Dog.bg Форуми : Изгубена/изхвърлена красива майчица

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изгубена/изхвърлена красива майчица с наченки на питбул/стафордшир, София

#1 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 November 2010 - 01:34 PM

В квартала от известно време се върти една прекрасна девойка.
До скоро кърмеше, сега гърдите й са се прибрали доста.
Много е слабичка и е поне 5-6 годишна, ако не и повече. Плаши се от хората, но днес ни се довери и се галихме. Личи си, че е домашно куче, има и кожен нашийник. Направо се чудя как циганите още не са я хванали и завели в махалата.
Бебета не съм виждала, не знам дали има оцелели.
Молбата ми е, ако може някой да я вземе временно при себе си. Знаете колко трудно е за домашно куче да оцелява само навън.
Ако все пак е загубена, дано някой си я потърси. Но се съмнявам.

Е, ето я и нея:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

П.с. Моля ви, не коментирайте това колко няма нищо питовско в нея. Има, но не се вижда от снимките. И главата й и структурата на тялото й са абсолютно питовски, но е по-дребна от пит.

П.с. 2
Сървърът е бавен и темата се е пуснала 3 пъти.

#2 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:13 AM

Момичето продължава да обикаля квартала. Преди малко ни посрещна пред блока, играхме си, хранихме се, пихме водичка. Тя толкова се развълнува, че започна да се държи като..... разгонено мъжко куче. От половин част стои пред блока и вие. Искаше да влезе вътре с нас - по всичко личи, че е била домашна. Явно от много време скита, толкова е слабичка.

Ще се опитам да направя видео тези дни, за да я видите.
Няма ли някой, който да изявява желание да я вземе поне временно - докато добие представителен вид и бъде готова за осиновяване ?

Тъй като отговаря на "ША" решихме да я кръстим Шаги.

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2010 - 02:49 AM

Показване на мнениетоChupacabra, в 01 November 2010 - 12:39 PM, написа:

П.с. Моля ви, не коментирайте това колко няма нищо питовско в нея. Има, но не се вижда от снимките. И главата й и структурата на тялото й са абсолютно питовски, но е по-дребна от пит.

Това настоятелно оприличаване на порода трябва някак да й помогне при намирането на стопани ли? Или да подпали нечии нездрави амбиции? Или да поблазни някой, който хабер си няма от породи?
Честно, не разбирам целта на толкова много теми тук да се оприличават очевидно безпородни кучета на някоя порода. А когато това е пит и може да донесе повече минуси на кучето - тогава съвсем не разбирам.

Добре е кучето да се кастрира.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#4 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 04:01 AM

Да, bushkata, идеята е оприличаването на тази порода да помогне за намирането на стопани. Колкото и да не ти се вярва - поне създава интерес. Ако ти си Г. от Р. и си търсиш куче от порода Питбул и напишеш в гугъл, че търсиш обяви за куче, включващо "ПИТ" в името си, току-виж попаднеш на тази тема. И току-виж ти стане интересно да видиш кучето от нея, макар и то да е ПИТоподобно. И току-виж, не щеш ли, кучето те грабне и решиш да си вземеш точно това, куче, питоподобното, което има тази красива питбулска глава, която толкова много харесваш. Или пък типичната питбулска стойка, която винаги те е привличала.
В някои случаи, сравнението с някоя порода ПОМАГА. И не мисля, че ако има шанс някой търсещ определена порода да попадне на куче, имащо наченки на тази порода и го осинови, то този шанс трябва да се пропуска.

Не залъгвам никого, че кучето е Питбул, нали? Смятам, че останалото е напълно допустимо.

И е повече от ясно, че кучето ще се кастрира. Това ще стане, когато организмът му е готов за това. Стига да не изчезне дотогава.......

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 November 2010 - 01:35 PM

Добре. Но не споделям това мнение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#6 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 05 November 2010 - 02:14 PM

Оприличавайки го именно на пит му намалявате шансовете.Да не говорим,че кучето няма нищо общо с пит.Абсолютно съм съгласна с Бушката :ba_025:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#7 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 02:43 PM

Ще помоля bushkata да изтрие последните коментари.

#8 Потребителят е офлайн   Taz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 02:56 PM

По този начин само вредите на кучето.
Първо, че наистина прилича на пит точно, колкото и на НОК примерно.
Второ, така губите и двете си (евентуални) таргет групи. Тези, които искат пит виждайки го ведага ще се откажат. Тези, които не искат пит, а биха го взели няма да погледнат обявата изобщо. Това дето сте го написала "А може пък....." е само в рамките на утопията.
Трето, сравнението с питбул не помага на животните! Само затруднява такива като нас, които се опитваме да помагаме на тази порода и подобните й.
Произволното лепене на етикети не е допустимо.
Това куче не само, че не е подобно на питбул, но на дали е и виждало такъв през живота си.

#9 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 November 2010 - 02:57 PM

Не виждам защо да се трие мнение от познавач на породата. Потребителката си има питбул, спасява питове и знае по-добре от другите до какво водят подобни неверни обяви. Най-много да вземат кучето за тренировки, лоша услуга с тази обява му правите.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   zzverche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 03:29 PM

Това куче ако е питбул аз съм трамвай! Това куче дори ми прелича повече на трицветно гонче от колкото на питбул...да не говорим, че нашите кучета са питоподобни, защото са без родословие. :md_064: Не мога да разбера каква е тази мания всяко късокосмето куче да бъде оприличавано именно на пит.По тази логика на моята улица има над 10 питоподобни,скитащи ей така,пръкнали се от нищото.Един съвет променете заглавието на темата,просто по този начин не му помагате на животното.
User's Signature

My link

#11 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 05:39 PM

на 100% съгласна - лоша услуга и за кучето, и за обгрижващите породата, че и за породата ако искате. аз бих помолила админ да смени заглавието, не да трие мнения, но, разбира се, не съм аз автор на темата.

#12 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 07:02 PM

Структурата на черепа на кучето наистина прилича на питбулска или стафска, за съжаление не си личи ясно на снимката. Кучето е много спокойно, не реагира на други кучета и хора.

Koniarska - кучето се върти в квартала, където често разхождате вашето куче, може лично да се запознаете с него...
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#13 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 05 November 2010 - 09:03 PM

Може би трябва да има нещо като условие-да не кръщаваме темите с порода на куче или подобно на някоя порода,за да няма недоразумения.На мен това куче например ми прилича на съвсем друга порода...

P.S. Не мисля,че Chupacabra е целяла нещо вкарвайки думата питоподобен в заглавието на темата.Просто е решила така да я кръсти. :ba_025:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#14 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 05 November 2010 - 10:12 PM

Показване на мнениетоZonker, в 05 November 2010 - 04:07 PM, написа:

Структурата на черепа на кучето наистина прилича на питбулска или стафска, за съжаление не си личи ясно на снимката. Кучето е много спокойно, не реагира на други кучета и хора.

Koniarska - кучето се върти в квартала, където често разхождате вашето куче, може лично да се запознаете с него...

Нямам нищо против да видя кучето,въпроса е ,че главата му приличала на пит ,значи е подобен,ми сори,но не е ,козина,опашка,структура по нищо не отговаря,не желая да влизам в безсмилени спорове,не е в помощ на животното.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#15 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 01:23 AM

Ясно е, че кучето е мешавица от кой знае какви породи, генетика...На снимките аз също не видях прилика, но днес цял един час кучето вървя с мен в парка...Достатъчно прилики видях, предполагам и друг може да ги забележи и колко му е да я прибере за разплод на кучета за бой? (с оглед на местонахождението и').
Интересно ми е зашо не ревнахте така по MyDuality, когато изтипоса тук куче, което май повече е лабрадор отколкото пит?

И да повторя ако тук не е разбрал: Кучето е било домашно, явно прясно изхвърлено на улицата и търси контакт с хора. Поради някакви далечни прилики с пит може да стане потенциална жертва...И без тези прилики, самият факт , че е бивше домашно е достатъчно тревожен!
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#16 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 November 2010 - 06:30 PM

Няколко човека в квартала днес ми съобщиха, че в квартала се навърта женска питоподобна...Разбирам, че тук има много експерти по породата и че кучето е доста далеч от пит, но явно за лаиците и незапознатите кучето има достатъчно прилики.

Едната жена, с която говорих, на няколко пъти е гонила цигани, които са се опитвали да я вземат...Днес не съм виждал кучицата, надявам се да не са успели да я приберат :(
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 November 2010 - 07:02 PM

При този интерес към кучето, кастрацията веднага е повече от наложителна. Маркираното ухо може да откаже евентуални кандидати ,пък и ще й спести раждания и мъки, ако я вземат цигани.
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2010 - 01:30 PM

Шаги я няма вече от поне 3 седмици.

Надявам се само да е жива и здрава. Успяхме единствено да я обезпаразитим. За кастрация беше рано, гърдите й още не се бяха прибрали. Дано не е попаднала на лоши хора или бесни шофьори.

#19 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2010 - 08:05 PM

Chupacabra, мисля, че я видях девойката днес около нас (няма да указвам местоположение за всеки случай, но нали си се знаем, че сме си наблизо :smile: ) Уви, беше много разгонена и имаше 5-6 мъжкаря около нея, затова бързо я подминах, тъй като и моят куч, с който бях, налита да се бие.
Вероятно затова я няма при теб, защото търчи напред-назад из квартала. Трябва спешно нещо да се направи, за да се кастрира момичето, защото глутницата, с която е, е страшно побесняла и мъжкарите се бият нон-стоп. Аз лично за пръв път я виждам при нас. От снимките ти се ориентирах, че вероятно е тя. Поне на мен много ми прилича. Лошото е, че в нейната глутница видях мъжкар, който вероятно е бил домашен пудел или териер - чисто бял, но беше толкова сплъстен и обрасъл, че не приличаше на абсолютно нищо. Ако можем нещо и за него да направим, ще е добре, стига да го локализирам разбира се, къде се подвизава. Мяркам го за втори път от 1 седмица, но е толкова превъзбуден и търчи-напред назад, че дори не мога и снимка да направя като хората.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни