Dog.bg Форуми : Кое е най-подходящото куче за мен?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кое е най-подходящото куче за мен? Немска овчарка,ротвайлер или доберман? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 05 November 2010 - 12:10 PM

Преди около година почина моето куче,което беше немска овчарка. Беше стара. Почти беше на 14 години,много ми липсва,отраснали сме заедно. Когато бях още малък много исках куче.На рождения ми ден идва татко с един кашон с панделка.Отварям го и гледам едно съвсем малко кученце.Бързо станахме неразделни.Тя порасна. Имаше едни по-големи деца,които ме дразнеха,но веднъж като я разхождах(беше дружелюбна със всички) те ме наобиколиха и тя като си оголи зъбите и тия като побягнаха,така повече не ме закачаха. Аз растях и винаги бяхме заедно,дори спеше е леглото ми. Спомням си като бях на 13 или 14 тя се разболя.Оставихме я на вет. цяла нощ стояхна леглото и мислих за нея,без нея неможех да заспя.На другия ден си я прибрахме и тя легна веднага на леглото до мен и си спахме така цял ден. След смъртта и се чувствам изморен. не ми се говори с никого,лесно се карам с приятелите. Мина доста време и мисля че съм готов за ново куче. Но какво да бъде,понеже нямам много добра финансова възможност и не мога да дам много пари съм намерил за 100 лева немски овчарки,един мой роднина има ротвайлерка,която е бременна и може да ми подари кученце,привърженик съм на доберманите,но нямам представа колко струват,а в нашия квартал се върти мъжко улично кученце,което храня и ме придружава навсякъде,голяма лепка е,помогнете ми да избера от тези 3 породи или улична превъзходна.

#2 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 12:24 PM

Аз ти предлагам да погледнеш тези няколко линка:

http://forum.dog.bg/...b4%d0%be%d0%bc/
http://bezdom.info/
http://arsofia.com/bg/
http://www.facebook.com/VzemiPriatel
http://dom.magicfm.bg/

В тях ще намериш много обяви за животни, търсещи дом. Ако си склонен да осиновиш куче без порода (между бездомните има и много породисти всъщност), може би точно там ще срещнеш своето. ;]]]
Успех!

#3 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 05 November 2010 - 12:29 PM

Вече кученцето без дом от квартала мисля че ме е избрало,но незнам искам да направя правилното решение за да не съжалявам после.Склонен съм да гледам едро куче,тъй като имам голям двор и възможност да се занимавам с него,Чара никога не е била на верига,защото не газеше през градинката на майка ми(тя много обича цветята),как може да свикне да не гази там,знам че докато е малко трябва да се учи,но нямам представа как,Чара просто не го правеше без никой да я учи,тя беше много добро куче.

#4 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 12:31 PM

И ме интересува как ще е мило кучето с другите животни,понеже имаме сиамка и гледаме декоративни кокошки. Чара нямаше проблем,дори беше станала приятелка с един петел,който беше болен и аз не давах да го заколят,така си умря петльо

#5 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 12:35 PM

Всичко зависи от това как ще възпиташ новия член на семейството. Всички вкъщи трябва да сте наясно, че взимате живо същество, което в никакъв случай не е старото ви куче, и тепърва подлежи на обучение. С повече търпение и постоянство, вероятно ще успееш да научиш новия ти приятел да не ходи по лехите на майка ти, но не е изключен варианта да го направи известен брой пъти преди това. Не му причинявай мъката да го вържеш на верига.
Просто имай подходящия подход към него и всичко ще е наред. Качена снимка

И мисля, че щом вече има някой, на когото си се спрял и той се е спрял на теб, няма 2 мнения по въпроса - това е Твоето куче х))

#6 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 12:36 PM

Звучиш като сериозен и отговорен човек.

Виж линковете, които са ти дали. Може би сред нещастните муцунки там има някоя, която чака точно теб.

Между другото, в момента в подфорум Доберман има обява за младо мъжко куче, което търси стопанин. Не е с родословие, но е 100% симпатяга.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:02 PM

Преди малко излязох до магазина да взема нещо за обяд. Това кученце,на което аз викам Рекси отново ме следвашеи ме чака пред магазина.Обикновено (както и сега) му купих кренвирши.И забелязах нещо (то е с окраска като немска овчарка,но досега не мислех така),стори ми се,че ушите му са малко по-изправени,незнам,но възможно ли е,то е някаъде на 2 месеца,незнам,но още почти не са му пораснали зъбите,да е немска овчарка или някаква смеска,но не ми се вярва особено.

#8 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:13 PM

Напълно възможно е някой от родителите му да е бил Немска овчарка. Или пък някъде назад в поколенията да е имало представител на тази порода.
Ще си проличи като порастне. Качена снимка
Няма ли да качиш снимки на мъника? Вече е ясно, че това ще е новият член на семейството. Качена снимка Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:17 PM

За съжаление не разполагам в момента,но в най-скоро време обещавам. Мисля да го прибера малко че стои пред двора. Идеята добра ли е според вас?И ще стои там до утре,но ме е страх да не подгони котката,която също е на преклонна възраст

#10 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:19 PM

Прибери го, дай му храна, виж как ще се държи в двора, какво ще прави - запознай го с обстановката.
Опитай х)

#11 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:27 PM

Добре,сега ще му отворя,но мисля че се наяде от тия кренвирши,ще видим майка ми какво ще каже довечера,а бащами-той ще спи на село тази вечер.И прави сте че е ясно за новия член на семейството,но как ще свикне да ходи на повод,вместо да хойка по улиците предпочитам да го водя на повод,докато свикне с командите,защото ако е пуснат може или някой да го срита,много хора тук го гонят и се скарах със съседите,които МРАЗЯТ кучета и котки.Да го кастрирам ли докато е малко,за да не създава нежелано поколение,Чара си беше кастрирана още като ми я подариха.

#12 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 01:50 PM

С повече търпение ще успееш да го научиш да ходи на повод. Прав си, че е по-разумно да се научи на команди и разходки само на каишка, защото в противен случай може всичко да му се случи, излизайки навън когато си поиска.
Кучетата се кастрират около 7-8мия им месец. Най-разумно ще бъде да направиш това тогава. Вземи му обезпаразитяващи - хапче против вътрешни паразити и нещо за външни. Ветеринарят ти ще ти обясни как да ги ползваш, в случай че не знаеш. Също така ще трябва и да ваксинираш малкия.

Какво стана? Пусна ли го вече ? Как се държи? х))

#13 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 05 November 2010 - 06:23 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 05 November 2010 - 11:34 AM, написа:

Вече кученцето без дом от квартала мисля че ме е избрало,но незнам искам да направя правилното решение за да не съжалявам после.Склонен съм да гледам едро куче,тъй като имам голям двор и възможност да се занимавам с него,Чара никога не е била на верига,защото не газеше през градинката на майка ми(тя много обича цветята),как може да свикне да не гази там,знам че докато е малко трябва да се учи,но нямам представа как,Чара просто не го правеше без никой да я учи,тя беше много добро куче.

Гледал ли ли си филма Хачи. Там се разказва за един човек, които е избран от кучето си за стопанин. Мисля ,че твоето куче те е намерило.
User's Signature

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 08:17 PM

Днес ходих да му купя нагръдник и повод.Сложих му нагръдника и на него не му направи впечатление.после опитах с повода,отначало се дърпаше и го хапеше,но след малко започна да върви.Заведох го след това на лекар,за да го обезпаразитим вътрешно и външно,а утре ще ходим на първа ваксина.И нали посочих по-горе,че Рекси (така го наричам вече окончателно и мисля,че свиква) ми прилича малко по окраската на НОК. Споделих с ветеринаря и той ми гарантира,че ушите ще се изправят (но аз не разчитам много натова, няма значение за ушите) и каза,че кучето ми е около 75% НОК,но може би е изхврлен от някой БЕЗОТГОВОРЕН човек,за който кучето е просто предмет Просто немога да проумея това,как ще изхвърлят такова невинно същество,което дори не подозира,че е нежелано и отхвърлено,много ми е жал просто,че има толкова безотговорни хора.
Сега се изкъпахме и сме изсушени със сушоара и лежим на дивана,гледаме телевизия,а котката не я закачаме.Майка ми много го хареса,а баща ми (той ще нощува на село)няма търпение да види своя нов любимец и приятел. Вече взех своето решение и няма връщане назад.Никога поне аз няма да изхвърля такова невинно животно.
А,сега моят Рекс стана и отиде да джафка котката,на която не и пука.Вашите кучета как се спогаждат с друг вид животни?Благодаря за отговора предварително :)

#15 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 09:21 PM

Отначало Рекси нямаше проблеми с котката,но вече започна да я гони и да и ръмжи,как може да се избегне това нежелано поведение?Дали вече смята,че това е негова територия и как да постъпя,за да не пострада и той и котката?

#16 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 10:45 PM

Много се радвам за развоя на нещата х)).
Нормално е Рекс да гони котката ти - още е бебе. Карай му се, когато го прави и се опитай да прецениш дали я гони, за да си играе с нея или я вижда като плячка. Не ги оставяй сами докато не си сигурен, че отношенията им са напълно приятелски.
Все пак мъника е живял на улицата досега, тепърва ще трябва да се оттучи от навиците си и да свикне да живее в дом х)).
Поздравявам те за решението да го осиновиш, както и за разбирането, което му оказваш х)).

И, да.. за съжаление е пълно с такива хора, които изхвърлят тези беззащитни същества - животните, на улицата.

#17 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 10:49 PM

Ми незнам какво иска от нея.Той просто я преследва,но незнам дали ще се оправят нещата?

#18 Потребителят е офлайн   grigo009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2010 - 11:00 PM

Аз лично ми се иска да помоля...
Ма тоз фамозен Рекси...Ще успеем ли да го видим на снимка все някога?!...Защото принципно ,когато човек прави такава Голяма крачка е Нетърпелив да се изфука със сладура с който се е сдобил?!Лично според моите виждания и разбирания... :wub:
Аз досега щях да съм ви засипала с ГОРДИ снимки на Съкровището,което ще ми бъде другарче в следващите дай Боже 15-20 години... :wub:

P.с...Айде покажи го де,да се полюбуваме и ние... :ae_085:
User's Signature

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.

Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.

#19 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 November 2010 - 11:28 PM

Дали ще се променят нещата, зависи само от теб - ти си стопанинът, ти възпитаваш животните в дома ти. Бъди упорит и търпелив и до няколко месеца ще видиш промяна. Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 03:35 PM

Благодаря за отговорите!Мисля,че няма какво повече да пишем тук,тъй като разбрах кое е най-подходящото куче за мен.А ако искате снимки,направих му с телефона и качих тази,на която се вижда нещо в темата "Как се чувства Рекси".Мисля,че няма какво повече да пишем тук,довиждане и благодаря!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни