Dog.bg Форуми : Стандарт на породата

Към съдържанието

 
 
 

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
 • Икона
 • Не можеш да публикуваш нова тема
 • Темата е заключена

Стандарт на породата

#1 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

 • Advanced Member
 • PipPipPip
 • Група: Потребители
 • Мнения: 2866
 • Регистрация: 21-October 04

Публикувано: 14 April 2006 - 06:03 PM

Стандарт по F.C.I.
Дата на публикация на оригиналния валиден стандарт : 29.10.2003
Класификация по F.C.I: 3 група териери 4 група Той териери
Общ вид: Дълга козина, висяща право надолу и равна от двете страни, разделена на път от носа до края на опашката. Много компактно и спретнато, стойка много изправена. Общи черти придаващи впечатление за силно и много пропорционално тяло.
Темперамент:Бдителен, интелигентен Той териер, енергичен и жизнерадостен.
Глава
Черепен рaйон
Череп:До известна степен малък и плосък, не много издаден или закръглен.
Лицев рaйон
Нос:Черен
Муцуна: Не много дълга
Челюст/Зъби: Перфектна, нормална и напълно затваряща се захапка, в смисъл горните зъби покриват долните. Добре разположени зъби с равни челюсти.
Очи: Средни, тъмни, искрящи със остро интелигентно излъчване и разположени да гледат точно напред. Не са изпъкнали.Ръба на клепача е тъмен.
Уши: Малки, във формата на буквата "V", изправени не много раздалечени едно от друго, покрити с къса козина цвета е много дълбоко и богато жълтокафяв.
Врат:Добре разположен
Тяло:Компактно
Гръб:Равен
Слабини:Добре издържани
Ребра:Умерено извити
Опашка: Неподрязана, с много козина, по-тъмно синя от останалата част от тялото, особено на края на опашката. Трябва да се държи на височина малко по-висока от равнината на гърба, така че да придава вид на добре балансирана външност.
Крайници
Предни крайници: Прави предни крайници добре покрити с козина със богат златно жълтокафяв цвят, малко по-светъла по краищата от колкото в корените, не се удължава по предните крайници повече отколкото на лактите.
Рамене:добре разположени
Задни крайници: Крака горе долу прави, когато се погледнат отзад. Умерено усукване на колянната става. Добре покрити с козина със богат златно жълтокафяв цвят, малко по светла по крайщата от колкото в корените, не се удължава по задните крайници повече от колкото на колянната става.
Лапи: Закръглени с черни нокти.
Походка/Движение: Свободно и енергично. Движение в права линия предни задни крайници, със запазване не линията на гърба.
Козина
Козина: По тялото умерено дълга, перфектно права (в никакъв случай не на вълнички),лъскава, изглеждаща като финна коприна, не като вълна. Спуска се по дължина на главата, с богат златен цвят, по-дълбок като цвят от страни на главата, корените не ушите и муцуната където трябва да е много дълга. Цветът на главата не трябва да продължава по врата, нито тъмни или опушени косми да се смесват със златистия цвят.
Цвят: Тъмно стоманено синьо(не сребърно синьо), по продължение от тила до корените на опашката, никога не бива да е смесена с светлобежови, бронзови или тъмни косми. Козината по гърдите е обилна, светло жълтокафява на цвят. Всичката жълто кафява козина е тъмна в корените, по-светла по средата и най-светла в крайщата.
Тегло: Тегло до 3.1 кг (7 паунда).
Недостатъци: Всяко отклонение от гореспоменатите точки трябва да се счита за недостатък и сериозността с която трябва да се отнасяме към недостатъка зависи пропорционално на степента и ефекта който оказва за здравето и благополучието на кучето.


Всяко куче което показва физически или нравствени отклонения ще бъде дисквалифицирано.
Мъжките екземпляри трябва да имат два очевидно нормални тестикули напълно отпуснати в тестикулната торбичка.


Поправения стандарт за породата ще бъде ефективен от Април 2004г.

Прикачени файлове

 • Прикачен файл  10316.jpg (38.83K)
  Брой сваляния: 2857

User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

Страница 1 от 1
 • Не можеш да публикуваш нова тема
 • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни