

Да,но ако ще взимаш куче не взимай от обяви дето пише "Страхотен развъдник предлага...." - ЛЪЖА!!! Никакво родословие и никакъв развъдник не е това! Тези хора гледат само да си напълнят джоба. Така че не се занимавай с обяви и зоомагазини! По-късно ще пусна няколко сайта където пише къде и какви развъдници за какви кучета има. Също ще ти дам един където пише за развъдници от Европа
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Archie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 03:21 PM

От Royal Canin , Eurobreeder
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 04:43 PM

Да естествено че няма да веземам куче от типа на саседското развъждане, но цената от развъдник изобщо не е малка ; ако можеш прати някои развъдници за Дого.... http://www.cazadordevarna.com/ кучетата от този мн ми харесват но няма какво да се лъжем - няма как да отделя 1400 лв за куче...това не означава че няма да мога да го гледам добре - на месец мога да отделя по 130 лв за храна и др нужди на кучето :mg_062:

#7 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:20 PM

Прегледах двата линка които ми даде... първия този на РОЯЛ има само информация за зоо магазини... а втория наистина е мн добър излязоха ми адски мн развъдници но предпочитам куче от България, ще ми е мн трудно да се справя с еаиковата бариера при закупване от др стана

#8 Потребителят е офлайн   Archie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 07:44 PM

Ако ти е първо куче трудно ще се справиш с догото.Препоръчвам ти от средните породи или малките /но те са скъпи../ Но както си решиш, а ето плюсове и минуси относно развъдниците :

+
- Знаеш,че кучето ти е от чиста порода
- Дават ти родословие, с което можеш да участваш в изложби
- Може да видиш кученцата с майка им и баща им и да се запознаеш и опознаеш с развъдчика

-

- Много е скъпо
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   deathwalker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 20 October 2010 - 07:50 PM

Показване на мнениетоArchie, в 20 October 2010 - 07:49 PM, написа:

Ако ти е първо куче трудно ще се справиш с догото.Препоръчвам ти от средните породи или малките /но те са скъпи../ Но както си решиш, а ето плюсове и минуси относно развъдниците :

+
- Може да видиш кученцата с майка им и баща им и да се запознаеш и опознаеш с развъдчика

-

- Много е скъпо

Какво разбираш под развъдник и знаеш ли колко официално регистрирани развъдници за дого има в България ?
User's Signature

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."

#10 Потребителят е офлайн   dani & megi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучета
Публикувано: 20 October 2010 - 08:22 PM

хора моето куче е на 1год и 20 дена искам да ви питам мога ли да му изкарам родословие сега то е голдън ретривър,,, ммоля който знае да пише ЛС... :dog: :dog: :tb_195:

#11 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 09:46 PM

Показване на мнениетоtroooper, в 20 October 2010 - 04:48 PM, написа:

Да естествено че няма да веземам куче от типа на саседското развъждане, но цената от развъдник изобщо не е малка ; ако можеш прати някои развъдници за Дого.... http://www.cazadordevarna.com/ кучетата от този мн ми харесват но няма какво да се лъжем - няма как да отделя 1400 лв за куче...това не означава че няма да мога да го гледам добре - на месец мога да отделя по 130 лв за храна и др нужди на кучето :mg_062:

Не искам да те плаша ама с тия 130 лв. трудно се гледат Дого...да не говорим пък и за другите му НУЖДИ. :zz_226:
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   deathwalker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 21 October 2010 - 09:24 AM

Дори родителите да са кучета с родословие,щом кучилото не е регистрирано,кученцата остават без родословия.
User's Signature

"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."

#13 Потребителят е офлайн   nadety90 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 October 2010 - 10:48 AM

Не искам да те плаша ама с тия 130 лв. трудно се гледат Дого...да не говорим пък и за другите му НУЖДИ. :zz_226:

Над 130лв. на месец ли?!!?! Може ли да ми дадеш повече инфо отностно разходите :ud_009: :ud_009:
User's Signature

www.luckydogs.alle.bg

#14 Потребителят е офлайн   IronHide Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 12:36 PM

Над 130лв. на месец ли?!!?! Може ли да ми дадеш повече инфо отностно разходите :ud_009: :ud_009:
[/quote]

Да ти кажа честно, фактури не пазя да ти кажа точно какъв му е месечния бюджет, но гранулите му за един месец струват около 120-130 лв (ако са на промоция може и 100лв.) Отделно разнообразяваме с ориз, кокали, дреболии, варено пилешко месце, което купувам от магазина. Витамините и другите му добавки също са част от бюджета. А този месец за 2 ранички олекнах с 50 лв за мазила и капки...и така нататък.
Тук въпроса е за малко кученце което според мен изисква още повече грижи, ваксини и т.н.

И това което написах не беше с цел заяждане, просто да има едно наум...Съжалявам ако сте го възприели по този начин!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:45 PM

Показване на мнениетоArchie, в 20 October 2010 - 06:49 PM, написа:

+

-

- Много е скъпо

Не знам защо но не ми отваря саитове или не знам какво точно си пратил - показва ми само празно поле.... а относно дали ми е първо- не точно но може да се каже че да, опита ми се састои в отглеждането на един питбул- на един комшия му се наложи да замине за чужбина и понеже нямаше на кого да остави кучето реших аз да се пробвам, отначало почнах само с разходки 5.30 до 60.30 обед 12.30-13.30 и следобед 17.30 до 20.00 .... след околко дже седмици кученцето започна да превиква към мен, започвах малко по малко да го оставям при мен и така след около месец кучето беше изцяло на моя отговорност... започнахме с тренировките - малко социализацията ни беше трудно но се справихме, но след 3 месеца въпросният комшия изтъкна че кучето е негово и че си го иска, по паспорт било на негово име и тем подобни, е наложи се да се разделя с кученцето :eg_033: ......

#16 Потребителят е офлайн   troooper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 October 2010 - 01:49 PM

Показване на мнениетоIronHide, в 20 October 2010 - 08:51 PM, написа:

Относно финансите ще поработя оше по тях... за сега сам оредил безплатно пти4е меси от една птицекланница така 4е може да попремесваме грануллите с месо...

#17 Потребителят е офлайн   enselada de este Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 11:59 PM

тези гранули да не са от америка?дого не е притенциозно куче.колкото до цената само в софия ги има.нашите догота в бургаски че и шуменски регион ги давахме по 200 -300 лева.то клубове,членски вноски,ваксини,витамини и др..малко са на брои хората които могат да кажат че са развъдчици на дого. в зоо магазин в бургас да ти падне шапката дого приличаше на далматинец ама с род. голям смях падна.незнам радост тонева как е издала род. и кои е правил огледа на кученцата.така че родословието не е гаранция.

#18 Потребителят е офлайн   bum-bum Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2010 - 01:05 AM

Показване на мнениетоenselada de este, в 31 October 2010 - 12:04 AM, написа:

тези гранули да не са от америка?дого не е притенциозно куче.колкото до цената само в софия ги има.нашите догота в бургаски че и шуменски регион ги давахме по 200 -300 лева.то клубове,членски вноски,ваксини,витамини и др..малко са на брои хората които могат да кажат че са развъдчици на дого. в зоо магазин в бургас да ти падне шапката дого приличаше на далматинец ама с род. голям смях падна.незнам радост тонева как е издала род. и кои е правил огледа на кученцата.така че родословието не е гаранция.

Ха ха ха ха.Е по-голяма глупост не бях чел !!!!!! Ха ха ха ха ха ха.....хааа.

#19 Потребителят е офлайн   Валентин Вълчев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2010 - 12:05 AM

Въобще не е скъпа храната и поддръжката на едно дого ! При дневна дажба на гранули за възрастно куче от 400-500 гр. един чувал ще му стигне за около 30-40 дни ,а цената му е около 100лв. и то за храна супер премиум / Р.К , Еукануба, Хилс,Про Пак, Про План/ колкото до витамините и добавките, без да обиждам разбирачите ,ама от тях няма нужда при условие че храните с такава храна,те се дават при ниско качествените храни,а ваксината е веднъж годишно и е 30 лв, обезпаразитяващи вътрешни паразити на 3м. 10 лв , а за външни паразити само през топлите месеи и то през 2м по 20 лв,а да не говоря че всеки си е намерил врътка и може да си намира супер премиум храна от развъдните серий на дадената марка и тогава 20кг са на цена от 65 до 80 лв,е лечението ми е без пари все пак съм Ветеринар :)))
User's Signature

Visvenator

#20 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 November 2010 - 01:02 AM

Показване на мнениетоВалентин Вълчев, в 23 November 2010 - 11:10 PM, написа:

Въобще не е скъпа храната и поддръжката на едно дого ! При дневна дажба на гранули за възрастно куче от 400-500 гр. един чувал ще му стигне за около 30-40 дни ,а цената му е около 100лв. и то за храна супер премиум / Р.К , Еукануба, Хилс,Про Пак, Про План/ колкото до витамините и добавките, без да обиждам разбирачите ,ама от тях няма нужда при условие че храните с такава храна,те се дават при ниско качествените храни,а ваксината е веднъж годишно и е 30 лв, обезпаразитяващи вътрешни паразити на 3м. 10 лв , а за външни паразити само през топлите месеи и то през 2м по 20 лв,а да не говоря че всеки си е намерил врътка и може да си намира супер премиум храна от развъдните серий на дадената марка и тогава 20кг са на цена от 65 до 80 лв,е лечението ми е без пари все пак съм Ветеринар :)))

Как ще ми гарантираш, че храната има витамини и калций ? И то храна на гранyли ? Някакви прахчета ,направени във формата на малки хапчици . Не се заяждам и аз храня кучето си със скyха храна ...предимно . Но я храня със среден клас храна . И мога да ти кажа, че в началото когато я хранех със висок клас храна беше една хърбава и нeдоразвита с хлътнал корем като чирyс.След като смених храната веднага почна кучето ми да прилича на нещо.
Тва с храната всичко е няма такава реклама ... за това личното ми мнение ....е взимам среден клас за да не съм напълно излUгана и добавям истинска храна . и витамини и калций.
User's Signature

Качена снимка

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни