Dog.bg Форуми : Как се чувства Рекси?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как се чувства Рекси? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 05 November 2010 - 10:13 PM

Днес,както някои от вас знаят си прибрах от улицата кученце,което се върти отскоро в квартала.Понеже преди година се разделих с Чара,реших,че съм готов за ново куче.Но Рекси доскоро нямаше проблем с новия си дом,новзе да се държи странно,обезпаразитен е вътрешно и външно,държи се странно с нашата котка,как вашите кучовци се справят,когато живеят с други животни наоколо.Понеже гледаме и декоративни кокошки и не искам да им направи нещо.Немога просто да го изкарам на двора,аз не съм човек,който решава проблема по най-простия начин.Благодаря за съветите предварително.

#2 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 05 November 2010 - 11:50 PM

Вие днес го прибрате, какво очаквате от него.? В момента е на ново място, в съвсем различна ситуация .... не може от първия ден да заобича котките и да си играе с тях и какво имате предвид , че се държи странно?
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#3 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 06 November 2010 - 01:04 AM

супер, че си го взел. Като стопанин, който подобно на теб сдоби с куче, искам да ти кажа, че е нормално да се държи странно. Все пак сега се опознавате. Трябват няколко седмици, за да свикне с теб,всичко ново. Променя се начинът му на живот. Важно е да го наблюдаваш, за да не се стигне до някакъв конфликт с котката или да се опита да изяде някоя кокошка. Но се съмнявам. Още един път поздравление за решението.
КОе ти се струва странно? МОже би души и обикаля, но това е защото опознава мястото .
User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 06 November 2010 - 10:13 AM

Вчера преследваше и душеше котката,само след нея ходеше.Днес се разхождакме на повод и отидохме,за да го пусна в едно училище,за да видя дали идва,когато го повикам.Проблем с това нямам.По късно днес отиваме на ваксина.Това кученце сигурно е било домашно,тъй като свикна с повода много бързо.Как е възможно,не го проумявам да изхвърлят такова невинно създание,което няма представа за какво е виновно. И пак ще го кажа,че хората,които са готови да помогнат на животните в беда са много по-малко,отколкото тези,които искат да им навредят.Само ги развъждат без да мислят какво ще стане с тях след това.Ако не намерят човек за всички,решениео е лесно-изхвърляме ги като предмет,който е ненужен и не може да послужи вече за нищо.Защо хората само вземат куче и след това го захвърлят,защо има такива,които го считат за предмет,който,когато се изхаби отива на боклука.?Защо не мислят преди да вземат куче.Ето аз например се рових и четох около година за пордите,за обучението,за характера,за да не съжалявам после.Хората взели си куче,преди да помислят хубаво ,не знаят какво правят,кучетата си знаят своето-изкачване на най-високото стъпало на глутницата.И относно кастрацията-неискам нежелани кученца да се скитат тук,така че на колко месеца е най-добре да се извърши,за да се възстанови най-бързо?

#5 Потребителят е офлайн   lagunano1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 11:00 AM

Хайде пусни малко снимки,да видим и ние Рекси.....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 06 November 2010 - 11:02 AM

Ако си взел решението най-подходящата възраст е преди първото разгонване. Това е някъде около 7-8 месец. Така кастрацията има най-голям положителен ефект. Именно заради хормоните. Разбира се и след първото разгонване може да се кастрира. Само че тогава риска от рак ще е по-голям.

Разбира се трябва да говорите с ветеринарен лекар, който си разбира от работата. Той най- добре ще ви посаветва какво да направите. Ами толкова от мен за сега ии успех ;)

Дай някоя друга снимка на сладура :db_046:
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#7 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 02:57 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 06 November 2010 - 09:18 AM, написа:

Вчера преследваше и душеше котката,само след нея ходеше.Днес се разхождакме на повод и отидохме,за да го пусна в едно училище,за да видя дали идва,когато го повикам.Проблем с това нямам.По късно днес отиваме на ваксина.Това кученце сигурно е било домашно,тъй като свикна с повода много бързо.Как е възможно,не го проумявам да изхвърлят такова невинно създание,което няма представа за какво е виновно. И пак ще го кажа,че хората,които са готови да помогнат на животните в беда са много по-малко,отколкото тези,които искат да им навредят.Само ги развъждат без да мислят какво ще стане с тях след това.Ако не намерят човек за всички,решениео е лесно-изхвърляме ги като предмет,който е ненужен и не може да послужи вече за нищо.Защо хората само вземат куче и след това го захвърлят,защо има такива,които го считат за предмет,който,когато се изхаби отива на боклука.?Защо не мислят преди да вземат куче.Ето аз например се рових и четох около година за пордите,за обучението,за характера,за да не съжалявам после.Хората взели си куче,преди да помислят хубаво ,не знаят какво правят,кучетата си знаят своето-изкачване на най-високото стъпало на глутницата.И относно кастрацията-неискам нежелани кученца да се скитат тук,така че на колко месеца е най-добре да се извърши,за да се възстанови най-бързо?

Непрекъснато мисля по тоя въпрос и ще ти кажа, кои- тези които искат куче, тъй както искат играчка. Като им омръзне спират да се занимават с него. Като започне да не ги слуша, го изхвърлят на улицата. Няма значение дали е породисто или не.
Съветвам те колкото можеш по-скоро да го заведеш в глутницата и да го събираш с други кучета.
Не знам може би си написал, но пак да попитам на колко е години?
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 03:07 PM

Много прилича на немска,а ушите са се изправили повече,днес го водихме и със старата кола на една полянка с баща ми,защото новата ще стане в лиги и косми.Погледнете ушите му само,и гръбчето-като НОК е обаче за съжеление не е.Големичък е за възрастта си,както и лапичките.По късно пак ще кача снимки.А след няколко дни ще ви изпратя и други,за да видим дали ще го познаете :ab_041: .Извинявам се,че снимката е по-малка,понеже я правих с телефона,който нямаше да съществува,ако не го бях дръпнал от устата на звяра.Надявам се да ви хареса сладура :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 03:12 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 06 November 2010 - 02:02 PM, написа:

Показване на мнениетоdog_lover87, в 06 November 2010 - 09:18 AM, написа:

Непрекъснато мисля по тоя въпрос и ще ти кажа, кои- тези които искат куче, тъй както искат играчка. Като им омръзне спират да се занимават с него. Като започне да не ги слуша, го изхвърлят на улицата. Няма значение дали е породисто или не.
Съветвам те колкото можеш по-скоро да го заведеш в глутницата и да го събираш с други кучета.
Не знам може би си написал, но пак да попитам на колко е години?

За съжаление това е така,но аз бих посъветвал такъв човек да си вземе играчка и да си играе с нея,после и да я захвърли,е това е просто играчка,но кучето е живо същество,което има нужда от любов и грижи.И да се грижи човек за него,ако го няма желанието и любовта,това е просто безсмислено-и за самия него и най-вече за кучето.Моят кучо е на 2-3 месеца-чиста улична превъзходна,само и единствено заради някои човек,който го изритал като предмет,който се е пречупил и вече е ненужен.Благодаря за отговорите на всички ви! :ab_041:

#10 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 03:15 PM

Ще се консултирам и с ветеринаря по въпроса с кастрацията.Благодаря на всички за отговорите!

#11 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 04:03 PM

Прекрасен е! х))
Поздравления за решителността, dog_lover87!

#12 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2010 - 04:26 PM

Голям е сладур и изглежда пухкавичък. Ами ти вече си гледал куче и знаеш, как се възпитава. Дръж ни в течение , как се развива :) А сега като каза, че е малък, може и да не е изхвърелен. Да нямате в квартала някоя кучка, която да ги е народила скоро. Въпреки, че на 3 месеца е доста едър, а има да расте. Бездомни мнг едри аз поне не съм виждала. Може да е някоя кръстоска м/у породисто и бедомно и впоследствие озовало се на улицата, но само можем да гадаем.
Важното, че вече е при хора, които ще го обичат, възпитават и грижат за него :)
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   blackburn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:German Shepherd Dog

Публикувано: 06 November 2010 - 04:30 PM

dog_lover87 :rc_036: !Желая ви всичкото щастие на света с този сладур :be_107: .
User's Signature

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net

#14 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 06:29 PM

:dog: dog_lover87. Невероятен е сладура :wub: .. Бъди много щастлив с него иии качи още някоя снимкича :db_046:
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 06:59 PM

Не,други кученца няма и кучки тук,които са раждали наскоро не съм виждал.Преди малко бяхме на разходка за 3-ти път днес.Видях едно момиче,което харесвам от училище,тя каза,че Рекси е голям сладур и ми даде скайпа си :af_089:

#16 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 07:15 PM

Къде я разхождаш ? Как протичат разходките ? РАзкажи за кучо :af_089:
User's Signature

#17 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 07:24 PM

Сега се разходихме на близо до нас.Момичето живее там някъде,доколкото разбрах.Обикновено обаче се разхождаме на различни места.Днес в едно у-ще и с колата ходихме на една полянка,където го снимах.Вкъщи като го оставих сега с нагръдника и си го хапе,а когато го пускам и махам нагръдника,за да не му пречи,докато тича.

#18 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 07:31 PM

разходките как протичат смисал пускаш си го наполянката да тича разкажии де имаме интерес ;)
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 07:40 PM

Отиваме до мястото на повод и след това тичаме,играем,но топка не носим,а само я разнасяме и не искаме да я дадем.Е сега така и така беше късно го пуснах наблизо до нас,където не минават коли и хора.Спогаждаме се с котката,само че тя не е съгласна с нашето приятелство.Днес тя ме одраска лекичко,сигурно ревнува,защото никога не го е правила без причина.И така,сега вечеряхме.И се опитваме да докопаме нещо от хладилника.А пък в момента дъвчим чорапите на човекът,който ни прибра!Карат ни се,че не е хубаво да правим така със строго :ea_103: ,но ние естествено-не слушаме. А сега разнасяме една топка и искаме да я разкъскаме,което е невъзможно и се отказваме.А сега разнася моята чехла,момент!До след малко!

#20 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 November 2010 - 07:40 PM

Добре,ето ми я чехлата!

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни