Dog.bg Форуми : Краставо куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Краставо куче

#1 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2010 - 06:39 PM

Здравейте. Обръщам се с молба към хората от Стара Загора (а ако имат възможност и желание и хора от други градове). От няколко дена забелязвам да се върти в район на Автогарата куче, болно от краста. За съжаление нямам снимка, но ако го видя пак ще го снимам. Кучето е дребно като булонка, бяло и с доста големи рани по тялото си. Има ли някой възможност да помогне, защото аз съм с малко дете и то е винаги с мен когато съм навън и няма как да се опитам да хвана кучето и да го заведа на ветеринар?

#2 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2010 - 11:29 PM

Аз работя срещу Автогарата и също видях кучето преди няколко дни. Опитваше се да пресича бул. Славянски. На излизане от офиса го видях в готовност да прекоси натоварения булевард. След няколко опита, се върна леко назад. Кучето е дста страхливо, виждам го от известно време, но не знам откога е там. Имах котешки гранули в себе си, спрях се, приклекнах, извиках го, но дори не ми реагира. Само се обърна, погледна ме, почеса се и продължи с опитите си да пресече улицата. Това е точно до гумаджийницата. Казах на dikari за това куче. Мисля, че се подвизава в района на отсрещната бензиностанция, до Хиполенд. Там са няколко кучета, това е най-едрото. Има и едно много малко, с размерите на едра котка, бяло с черни ушета. Виждала съм ги да спят трите до вратата на бензиностацията. Там има и таксита. Когато се към тези три кучета се присъединят и кучетата от района на Автогарата, става страшно. Лаят по минаващите коли и автобуси и това изнервя таксиметровите шофьори. Следва викане, псуване, махане с разни пръчки или ритане по въздуха с цел сплашване. Не знам за конкретното куче дали е краста или е така от бълхите, но животинката наистина не изглежда добре. Чеше се непрекъснато и има места без козина. Според мен иостаналите две са така, защото забелязах, че козинката на най-малкото е доста рехава. Това, което мога да направя е да питам хората от бензиностанцията за точното им местоположение и да отида да ги видя. Но сам човек няма да се справи в никакъв случай. Животинките са стресирани и надали ще дадат да бъдат хванати. За снимки не знам как би могло да стане, само отдалеч. Утре ще пробвам да събера повече информация.
User's Signature

Във всеки човек живеят и се борят доброто и злото. В наши ръце е изборът-кое да победи...Най-верният съюзник в тази битка е Любовта!

#3 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2010 - 10:16 AM

Чудесно е, че имаш повече информация за това куче. Поне като се знае къде спи може евентуално да заведем лекар на място. Дано да не е краста наистина, но на мен точно на такова ми прилича, защото ако е става много трудно лекуването. Ако искаш може да се видим и да се опитаме да измислим нещо. Аз също говорих с няколко човека от града кучкари, но не ми казаха нищо от полза. Къде работиш точно, може да дойда до работата ти ако е удобно? Ако искаш ми пиши на лични.

#4 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2010 - 10:59 PM

Говорих с хората от бензиностанцията. Казаха ми, ми че зимата става така, а през пролетта се оправя. За мен е необяснимо. Днес отново го видях, тичаше покрай тротоара по бул. Славянски, в посока към ОМВ бензиностанцията-бул.Руски. Търсих го вчера през деня, но не го открих, а хората от бензиностанцията ми казаха, че стоят там, освен ако някой не ги изпъди. Мисля, че спят някъде в градинката зад бензиностанцията, но не съм сигурна. Най-малкото е изчезнало, дано някой добронамерен човек да го е прибрал. grigoriva, GSM ми е 0885 96 55 45-ако искаш звънни ми, ще се чуем и разберем, ако можем да постигнем двете нещо, ще е чудесно.
User's Signature

Във всеки човек живеят и се борят доброто и злото. В наши ръце е изборът-кое да победи...Най-верният съюзник в тази битка е Любовта!

#5 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 30 November 2010 - 11:54 PM

Има ли някакво развитие по темата ?

От скоро около нашите блокове /близо до автогарата/ се появи куче, и то мисля е с краста, дали не е от същата група ?

В ужасен вид е, с големи голи петна, бебе е. Не е бяло обаче, а тъмно, с остра муцунка.

Явно не успява да се внедри в групата на тукашните бездомници и се скита сам само по цели дни и нощи, постоянно обикаля, крие се зад колите... много е страхливо, отдалече се радва на хора и кучета, но опиташ ли да го доближиш, бяга на далече.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2010 - 10:30 PM

Няма развитие-не съм виждала кучо от доста дни. Най-вероятно се крие някъде. Ако grigorova знае нещо повече-да пише.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2010 - 02:53 PM

Аз също не го бях виждала кучето от тогава до днес. Мислех си, че са успели да го хванат едни момичета, но се оказа, че не са го намерили. Днес го видях отново кучето и изглеждаше още по-зле, почти няма козина, а раните са по цялото му тяло и муцунката. Все е в движение като го видя и не се спира на едно място. Не знам как ще го хванем така, а според мен трябва да се заведе на лекар и най-верояно и лечението ще е продължително. Не знам и къде ще се настани, защото доколкото разбрах по стационарите не приемали крастави животни. Някакви предложения, идеи, съвети?

#8 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 December 2010 - 12:24 PM

Освен да се организирате сериозно и да го потърсите какво друго може да се направи. Кучето си е там. Хората го забелязват, но очевидно се крие. И със сигурност не му е лесно да живее в този вид, заболяване и вече и студ. Ето копирах едон съобщение от ФС. Кучето е там.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ
Nina Grigorova Куче, което се върти в района на автогарата в Стара Загора има нужда от помощ. Кучето е бяло, дребно като булонка. Крастата е явно в доста напреднал стадии, защото изглежда много зле, почти няма козина и е цялото в рани, навсякъде. Преди около 2-3 седмици бях виждала кучето 2-3 дена подред, след което се и...згуби и го видях днес отново като вече изглеждаше още по-зле от последния път.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#9 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 December 2010 - 01:23 PM

Ми да, това съм аз. Аз писах и във Фейсбук. Навсякъде търся информация и подкрепа. Сега има някакво развитие. Намерих жена, работеща на автогарата, която знае къде спи кучето и каза, че идва при нея с още няколко за храна. Разбрахме се като го види веднага да се обади. Ще й занесем приспивателно, което да се сложи в някаква храна, защото иначе не можело да се хване животното. Тя каза, че е опитвала, но то бягало. Аз преди малко пак обиколих около автогарата, но не го видях. Надявам се само скоро да се появи отново тази душичка, че никък не му е леко.

#10 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 08:45 PM

От фейсбук :

Цитат

Кучето се намира в Стара Загора, ходи прегърбено и си оплита задните крачета. Не знам дали не е заболяло и от нещо друго. Спешно се нуждае от помощ, но проблема е, че тук във всички стационари и клиники ми отказват да го вземат да го лекуват. Нямам къде да го настаня. Няма и организации, към които да се обърна. Кучето е и доста страхливо, но съм взела упояващо лекарство, което ако подейства бих могла да го занеса до някоя клиника за преглед, но за след това нямам вариант. Ако пък не подейства не знам как бих могла изобщо да го хвана сама. Моля ви,помагайте, хора!
Вече за не знам кой път пиша за това куче и явно няма хора в Стара Загора, които биха могли да помогнат. Пишат ми хора, готови да помогнат, но след това....ни вест, ни кост от тях. Моля който иска и може да помогне да пише само на мен. Може би остава варианта за хора от други градове.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 December 2010 - 08:52 PM

Май става дума за това куче от друга форумна тема.

#12 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 08:56 PM

Да, същото е. Съжалявам за повторението, нека да се слеят двете теми.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 08:59 PM

Въпреки, че съм всепризнат Фейсбук идиот сега даже намерих тема за кучето във Фейсбук и виждам, че Григор Димитров е предложил помощ ако кучето бъде докарано в София в приют Надежда. Дано някой от Ст. Загора помогне за хващането на животинката и да се намери начин да се транспортира до София.

#14 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 09:05 PM

Да, и аз видях това току що. Но колкото чета в другата тема жената казва, че е много страхливо и постоянно бяга. Трябва поне 2-ма, 3-ма души да се опитат да го хванат по някакъв начин.
User's Signature

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 09:23 PM

Да, и аз си спомням, че залавянето беше един от основните проблеми, но вярвам, че сега, когато вече всичко друго е осигурено някак ще се намери решение. Дано! Мога да си предствя как се чувства горкото животно в тези студове почти без козина и цялото в рани. Сигурно има и кошмарни сърбежи.

#16 Потребителят е офлайн   MyDuality Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 December 2010 - 09:41 PM

Не се притесняваите от допир , крастата не е заразна за хора моето куче имаше знам, че изглежда гадно но не се притесняваите.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 December 2010 - 10:55 PM

С упойващи стрелички, ако няма - със седалин. Въпрос на организация е, грехота ще бъде да се пропусне шанса, който дава Гр.Димитров.
Успех!

#18 Потребителят е офлайн   YanaYaneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2010 - 11:26 PM

Кучето е част от групата кучета на едни клошари-nort2005 преди време помогна на една Душанка от тази група. Не знам дали те не биха могли да го хванат срещу някой лев за почерпка. Нина, която е писала ми каза, че знае къде спи кучето-било в някаква къща, в мазето, което било пълно с боклуци. Там било с няколко други кучета. Не знам кой би се навил да влезе там, освен клошарите. Пушка със стрелички в Стара Загора има само в клиниката на Ганчев и в ловеца, който работи към общината. Преди време, когато отстреляха Сърничка искаха да са сигурни, че кучето е там и тогава да дойдат, а не като дойдат да търсят кучето. Района на Автогарата не е обезопасен, точно там има главен път, доста натоварен и това е опасно ако кучето се отстреля и хукне по пътя-както има навика да го прави. Казах на Нина да говорим с клошарите, тя ги е питала, но те са отрекли кучето да е тяхно-типично в техен стил. Мисля че срещу някой лев и убеждението че няма да ги глобяваме, заради кучето-ще даде резултат. Проблема е, че утре не е работен ден и не знам дали ще се навият да се отстрелва, освен това няма клетка за транспортиране, няма транспорт, няма място, където кучето да остане и да чака за транспорт за София. Много неща няма-има само добри намерения и желания. Хората, които евентуално биха осигурили тези неща няма да са в града. А да се отстреля или упои кучето и после да няма къде да се настани е безмислено. Жената, която продава вестници на автогарата и го храни, когато се появи също не може да го хване, въпреки че се доближава до нея. За мен варианта е или разговор с клошарите или успокоително в храната.
User's Signature

#19 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 December 2010 - 11:44 PM

просто дайте пари на клошарите да наврат кучето в клетка
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#20 Потребителят е офлайн   grigorova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 December 2010 - 03:57 PM

Бих могла да говоря с циганите ако се съгласят срещу заплащане да хванат кучето, но нямам клетка в момента. Евентуално утре едно момиче от Чирпан би могла да ми изпрати една клетка, която мисля, че е малко малка, но може да свърши работа, особено ако кучето е упоено и се тръгне веднага за София. Имам снимки на клетката, но не знам как да ги кача тук. Мисля, че и лекарството би могло да е добър вариант за хващане на кучето, защото последните два дни кучето се спира при жената на автогарата и яде. Дори днес се разбрахме с нея да ми се обади ако се появи, защото мислех днес да се опитам да го хвана, но се оказа, че няма къде да го настаня (защото имаше един вариант, но отпадна).

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни