Dog.bg Форуми : Бела

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бела с какво ли го е заслужила?

#41 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2010 - 10:50 PM

Ето и обещаните снимки на Белчето :af_089:
Момичето вече тежи, като я носиш, а тя все това иска, или да я носиш или да ходи след теб навсякъде, много е смешна.
Вижте на голата ни фотосесия какви бутчета вече имаме.
Пред мен изяде една цяла мандарина и половин банан :be_107:
Няма изхранване, да е жива и здрава, яде доста добре!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#42 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 28 November 2010 - 10:56 PM

Малка смешка!Нямам търпение да я видя и да я претеглим!Има да наваксва още,но съм сигурна,че скоро ще е ново куче! :rc_036:
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#43 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 10:58 PM

A сега без дрешка, за да видите, какво дупе вече си имаме

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#44 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2010 - 11:26 PM

Не само дупе, а и козинка има повече момичето. Благодаря ви за това, което правите и много съжалявам, че всичко се е случило "под носа ми"  и аз дори не съм разбрала :blush: .

#45 Потребителят е офлайн   rescue Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2010 - 11:26 PM

Прекрасна е малката Бела!!!
Желая й много хубав живот занапред, за компенсация на предишния!
Голям късмет има тя - да срещне теб, Марина :rc_036: Чудесно е, че се срещнахте и може да се помогне на Бела :wub:

#46 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2010 - 01:53 AM

Има страхотен кучешки пазач. Като гледам с него посреща и изпраща :smile:
Много добре изглежда милата и с дрешки и без дрешки, важното е, че е вече с козинка.

#47 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 12:51 PM

Искам да кажа, че ако не беше мойта приятелка и колежка Нати, която ми помогна да хванем Бела и после я прибра в мазето за няколко дни, докато намеря за нея приемен дом, не знам какво щях да правя. Нати не е във форума, но много ми помага за кученцата около работата ми.Помогна ми и за Рошко, когато го прибрах. :rc_036:
Белчето вече е готова за ваксинка, дай боже да го докараме и до кастрация. :smile:

#48 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 03:55 PM

PURSY, страхотна ти е малката мушица! Браво за пореден път! :rc_036: Много, много късмет и пожелавам! И на мама също. :dh_188:

#49 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 05:44 PM

Дано МАМА оцелее, докато се намери кой да се погрижи за нея.
Не ми излиза от главата, вятърът днес просто я носеше на всички посоки.
Igdani, моля те питай поне на колко години е МАМА и с кое идиотско име е кръстена и тя?
Щом Бела е Маугли, сигурно МАМА е Мики Маус?
Леле, добре,че не ми е бил съсед на мен, тоя...........!!!!!!!!!!!!!
Щях да му оставя на главата толкова коса, колкото козина има БЕла. :zz_020: :eg_033:
Ако още не сте разбрали новината от днес-появи се и майката на Бела.

#50 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 07:03 PM

Tey4e ми пусна мухата и аз вече взех сериозно да се съмнявам, дали пък и Рошко не е бил на тоя човек?
Намерих го пред същия блок, живял е на паркинга му около 5 месеца.
Може би е изхвърлен по-рано и тъй като го е хранела жената от едно магазинче там, затова да не е толкова слаб и толкова зле като другите.
В събота мисля да ги срещна с Бела и ще видя дали се познават.
Интересно дали МАМА е изхвърлена, след като онзи е разбрал, че Бела е прибрана?Да е решил, че и МАМА ще я приберат?
Дали няма и някое друго при него?
Ако застудее тези дни, МАМА няма да оцелее с тази рехава козинка.
Утре ще нося апарата, ще я търся, ако я намеря да я нахраня поне и да я снимам.

#51 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2010 - 10:50 PM

Не преставам да мисля за Бела И МАМА. и Рошко.
Защо ли пък реших, че другата е МАМА?
Може Бела да е майката, а Рошко, например, бащата и затова другата да не е бяла, а златиста, от цвета на Рошко.
Бела със сигурност е раждала, личи й.
Igdani, моля те накарай този човек да каже коя е майката, коя е дъщерята и на колко години е всяка от тях. Също и дали Рошко е също негово куче, макар, че за Рошко може и да не си признае.
Но поне да се разбере за двете коя каква е.

#52 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 29 November 2010 - 10:55 PM

Аз също си помислих,че Бела може да е майката,а Рошко да е бащата на златистата кучица,която ти видя днес.
Боже,дано има късмет и Мама,просто е ужасно тъжно и страшно,животинче,което цял живот е живяло вътре,сега да се лута безпомощно навън.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#53 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 12:08 AM

Тя ще има шанс да оцелее само, ако бъде прибрана. Но аз засега не мога да се погрижа и за нея.
Дано някой друг добър човек го стори.

#54 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 01:10 AM

Златистото куче е майката- името й обаче не знам. На около 7 години е това ми каза, като го разпитвах за Бела. Бела никога не е раждала, защото у тях мъжко куче нямаше. Аз съм ходила в дома на този човек, когато имаше съпруга и съм виждала двете кучета - трето нямаше. Това е човека, който прибра Хъси докато го подготвях за Холандия. Просто след, като го напусна жена му, го съкратиха от работа и нещата тръгнаха на зле. Не го оправдавам или защитавам, но не е честно да се съди човек без да знаем точното му положение. За последно съм виждала кучетата, когато Хъси живееше там - носила съм храна и той също им купуваше, изглеждаха добре.

#55 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 November 2010 - 10:58 AM

Не можеш ли да го помолиш да я прибере временно, докато нещо се уреди. Срещу чувал храна, тя като е дребна не яде много.Така може да забременее, да изчезне, да стане още по-лошо.Да й се направят снимки, да се помоли в немския център да я вземат Такива бързо заминават за чужбина. Но трябва да се действа веднага, може да отиде в друг квартал.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 12:27 PM

Извинявай много, но наистина се ядосах.
Досега не го съдих човека, но като видях и майката и стана ясно, че те е излъгал за нея, не мога да не го съдя. :eg_033:
Освен това да изхвърлиш такива малки и почти голи кученца през зимата на улицата, там, където има над 10 огромни кучета-не мога да не го съдя :eg_033: :eg_033:
НЕ мога да не го съдя и заради външния им вид-извинявай много, но да се подстрижат малките трябва само една ножица и никакви пари! Бела не можеше да ходи от опашката си-не се видя на снимките, защото Теy4е я подстрига с машинката-беше едно голямо висящо вмирисано киче, което сигурно тежеше повече от нея! На майката висят цели топки сплъстена козина, толкова е проскубана и ужасна на вид, че вчера хората от блока я гонеха, сигурно я мислят за крастава.
Бела още мирише, въпреки, че е къпана с препарат.
И извинявай много, човекът защо не ти е казал, че е толкова зле и да е поискал помощ от теб, щом си му предлагала?
Естествено, най-лесно е да се изхвърли животното на улицата и такива тъпаци като нас да се чудят откъде да търсят пари и време и коли, за да спасяват кучетата на безотговорните хора!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И освен това Бела е раждала и това е мнение на ветеринарите, а не мое.
Ти колко често си я виждала, за да твърдиш обратното?
И като ти каза той, че няма други кучета в къщата му, защо не го натисна да ти каже какво е станало с майката?

#57 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 01:34 PM

"Убедена съм, че е едно от кучетата на мой съсед, за които преди няколко дни чух, че е изхвърлил. Заедно с това куче, което сте намерили е била и неговата майка." ..... "Преди няколко дни мъжът ми го е видял с друг съсед да ги качват в кола и след това разбрахме, че са оставени в Левски Г. " PURSY, тук съм копирала две изречения от първия ми пост по темата и в тях ясно се вижда, че кучетата, които са изхвърлени са две. От самото начало се знаеше, че и майката е изхвърлена. Пак не разбирам за какво лъже човека. Не твърдя, че ги е гледал добре или не е могъл да ги подстриже и въобще не го оправдавам за това, което е направил, но хората решават проблемите си по различен начин и той е намерил този за най-удачен за себе си. Не е моя работа да го съдя. В България няма закон, който да ти попречи да го направиш, а и на повечето хора нагласата е такава- щом ти омръзне или не можеш да го гледаш - просто го пускаш на улицата. Много време ще мине докато хората се научат, че така не се прави. Защо не е искал помощ не знам, но че съм му предлагала такава бъди сигурна. Ветеринарите не знам по какво съдят, че е раждала, но пак ти казвам, че не е. Човека им купуваше храна от мен - това работя - продавам храна за животни и често съм се заговаряла с него или жена му, когато още живееше тук. 

#58 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 04:41 PM

Показване на мнениетоlgdani, в 07 November 2010 - 03:35 PM, написа:

Не е изхвърлил други кучета и няма други животни в апартамента.

Тъй като пишем в темата за БЕла, това го разбрах, като че не е изхвърлил друго, освен Бела.
Ходих да я търся-не я намерих.
Разпитах жената от магазинчето, пред което прибрах Рошко, където я видях и нея и тя каза, че се е появила преди 1 седмица.
Значи не е изхвърлена заедно с Бела.Бела вече трета седмица е прибрана.
Не я храни, защото съседите щели да я "разселят" и ме попита с погнуса дали кучето е краставо.
Иначе се мотаела там пред блока, непрекъснато се мятала назад-напред, не лягала и не сядала никъде, само тичала като обезумяла.
Значи, седи гладна.

#59 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2010 - 10:42 PM

Не знам защо продължавам да пиша, но не мога да не те помоля да не вадиш думите ми от контекста. След като съм написала, че двете са изхвърлени има пост от dikari,  в който се пита има ли и други изхвърлени или гледащи се в апартамента му животни, на който съм отговорила с думите, които цитираш. Можеш да правиш колкото изводи и заключения искаш, но за последен път ще се опитам да поясня. Бела е дъщерята и не е раждала. Златистото куче е майката, която е раждала веднъж- само едно кученце и това е Бела. Двете са изхвърлени заедно, независимо дали го вярваш или не. Най-вероятно, Джеси просто се крие, защото е страхлива и не е свикнала с живота навън. Предполагам, че се разхожда нощем, защото се чувства по-спокойна. Рошко не е изхвърлен от този човек. Джеси хапе и затова не е подстригана и накрая  може и да не вярваш, но този човек се къпе без сапун и със студена вода /или сгрята на слънце, когато има такова/, защото няма бойлер и пари за сапун, а аз без да имам никакво право го разпитвам и карам да признава неща от които се чувства зле и неудобно и които никак не ми влизат в работата или правомощията. В България да изхвърлиш кучето си на улицата не е престъпление и аз не съм никоя, за да го държа отговорен и се чудя как още не ми е теглил някоя хубава псувня. Независимо от всичко човека е склонен да помогне за хващането на кучето. Не мисля, че ще се съгласи да я прибере отново. Предлагам да се опитаме да запазим добрия тон и направим това, което е във възможностите на всички ни в името на доброто на кучето.

Искам специално да благодаря на asar, която предлага да я прибере от събота за период от максимум две седмици. 

#60 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2010 - 12:05 AM

Ами ще ви покажа кой е блокът и готово.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5