Тази тема я отварям с голяма мъка, мъка защото 7 кученца, се родиха на този свят, за да страдат, родиха се заради мен... Във вилната зона където е лозето ни и временно убежище на някои от моите подопечни няма много бездомни кучета, но е пълно с такива свободно разхождащи се, пълно е и с хора, които като наближи зимата и се върнат в града пускат пазачите си да се спасяват, кой както намери. Но днес нямам очи да обвинявам тези хора, защото аз съм виновна за тези нещастничета. По улицата, която минавам има две бездомни кучета мъжко кастрирано и женско некастрирано, всеки път щом виждах женската си казвах, че трябва да я кастрирам, всеки път си го казвах, но така и не го сторих, а оправдания колкото искаш, но уви те не ме утешават днес, когато погребах първото кученце

. Оправдания и опит да изчистя съвестта си, оправдания, че все не ми достигаха пари, че времето е оскъдно, че имам ли пари кучицата не се появяваше, че приближа ли се до нея и тя побягва, оправдания много, но знам, че можех да го предотвратя, а не го направих. И как с какви очи да обвиня онези т*пи селендури, че си пускат кучетата. Скоро не бях засичала женската, а в края на миналата седмица видях, че на бял свят са се появили бебета. Родила ги е в изоставен двор. Вече са на около 2 месеца, много дребни, много слаби, плашливи точно като мама. Видях и мама отблизо и разбрах защо, хем като усети, че нося храна идва и се радва, хем не се доближава на повече от 2 метра, на мама й липсва едното оче и явно е научила важен урок, а именно да седи на страни от хората. Бебенцата бяха 7, като 6 са момченца, а 7 е много плашливо и така и не успях да видя какво е. Днес отивайки да ги храня влязах в двора, но те не се появиха, отидох до батаката да огледам какво мога да направя, за да им е по-топличко. Там бяха се сгушили 4 мъника, щом ме усетиха 3 се изпокриха, а четвъртото непомръдна, то беше заспало вечният си сън. Малкият беше единственият, който се престраши да се приближи до нас човеците, беше изтърсачето, много слабичко, нежно и ...
Спешно търсим временни домове на малките, останат ли там където са в момента са обречени, само храната не им е достатъчна. Ние от "Надежда за безпризорните", Варна
http://www.facebook....145016382205040 ще поемем всички разходи по отглеждането им, ветеринарното обслужване и ангажимента да им търсим осиновители. Моля ви хора, помогнете!