Dog.bg Форуми : Моля подарете ми хъски

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Моля подарете ми хъски

#1 Потребителят е офлайн   Mimsito_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 November 2010 - 02:46 PM

Здравейте, приятели.. От много време си мечтая да имам хъски и реших да ви пиша. Много обичам тази порода кучета. Имам къде да го гледам и най-важното - имам желание да го гледам. Независимо дали е мъжко или женско ще го приема с най голямо удоволствие. Ако някои има въпроси или предложения да ми пище имеил mimi_shady@abv.bg или на skype mimi_shady

#2 Потребителят е офлайн   Alia_V Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 03:16 PM

Здравей,

Ето какви обяви намерих.

Но на тях кучетата вече са над 1 годинка.

http://www.topobiavi...adno571666.html

http://www.topobiavi...adno606817.html

http://www.topobiavi...adno587092.html

С търпение и грижа биха свикнали с теб.

П.С. Имай предвид, че само с взимането на кучето, тепърва идват паричните задължения. Много хора издъхват финансово и се отказват да гледат кучето след като видят за какви пари става въпрос.

Моля помисли добре!!!!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Mimsito_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 03:50 PM

Blagodarq ti mnogo, za poslednite dwe sym pitala sega shte se obadq i za pyrwoto .P.S izwinqwam se za latinicata

#4 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 04:04 PM

Наистина покрай тази криза освен за времето и грижите, които са необходими за едно куче човек трябва да погледне и на финансовата част много внимателно.

Ето за какво се сещам без много да мисля

1. Храна - 70-120 лв (висок клас гранулирана храна или натурална/сготвена храна).
2. Летен сезон обезпаразатяване - 6-8 месеца по 15 лв на месец
3 Целогодшно вътрешно обезпразатяване - ако сметнем през 2 месеца 6 пъти годишно 6 х 12 = 72 лв.
4. Годишна ваксина - 30-35 лв

Сигурно пропускам и други работи, но това са неща без, които няма как да се разминеш просто!
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#5 Потребителят е офлайн   Mimsito_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:35 PM

Да приятели, запозната съм пред какво трябва да се изправя, но желанието в мен да имам такова куче е по-голямо.. Но нямам късмет три дни се ровя и разпитвам и всичко на което попадам е подарено.. Ако някои намери още нещо, моля да се свърже с мен.

#6 Потребителят е офлайн   C-suM Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:41 PM

Защо трябва задължително да е хъски ?
В "Без дом" има страхотни кученца, които просто чакат техния човек да ги намери.Разгледай и там, наистина има страхотни муцуни, които нямат търпение да те дарят с любов :)

#7 Потребителят е офлайн   Mimsito_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 04:43 PM

Знам, че има много други кученца красиви, но нещо в хъскитата ме привлича много силно... Просто като го видя ииии сърцето ми се изпълва с прекрасни чувства.. Опитай се да ме разбереш, моля те.. Мечтая за такова куче!

#8 Потребителят е офлайн   (archy) Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 07:46 PM

А защо не се свържете с развъдник и не си купите желата порода куче?

#9 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 November 2010 - 08:42 PM

Само едното желание е чист каприз, нищо повече. А възможности като пари, време и отговорност?
Синът ми имаше огромно желание за куче - искаше кокер, за мое щастие съм израснала с кучета и знаех колко струва желанието, бях наясно че дори да осигуря парите за вакцини, играчки, храна и аксесуари - отговорността и времето ще са моите.

Обещанията - ще го гледам, ще чистя, ако прави бели - ще подреждам и ремонтирам след него в 99.99% си остават само обещания и добрите намерения. Реалният живот с кучето е съвсем друг, иначе нямаше да подаряват вече поотраснали хъскита, както е посочено в тази тема.

Отговорете си съвсем честно - за какво ви е куче, че и хъски, освен че го искате-мечтаете-желаете? Много хора се подвеждат по визията им, трудното идва после - когато вие самО вкъщи, роднините и съседите недоволстват, прави жилището на руини, бяга-не слуша или се разболява редовно.
Само мечтата и желанието не са достатъчни за тази реалност.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#10 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 18 November 2010 - 08:57 PM

Напълно съм съгласна с по - горният коментар на Furia_S , аз също си харесвам някои породи , но се съобразявам и с характер , местожителство , възможности иначе до сега да съм и взела 2 кангала :ab_041: , място ще се намери , но всичко друго като се замисля, няма да мога да им осигуря.Годеникът ми пък си пада по джак ръсели, едвам го убедих да не си вземем, защото разбрах, че са много енергични и са опустушителни направо. После като започнаха да му се оплакват хора с такива кучета си отдъхна , че не си взехме, сега им се любува отдалеч. :ab_041: Освен това винаги съм се чудила на хората, които пускат обяви от типа "търся" , "моля подарете ми" ... никой не може да свърши вашата работа, а и освен това вие трябва сама да си изберете кученцето, вие хубаво нямате претенции дали да е мъжко или женско , но знаете ли как да опазите женската при разгонване? Аз винаги си избирам мъжки кученца, през живота си никога не съм искала да гледам женско, освен , че повече ми допадат , не бих се справила с женско, ами ако забременее и роди една тумба кучовци, на кой ще ги дадете .... трудно е! Иначе е хубаво да си вземете куче , но трябва да си разясните сама на себе си с кое можете да се справите, хъскитата са много красиви - да, но все пак си помислете. Желая ви успех все пак.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#11 Потребителят е офлайн   k1champion Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 November 2010 - 09:45 PM

Аз си мечтая за Порше Кайен, като го видя и ми се подкосяват краката и почва да ми думти сърцето.... да една приятелка си мечтаеше, подариха и и всичко беше прекрасно, докато не почна да я мързи, след 1 година храната висок клас стана остатъци на масата, пазхотките - гонене в двора ,а сега понеже захапа баба и е на село с верига за врата, но е горда, че има хъски и си е изпълнила мечтата... не казвам,че с теб ще стане така, но аз съм на мнение да си осиновиш душичка!
User's Signature

Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 November 2010 - 10:41 PM

Тоест осиновена отвънка душичка заслужава да бъде играчка?

такива хора изобщо не бива да си взимат куче. Нито породисто нито безпородно, нито домно нито бездомно. Изобщо никакво куче в безотговорни ръце не бива да отива.
Авторката на темата просто има прищявка и голямо желание - каприз. Каквото куче и да вземе - все няма да е добре за кучето.
Защото породата или липса на такава няма значение - важен е човека.
User's Signature

#13 Потребителят е офлайн   Meto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 November 2010 - 10:43 PM

Аз съм готов да си подаря моите!

Но само и когато, човека отсреща успее да ми докаже, че ще се грижи за тях по-добре от мен! :db_046:
User's Signature

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.

#14 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 18 November 2010 - 10:53 PM

Е стига пък вие как нападнахте момичето.Изкарахте го безотговорно още преди да е взело кучето.Щом иска да и подарят трябва да докаже на стопаните,че наистина е готова да се грижи за животно-финансово и всякак.Няма нищо лошо в това да искаш да ти подарят куче и то от дадена порода.Има доста обяви ,в които хората подаряват домашните си любимци поради ред причини.Не е задължително да осинови бездомно(макар че е хубаво) може просто да го вземе от обява.Обява за подаряване разбира сене за покупка!!!
Ако пък наистина се е подготвила,чела е за характера и особеностите на тази порода,защо да не си вземе? :ae_085: И аз исках някой да ми подари НОК,не защото нямам пари да си купя от развъдник,а защото има и в изолаторите и хора ,които не желаят повече любимците си.Предпочетох да дам дом на такова куче.Това че искам точно определена порода прави ли ме автоматично лош и безотговорен стопанин?Не мисля че е просто прищявка......
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2010 - 10:53 PM

хехеххе, бабин, мче то кой по-добре ще се грижи от теб за двата крокодила?

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 18 November 2010 - 09:58 PM, написа:

Е стига пък вие как нападнахте момичето.Изкарахте го безотговорно още преди да е взело кучето.Щом иска да и подарят трябва да докаже на стопаните,че наистина е готова да се грижи за животно-финансово и всякак.Няма нищо лошо в това да искаш да ти подарят куче и то от дадена порода.Има доста обяви ,в които хората подаряват домашните си любимци поради ред причини.Не е задължително да осинови бездомно(макар че е хубаво) може просто да го вземе от обява.Обява за подаряване разбира сене за покупка!!!
Ако пък наистина се е подготвила,чела е за характера и особеностите на тази порода,защо да не си вземе? :ae_085: И аз исках някой да ми подари НОК,не защото нямам пари да си купя от развъдник,а защото има и в изолаторите и хора ,които не желаят повече любимците си.Предпочетох да дам дом на такова куче.Това че искам точно определена порода прави ли ме автоматично лош и безотговорен стопанин?Не мисля че е просто прищявка......

Ти не мислиш, а аз ги виждам - взели едно куче (сама посочи породата) и след време айде - подаряваме и търсим добри ръце, защото им е писнало на хората а те лъжат в очите че имало алергия (най-вървежна лъжа). Майка ми е жестоко алергична и цял живот сме имали кучета и котки при нужната хигиена. Или на ти друго извиносване - раждало им се бебе или се местили били.

Човек преди да вземе куче трябва да МИСЛИ. Желания, мечти, душата се разтопявала.

Откъде ги има тези ненужните хъскита? нали някой пак ги е мечтал-мислил-имал огромно желание?

Просто нямам думи.
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 12:44 AM

Човек преди да си вземе куче, трябва да обича кучета, другото е формалност. Това, че едно куче е подарено не оначава че ще умре от глад. Напротив когато имаш някой за когото да се грижиш и знаеш, че това същество разчита изцяло на теб ставаш много по-отговорен.Аз съм си давала последните пари за храна на кучето. Вие като някаква банка разсъждавата доходи от този до този период, работно време+други ангажименти= 80% от деня О, сори не ставаш за собственик на куче.Не всеки има възможност да даде дадена сума кеш, но когато тя е разпределена във времето стига да се покрият всички разходи и кучето да е доволно и щастливо.Аз като човек който се занимава с кредити съм виждала доста заможни хора и хора които живеят на ръба.Няма да ви казвам чии кредити са били по-редовни сами се досетете.Стискам палци на момичето да си намери хъски.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 01:17 AM

Показване на мнениетоnedelina5, в 18 November 2010 - 11:49 PM, написа:

Човек преди да си вземе куче, трябва да обича кучета, другото е формалност. Това, че едно куче е подарено не оначава че ще умре от глад. Напротив когато имаш някой за когото да се грижиш и знаеш, че това същество разчита изцяло на теб ставаш много по-отговорен.Аз съм си давала последните пари за храна на кучето. Вие като някаква банка разсъждавата доходи от този до този период, работно време+други ангажименти= 80% от деня О, сори не ставаш за собственик на куче.Не всеки има възможност да даде дадена сума кеш, но когато тя е разпределена във времето стига да се покрият всички разходи и кучето да е доволно и щастливо.Аз като човек който се занимава с кредити съм виждала доста заможни хора и хора които живеят на ръба.Няма да ви казвам чии кредити са били по-редовни сами се досетете.Стискам палци на момичето да си намери хъски.

Нека ви кажа че далеч не едно НОК и хъски без малко не умряха от една такава "мечта" пред очите ми.
Всички са мечтатели, но лай..ната всеки ден някой трябва да ги бърше.

АХ-ОХ, момичето да срещне мечтата си.
Къде са отишли мечтите на повечето момичета?

Едно е да мечтаеш и да се фукаш пред приятелите като с нов мобилен, друго е да живееш до това куче над 10 години и когато докоснете чело до чело с умиращият ви пес да имате какво да си кажете с него.
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   nedelina5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 01:54 AM

Точно на мен не е нужно да ми ги говорите тези работи.Аз не знам какво е да се съжителства без куче.Да чукна на дърво имам почти 10 годишен сетер, който е доста жизнен, за да бъде "умиращ" и Ви казвам, че има хора и хора, не може да слагате всички под един знаменател.Пак Ви казвам моята професия е да преценям хората, но това не става след един пост в медийното пространсво, когато видиш човека точно след 2 минути разговор, можеш да прецениш що за стока е.Не съдете момичето прибързано.То има конкретен въпрос, дайте й конкретен отговор, ако не можете, не се намесвайте.А ето ги малката пръдла и кака й, която е адски умно куче.
Качена снимка
Качена снимка

И не ме разбирайте погрешно, застъпвам се така, защото на нас ни се довериха и смятам, че сме били и ще бъдем достатъчно отговорни, каквото може да е и момичето, което иска хъски
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 02:16 AM

Който не е подкрепил МЕЧТАТА, не е добре дошъл в темата. Ясно.

Да, подарете й на момичето поредно проблемно куче, за да се разподскачат тук "Ура! Кучето си има дом!".

охххх. ох...
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Mimsito_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 November 2010 - 10:47 AM

Не знам защо имате мнение за мен, при условие че не ме познавате дори. Щом съм писала тази тема, значи съм на ясно какво трябва да дам от себе си за да отгледам едно такова куче. В интернет има достатъчно информация за отглеждането и характера му. Дори съм разговаряла с хора, които имат такава порода куче.

• (8 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни