Склонни ли сте да обличате своето куче ? ?
Публикувано: 26 October 2010 - 12:11 PM
Аз чух за някакво кремче за крачета в студено време, с помощта на което не се напукчват и не измръзват крачетата, но май в зоомагазините не са го чували, дори и на Славейков :)

Публикувано: 26 October 2010 - 03:20 PM
Публикувано: 27 October 2010 - 01:49 AM

Ние ходим облечени и изобщо не мисля, че е добре да ги извеждам голи

Публикувано: 28 October 2010 - 10:35 AM
Малката още няма всички ваксинки, затова не излиза, но ще има и за нея едно дъждобранче. Въпреки това ще се мият краката и корема, че е бяла и в тази кал....
Иначе за мъничките фъстъчета, мисля че по едно топло палтенце е добра идея - те милите треперят при всеки по-лек полъх на вятъра, какво остава за студени есенни и зимни дни.
Публикувано: 29 October 2010 - 08:14 AM
но както казах, наистина е само лично мнение....

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 29 October 2010 - 08:44 AM

Публикувано: 29 October 2010 - 11:32 AM

Публикувано: 29 October 2010 - 12:19 PM
Цитат
мисля, че имаш чудесен повод да се замислиш. Кокерът, по мои спомени, беше ловна порода от Европа с доста голяма космена покривка.

Публикувано: 29 October 2010 - 06:13 PM
За момент си представих ротвайлерите с палтенца и дъждобрани...

Хайде стегнете се малко и не изперквайте тотално Моля...
Случайно думичките Закаляване и Имунитет да ви говорят нещо?!
Да обсъдим човешките деца,ако искате?!...То и без това логиката е една и съща...
Те са принудени от разни психиясали баби и родители да спят на някакви невъзможни жеги

Последно имах случаи(късна есен),в които ми падна ченето и не се сдържах да попитам една родителка най невинно:
Извинявам се за нахалството,но бихте ли ми обяснили ,какъв вариант на обличане използвате,когато дойде истинската зима?!(защото просто по моя преценка,Нямаше вариант да прибави нещо..и то горкото запъхтяно и потно,направо ми стана мъчно

Ами не можa да ми отговори,само след проведен разговор ми даде право и обеща да се коригира...
Всичко е супер елементарно...
Ако ще и морж да си вземе някой да гледа...Като го ИЗНЕЖИ в психопатския си устрем Ужким да му е добре на него....При първия полъх на студен въздух...Блъскай антибиотици...
Цялата процедура със закаляването започва от най ранна бебешка възраст...
За всички живи същества се отнася...
Поинтересуваите се за какво говоря,дано разберете...
Така,че ще помоля всички да се замислят и да си го кажат ,както си е...
А именно...
Кой,каквото си е надробил да си го сърба или да оправя манджата...

P.С...А това,че ми пълнят душата и ме карат да се усмихна някакви малки бонбони с най различни префърцунени палтенца и дрешки...Е друг въпрос...

Но някой да се опитва да ме убеди,че се прави,за тяхно добро и за здравето...Хммм...
Всеки да си прави изводите от по горе написаното...
Които има желание естествено...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 29 October 2010 - 06:36 PM

Публикувано: 29 October 2010 - 07:09 PM
Moda, в 29 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Кучетата живеят в домашни условия, не в гората и ходят облечени и се хранят с гранули.
само като ти прочета ника и се досещам, че явно няма какво повече да дискутираме

всеки преценява сам за себе си, кучетата са това, което ние правим от тях.

Публикувано: 29 October 2010 - 08:36 PM
Moda, в 29 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Кучетата живеят в домашни условия, не в гората и ходят облечени и се хранят с гранули.
Само си представи облечено хъски? Това, че ти имаш дребна порода и зъзва по българския климат не означава, че и останалите кучета трябва да се обличат :)

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 30 October 2010 - 12:21 AM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 30 October 2010 - 12:24 AM
П.С.2 Извинете не се сдържах просто :)

Публикувано: 30 October 2010 - 08:53 AM
А това че на някои долеми кучета слагат кърпи, за да са готини, а това как ще го коментирате? За мен след като кучето си тича и не е проблем за него и не е примерно хъски с палто няма проблем! :)
А за кокера, еми да той е ловно куче, но тези които се използват за лов далеч не спят на леглото и не са и виждали сешоар :) Аз моя вкъщи мокър и кален немога да го пусна и другото е, че е малък и податлив още, даже вет ни кзза да скасим разходките сутрин, защото е болен и аз не мисля че едно дъждобранче или някакво тънко сличерче ще го изнежат, а дъждобрана е необходимост, както от гледна точка да калянето, така и преди изложба и против мокрене! Това е удобство, което не изнежва кучето!
Поне по моя съдя, че му е далеч по-неприятно почистването след разходка, отколкото облиането на дъждобран, е нали спорим кое е неприятно за кучетата!
Хахах е наистина немска овчарка с дрешка е супер смешно, но затова в спора от нашата гледна точка няма собственици на такива кучета :)

Публикувано: 02 November 2010 - 04:23 PM

В повечето случаи се обличат дребните породи, които стоят на топло до парното, т.е. гледаме си ги като коте - имат достъп на всякъде из къщи и естествено като е студено ще стоят в топлата стая вместо в студения коридор примерно :) Не съм видяла голяма късокосместа порода облечена.
А по отнощение на дъждобрана, моят звяр надали ще го спаси дъждобран от намокряне и окалване, защото дъджът хич не ни пречи, даже става по-интересно с локвите и калта