Dog.bg Форуми : "За" и "Против " кастрацията

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

"За" и "Против " кастрацията

#141 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 14 November 2010 - 11:31 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 14 November 2010 - 10:23 PM, написа:

Искам и аз да изразя моето мнение "за" или " против". Аз съм твърдо "ЗА", когато кучето не се използва за разплод и когато една кастрация би премахнала агресията. Искам да кажа, за хората които си мислят, че агресията не се премахва с кастрирането, че просто не са се сблъсквали с агресивно куче. Тук не прочетох (а може и да съм пропуснала, за което се извинявам) негатив на кастрацията. Всеки стопанин сам решава де. Аз моето го кастрирах и искам да кажа, че със всеки изминат ден става ве по-спокоен. Какъв е смисъла да не го използваш за разплод и кучето само да се дразни от всякакви мъжки или женски миризми. Смятам че това вреди и тормози мнг повече животните.

да, така е а наистина ли кастрацията премахва агресията? чувал съм за това, но не знаех дали е вярно.. спорели опит арчи
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#142 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 15 November 2010 - 10:37 AM

Снощи имах разговор 2ч по тези въпроси с лекар , на който това му е спец . , и има стаж над 30г.
Обеснява ми механизмите , обратните връзки , регулаций , и следствията от премахване на здрави яйчници и тестиси.
Разликите в мненията с тези които са "за " толкова нарастнаха , че не искам повече да пиша в темата ... ние сме във различни вселени ...

Определено бих коментирал само изказванията на Алекси - изглеждат несериозни ,
но според мен са гениални ( + двупластови ) , и цитатът му на едно място е чистата мед. истина за мен . ( истината никога не е една )
съвпадаща основно и с обясненията от вчерашният ми разговор ссс специалиста .
Дойде време да се ИЗВИНЯ и аз на всички които сам засегнал ,
и да кажем , ... да кажем чао .. :md_064:

.

#143 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 11:36 AM

[/quote]

Пазя своето такова каквото е страх ме е да не загуби форма,да не стане безхарактерно и да надебелее.
[/quote]
И що така си решил,Алекси??Това не ти е евнух-дебел и апатичен.Пак отъждествавяне с мъжа.Е,има само един начин да се увериш за себе си дали си прав,но няма и предпочиташ да говориш наизуст и "по спомени на ловеца".Арес наскоро се размина с ротоподобен на повод,който впоследствие разбрах,че и напада безпричинно други кучета,когато е пуснат да играе.Изстреля се (точно моят) мълниеносно към врата му със звук,който в превод означаваше:"не те познавам,но искам да ти прегриза гърлото".До фул контакт не позволихме да се стигне,но поведението му изобщо не бе на кастрирано дебилче.Дори и стопанинът ме попита-"ама нали Вашия беше кастриран?".И какво от това?Да не се бърка с лоботомия и след като нещо не харесва-го показва категорично.Килограмите.....нито храната,нито талията му се увеличиха,нито веселият му характер и живият поглед изчезнаха.Сега е болен и дрогиран от лекаства,останал е козина и кости,но поиска ли някой доминантен да го покрие-след предупреждение отнася в устата си и снопчета козина от нахалника.И...болестта му в момента няма връзка с кастрацията,ако си кажете-"ето,видяхте ли-почнали са го вече болестите".В случая се борим с чернодробна недостатъчност от генетичен произход.Емиле,докторите са хора на науката,а не собственици на домашни любимци.Ние сме тези,които трябва да се грижим и за физическото,и за емоционалното състояние на любимците си.Науката,която и да е тя,не е опряла в тавана на разктитията и леченията на всякакви болести и справяне с проблеми.Мине се не мине и една теория търпи пълен крах и се налага противоположна такава.Да ти е жив и здрав пекито!Мисля,обаче,че и качеството на живот,а не само дължината му,са от значение-за хора и животни.Ако моето куче не е щастливо и не виждам сините светкавици в погледа му-дали ще ме грее мисълта,че поне не е болно?
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#144 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 15 November 2010 - 01:04 PM

Тук искам да кажа, че аз също бях чела за надебеляване и мързеливост слес кастрацията. При нас такова нещо няма. Може би донякъде медицински обяснено може да се стигнедо напълняване. При нас не се стигна засега. И като се има впредвид факта, че той не тича всеки ден. За мързеливост- това пък последно мога да кажа. Тича и скача и избщо не може да предположиш, че е кастриран. Сигурно като стане на 10 години, ще стане мързелив :)
За това,че е кастриран и напада- да , за съжаление. Но както са ми обяснявали мнг компетентни хора, това е доминантност. С кастрирането тя не изчеза, но става значително по-лека. Допуска кучета мнг по-близо, преди да изпадне в състояние да доминира и да иска да ги хапе.
Туй че е кастриран би трябвало да го защити от други доминантни кучета, тъй като те не му усещат миризмата. Съдя по това, че Арчи неусеща миризмата на кастрирани кучета и си играе с тях.

Aриел, мнг лощо за твоете, че е болно. Ще се оправи ли?
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 November 2010 - 02:50 PM

Показване на мнениетоnavar, в 14 November 2010 - 08:05 AM, написа:

агалина , това ,че отглеждаш няколко кучета в апартамент е най големия им проблем ,а не дали са кастрирани

Не ги отглеждам по няколко ,човек, обикновено не. Но това не така важно за темата :).

Аз обаче продължавам да нямам отговор от теб - дали е хуманно ,съвременно ,цивилизовано и морално да отглеждаш нестерилизирано домашно куче ,което не в разплод ако то е полово активно (приемаме хипотетично ,че важното за теб "удържане" е факт, при равни други условия) - само питам отново дали такова куче ще живее комфортно физически и психически ? (Ако продължаваш да не разбираш въпроса ми - ето прост жокер - некастриран мъжки става на парцал ,спира да яде с дни и стои до входната врата ежечасно когато в района има разгонена кучка ..Защо ми / му е ?Кажи кому е нужно ? Това признак на качествен живот ли е ?)
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#146 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 03:00 PM

Kастрацията е като демокрацията. :ab_041:
Нали знаете , че според Чърчил, демокрацията е много лошо нещо, но засега е най-доброто с което разполагаме.

Кастрацията е противоестествена!
Както ходенето на работа, седенето пред компютър, децата ни, седящи по 6 часа в училище , четенето на книги, пътуването с кола, използването на ДЖИ-Eс-Eм , ДЖИ-Пи-Ec и всичко останало, обувките, презервативите, готвената храна, телевизията, асфалта, пломбите , очилата... Уф, не ми се изрежда повече.

Всичко това е противоестествено, но го правим с цел да постигнем нещо друго.
Пломбират ни зъбите , за да не ни болят. Слагаме очила , за да виждаме. Пращаме децата си да седят ( най-неестествената и натоварваща гръбнака на човек поза) по 6 часа с надеждата да научат нещо и животът им да е по-хубав. Използваме презервативи, за да се предпазим от болести и бременност. Използваме хапчета против забременяване, за да се предпазим, нарушаваики собствения си естествен , различен с по няколко дена за всяк жена цикъл. И т.н и т.н.

Ами същото е и с кастрацията. Лоша , противоестествена, но се прави с цел да се постигне нещо по-добро: да се избегнат потенциални бездомничета, да предпазим любимците си от влудяващ нагон ( когато са разгонени или в близост до разгонени женски) , да ги предпазим от алчни и безскрупулни хора , готови да ни ги откраднат за развъждане и насъскване на биткаджийски кучета. И т.н.

Tези, които си мислят , че могат да опазят любимците си - вярвам ви. Но погледнете безкрайните обяви за изгубени и откраднати. Повечето от тези хора са имали добри намерения и са вярвали , че ще опазят любимците си.
После прочетете обявите на продаващите. "Имаме всякакви породи." Ами да - вашата сладка любимка ползвана да ражда на конвейер. Вързана на 1 метър синджир и раждаща 2 пъти в годината , защото е породиста и малките и ще се продават така.
Бездомните пък по улиците удивително приличат на една или друга порода. Само погледнете търсещите дом - колко ризени, хускита, НОК, болонки, гончета ще разпознаете в чертите им.
Вашият красавец , отмъкнат някъде да си мери силите с озлобеното куче на някои комплексиран идиот? Или и той, в някои мръсен двор на синджир, но нали е породист, ще носи печалба на който го е отмъкнал.

Някои обърнал ли е внимание , че почти никoй от изчезналите не кастриран? Замислете се за това!

В България все още има прекалено много кучета и почти никаква култура у хората. Докато това не се промени, най-доброто , което можем да направим за любимците си, е да ги кастрираме. Нещо като от две злини по-малката.
Tова е по повод кастрирането на домашни и породисти, защото за уличните явно сме единодушни

Колкото до промяна - лични наблюдения :
Женско куче кастрирано на 4 месечна възраст. Просто си остана дете . Вече е на 9 години. Игрива, скоклива, активна. Надебелява само когато аз я храня ( не мога да и отказвам като ме погледне с тези очи. Когато ме няма и други я хранят според дозите, написани на пакета, си е съвсем добре ) Непознати все питат на колко е нашето Puppy ( кученце) защото я мислят за малка . Не че е дребна - просто изглежда "чисто нова".
Мъжко куче , кастрирано на 2 години. Никаква промяна в тегло и характер, но мисля , че гласът му не е толкова нисък колкото беше. А може би просто не лае толкова ( което е хубаво , защото живее в апартамент)

#147 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 06:10 PM

Показване на мнениетоemilvr, в 15 November 2010 - 08:42 AM, написа:

Снощи имах разговор 2ч по тези въпроси с лекар , на който това му е спец . , и има стаж над 30г.
Обеснява ми механизмите , обратните връзки , регулаций , и следствията от премахване на здрави яйчници и тестиси.
Разликите в мненията с тези които са "за " толкова нарастнаха , че не искам повече да пиша в темата ... ние сме във различни вселени ...

Определено бих коментирал само изказванията на Алекси - изглеждат несериозни ,
но според мен са гениални ( + двупластови ) , и цитатът му на едно място е чистата мед. истина за мен . ( истината никога не е една )
съвпадаща основно и с обясненията от вчерашният ми разговор ссс специалиста .
Дойде време да се ИЗВИНЯ и аз на всички които сам засегнал ,
и да кажем , ... да кажем чао .. :md_064:

.

http://www.youtube.c...h?v=WsrVdw9Exbs .... :mg_062:

P.s...Greeneyed... :rc_036: :rc_036: :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#148 Потребителят е офлайн   Damond Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2010 - 06:25 PM

Показване на мнениетоgreeneyed, в 15 November 2010 - 04:05 AM, написа:

....

Много хубаво казано! Мисля, че досега частта с изгубените и откраднатите не беше видяна от този ъгъл в темата. Докато всеки мжое да каже - да, аз ще си опазя кучето, когато се разгони и/или подуши разгонено, не вярвам, че някой може да гарантира, че гореописаното няма да се случи. Между другото това ми напомня на някои желаещи за породисти или породоподобни от Бездом - когато разбираха, че животното е кастрирано или трябва да бъде кастрирано, биеха отбой. Как мислите, дали е само заради моралните скрупули? :smile:

#149 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 November 2010 - 11:24 PM

Кражбата си е кражба. Айде ще кастрираме кучето си за да не ни го откраднат - много тъпо звучи, но погледнато от този ъгъл може да има и малко логика (аз все още не я виждам, но някой балък може и да се хване). Може ли и съвет какво да правя за да не ми откраднат колата? ами жената? и нея ли да я кастрирам? Избихте го на параноя тази кастрация!

По скоро тези думи трябваха да бъдат със "болд"

"В България все още има прекалено много кучета и почти никаква култура у хората."

Както някои хора казаха по горе. Има хора, които свалят с команда мъжкар от разгонена женска. Сега ви давам право на размисъл. Ако такъв кучкар е стигнал това ниво със кучето си. Каква е вероятността то да бъде изгубено/откраднато.

Нима този човек няма висок контрол над кучето си? Вярвайте ми ако куче слиза от разгонена със команда това куче изпълнява команда "Тук" на 101%. Да не говорим, че не си губи собственика от погледа си!

Обърнете внимание на отраднатите кучета по внимателно. Кой губи кучетата си и как?

"-Изчезна от двора" - значи кучето е имало как да изчезне от там или някой имал възможност да влезе за да го искара? - слабост на собственика

"Пуснах го да тича и то не се върна" - не си е обучил кучето както трябва - слабост на собственика.
"-Оставих го на познати и те са го изтървали" - пак опираме до обучение заедно със грешно избран познат - слабост на собственика

Да продължавам ли?

Аз отглеждам две кучета и много добре знам кое кога и къде да го пусна. Къде да ги държа като ме няма. На кой да ги оставя ако се налага. И да признавам си аз нямам такъв висок контрол над кучетата си, но и за това съм предпазлив и си взимам мерки.

Повечето случаи кастрация се прави не заради песа, а заради стопанина. Той си мисли, че така ще може да го контролира по-добре, ще може по лесно да доминира над него. При осиновяване се прави със застраховка кучето да не се използва за разплод. Разбира се има и такива заради здравословни причини. До тук всичко е ОК! Но за какво пък трябва да си кастрирам хайвана като горепосочените причини ги няма? Аз лично го виждам като екстра разход? 100 кинта, че тва цял чувал гранули?
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#150 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 15 November 2010 - 11:26 PM

офф за съжеление е така
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#151 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 November 2010 - 05:52 PM

Показване на мнениетоagalina, в 15 November 2010 - 01:55 PM, написа:

Аз обаче продължавам да нямам отговор от теб - дали е хуманно ,съвременно ,цивилизовано и морално да отглеждаш нестерилизирано домашно куче ,което не в разплод ако то е полово активно (приемаме хипотетично ,че важното за теб "удържане" е факт, при равни други условия) - само питам отново дали такова куче ще живее комфортно физически и психически ? (Ако продължаваш да не разбираш въпроса ми - ето прост жокер - некастриран мъжки става на парцал ,спира да яде с дни и стои до входната врата ежечасно когато в района има разгонена кучка ..Защо ми / му е ?Кажи кому е нужно ? Това признак на качествен живот ли е ?)

да ,това е ЕСТЕСТВЕНО за кучето,както яденето на сурово месо,гонене на котки,лаене по непознати и пр..
природата си знае работата,така е трябвало -два пъти в годината мъжкия да става на парцал..
нека не оправдаваме собствените си мераци,и удобства с това кое е добре за кучето..това е като спора за храната-гранулата била най доброто за кучето..да ама не..колкото макдоналдс е най доброто за децата..

#152 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 05:54 PM

Показване на мнениетоMeto, в 15 November 2010 - 08:29 PM, написа:

Кражбата си е кражба. Айде ще кастрираме кучето си за да не ни го откраднат - много тъпо звучи, но погледнато от този ъгъл може да има и малко логика (аз все още не я виждам, но някой балък може и да се хване). Може ли и съвет какво да правя за да не ми откраднат колата? ами жената? и нея ли да я кастрирам? Избихте го на параноя тази кастрация!

По скоро тези думи трябваха да бъдат със "болд"

"В България все още има прекалено много кучета и почти никаква култура у хората."

Както някои хора казаха по горе. Има хора, които свалят с команда мъжкар от разгонена женска. Сега ви давам право на размисъл. Ако такъв кучкар е стигнал това ниво със кучето си. Каква е вероятността то да бъде изгубено/откраднато.

Ами пропуснал си две от причините , които споменавам и се хващаш за последната

но се прави с цел да се постигне нещо по-добро: (1) да се избегнат потенциални бездомничета, (2) да предпазим любимците си от влудяващ нагон ( когато са разгонени или в близост до разгонени женски) , ( 3) да ги предпазим от алчни и безскрупулни хора , готови да ни ги откраднат за развъждане

По (2)
Аз съм оставала в апартамент с мъжко и женско некастрирани кучета. Мъжкото - на една , женската на 13 години.
В две различни стаи, през стая, с две врати помежду им.
Вой, драскане, скимтене...
Разбира се,това е само външна изява на това, какво го напира отвътре кучето. Ако е добре обучено и дам команда ще спре да вие и драска , нали?
Но дали това отвътре, ще спре? За нагона говоря.
Значи с една команда мога да накарам кучето да се мъчи, но да си мълчи? И това е хубаво?
Аз не искам кучетата ми да се мъчат. Няма да ги развъждам , кастрирани са . 13 годишната пак си се разгонва (Тя не е моя и е доста старичка за операция ) , но младият мъжки вече е кастриран, скача си безгрижно, играе си с другите млади и кастрирани кучета и котки и не му пука

По (1)
Не съм била в Момчилград (ако сте там). Но на повечето места , където съм била, дворовете рядко имат двуметрови зидове за ограда. Домашното вързано да не излиза, но външните могат да влизат. Или какво , ще ги убиеш с брадвата ако ти влязат в двора?
В София пък - да не говорим. Изведеш си некастрираната женска - все някои мъжки ще долети? Да го ритам ли ? Да го бия ли? Аз обичам кучета. По добре да нямам разгонена женска, отколкото да се справям брутално с другите.

ПС
Съжалявам за жената , която е на едно ниво с колата. Дано да има застраховка против кражба

#153 Guest_navar_*

Публикувано: 16 November 2010 - 06:54 PM

първо,да почнем оттам че според законите малко е забранено отглеждането на две кучета в апартамент,освен с изричното писмено съгласие на съседите,и ако не нарушавате обществения ред..второ -тормоз за самите кучета е да бъдат отглеждани две в един апартамент,то реално е тормоз дори за едно куче..
трето-аз съм против връзването,на каквото и да е животно за повече от половин един час-като имаш двор,нормално е да имаш клетка за кучето...не се мъчете да изкарате мисия невъзможна отглеждането на куче,което не е кастрирано -цял живот съм с некастрирани кучета-не съм имал нежелано потомство..
та ако искаш-начини се намират,и всичките по леки за животното от лягането под ножа..
но всеки си избира сам...сега ако започнем темата за плкастичните операции,съм сигурен че по същия начин жените ще поддържат тезата че са полезни,и необходими..докато мъжете ще са на малко различно мнение..
интересно е ,че жените с лека ръка отрязват нещо от кучето,ама само ако е вътрешен орган..стане ли дума за купиране-това е варварско ..странен сват,но е по лесно да разбереш вселената отколкото жената...

#154 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 10:22 PM

Навар...Изпитвам голямо уважение към тебе,поради факта,че полагаш ежедневни грижи за толкова много животинки(знам нещо по въпроса,какво изисква,като време и нерви),Но не знам на какъв език да ти обясня,че ако Ти си отговорен и добър стопанин ....следващите 100 след тебе Не са... :mg_062:
Моля те опитай да излезнеш от твоето собствено и погледни малко по глобално на въпросът.

Само исках и малко уточнение по въпроса за разгонването...
Женските 2 пъти в годината...
Мъжките са вечните любовници :ab_041: ...Които всъщност са разгонени Винаги,когато в близост има разгонена женска(както и при човеците де,ама там поне е контролируема обстановката :ab_041: )

P.с...По повод хирургичните операции при човеците ще ти кажа ,какво мисля...
За момента всичко си е Ок...Но след време ,като се сбръчкосам може би ще направя тази жертва и то от Любов към мъжа ми или най малкото ,защото на стари години Не искам да влизам в затвора...
Защото нали се сещаш,че ако си хвана мъжа да се заглежда по някоя 20-годишна свежа девойка...Ще бъде Кастриран мигновенно и то без упойка и после антибиотици?! :ab_041:
Това в кръга на шегата естествено... :rc_036:
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 16 November 2010 - 10:54 PM

Гледането не пречи. Въпроса е да не пипа! :)
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#156 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 16 November 2010 - 11:34 PM

Показване на мнениетоnavar, в 16 November 2010 - 02:57 PM, написа:

Показване на мнениетоagalina, в 15 November 2010 - 01:55 PM, написа:

да ,това е ЕСТЕСТВЕНО за кучето,както яденето на сурово месо,гонене на котки,лаене по непознати и пр..
природата си знае работата,така е трябвало -два пъти в годината мъжкия да става на парцал..
нека не оправдаваме собствените си мераци,и удобства с това кое е добре за кучето..

Кое па е толкова ЕСТЕСТВЕНО и "така трябвало" на Природата - не разбрах? Това да ги мъчи неосъществен (заради теб ) нагон ли е нормално ? Какво му е природното на твоето желание за въздържание на полово зрялото ти куче, въздържание поради твоето удобство и мераци ?
И защо 2 пъти в годината да се случва требването на природата по ставането на парцал ?Мъжките кучета нямат такава месечна периодика ...необходимо и достатъчно условие е да има разгонена кучка наоколо.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#157 Guest_navar_*

Публикувано: 17 November 2010 - 10:05 AM

пак ще го напиша-природата си знае работата..
дай посъщата логика да кастрираме Гошо от съседния блок,щот е грозничък и тъпичък...страшно му се иска да чука,ама никоя не му връзва...
в природата не всеки мъжки качва,и не всяка женска покрива..
и тъй ктао съм привърженик първо на природните закони,смятам че след като природата е създала животните с полова система -трябва да са си с такава,докато не се появят проблеми.
за пореден път се убеждавам ,че хората гледат на кучето като на вещ,която няма право на избор..те правят ,това което им харесва на тях,и това което е удобно за тях ,и това което ги улеснява ( особено това)
за кучето било по добре да е кастрирано-щото не цапа,щото не вие,щото става послушно,щото,щото..все причини удобни за стопанина,никой не пита кучето.
кучето трябва да се храни с гранула..защо? щото е чисто,щото е лесно,щото не се губи време..пак за да е удобно на стопанина..опитвали ли сте гранула,дори висок клас?? има вкус на талаш,е вкусовите рецептори на кучето не са много по различни от нашите...и то обича месо-сурово ,варено печено..но не ,гранул ата гранула-никой не го пита дали му харесва..ама човекът е решил че му харесва-яде я,щото е тъпкана с овкусители и аромати...но това е друга тема..
който реши да си осакатява животното-прав му път..
за мен проблемът е че трябва да се въведе контрол на стопаните..искаш голямо куче-задължително минаваш обучение заедно с него...

#158 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 11:42 AM

За Гошо,За Гошо от съседния блок да кажа... :ab_041:
Ами не е баш същата логика,защото той със сигурност има достатъчно вариантови възможности да си разреши проблемеца...
Сега няма да ги изброявам,Но поне 10 ми идват на акъла,докато кучо Не успях да си го представя в нито една от тях... :ab_041:

P.с...За гранулата е въпрос на много фактори.
Аз лично също ми се иска да давам на моите натурална храна,Но просто Не мога времево да си позволя този лукс...За това след много четене и информиране открих гранули и мека на Абсолютно натурална основа,които всъщност и хората даже може да си ги хапват.
Абе всеки проблем си има своето разрешение,ама трябва четене,търсене и желание.

Лек,усмихнат и успешен ден желая на всички... :ae_085:
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 17 November 2010 - 12:14 PM

Ето сега ще ви дам поредния пример, чрез който да ви обясня защо съм "ЗА" задължителната кастрация.
Отивам на работа, чувам някакво скимтене от някаква тераса. Поглеждам нагоре и виждам на 4-тия етаж на необезопасена тераса скимти кученце. Една от уличните чистачки ми обяснява, че това било едно от 8-те кученца, изхвърлени в близката градинка. Отивам да погледна и какво да видя?! Останали са 4. Това са отгледани кучета, те не са обгрижвани от случайни съседи. Те са изхвърлени там след като са отгледани до около 2-рия месец. В изолатора не могат да ги приберат, забранено им е. Значи разчитаме на някой гламав като част от тези тук във форума да ги прибере и да се грижи за тях докато някой ден им се намери място. Какво излиза?! Някой си е "изтървал" кучката. Не я е завел на ветеринар да решат проблема на време. Хубаво. После гледа кучетата до около 2-рия месец и ги изхвърля на оживено място, близо до натоварена улица, без никаква форма на обгрижване. Задавам въпроса, след като му е все тая дали ще живеят или не, защо не ги е приспал още докато са били слепи приплоди? Никой не може да ме убеди, че на такъв човек му е "мъчно" да приспи куче, след като ги изхвърля без опция за оцеляване, разчитайки на благосклонността на някой минувач или съсед. Сега искам пак да ми обясните за природата, правото на избор и на кого точно да го предоставим. Много ги обичам тези мохабети, особено за правото на избор!!! И това е само една тривиална случка от всичко, което се случва в БГ-действителността. Това не е нито нещо необичайно, нито нещо изключително като събитие. Айде, продължавайте да ми дискутирате за природа и право на избор!!! Ще кажа само едно нещо - този, който иска да се занимава с развъждане, мисли за кучето си или е отговорен към него, ВИНАГИ ще намери начина, по който да го направи. И в сегашните закони и при приемане на задължителната кастрация (ако се приеме) ще има такива опции. НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ПРИРОДА!! НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ИЗБОР!!! ПРОСТО НЯМА МЯСТО ЗА ТАКАВА ДИСКУСИЯ !!!! Не ми се оправдавайте с разбиранията на жените или мъжете. Кастрацията на женско куче е много по-сложна от кастрацията на мъжко, но аз не ги разделям по полови признаци, аз съм "ЗА" задължителната кастрация, защото е пълно с такива случаи. Няма какво да оставям разни неграмотници и идиоти да мислят - просто нямат с какво да го направят, че да ги чакам!!!

п.п. - В момента искам да кастрирам тоя тъпанар/ка нещастен/стна! :eg_033: Яхнала съм метлата и отивам да обруля дърветата!
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#160 Потребителят е офлайн   -Sasho- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 07:49 PM

Що не кръстите темата ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАСТРАЦИЯ!!!А не ЗА и ПОТИВ кастрацията.Двама човека изказват мнение,че са против кастрацията на техните кучета и веднага скачат 4-5 човека да им обясняват че те са ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА поголовната кастрация.Всяко мнение което отрича вашето го приемате като липсана успех за вас или лична обида и веднага тръгвате да доказвате колко сте прозорливи,умни ("ВИСША ЛИГА") и опитни и колко глупави са другите и нищо не разбират. Какво като има противници на поголовната кастрация.Приемете го!!!Като начало просто погледнете наоколо и разберете,че има и други хора около вас които не споделят и не приемат вашето мнение за логично.Добре де,кастрирайте си кучетата,вадете им зъбките,изтръгвайте им ноктите,ако искате слагайте им силикон и "BOTOX" в устните и скулите,но оставете избор на стопаните на кучета.Какво значи ЗАДЪЛЖИТЕЛНА кастрация!!!Свършихте с бездомните,сега почнахте
и с родословните кучета.ЕЙ нещо май....полудяхте!!!
Какви са тези глупости как в"Италия са психясали на тема позитиви от кастрация на родословни кучета" без да има здравословни причини.Хайде,МОЛЯ ВИ!!
Утре ще кажете че рибите живеят в гората,а зайците са психясали и се преселили в морето.
"Кастрация не влияние върху Работните качества на кучетата"-да сте вижали някъде кастрирани кучета планински спасители,на служба в полицията и т.н.ЕХО!!

"Искам да кажа, за хората които си мислят, че агресията не се премахва с кастрирането, че просто не са се сблъсквали с агресивно куче."АУУУ-няма топки-няма агресия.Това ме разби!!!Ако има още остатъчна агресия-Вадете зъби!Може би ще имате 100% гарантиран успех.Що трябва да го социализирате, да го обучавате?Ъ–ъ–ъ,затова май трябва време и търпение.

"Последните 20 години ме убедиха, че в тази държава няма доброволни и пожелателни действия довели до съществен напредък, в която и да е сфера.
Много ми се ще да не съм права, но за съжаление .... сори!!!"
Затова-ЗАДЪЛЖИТЕЛНА поголовна кастрация и всичко ще бъде ОК.БРАВО!!!SUPER напредък!!Сори...не сте права!!!Ако и другите мерки от "комплекснят ви подход"са такива крайни...направо ме плашите с вашите фанатизирани крайности.
Такива фанатизирани крайности водят до пален крах,лудост,изтрещяване.Всичко се постига с баланс,а не с крайности.Балансьт е нужен,защото всеки човек /стопанин на куче/ има едно основно право,а то е правото на избор.Правото на избор пък се контролира сьс закони,наредби и правила.Ако всички хора прилагат само крайности в която и да е област от живота заради накаква причина/много бездомни кучета/какво ли ще стане.
"АКО БЯХМЕ ПО-УМНИ,ЩЯХМЕ ДА РАЗБЕРЕМ ВСЪЩНОСТ КОЛКО СМЕ ГЛУПАВИ"-немска поговорка
Ако,имаше действащ ефективен контрол за отглеждането на домашни кучета,едва ли тази тема "ЗА и ПРОТИВ" щеше да съществува в този си вид.
Няма и не мога да приема твърденията,че родословните кучета и техните собственици са част от проблема за популацията на бездомни кучета.Това е прекалено несериозно.Такова обвинение трябва да се докаже с точни и ясни факти и цифри."1 от 100 собственици на кучета били отговорни стопани"???Откъде изсмукахте тази статистика бе,хора. "НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЗА ИЗБОР!!!Няма какво да оставям разни неграмотници и идиоти да мислят"Нещо май се уляхте.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни