Dog.bg Форуми : За Вегетарианството

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

За Вегетарианството

#241 Потребителят е офлайн   natali11 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 August 2010 - 08:22 PM

според мен ,това дали ядеш месо си е въпрос на личен избор.няма как всички да станат вегитариянци-това е повече от ясно.(лично аз съм пробвала,ама не става-явно нямам достатъчно воля )според мен като не ям месо,нищо няма да спася,тъй като всичко се случва толкова машинално и роботизирано,че просто нямам думи.във фабирката пилетата ,прасетата и т.н. се "произвеждат" като в печатница,няма нищо общо с животните на баба и дядо ,които живеят по две прасета в кочинка ,а пилета всеки ден щъкат из двора на разходка .заводските животни се "отглеждат " в ужасни условия и се колят на конвеир в машини.на никой не му пука какво си изял и какво не!всичко там е просто една стока.те животните си умират,дори в момента хиляди биват заклани,но не е там работата .мисля ,че ако животните се гледат в едни по-добри условия,и цялата процедура протича по-хуманно,макар и с по-малка производителност ,нещата ще стоят по еидн различен начин.ние сме безкрайно зависими от животните и техните продукти,но уважението ни към тях е никакво!! естествено никой няма да сложи върху пакета с мръвките снимка от завода,където е гледано животното,по-скоро ще има едно весело пиле с вилица в ръка,което е сладко,но уви няма нищо общо с реалността :ca_003:
User's Signature

Качена снимка

#242 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 25 August 2010 - 06:13 PM

Категорично съм против вегетарианската мания. Ако някой се смята за вегетарианец , изключително обичащ прекрасните кравички, прасенца и пиленца ,а гледа домашен любимец , който е месояден ....за какъв вегетарианец говорим тогава?
Всяко отглеждане и развъждане на месоядни животни е принос за убиването на животни. Няма да си храня кучето със соя , картофи и други зелении - те са за неговата храна. Още малко ще почнем и лъвовете в зоопарковете да искаме да хапват дробена помийка. А иначе, който необича месо нека да не го яде, но да не се заблуждава , че го прави от хуманно отношение към животните, защото организма на човека има уникалното свойство сам да определя полезните и необходими за него неща и храни. Уважавам вегетарианците те са направили своя избор , но неискам да ми го натрапват и на мен или кучетата ми.
:beer:

#243 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 04 October 2010 - 11:18 PM

Никой нищо не натрапва, тук се изказват мнения.
А моето е ,че не можеш да сравняваш човека с кучето.Ние сме по разумни и можем да правим избор, както и да си набавяме дадени микроелементи, минерали и прочие от други храни.
Докато кучето си има своя природа и освен това зависи от нас.
Това е просто едно много добро оправдание да се яде месо(което оправдание не е нужно, живота си е твой).
Аз взимам решение за себе си и го следвам.А кучетата, котките и останалите хора, могат да ядат каквото искат.
User's Signature

Качена снимка

#244 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 04 October 2010 - 11:36 PM

Показване на мнениетоdora7511, в 04 October 2010 - 10:23 PM, написа:

Никой нищо не натрапва, тук се изказват мнения.
А моето е ,че не можеш да сравняваш човека с кучето.Ние сме по разумни и можем да правим избор, както и да си набавяме дадени микроелементи, минерали и прочие от други храни.
Докато кучето си има своя природа и освен това зависи от нас.
Това е просто едно много добро оправдание да се яде месо(което оправдание не е нужно, живота си е твой).
Аз взимам решение за себе си и го следвам.А кучетата, котките и останалите хора, могат да ядат каквото искат.

:ba_025: :rc_036: Браво! Колкото до това, че вегетарианците си гледат кучетата , а те ядели месо....на мен ми е смешно ... (просто няма логика) никой не кара хората на сила да стават вегетарианци и вегани, всеки сам си избира. Никой не се натрапва на околните, има толкова малко магазини за хората от това общество, това не е мания - това е избор, начин на живот, аз ако искам и лъв ще си взема, кучето не е човек , за да избира начин на хранене. А и е лицемерно да казвате колко много обичате животните и в същия момент да си похапвате месо, в някой страни се ядат кучета и те се измъчват, както всички други животни за храна....защото така били по - вкусни.. ако не сте видели фермите за кучета (във Виетнам) ще ви кажа какво става в тях - предимно чау - чау се угояват като прасета, бият се всеки ден и преди да умрат се измъчват, да не споменавам как биват убити, а даже някои хора си вземат живи , за да си ги убият сами. Друг пример отиваш в ресторант (не всички де) и си избираш куче, колят го пред теб , ако искаш - в отделна стая или както там се води... там пък са на почит кравите, не ядат телешко и все пак РАЗГРАНИЧАВАТ ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА от тези за храна и си ги гледат....иначе бъдете си спокойни , че вие обичате животните, а в същото време сте съучастник , освен това не е важно какво ние отглеждаме .. аз съм си спокойна , че не спомагам в измъчването на животни, моето куче си е виновно за него си
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#245 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2010 - 11:40 AM

И после не било натрапване.
Тук се обяснява на всеки, който хапва месо, как убивал кучета в жестоки мъки. Хайде без преиграване, моля, не ядем измъчвани кучета.
Изобщо нека всеки сам се справя с морала си. С подобни натяквания отблъсквате хората. Все пак вегетарианци са 1% от населението на планетата, глупаво е да крещиш в лицето на 99% "изверги", така печелиш само неприязън.

#246 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 05 October 2010 - 12:53 PM

Ако на някой информацита му е от полза-17 години не ям месо.През това време бях активна състезателка по таекуо-до и родих второто си дете,което е изключително здраво и енергично.Вече не се състезавам,но ежедневните ми занимания изискват много сили и енергия.
За себе си съм избрала този начин на живот и се чувствам щастлива,защото това е МОЯТ избор.
User's Signature

Качена снимка

#247 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 01:43 PM

Не забравяйте, че различните хора усвояват успешно различни типове храна. Според някои изследвания е свързано с кръвната група. Да, има много хора, които могат да се справят без месо, има и такива, които могат да се справят изобщо без никакви животиски продукти, но това не значи, че всеки човек може да го постигне. Не е толкова страшно яденето на месо. Ние сме хора, живеем в един подарен свят, имаме правото да се храним, да си сътрудничим с животинския свят. Важното е да се прави с благодарност, с уважение, с разбиране за болката и да се избягва причиняването на страдание. Както героят на Карлос Кастанеда - Дон Хуан, искаше прошка от животните и дори растенията за това, че трябва да се нахрани с тях. Благодарност и Респект към тези, които ни дават възможност да живеем.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#248 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 01:58 PM

