Dog.bg Форуми : ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (33 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ГРИЖИ ЗА КОЗИНАТА И КОЖАТА

#381 Потребителят е офлайн   Ginger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 September 2009 - 01:01 PM

Цитат(yorki_svetla @ Sep 20 2009, 08:02 AM) <{POST_SNAPBACK}>
От опит бих споделила с вас,че в търговската мрежа има почти на всяка фирма шампоан с етикет на йорки и той се продава специално за йорки.В действителност обаче няма нищо специално в този шампоан,освен етикета.Продуктите на италиянската фирма "Armonie Naturali" са възможно най-добрите,на които аз съм попадала,но ги няма във всички магазини,защото са доста скъпички за масовия пазар.Който няма възможност да си купи професионална козметика,тези продукти ще свършат хубава работа.Горещо препоръчвам и спрея им против сплъстяване и лесно разресване,от който аз съм възхитена.Той е възможно най-необходимият продукт за поддръжка на козината на йоркито.Като заключение бих казала следното:Ако искате йоркито ви да има здрава и блестяща козина,не правете компромис с качествената козметика и храна,редовно (на 10 дни) го къпете и ежедневно го сресвайте.Добрите инструменти също са много важни-не всеки тип четка е подходяща за йорки.Прилагам снимки на шампоана,балсама и спрея за лесно разресване.

И на мен ми харесват, ще взема и спрея за който говориш тогава и парфюм на тази марка. Мерси smile.gif

#382 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2009 - 01:39 PM

Аз си мисля, че не би излезнало толкова скъпо на собственик на едно куче да си вземе най-доброто. Все пак един шампоан от 250 мл и също такъв балсам от висок клас, като се има впредвид, че се разрежда задължително ще стигне за доста време. И другото което е едно йорки изглежда по-красиво с невероятната си добре поддържана козина, а не облечено с някаква префърцунена дрешка на стойността на високосачествен шампоан и балсам, които ще го използвате 1 година. Ама "на цвету и вкусу друзейх нет".
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#383 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 20 September 2009 - 08:55 PM

Определено си заслужава да се вложат повече пари за козметика,иначе йоркито не е йорки.Няма ли красива козина си е грозна картинка. zz_020.gif

#384 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2009 - 09:58 PM

Цитат(radinaa @ Sep 20 2009, 07:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Определено си заслужава да се вложат повече пари за козметика,иначе йоркито не е йорки.Няма ли красива козина си е грозна картинка. zz_020.gif

Да скъпа ти на собствен гръб се убеди в това. И най-вече си наясно, че не сме досадни бъбривки, дето само можем да хокаме, виждайки резултатите от нашите съвети, които ти стриктно спазваше. Грозното патенце постепенно се превръща в красив лебед

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#385 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2009 - 02:39 PM

Ето поредната статия обещата от мен. Моля за извинение, че не съм много бърза, но уви ангажиментите са ми доста.

КЪПАНЕ НА ЙОРКИ

За йоркширския териер честотата на къпане е един път на 10 дни.

Сега за самото къпане.

Преди къпане е желателно да разрешите кучето и по възможност да оправите сплъстените кичурчета (ако има такива). Ако е необходимо, то различните подхранващи или укрепващи козината маски се правят преди къпане на предварително навлажнена козина.
По-удобно е къпането да става във вана. На дъното на ваната се поставя гумена подложка за да се предотврати пързалянето на кучето. Малките кученца може да къпете в леген или в мивката. Преди насапунисване на кучето е необходимо добре да се намокри с чиста вода. Водата за къпане трябва да бъде топла, но не гореща. За къпането на кучето се използва специализирана козметика за кумета - иампоана може да бъде с различно предназначение: подхранващ, хипоалергенен, увеличаващ обема и т.н. Шампоана за всяко куче се избира индивидуално. Козината след къпане трябва да бъде копринена, блестяща, добре измита, но не преизсушена, не трябва да е наелектеризирана. Шампоана задължително се разрежда с топла вода (даже и да не е концентрат) в такова съотношение, че да се получи добра миеща субстанция. Това е удобно да се направи в паничка или тас. Разредения иампоан се нанася добре върху намокрената козина и добре се разтърква до образуване на обилна пяна. За тази цел е добре да използвате гъба или тривка. Също така може да използвате пулверизатор. След нанасяне на шампоана добре масажирайте цялото куче с ръце. Миенето с шампоан обикновенно се прави два пъти. Особено добре измиите лапите, корема, пъпа и муцуната. Много стопани се страхуват да полеят очите, ушите и носа и затова лошо мият мустаците и брадата. Задължително е нужно да измиете добре под очите, измивайки слъзните натрупвания, не трябва да се страхувате, че шампоана ще попадне в очите (повечето шампоани са "без сълзи", при това кучето не е така чувствително, като хората). За да не се задави кучето, не поливайте с душа директно върху муцуната - наклонете главата на кучето надолу, притиснете ушите с ръка, отмивайте шампоана, насочвайки струята надолу. Това което е действително опасно е да намокрите ушите вътре. Тях можете да ги затворите с памучен тампон или просто с ръка. След измиване задължително ги почистете и подсушете с памуче навито на клечка. След като добре сте отмили шампоана, върху козината на кучето нанесете балсам, също разреден до течно състояние (или поливайте от съда или използвайте пулверизатор). Като правило на балсама му трябва време да подейства (3-5 мин), след това трябва добре да го отмиете, "отцедете" излишната вода от кучето, оставете го да се изтръска и го загърнете в предварително загрята кърпа. Дългокосместите кучета не трябва да се разтриват. Оставете кучето около 20 мин в кърпата, сменете я и попийте. Сушете със сешоар, като го разчесвате с мека пухена четка или масажна четка. Ако оставите кучето да изсъхне само, има опасност да настине и също така козината да се "сплеска" и да се получат сплъстявания. Ушите задължително да се подсушат. Струята от сешоара трябва да бъде топла, но не гореща. Сешоара се държи на разстояние 30-40см При сушене на частите от тялото с по-дълга козина можете да използвате по-топла струя.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#386 Потребителят е офлайн   hugsy Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 11:41 AM

Здравейте re_037.gif . Имаме проблем :след последното къпане преди седмица на кученцето (5 месеца) му се появи лек пърхут, но се страхувам да не се увеличи и за това ми трябва съвет как да се справя с проблема. Къпя го с шампоан на Канина с овесено мляко и от близо 3 седмици го храня с храна на Хилс за малки породи с пилешко месо, като преди това е хранен с ПроПлан със сьомга и ориз. И двете храни са купувани пакитирани.

#387 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 September 2009 - 12:29 PM

Цитат(hugsy @ Sep 23 2009, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте re_037.gif . Имаме проблем :след последното къпане преди седмица на кученцето (5 месеца) му се появи лек пърхут, но се страхувам да не се увеличи и за това ми трябва съвет как да се справя с проблема. Къпя го с шампоан на Канина с овесено мляко и от близо 3 седмици го храня с храна на Хилс за малки породи с пилешко месо, като преди това е хранен с ПроПлан със сьомга и ориз. И двете храни са купувани пакитирани.

На Канина с маслото от норка е по-добър за йоркитата. Ако не бъркате, че е пърхот (защото може и да са гъбички) или шампоана не му понася, или балсама, ако поставяте такъв, или при последното къпане не сте отмили добре или организма му е пренаситен с добавки. По отношение на Хилс нямам мнение, тъй като аз от много отдавна храня само с Еукануба. Ще трябва първо да се убедите, че е пърхот, а след това да почнете първо с добро изплакване, ако продължава, сменяте шампоана, ако пак има смяна на балсам и накрая ще се наложи смяна на храна. Кучето Ви е на възраст на която все още може да се храни с Puppy.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#388 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 12:14 AM

На мен неска много ми стана, но има още един ?
Козинката там където пишка кученцето подстригва ли се- защото като легне след като е пишкала и цапа чаршафите?
User's Signature

Качена снимка

#389 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2009 - 08:20 AM

Цитат(Ellly @ Sep 26 2009, 11:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На мен неска много ми стана, но има още един ?
Козинката там където пишка кученцето подстригва ли се- защото като легне след като е пишкала и цапа чаршафите?

Да. По-хигиенично е.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#390 Потребителят е офлайн   Ellly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2009 - 10:25 PM

Мерси, аз я подтригах- явно и на нея повече и харесва защото започна да се почиства след всяко пишкане, а преди не го правеше.
User's Signature

Качена снимка

#391 Потребителят е офлайн   Kruela Икона

Публикувано: 18 October 2009 - 03:10 PM

Здравейте,аз също имам йорки на 6 месеца.Казва се Пинки Пай,кръсница е дъщеря ми.Много игриво кученце,ходи по нужда на определено място,проблема е ,че не се храни добре и 1час след като е ресана заприличва на неугледно улично прилепче.Козината и става на фитили.Къпя я на 10-15 дни с шампоан на Вирбак за кучебебе,но нямам друга козметика за нея.Дайте съвет какво да правя.Прочетох как се къпе долу горе така правя.Мога ли да слагам балсам за хора и разни други глезотии?

#392 Потребителят е офлайн   chockolina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 01:17 AM

Искам да попитам йоркитата цял живот ли имат гурелчета в очичките или само докато са малки и козинката им все още не е пораснала и им влиза в очичките?! Че голям зор ми е това почистване, Пепси не стои на едно място изобщо...
User's Signature

Качена снимка

#393 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2009 - 03:00 AM

ааа Чоколинка ,ти откога имаш куче ,аз те знам от бг мама с бебе ,ама явно имате попълнения ..хиххи
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#394 Потребителят е офлайн   marrichella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:животни<br />музика<br />спорт<br />готварство

Публикувано: 06 November 2009 - 10:22 AM

Здравейте!
Аз съм стопанка на йорки отскоро - от почти три седмици, но едва ли има нещо, което да не съм прочела, видяла, разгледла и т.н. Освен това преди Хари да се появи в семейството ни съм отгледала поне 5 кучета. Вярно, различно е да гледаш йорки от куче, което тежи 40 кила и има съвсем друг тип козина, но съм имала подобни проблеми при къпането и на големи бабаити. Дърпане, треперене и т.н. Още преди да изкъпя Хари проверих дали ще изтърпи сешоара ми, защото аз ползвам полупрофесионален, много силен - иначе няма какво друго да изсуши косата ми. Той като го чу и побягна :). Затова изполвах една вентилаторна печка, която е много по-тиха. Вярно е, че сушенето стана по-бавно и първоначално Хари се опита да се махне, но като видя, че му стана топличко и се настани пред нея. Сега му я пускам от време навреме, за да си припомня и свиква. С разресването и подстригването направих това, което съветва една книга на йоркита, която си свалих от нета. Сложих го на масата, за да не се навеждам и клякам, а и той да няма накъде да ми избяга. И първоначално лекичко с четката отгоре отгоре го разресах, колокото да свикне. Първият път съвсем лекичко и постепенно все повече и повече. Естествено, че той се върти, нали е бебе, но не му е неприятно, а и след това толкова го хваля, все едно е извършил най-голямото геройство. С ножицата отдалеч щракам, за да свикне със звука от рязането и да не се плаши. Също така му слагам нагръдника вкъщи (все още сме малки за излизане) по 15 мин. два пъти на ден, а за няколко минути правим разходки и обиколки из хола с повод (това е силно казано, защото той все още не разбира точно какво искам от него). При всички бебета кучета трябва да се проявява голямо търпение - не към белите, а по отношение на въвеждането им във всекидневието. И имайте предвид, че рутината е най-важното нещо. Повтаряйте едни и същи думи, в едни и същи часове правете определени неща. Излизането от ритъм може да доведе малкото куче до стрес. Благодаря ви и поздрави на всички, които обичат кучетата!

#395 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 November 2009 - 10:47 AM

хейй Мим привет миличка,
поздрави на Хари и браво за начина по който се учите на навиците на едно йорки.Старателна и грижовна си и резултатът няма да закъснее.
Тук има доста хора ,които ще ви помогнат със съвети,така,че очакваме сега само фотоси от вас :)

User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#396 Потребителят е офлайн   chockolina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 03:26 PM

Цитат(jujolinka @ Nov 6 2009, 04:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ааа Чоколинка ,ти откога имаш куче ,аз те знам от бг мама с бебе ,ама явно имате попълнения ..хиххи

Здрасти! smile.gif

И бебе, и кака, и куче... af_089.gif А куче имам отдавна - до преди 6 месеца имахме 13 годишен кучо, който почина точно в деня, след като бебето се роди. 5 месеца все едно ми беше празна къщата, щях да се побъркам... и така взехме Пепси. ae_085.gif

marrichella, кажи откъде да си я изтегля и аз тази книга за йоркитата, моля те!
User's Signature

Качена снимка

#397 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 04:15 PM

Здрасти! smile.gif

И бебе, и кака, и куче... af_089.gif А куче имам отдавна - до преди 6 месеца имахме 13 годишен кучо, който почина точно в деня, след като бебето се роди. 5 месеца все едно ми беше празна къщата, щях да се побъркам... и така взехме Пепси. ae_085.gif

marrichella, кажи откъде да си я изтегля и аз тази книга за йоркитата, моля те!
[/quote]

е как може да ти е била празна къщата след като си имала бебе ud_009.gif

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#398 Потребителят е офлайн   marrichella Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Interests:животни<br />музика<br />спорт<br />готварство

Публикувано: 06 November 2009 - 05:20 PM

Книгата си я изтеглих от торентите. Тук давам линка. Ако не можете да си я изтеглите, аз бих могла да ви я пратя по имейл, разбира се :) Тази книга е за човек, който не се занимава професионално с отглеждане на кучета. В нея няма да намерите медицински съвети със сигурност. Но пък се чете за един час и би могла да ви подскаже разни дребни неща.

http://thepiratebay....can_Pit_Bull_Te

#399 Потребителят е офлайн   chockolina Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 08:58 PM

marrichella, благодаря ти. ae_085.gif

lidiya, за теб бебето и кучето под един знаменател ли са?! ud_009.gif
User's Signature

Качена снимка

#400 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2009 - 10:32 PM

Не са под един знаменател но когато аз имах бебе нямах време да се сетя за куче !
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

• (33 Страници) +
  • « Първа
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22