За Вегетарианството
Публикувано: 04 July 2008 - 11:02 AM
http://forum.flowers...2%D0%B0#p166100
Аз не ядях месо по-вече от година. Не мога да кажа, че бях вегетарианка, защото консумирах мляко, сирене, яйца и др. За съжаление се наложи да започна да ям месо, защото при едно изследване хемоглобина ми беше паднал на 40. Не съм се отказала от неяденето на месо, но търся най-здравословния за мен начин.
Публикувано: 04 July 2008 - 07:13 PM
Цитат
http://forum.flowers...2%D0%B0#p166100
Аз не ядях месо по-вече от година. Не мога да кажа, че бях вегетарианка, защото консумирах мляко, сирене, яйца и др. За съжаление се наложи да започна да ям месо, защото при едно изследване хемоглобина ми беше паднал на 40. Не съм се отказала от неяденето на месо, но търся най-здравословния за мен начин.
За гемоглобина е важното е желязо+ вит С, значи желязото има във ЕЛДА(много здравословна каша), свекла, ами... БОРЩ ще ти помогне :blink:, череши сега още е сезона, червени плодове и овощи. И червеното вино
Също така пада желязо и по други причини не са свързани със храненето. Има доста други причини за да ти падне толково гемоглобин... провери костният мозъг, черен дроб и стомах. Ниска киселиность на стомаха може да понизи гемоглобина. Мясо няма да ти помогне, намери по добри лекари :wub: и направи анализи на своят организм.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 04 July 2008 - 08:23 PM
Публикувано: 07 July 2008 - 12:38 PM
В допълнение мога да кажа, че преди боледувах доста често /бях абонирана за всеки грип, който се зададе на хоризонта/, а откакто не ям месо доста рядко ми се случва /да чукам на дърво/. Може би е случайност....може да е случайност и това, че физически се чувствам доста по-добре...за мен е факт.
Ако някой иска да яде нека го прави, а пък ние които нямаме време да правим по-смислени неща от това да си мислим за храната, ще се стараем да спясяваме по някой нещастастен животец. Обикновено събеседниците ми на тази тема излизат с думите, че все пак за това били направени тези животни......ами като така се правят, да вземат да ги правят без сърца и мозъци, та поне ужаса да не изпитват... :'(ю
По повод интелектуалните и художествени изяви, ето някои имена на вегетарианци, които някак не се вписват в един предишен пост, никога не е късно човек да почете малко:
Буда, Питагор, Конфуций, Сократ, Платон, Сенека, Плутарх, Леонардо Да Винчи, Граф Лев Николаевич Толстой, Махатма Ганди, Алберт Айнщайн, Алисия Силвърстоун, Шаная Туейн, Ричард Гиър, Пол и Линда Маккартни, Ким Бейсинджър, Винсент Ван Гог, Марк Твен, Моби, Александра Пол. Някои българи - Петър Дънов, Акад. д-р Асен Златаров, Владимир Димитров - Майстора, Лили Иванова. От доста по-дълъг списък съм публикувала само най-известните. Та кой от тях по-точно е ограничен или комплексиран?
Публикувано: 07 July 2008 - 01:05 PM
Д-р УИЛЯМ КАСТЕЛИ:
Вегетарианците имат най-добрата диета. Те имат най-ниските нива на сърдечно-съдови болести в сравнение с всяка друга група в страната (САЩ)... Някои хора се подиграват на вегетарианците, но те имат най-ниско ниво на сърдечните удари (сърдечните инфаркти) и 60% по-малко случаи на рак. Сега те надживяват другите хора с около 6 години.
Искам ДА СЕ ИЗВИНЯ за грешка,която съм допуснала по-горе. Айнщайн може и да не е бил вегетарианец /не е доказано/, но със сигурност е подкрепял вегетарианството.
Публикувано: 07 July 2008 - 02:25 PM
Публикувано: 07 July 2008 - 02:27 PM
Но просто за да го знаеш трябва да прочетеш много повече от една статия.
Аз ще ти кажа кои нации имат най-малко сърдечно съдови. Гърция и Япония. Или поне са от най-здравите. Не са вегетарианци.
Публикувано: 07 July 2008 - 02:49 PM
Доста съм изчела, доста и съм разпитвала по-стари вегетарианци. Оказа се точно това, за което ме съветваха те - спираш да мислиш какво и от къде да си набавяш, ядеш каквото ти се яде и всичко ще се нареди. Наитсина така стана. В началото ми беше малко по-еднообразна храната, но малко по малко без и да се осетя започнах да се разнообразявам. Друго не ми трябва :blink:
А колкото до Гърция и Япония - нещата се свеждат до ненаситени мастни киселини / в Гърция - зехтина, в Япония - рибата/. Гърците особено трябва да са много благодарни. Аз също, защото обичам зехтин :)
Публикувано: 07 July 2008 - 03:20 PM
Организмът ти иска това, на което го научиш. Ако го научиш на сладко ще иска сладко, ако го научиш на мазно - това ще иска.
Но какво ли се чудя, и аз на 20 не се интересувах какво ям и дали е здравословно. Но и не разправях така разпалено на тези, които се интересуват, колко са тъпи и направо жалки.
ПП Всъщност така, както го разказваш, твоето хранене не се различава съществено от това на средностатистическия месоядец, освен по моралното удовлетворение. Пак има холестерол, наситени мазнини и животински протеини. Така че, месоядците няма защо да те нападат. Няма да си нито по-болна, нито по-здрава от тях, освен по генетични данни и други фактори от битието като спорт, стрес, щастие и подобни.
Публикувано: 07 July 2008 - 03:41 PM
Никого не карам да мисли като мен, въпрос на личен избор е ;)
Публикувано: 07 July 2008 - 03:59 PM
Публикувано: 07 July 2008 - 11:04 PM
Цитат
Нещо май се нервираме?
Всъщност, мръвката Е полезна. ;)
А това, че има не по-малко вкусни и доста по-полезни неща.. субективизмът по никакъв начин не може да е меродавен. ;)
Публикувано: 08 July 2008 - 07:09 AM
Публикувано: 08 July 2008 - 09:43 AM
Ето едно обяснение за вегетарианството, с което аз съм съгласна:
http://www.yoga108.i...oga_studio.html
Публикувано: 08 July 2008 - 09:55 AM