Мдааа Мил има право...
С такава агресивност и вманиачаване да се убеди отсрещната страна ,че е поела по грешен път....нищо не се постига...
Всъщност,както във всички сфери на живота има две крайности и 3латна среда...
Вегетарианци,Такива които прекаляват(дори и да им е противопоказно) и Умерени консуматори...
Тъй като Умерените са фактора,които балансира крайностите и процентово са доста повече от другите(взети заедно)...Може би е важно и най надеждно там да се Обсъждат(наблягам Обсъждат)...въпросите и притесненията,които биха могли да възникнат...
Най добре да ви разкажа моят опит(ще бъде хубаво и други да го направят)...така,четейки всеки би могъл да си направи преценка...кога,какво и как?!
Значи Аз от малка съм си била много месоядна...Докато брат ми е искал домати със сирене,Аз съм се тръшкала за сандвич...по възможност отгоре луканка,отдолу пастърма и по средата шунка :ud_009: ...Съжалявам,но си е чистата истина...
Така доста години...Важно е да се вземе в предвид и начин на живот и необходимости...
В моя конкретен случай(на професионален спортист...и естествено пазене на линия и т.н..специфики за моя спорт)... е било Абсолютно задължително да следвам някакви хранителни правила,важни за здравето и пълноценната ми функционалност...
В един следващ момент от живота ми Изведнъж усетих ,че нямам нужда от месни продукти и реших най отговорно да ставам вегетарианка... :mg_062:
Това се случва през последните 2-3 години от живота ми...
Принципно в менюто ми присъстват най вече...зеленчуци ,плодове,въглехидрати и млечни продукти...
Едни от заместителите на месото ...са варивата...Принципно боб,леща и т.н...Но боба специално не случайно го наричат 'месото на бедните'... :wb_052:
В този смисъл от близо 3 години ,не съм хапвала нищо месно(дори и риба)...Но напоследък се усещам,че организма и мозъка(каквато и да е наличността :ab_041: ) ми имат нужда...
Не ви ли се е случвало?!...Да сте гладни и може да опустошите цял хладилник,но докато не поемете това от ,което имате нужда,няма спирка...Независимо дали ще е сладко или солено...Със сигурност е нещо конкретно...
Много е важно да се вслушвате и да проявявате разбиране от какво има нужда тялото и желанията си...никога не подвеждат,Вярвайте ми...(За хранене става на въпрос :md_064: )
...Важно е да се успее да се разшифроват сигналите...
Въпрос на здраве и на много неща...
Та Аз реших психологически да се самонавия...
Взех си да гледам кокошки :ud_009: ...Мдаааа там профункционира тактиката ми срещу самата мен си...Влюбих се в тези същества и сега не мога да погледна пилешко месо(а винаги ми е било любимо преди)...Защото всеки път,дори и да ми се прииска започвам усилено да си мисля за моите принцеси и желанието за пилешка пържола се убива от срама и гаденето,което ми се получава...Това си е мой конкретен случай...
Е да ,ама....Нали се сещате,колко малоумна тактика е била?!...Защото после се замислих ,че нямам никакво намерение да си купувам прасенца,теленца и т.н...За да постигна ефекта с пилешкото...
Така,че взех решение...Мисля най доброто в случая и което всъщност е апел към всички,които имат такива сериозни психологически проблеми като мене... :ab_041:
Вслушвайте се във вашия организъм...Консумирайте,това от което имате нужда...Научете се да различавате и разграничавайте навици от истинска нужда...В смисъл не си правете пържола,защото е по лесно,бързо или защото е навик,че примерно в петък се яде това...Правете го ,когато наистина почувствате че имате нужда...(Има достатъчно заместители и можете наистина да започнете да се храните разнообразно и полезно) :ae_085:
Като човек,който е минал и през трите фази...Прекаляване,Вегетарианство и в момента съм се запътила към Златната среда...Според мен Тя е най важната...
Ако се научим ,че нищо прекалено не е хубаво и намерим време и желание да се информираме,какво изобилие и разнообразие ни се предоставя от природата...Така ще намалим месните продукти до Hеобходим минимум...Ако това стане ще има наистина чувствително намаляване и под някаква форма спасяване на някакви животинки...
Иначе с обвинения,изтъкване и агресивност няма да се получи...
Въпросът е в осъзнаването,желанието,информираността и Баланса...

P.с...Май този път надминах себе си по километричен пост...
Моля за извинение,но темата за храната ми е болна тема...А и освен че това съм учила,влиза и е част от професията ми...
Вие се благодарете,че не забих тотално в хранителни навици и начини...Че там щеше да стане страшно... :ab_041:

Желая лек,усмихнат и успешен ден на всички...И горе главата...Ние Двукраките освен ,че сме супер напред с материала да правим мизерии ....Имаме и качества,които са за достойни за уважение... :md_064:

P.S.2..Докато си творях тука романите,видях че има коментари след Мил...Съгласна и подкрепям мнението на JL... :ae_085:
Всъщност разбирам и другото мнение Ha Galiadogs,но пак идваме на факторите индивидуалност,разбиране и най вече даване на шанс за избор и осъзнаване... :rc_036:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#249 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 02:21 PM

Трия! :ab_041:
Нека да остане само горния пост, той е достатъчен. Иначе, който е успял да прочете, печели :smile: :ab_041:
User's Signature

#250 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 05 October 2010 - 02:49 PM

JL, хубаво, че го изтри, защото тъкмо бях набрала скорост да пиша :ab_041: Ако проявяваш интерес, мога да ти драсна един линк на лично съобщение и предполагам ще разбереш защо мисля, че не си права.
User's Signature

Качена снимка

#251 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2010 - 10:30 PM

Искам единствено да добавя, че ние, хората, не можем да се справим сами, без нечия САМОЖЕРТВА. Твърде много корист, егоизъм и самовлюбеност има в човешкия род, така че, той не може да разчита, че ще намери пътеката със своите собствени усилия. С една дума - човекът не е перфектен :dry: и има нужда от нечия саможертва. Също така, човекът има нужда, когато тази саможертва му се предложи, да не я отхвърля.
Искам да кажа - яденето на месо - на други живи същества - за хората би могло да е една поука за това, как някой е готов да даде тялото си, за да живее някой друг. Това е едно свидетелство, което нямаме право да отхвърляме високомерно, като казваме - можем да минем и без това свидетелство за любов.
Искам да кажа, че Някой ти дава тялото си, за да живееш Ти, защото те смята за Важен и Прекрасен, а ти ако искаш го приемай, ако искаш го отхвърляй. Но и само на вода да караш, няма да си перфектен, защото перфектността не е вследствие на нещата които НЕ МОЖЕШ да приемеш и Мразиш, а е точно обратното. Зависи от нещата, които си в сътояние да Възприемеш, Разбереш и Обичаш.
Давам си ясна сметка, че това, което казвам е неразбираемо, но пък и обещавам, да не го трия.
-------
В добавка искам да кажа все пак, че изпитвам Голямо Уважение към хората, които са взели решението да живеят, без да използват смъртта на други същества. Това е тяхната саможертва - именно САМОжертва, а не ЕТАЛОН на поведение. Просто не е необходимо да я налагат на другите хора, защото колкото и благодордна да е тази позиция, тя е въппрос но лшчин избор и Не Е Единственото Правилно Решение.
User's Signature

#252 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2010 - 05:56 PM

От около година съм вегетарянка. Има много причини, поради които взех това решение - морални, здравословни, екологични и др.
Винаги ме е отвращавал начинът, по който се отглеждат и убиват животните в кланниците. Човекът в своето начало е бил растителнояден и нашето тяло не е пригодено за месо, което е причина за най-различни заболявания. Отделно качеството на месото, болестите по животните и препаратите, с които го бухат са станали причина за смъртта на не малко хора. Кървавата индустрия се развива бързо и в огромни мащаби. Хората никога не са яли толкова много месо колкото в днешни дни. Това нанася големи замърсявания на природната среда и е разхищение на тонове зърнени храни и вода в свят, в който голяма част от човешкото население измира от глад и жажда. От тази гледна точка яденето на месо за мен е престъпен егоизъм. Разбира се никой не може да накара някой на сила да се откаже от нещо . Всеки сам прави избора си и аз направих своя и за мен е едно от най-добрите ми решения - вече няма мърша на моята маса :ba_025:

#253 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 09:42 AM

Показване на мнениетоLenard, в 14 November 2010 - 03:01 PM, написа:

Човекът в своето начало е бил растителнояден и нашето тяло не е пригодено за месо, което е причина за най-различни заболявания.

Глупости на търкалета.Храносмилателната система на чисто растителноядните животни е доста по сложна от човешката ,заради спецификата на разлагане на цеулозата.Стомаха всъщност не е един а са 4(търбух,мрежа,книжка,сирищник).Човека е еволюирал като е ял месо.От хиляди години ядем месо и да кажеш ,че "нашето тяло не е пригодено за месо" е направо смехотворно и невярно.Напротив нашето тяло е пригодено точно за ядене на месо и известна част от растителните видове като за някой от тях е нужна предварителна обработка(механична,топлинна,химична).Кой ви пълни главите с тези простотии?Вегетарианството наистина трябва да е право на личен избор и не трябва да бъде натрапвано като панацея за здравословно хранене.Да се твърди ,че месото е причина за много заболявания е също толкова несериозно и невярно.Не естеството на храната може да е причина за заболявания а качеството и количеството.Анадънмо?Тоест,яденето на качествено месо не може да ти докара болести, виж системното преяждане може.Какти и съответно системното преяждане с расттелни продукти.Баланс,баланс му е майката или златна среда или както искаш го наречи.Трябва да ядеш това което ти е вкусно,да ядеш разнообразно и най важното,това което изядеш да го изразходиш защото именно трайното повишаване на енергийните запаси на организма води до доста заболявания.Нещо като акумулатор на 12 волта да го зареждаш непрекъснато с напрежение 40 волта и да не го изтощаваш.Да издържи,да издържи,колко да издържи? :ae_085:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни