Dog.bg Форуми : За Вегетарианството

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За Вегетарианството

#121 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 May 2008 - 12:52 PM

Цитат

Будисти, хиндуисти, йоги... Повече от милиард души на света не ядат месо. Дали и те страдат от "хормонален дисбаланс"??  :-

Буш, не бях видяла инфото за гушенето - кошмар!  :( А виждала ли си как ги заковават за пода, за да не се блъскат и да умират -  направо ти става черно пред очите като ги видиш.

Ти не четеш ли? Никъде не съм казала, че човек не може да живее без месо!Обяснила съм ясно че ако нямаш необходимите познания можеш да си навлечеш неприятни здравословни проблеми, както и с всяка друга диета , защото вегетарианството е вид диета!!! Аз не знаех как да си набавям необходимите хранителни вещества след като спрях месото и да имах хормонален дисбаланс, защо изобщо го поставяш под въпрос, смяташ че ще седна да си измислям или??? :huh:`

#122 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 26 May 2008 - 01:06 PM

Вег, вег.... Имам една идея :P
Кои са ВЕГ да ми пишат на лични.
"Най-Най" вопрос който чува един Вег е - И ти още жива? :yahoo:
- Живи сме, и не умираме от глад и сердечни болести :P
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#123 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 26 May 2008 - 02:02 PM

Цитат

Цитат

Будисти, хиндуисти, йоги... Повече от милиард души на света не ядат месо. Дали и те страдат от "хормонален дисбаланс"??  :-

Буш, не бях видяла инфото за гушенето - кошмар!  :( А виждала ли си как ги заковават за пода, за да не се блъскат и да умират -  направо ти става черно пред очите като ги видиш.

Ти не четеш ли?
А ти май не разбираш - хората просто не ядат месо, някои не ядат и яйца, мляко - без да имат кой знае какви познания. Просто изключват тези храни от менюто си. Едва ли особено бедната част на Индия спазват някаква особнео разнообразна диета, за да си наваксат "липсващите" неща. Просто набиват ориз, предимно, че е най-евтино.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#124 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 26 May 2008 - 03:12 PM

Joana*, за жалост чета. И понякога свят ми се вие от глупостите, които прочитам...

ОФТОПИК: !!!НАЙ-СЕТНЕ БИОМАГ!!!
User's Signature

Качена снимка

#125 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 05:48 PM

Прощавайте, че си позволих да споделя мнение различно от вашето! Разбирам че е много по-лесно да не толерирате разбирания различни от ваще собствени! Който иска да чете - http://gotvarstvo.ge...getaritan_plus

#126 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 07:01 PM

Цитат

Прощавайте, че си позволих да споделя мнение различно от вашето! Разбирам че е много по-лесно да не толерирате разбирания различни от ваще собствени! Който иска да чете - http://gotvarstvo.ge...getaritan_plus
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#127 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 07:22 PM

Доста по-приятно е да се говори в такъв тон, благодаря!
За извиненията и оправданията, абсолютно съм съгласна, както и за това че без месо не се умира - няма такъв случай! Исках само да кажа, че от месояден към вегетарианец е по-разумно да се мине постепенно, а не от раз! Не разбрах, защо не стана ясно от началото - вероятно някой мой коментар не е бил разбран правилно! Не казвам че непременно ще стане нещо от рязката смяна на хранителния режим, но смятам (с това мое мнение не обвързвам никого) че е по-подходящо постепенно да се привиква към промяната!

#128 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2008 - 08:18 PM

Цитат

Joana*, за жалост чета. И понякога свят ми се вие от глупостите, които прочитам...

ОФТОПИК: !!!НАЙ-СЕТНЕ БИОМАГ!!!

Е златна си!!! Още утре отивам да си напазарувам. Супер щастлива съм, че им такова нещо, и то близо до дома ми.  :yahoo:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#129 Потребителят е офлайн   tsvl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2008 - 03:07 PM

По тази тема всеки може да защитава своя мироглед и да намира достатъчно доводи за това.
За себе си мога да кажа, че съм вегетарианец от 17-18 години.
Споделям мислите и :blink: терзанията на insult, bushkata, maccarta и останалите.
За да ме разберат месоядните мога да поясня, че чуствата ми към сервирано на масата месо е горе долу като това, което повечето от тях ще изпитат, ако им поднесат човешко месо.....
Обвинение за ядящите няма.
За тези, които нямат моите усещания и притеснения, месото е просто една силна храна...(доколко е здравословна е друг въпрос), която индустрията им предоставя в подходящ вид, без излишно напомняне откъде е дошла.
:-

#130 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2008 - 07:36 PM

Според мен човек се нуждае от всичко по малко както ям месо така ям и зеленчуци и плодове дори в определени сезони самия организъм на човека си избира какво да яде през лятото аз лично ям по малко месо не заради друго ами защото просто не ми се яде,другото е че през зимата хапвам малко повече месо но на нас ни дават месото от домашни животни защото на баба сестра и има крави прасета и ги гледа едва ли не не спът в нейното легло
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#131 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 28 May 2008 - 09:43 AM

Колко струват храните, произведени от екстензивно земеделие? Колко ПЪТИ по-скъпо от обикновените храни? Ясно ми е, че някои от вас, които са си надвили на харча не ги е еня за бедните и неимащите алтернатива. Бях в БИОМАГА. Цените са от 2 до 4 пъти по-високи от тези в обикновените магазини като ХИТ и Билла. Не виждам как с доход от 250 лева на човек може да се пазарува там. Нямам предвид себе си, аз имам други доходи. Мога да си купя всичко, но купувам скромни количества от обикновените храни.
Както обикновено спазващите някаква диета са нетърпими към различни мнения. Особено към обоснованите и от тези на специалист. На какво се дължи воинстващото пристрастяване към някаква диета? На липса на увереност в собствените сили и невъзможност да се контролира собствения живот - по обективни причини. Има лица със силно развито желание за себеконтрол и индивидуализъм, т.е. неприемане на живот в социум, който поставя императивно своите условия. Тогава се търси изход в свободни занаяти и дейности. позволяващи да се чувстват комфортно. Но това не е винаги възможно, а също така и недостатъчно за някои лица. Тогава се включва единственото, което винаги е под ръка хранителният режим. Подсъзнателно смятат, че контролират живота си чрез него. Създават си  увереност, че начинът на хранене ги прави по-специални, по-красиви, по-хуманни*, по- съвършени интелектуално или емоционално изобщо са The first. Създават се общества на прилагащите тази или онази диета, които се подкрепят, наричат останалите с неласкави имена, стремят се да наложат своите идеи на другите и успяват обикновено при децата си.
*____________ Хуманизъм/лат./ човечност/.
Прочее за да прилюча. Човек е не това, което яде, а това, което прави, което говори. Действията определят качествата на човешкия индивид, не начина на хранене. Тогава, когато мислите ви са заети с храни, начини за приготвяне, да не ядем това или онова, то не ви остава време за да мислите как да направите нещо, което да остане в съзнанието на другите като интелектуален или художествен принос.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#132 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2008 - 10:10 AM

Няма да вземам страна в спора за и против месоядството.
Но твърдението, че спазването на определен хранителен режим е сектанство или комплексарщина е пълна глупост.
Естествено, че човек трябва да намери най-подходящия за себе си хранителен режим и да го спазва, за да се чувства и изглежда добре и това е част от елементарната грижа за себе си и здравето. Абсолютно същото е като необходимата минимална физическа активност и ред други неща. Естествено, че когато се почувства по-добре от това ще добие увереност и ще убеждава и други.
Само че този най-добър режим не е еднакъв за всички. Ако на един му се отразява добре вегетарианство, за друг може да е болестно. По тази причина е грешка да се сравняваме с азиатските оризоизхранващи се народи или пък с ескимосите.
Не приемам никакви такива абсолютизации.
Но по принцип който реши, че трябва да изключи определен вид храна от менюто си, трябва да го направи информирано. Не може да се каже "просто спирам да приемам животински протеин" и готово.

#133 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2008 - 10:17 AM

Цитат

Човек е не това, което яде, а това, което прави, което говори. Действията определят качествата на човешкия индивид, не начина на хранене. Тогава, когато мислите ви са заети с храни, начини за приготвяне, да не ядем това или онова, то не ви остава време за да мислите как да направите нещо, което да остане в съзнанието на другите като интелектуален или художествен принос.

Боже, какво изявление. А аз мислех, че винаги се изказвам прекалено категорично.  ;D
Папи, ядейки месо от интензивните стопанства ти ПРАВИШ нещо. А именно подкрепяш зверствата над животните, агонизиращи, за да произведат по-евтиното месо и мляко, което както разбираме дори не ти е необходимост поради финансови причини. /Голяма гордост, впрочем, да даваш парите на касапите, не защото са ти малко, а защото така ти харесва, честито на хуманиста в теб/
Вегетарианството лишава човека от възможности за интелектуален и художествен принос  ;D ;D ;D Яко!!! И обобщението, че всеки, който се интересува какво яде се прави на интересен, защото всъщност е малоумник също е ЯКОО!!! БРАВО!
User's Signature

Качена снимка

#134 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 01:03 AM

Ето как започват живота си пилетата.
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   Nadq And Karma Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2008 - 11:56 AM

Цитат

Ето как започват живота си пилетата.

]И аз гледах това по дискавъри, просто е отвратително.  :'(
User's Signature

Представете си само каква тишина щеше да настане,
ако хората говореха само това, което знаят.

#136 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2008 - 11:11 PM

ВИНАГИ съм искала да бъда вегетарианка. Просто не мога да изям животно, след като знам, че е било живо, имало е майка и се е движело :'( Преди няколко месеца бях спряла месото за месец и половина, но разбира се майка ми каза, че съм щяла да се разболея от липсата на месо :rolleyes: А аз се чувствах толкова добре... но проядох пак. И сега си ям де, но само вкъщи. Навън не ям месо, а когато трябва да избирам между вегетарианско и невегетарианско ядене, избирам вегетарианското.
Просто чакам да порасна, да не завися от мнението на майка ми и тогава няма да се чувствам виновна за убиването на невинни животни.
Представете си - едно малко сладко пиленце, жълтичко, с хубава човчица.. абе ето това - http://upload.wikime...0px-Chick04.jpg ... то става голямо и вие го ИЗЯЖДАТЕ!  Колко забавно :huh: На него със сигурност му е много яко, не мислите ли :huh: :huh:

А ако някой ден имам деца - те няма да вкусят месо през живота си  :blink:

Абе колко хора са ми казвали, че съм луда, защото искам да запазя природата, да не убивам животните... била съм ненормална, защото съм обичала дори и паячетата и представете си искам да стана ветеринар - как съм щяла да бъркам в на животните устите, как съм щяла да пипам крава, ако се наложи... :rolleyes: Ама айде да спра, че се отплеснах :blink:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#137 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2008 - 07:28 AM

Цитат

А ако някой ден имам деца - те няма да вкусят месо през живота си.
При това положение животът им ще е кратък. Деца не могат да растат и да се развиват нормално без белтъчини от животински произход.
User's Signature

Качена снимка

#138 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2008 - 07:47 AM

Мдам, а пък така бичуваният холестерол участва в синтеза на половите хормони и изграждането мембраните на клетките.

#139 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2008 - 02:43 PM

Цитат

Цитат

А ако някой ден имам деца - те няма да вкусят месо през живота си.
При това положение животът им ще е кратък. Деца не могат да растат и да се развиват нормално без белтъчини от животински произход.

Аз не говоря за всички животински продукти, а само за месото. И да ти кажа - познавам момиче, чиито родители са вегетарианци и то не е вкусило месо през живота си... развива се съвсем нормално, нищо освен това, че не яде месо, не я отличава от другите :blink: И в момента е на 12, признаци да умира няма ;) B)
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#140 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 08:38 AM

Колкото по-голяма ставам толкова повече не ми се нравят месата ;D,отбягвам ги просто сякаш са ми много тежки особено през лятото  :Бляк!: :Бляк!:

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни