Dog.bg Форуми : Куче на 2-3 месеца-агресивно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Куче на 2-3 месеца-агресивно поведение Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 08 November 2010 - 10:49 PM

Здравейте,възможно ли е толкова малко куче да проявява някакъв вид агресия.Днес сутринта,когато му сложих храна и минах покрай него той ми ръмжеше.Отдалечих се и после отново се приближих-пак ми изръмжа.Знам,че допреди няколко дни беше на улицата и там сигурно едва се е изхранвал и се е чудил какво да намери да яде и как да си го изпроси,но вече има предостатъчно храна,но той е толкова малък все още.Когато свърши да яде,той ми се радваше все едно нищо не се е случило.Питам се защо си защитава храната или дали въобще го прави?

#2 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 08 November 2010 - 10:51 PM

Офф незнам. Може би улицата го е променила съвсем. Не ми е било лесно на кутрето ии може би все още не го е преодуляло ( а и невярвам скоро да го преодулее) трябва време, бъди търпелив и според мен ще се оправи.

успех
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#3 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Физика, послушание и обучение на куче,борба срещу насилието над животните и всичко свързано с котки,кучета и птици.

Публикувано: 08 November 2010 - 11:01 PM

Но е твърде малък за проява на какъвто и да било вид агресия или доминатно поведение.Чета много за кучетата,когато човек си вземе кученце,то търси място в човешката глутница.Отначало то е омега,но с растежа си се стреми да се изкачи към по-високо стъпало в глутницата.Но за това,пак повтарям,че е твърде малък,просто незнам,давайте съвети,неискам едно такова страхотно кученце да се превърне в зло и доминатно куче,което владее обстановката в семейството.Чара винаги си е била омега,допоследно,нямахме грешка във възпитанието и,но Рекси,неговото поведение непременно трябва да се коригира,че после,като порасне ще е доста трудно,но не и невъзможно,сега му е времето,благодаря за съветите!

#4 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 11:06 PM

следващия път като се храни, нарочно стой до него или се доближи.. ако те изръмжи, му покажи кой е господарят вкъщи... не го пребивай, разбира се, но го плясни.. ако те изръмжи отново, му вземи храната..

това е абсолютно непрофесионално мнение... но този подход дава резултати....
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 November 2010 - 11:09 PM

Благодаряще опитам,но не искам да го пляскам,чувал съм,че кучетата мразят ощипване зад ушите,което не им вреди,но им действа.

#6 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• ветеринарен лекар -етолог
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
    немско овчарко куче :) , боксер , мин пин
Публикувано: 09 November 2010 - 08:25 AM

не е нужно насилие , погледнете тук

My link
в следвашите пъти дайте малко храна в паничката на кученцето, кажете името му и добавяйте с ръка по малко в купiчката му.и му подавайте от ръка .
повече няма да има този проблем.

повече информация тук-->animal behavior college bg

д-р Таня Гетова
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 09 November 2010 - 08:29 AM

Да този метод с даването на храна от ръка в паничката на нас ни помогна.Нашият ротвайлер още от 2-3 месец започна да ръмжи и да се опитва да хапе когато минеш покрай него или се опиташ да го доближиш докато се храни.В момента му бъркам в устата,вадя му храна докато се храни. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#8 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 09 November 2010 - 10:14 AM

даването на храна от ръка помага, шамара също помага-въпрос на личен избор е кой метод ще използвате

#9 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 12:13 PM

Понеже не искам да употребявам насилие,тази сутрин,преди да му дам хрена го накарах да седне,в купичката сложих малко храна,той я изяде и ми изръмжа,след това започнах да му давам от ръка,отначало Рекси я вземаше и се оттегляше,но след това разбра,че не му искам храната и започна да я яде направо от ръката ми. Сега мисля да опитам да му давам нещо чрез команди,за да се научи и на тях лека-полека,тъй като ги изпълнява,докато искам да му дам храна.От масата не му е позволено да се опитва да взема,само първият път се пробва,но му се скарах и той престана,само лежи до нас,докато се храним.С хигиенните навици нямаме проблем.Първата нощ се беше подмокрил на килима,но след това се научи,когато му се върши нещо да джафка пред вратата,докато някой не го пусне.Мисля,че свиква с обстановката,но още когато види кош за боклук иска да се втурне веднага към него.Мислите ли,че с времето ще се оправи?

#10 Потребителят е офлайн   strugel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Възпитание, обучение и спорт със немско овчарско куче

Публикувано: 09 November 2010 - 01:34 PM

Toва с коша за боклук е лесно и да не изчезне, все ще го криете от него по лошо е когато ти ръжи лае и така нататак. Според мен navar и ShiBumi_GirL се изказаха най добре. Хубавое да прочетеш още веднъж написаното от тях и да действаш. Всичко е в твоите ръце.

успех
User's Signature

If you wanna' be the best, first, you've gotta' take out the best..

#11 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 01:43 PM

Преди малко му дадох храна от ръка и вече мисля,че не си я пази,а бърза да я изяде,за да му дам още.Чара беше според мен безпроблемно куче и нямаше грешка,въпреки,че по онова време нямаше форуми и училища за кучета.Аз я обучавах сам и по цял ден я учих на нови и нови команди-бързо схващаше.Мисля,че проблемът е горе-долу преудолян,но продължавайте да ми давате съвети.

#12 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 November 2010 - 08:50 PM

Сигурно докато е бил на улицата е бил в някаква глутница и е трябвало да защитава храната си.Рекси вече е от нашата глутница и мисли,че някой иска да му я отнеме.Но мисля,че разбра,че аз не му искам храната и той няма да получи моята,дори да се моли и да го иска.Според мен напредваме и сега му давах отново от ръка и го доближих,докато се храни-не ми изръмжа,но когато го побутнах с крак по гърба отново изръмжа.Един приятел,който има кокер ме посъветва,когато му давам храната да слагам ръка вътре,за да знае,че аз му я давам,но да не вземе да ме ухапе,все пак вече има зъби и от ден на ден стават все по-големи.Какво можете да ме посъветвате?

#13 Потребителят е офлайн   Valia_Rasheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 07:35 AM

Продължавай това с даването на храна с ръка, но също и с ВЗЕМАНЕТО на храна - от купата, от устата, отвсякъде. Това е много важен момент, за да знае кучето "кой кара влака", а възрастта му е много подходяща за учене. Трябва да можеш по всяко време да му вдигнеш купата с храна, без каквито и да е последици. Между другото, ако имаш възможност, карай и някой друг да го прави, и то сега, докато е малко.
User's Signature

Доброто е заразно!

#14 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 08:13 AM

Еми днес това пак го направих.Не ръмжи,но когато го побутна настръхва и ръмжи.

#15 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 09:03 AM

Постепенно научаваме командите:Тук!Седни!Легни!Не!На място!Лошо куче! Отначало имаше малък проблем с командата"Тук!" трябваше да го гоня с повода и стана наистина смешно.Хората се спряха да ме гледат :ab_041: .Но после стана с кренвирши и бисквитки."Не!" му казваме когато иска да докопа нещо от масата,а "Лошо куче!",когато продължи да прави нередности,след като вече му е забранено."На място" го използвам при пресичането,все пак като порасне ще ме влачи сигурно по платното."Седни!" и "Легни"-на светофара,където чакам и с други хора,защото иначе започва да им скача,за да им се порадва.Когато се дръпне и аз дърпам повода,толкова силно,колкото той ме е дръпнал.Пиша в момента това,за да Ви кажа,че кучето се обучава докато е малко,после е доста трудно и ако нямаш опит става така,че после ще съжаляваш.Кучетата не са хора-стават НЕОПРАВЛЯЕМИ и АГРЕСИВНИ към други хора и кучета и често в такава ситуация се стига и до пострадали.Вчера видях една бабичка си пуснала питбула (за щастие бях без Рекс) и той като подгони едно улично куче-направо го "овърша",а тя се хили насреща и дори не си прави труда да го повика,наричаше го "Мамо",и се питаме тогава откъде уличните кучета стават агресивни-еми точно от това-събират се малтретирани в миналото и нападат всичко живо,което им се изпречи-и после невинни хора,които може би не им мислят злото са пострадали,а тези които са им причинили полка и страдание продължават с хобито си.Един път видях как две момчета с колелета гонеха улични кучета и ги блъскаха.Попитах ги какво правят,а те отпрашиха.И не само кучета са малтретирани от хора.Децата по центъра целят гълъби с прашка,покрай майките с колички,покрай възрастните хора,които са излезли да се порадват на хубавото време трябва и да се пазим,защото някакви дрисльовци(съжалявам за грубия израз) са излезли да си търсят белята.Заради такива хора пострадват невинните-които имат куче у дома и са излезли да го разходят ги напада улично куче,което няма намерение да губи битката и се стига го множество наранявания-и по кучето и по стопанина.Какво да пиша повече,само знам,че животните не са виновни,само хората!

#16 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 November 2010 - 11:24 AM

Абсолютно ми е странно, когато някой започне да се оплаква, че куче на 3 месеца проявява агресия. Каква агресия? Какви пет лева? Те това готорим за животно, което с една плюнка можете да залепите на стената и изведнъж ... драма!

Това е същото все едно някой в първи клас да проявява агресия спрямо възрастен човек. Хващаш го за врата, и го оставяш да повиси в това състояние известно време, може и да го поизтръскаш малко за профилактика. Или го гепваш за холката, пристискаш го до земята, обръщаш го по гръб и го хващаш с пръсти за гръклянчето. Така правят самите кучета.

Няма пляскане, няма нищо ... просто кратка, ясна, категорична демонстрация на сила с послание, което те отлично разбират. Даже и да се разквичи, това е част от ритуала, а не че нещо ще го заболи. Нищо сложно, но върши добра работа. С хващането за холката аз наказвам и възрастните си кучета, гепа ли ги там, те застават в поза на подчинение и чакат докато ги пусна и има разреша да мърдат.
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 01:09 PM

Вярно казвате,че още е малко и може да се "залепи с една плюнка на стената",но поведението трябва да се коригира.Какво прави когато кучо порасне-даваме му да яде и бягаме,тогава няма да е толкова лесно да се оправи това поведение.Ще попрочета ще опитам и готово.Взема храна от ръка без да я сграбчва изведнъж(това го правеше отначало)и си минавам покрай него докато яде,преди и това не можех да правя,но когато го пипна ми ръмжи.Аз не искам да му вадя храната от устата,защото не ми и трябва това,ако го оставя така,докато яде и да не мога да го пипам,защото ме с "страх",може би кучо ще си втълпи,че може да ме контролира,утре идват едни мои втори братовчедки,които са деца,а на децата каквото и да им казвам няма смисъл,защото не ме слушат.Страх ме е утре да не стане белята.

#18 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:обучение на кучето , клинична етология и изследване на поведението при кучето и котката, зоопсихология .
Публикувано: 10 November 2010 - 01:09 PM

Аз все още смятам ,че кучето и човекът трябва да са екип и това се постига ,когато успее човека да види характера и начините за заинтересуване на кучето да го следи и да иска да направи, това което собственика иска -накратко
казано "накарай ...ме сам да искам това, което ти искаш да направя"
Отново твърдя , че насилието не е начин - авторитет се изгражда в правилното отношение дори човекът трябва да си заслужи да има авторитет и да бъде следван от кучето ,това не става с груба сила става зинтригуване маниполиране и награждаване на правилното поведение .
Бъдете водач в очите на своето куче, а не диктатор - то трябва да може да ви се довери във всяка ситуация . Постинете ли това значи сте на прав път .

Много често срещано явление е малкото куче да си пази храната , топката или нещо намерило навън и ръмжи хапе или бяга .
Ние го приемаме ,като агресия и показване на лидерство опит за вземане на надмощие.
Така ли е наистина - винаги казвам, че за правилното възпитание и обучение на кучето трябва да погледнем през неговите очи на това ,което се случва.
Кучето е социално животно то ни приема, като част от глутницата ,комуникира с нас , а ние трябва да разчетем сигналите ,които ни дава .
пример 1:
кученцето се храни ние приближаваме - то започва да ръмжи и следва наказане /ти на мен ли ще се зъбиш е човешката реакция /

Да погледнем ситуацията от гледна точка на кучето .

То е малко и на най - нишето стъпало - храни се и не иска да му взимате храната за това ръмжи - в кучешкия свят голямото куче просто ще му обърне гръб и ще го остави да се храни -освен ако не е гладувало с дни- то пак остава лидер .
Kакво можем да направим ние хората и как да тълкуваме поведението в тази ситуация ?
*вариант 1 - оставяме кученцето да се храни и се отдалечаваме -така то ще знае, че не изкаме да му изядем храната .и следващите пъти ще е по -спокойно.
*вариант 2 - ако наистина трябва да вземете нещо от него просто направете размяна за друго нещо -така кучето се чувства спокойно и двете страни не са "ощетени " .
*в следвашите пъти дайте малко храна в паничката на кученцето, кажете името му и добавяйте с ръка по малко в купичката му.и му подавайте от ръка .
При мои наблюдения върху оношенията между моите кучета, а и не само при игра едното взима топката на другото . Какво прави майката ,за да си вземе топката - намира шише и започва да играе с него , малкото е заинтересувано отива при майката пуска топката ,а тя пуска шишето – правят размяна – същия метод прилагам и аз с различни кучета с „агресивно поведение“ . - метод 'на размянта'.
В кучешкия свят ,както и при другите животни агресията е към последното, което се прибягягва.
Д-р Т.Гетова
www.trenertg.dir.bg / ABC_BG/

#19 Потребителят е офлайн   dog_lover87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 November 2010 - 01:18 PM

Благодаря Ви за отговора!Тrenertg,Вие сте ветеринар,бихте ли ми казали кога е първо разгонване и дали е най-добре да кастрираме Рекси преди да се разгони за пръв път или след.Благодаря предварително-просто кучето ми няма порода и не искам да създава нежелано поколение.Тук ми писаха някъде на 7-8 месеца-моля Ви за препоръки!

#20 Потребителят е офлайн   trenertg Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 November 2010 - 01:19 PM

Показване на мнениетоdog_lover87, в 10 November 2010 - 10:14 AM, написа:

Вярно казвате,че още е малко и може да се "залепи с една плюнка на стената",но поведението трябва да се коригира.Какво прави когато кучо порасне-даваме му да яде и бягаме,тогава няма да е толкова лесно да се оправи това поведение.Ще попрочета ще опитам и готово.Взема храна от ръка без да я сграбчва изведнъж(това го правеше отначало)и си минавам покрай него докато яде,преди и това не можех да правя,но когато го пипна ми ръмжи.Аз не искам да му вадя храната от устата,защото не ми и трябва това,ако го оставя така,докато яде и да не мога да го пипам,защото ме с "страх",може би кучо ще си втълпи,че може да ме контролира,утре идват едни мои втори братовчедки,които са деца,а на децата каквото и да им казвам няма смисъл,защото не ме слушат.Страх ме е утре да не стане белята.

Кучето ви е с изразена хранителна реакция - работете стъпка по стъпка , не бързайте .добре сте започнали с бъркането в паницата и даването на храна вече има резутат - следващата стъпка е да давате храха от ръка и да го галите - хапка погалване ръмжи - няма хапка . погалване - хапка . хапка в паничката погалване хапка в паничката . поместване на паничата погалване - хапка в паничката.

и още нещо вие харесвате ли да ви бутат докато ядете - не нали , има начин за завоюване правото над паничката без насилие както е в къчешкия свят и повярвайте ми няма да е нужно да си ръмжите и да се тръшкате.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни