Dog.bg Форуми : Склонни ли сте да обличате своето куче ?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Склонни ли сте да обличате своето куче ? ?

Анкета: Склонни ли сте да обличате своето куче ? (74 гласували потребители)

Склонни ли сте да обличате своето куче ?

1. Гласувал Да ,стига да има нашия размер :) (22 гласове [29.73%] - Виж)

Процент от гласовете: 29.73%

2. Ми... ако е допустима цената ,може ... (8 гласове [10.81%] - Виж)

Процент от гласовете: 10.81%

3. Оо това си е чиста глезотия ... (23 гласове [31.08%] - Виж)

Процент от гласовете: 31.08%

4. Друго (21 гласове [28.38%] - Виж)

Процент от гласовете: 28.38%

Гласуване Гостите не могат да гласуват

#21 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 October 2010 - 12:11 PM

Ние си имахме дъждобраннче, но ни стана малко! Наистина това миене цяла зима (от калта и снега) вече не е необходимо! Кучетата не се мокрят и цапат! За съжаление немога да намеря дъждобранче с наш размер, което да не е като завеса за баня, но се надявам някой да предложи магазини!
Аз чух за някакво кремче за крачета в студено време, с помощта на което не се напукчват и не измръзват крачетата, но май в зоомагазините не са го чували, дори и на Славейков :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   h4x Икона

Публикувано: 26 October 2010 - 03:20 PM

Здравейте, аз принципно го обличам зимата, моя малкия защото трепери като циганче в снега.Относно обувките не си давайте парите, кученцето едвам ходи с тях, адски неудобно му беше на моя дивак, и постоянно се опитваше да ги свали.А за кремчето аз знам, че е хубаво един познат ползваше и беше много доволен миналата зима, става както за малки, така и за големи кученца.

#23 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 October 2010 - 01:49 AM

за обувките мога да кажа, че при всеки е различно при нас например едното куче ходи с тях и няма проблем трябваха му 30 минути за да свикне, ноо другото куч не иска и да чуе за тях и като ги види изглежда така :ud_009: за чорапките навън не виждам как ще стане. Гел имаме и ще го ползвам тази зима за Лейдито вместо обувки. На Цариградско шосе в мола при FDog има гел на four paws американска козметика. Надявам се скоро да го има и в сайта :wb_052:
Ние ходим облечени и изобщо не мисля, че е добре да ги извеждам голи :tb_195:

#24 Потребителят е офлайн   Catt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 28 October 2010 - 10:35 AM

За големи (едри породи) кучовци с дебела козина няма никакъв смисъл от дрехи, пък и биха изглеждали комично. Големия не е с много дебела козина, ама все пак си има. Не мисля да го обличам, може би само дъждобран в случай на силни дъждове. Прави ми впечатление обаче, когато сме навън в дъждовно време, сам се пази да не се нацапа. Но не може да се избегне миенето на целите крака и корема.
Малката още няма всички ваксинки, затова не излиза, но ще има и за нея едно дъждобранче. Въпреки това ще се мият краката и корема, че е бяла и в тази кал....
Иначе за мъничките фъстъчета, мисля че по едно топло палтенце е добра идея - те милите треперят при всеки по-лек полъх на вятъра, какво остава за студени есенни и зимни дни.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 08:14 AM

честно, не се обиждайте, само лично мнение, но всеки път като видя облечено куче си мисля до къде сме докарали кучетата - превърнали сме ги от съюзници в борбата за оцеляване в кукли, които да обличаме. Кучетата трябва да могат да се оправят БЕЗ дрешки, дъждобранчета и прочие. Те са хищници, дори и да са малки. Малко повече уважение към тяхната природа може би няма да ги прави да изглеждат толкова комично.
но както казах, наистина е само лично мнение....
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   Desi_H Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 08:44 AM

А никой ли не се замисля, че ги обличаме от загриженост към тях. Просто им вменяваме нашите чувства :smile: Аз, честно казано, всеки път,когато ми е студено, си мисля за кученцето същото. А и то,горкото, няма как да ми каже, че е недоволно :af_089: Пък и някой хора сме много упорити и твърдоглави. Няма да ми е излишно да похарча парите за себе си, ама кото ме гложди, че то мръзне и аз не съм отговорна към него.

#27 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 11:32 AM

Ок хора...примерно едно чихуа, което по природа е мексиканче, ако не бъркам! Къде е свикнало на сняг и студ? Данеби да го тормозят собствениците с топлите дрешки! Тормоз..много интересна дума, еми предпочитам обличането като тормоз, пред глад, студ и бой! Едно куче , което се гледа вкъщи на топло, сухо, коеето се завира под одеалцето самичко не мисля, че е свикнало на студено, може по природа да могат да оцелеят, но при изнежването от дома и парното въобще вече не е така! Ето и един пример: моя кокер кашля в момента и то от студения въздух и сме на лекарства , това куче зимата в снега, мокро, след такъв рязак спад на температурите не мисля, че кучетата, които живеят вкъщи и ги сушим със сешоар ще се чувстват много добре, ами бебетата та те са податливи на всичко! Природа, ок но там има естествен подбор, тези които са по-здрави оцеляват, но нашия любимец какъв е? Че могат да издържат...еми сигурно е така, но сигурно им е студено все пак и щом имаме възможност да им помогнем аз съм за..като тук не говоря за хъските и такъв тип кучета! Един дъждобран примерно на никой не пречи, нито ги изнежва, а само ни помага с калта и локвитя, в които се хвърляме с голям кеф!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 12:19 PM

Цитат

Ето и един пример: моя кокер кашля в момента и то от студения въздух и сме на лекарства , това куче зимата в снега, мокро, след такъв рязак спад на температурите не мисля, че кучетата, които живеят вкъщи и ги сушим със сешоар ще се чувстват много добре, ами бебетата та те са податливи на всичко!

мисля, че имаш чудесен повод да се замислиш. Кокерът, по мои спомени, беше ловна порода от Европа с доста голяма космена покривка. :mg_062:
User's Signature

Качена снимка

#29 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2010 - 05:39 PM

ами кокера и защо яде гранули ми не ходи да си улови нещо ?? :ud_009:
Кучетата живеят в домашни условия, не в гората и ходят облечени и се хранят с гранули.

#30 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 06:13 PM

Ооооххх хора ще ме спукате от смях...
За момент си представих ротвайлерите с палтенца и дъждобрани... :af_089:
Хайде стегнете се малко и не изперквайте тотално Моля...
Случайно думичките Закаляване и Имунитет да ви говорят нещо?!
Да обсъдим човешките деца,ако искате?!...То и без това логиката е една и съща...
Те са принудени от разни психиясали баби и родители да спят на някакви невъзможни жеги :eg_033: ...Освен това ,като излизат на разходка ходят като роботчета от навлечени кожухчета ,пуловерчета и т.н..
Последно имах случаи(късна есен),в които ми падна ченето и не се сдържах да попитам една родителка най невинно:
Извинявам се за нахалството,но бихте ли ми обяснили ,какъв вариант на обличане използвате,когато дойде истинската зима?!(защото просто по моя преценка,Нямаше вариант да прибави нещо..и то горкото запъхтяно и потно,направо ми стана мъчно :dh_188: )...
Ами не можa да ми отговори,само след проведен разговор ми даде право и обеща да се коригира...
Всичко е супер елементарно...
Ако ще и морж да си вземе някой да гледа...Като го ИЗНЕЖИ в психопатския си устрем Ужким да му е добре на него....При първия полъх на студен въздух...Блъскай антибиотици...
Цялата процедура със закаляването започва от най ранна бебешка възраст...
За всички живи същества се отнася...
Поинтересуваите се за какво говоря,дано разберете...
Така,че ще помоля всички да се замислят и да си го кажат ,както си е...
А именно...
Кой,каквото си е надробил да си го сърба или да оправя манджата... :ae_085:

P.С...А това,че ми пълнят душата и ме карат да се усмихна някакви малки бонбони с най различни префърцунени палтенца и дрешки...Е друг въпрос... :md_064:
Но някой да се опитва да ме убеди,че се прави,за тяхно добро и за здравето...Хммм...
Всеки да си прави изводите от по горе написаното...
Които има желание естествено... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#31 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 06:36 PM

Имам дребно кученце. Не ми харесва да го обличам с всевъможни дрехи. Само зимата, ако е наистина студено или има сняг му слагам палте, което е супер изчистено и не е аксесоар... Тази есен купих дъждобран, който е само шушляк, колкото да не се малкри, защото сливиците му са чувствителни. Не го третирам като малко беззащитно куче... та той все пак не е играчка или аксесоар... :smile:

#32 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 07:09 PM

Показване на мнениетоModa, в 29 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Кучетата живеят в домашни условия, не в гората и ходят облечени и се хранят с гранули.

само като ти прочета ника и се досещам, че явно няма какво повече да дискутираме :md_064:
всеки преценява сам за себе си, кучетата са това, което ние правим от тях.
User's Signature

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 October 2010 - 08:36 PM

Показване на мнениетоModa, в 29 October 2010 - 05:44 PM, написа:

Само си представи облечено хъски? Това, че ти имаш дребна порода и зъзва по българския климат не означава, че и останалите кучета трябва да се обличат :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#34 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 October 2010 - 09:27 PM

В никакъв случай!
Не бих сложила дрехи, патъци или каквото и да е на нещо различно от дребна късокосместа порода или на някоя от голите такива.

#35 Потребителят е офлайн   Moda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 29 October 2010 - 10:30 PM

Ако имам хъски да няма да го обличам, но никой не може да ме убеди, че дребните породи, като пинчера например ще му е много добре зимата в студа без дрешка :rc_036:
И това за ника ми, дай по добре да не го обръщаме на лични :ba_025:

#36 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 October 2010 - 12:21 AM

Хъски беше просто пример от моя гледна точка, но има и други късокосмести кучета, които се справят доста добре без дрешки! Както горе е казано всичко е до изграждане на имунитет. Един дядо си гледа някакво си куче с щръкнали очички (не им знам породата), но може би кучето е над 5 години вече гледат си го в апартамент. Никога не сам виждал това куче със дреха, а напротив как се търкаля по сняг, кал и т.н. Друг е въпроса дали на собственика на кучето не му се занимава да го чисти след всяка такава разходка и за това се застрахова с дъждобран или там гащи "мушамба".
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#37 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 October 2010 - 12:24 AM

П.П. Сега видях от профила ти, че се занимаваш с такъв вид бизнес "кучешки глезотии" извинявай, но не върви да го буташ това като нужда кажи си го направо. Кучето Ви изглежда по фейшън с тази мушамба, която Ви я предлагаме само за 9.99лв :)

П.С.2 Извинете не се сдържах просто :)
User's Signature

#38 Потребителят е офлайн   zlatabani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 08:53 AM

Eми да смешно е някое голямо куче с гъста козина да е с палтенце! :) Дъждобрана е друга работа, той не пази от студ, а от цапане и мокрене и пак се брои за обличане, така че ако спорим трябва да е за палтенца, а не за обличане!
А това че на някои долеми кучета слагат кърпи, за да са готини, а това как ще го коментирате? За мен след като кучето си тича и не е проблем за него и не е примерно хъски с палто няма проблем! :)
А за кокера, еми да той е ловно куче, но тези които се използват за лов далеч не спят на леглото и не са и виждали сешоар :) Аз моя вкъщи мокър и кален немога да го пусна и другото е, че е малък и податлив още, даже вет ни кзза да скасим разходките сутрин, защото е болен и аз не мисля че едно дъждобранче или някакво тънко сличерче ще го изнежат, а дъждобрана е необходимост, както от гледна точка да калянето, така и преди изложба и против мокрене! Това е удобство, което не изнежва кучето!
Поне по моя съдя, че му е далеч по-неприятно почистването след разходка, отколкото облиането на дъждобран, е нали спорим кое е неприятно за кучетата!
Хахах е наистина немска овчарка с дрешка е супер смешно, но затова в спора от нашата гледна точка няма собственици на такива кучета :)
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   Стилиан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2010 - 09:24 AM

Не, освен ако найстина не настане някакъв невиждан студ , но не мисля че ще е нужно.
User's Signature

Качена снимка

#40 Потребителят е офлайн   dragonM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2010 - 04:23 PM

Не бих го облякла, но и няма нужда от обличане Качена снимка Малко съм против кучешките дрешки и повече съм за имунитета и каляването.
В повечето случаи се обличат дребните породи, които стоят на топло до парното, т.е. гледаме си ги като коте - имат достъп на всякъде из къщи и естествено като е студено ще стоят в топлата стая вместо в студения коридор примерно :) Не съм видяла голяма късокосместа порода облечена.
А по отнощение на дъждобрана, моят звяр надали ще го спаси дъждобран от намокряне и окалване, защото дъджът хич не ни пречи, даже става по-интересно с локвите и калта Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни