Dog.bg Форуми : Хранене на Йоркширския териер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Хранене на Йоркширския териер

#101 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 November 2008 - 09:53 AM

А аз смятам че дупе знае две и двеста!
Жив пример за това са моите йоркшири от домашни играчки станаха питбули хапват всичко дори в повече пазят като немски овчарки бият се дебнат - страшна работа ...
извода е .... няма виновно куче за поведението си има виновни собственици!!! ;)
User's Signature

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751

#102 Потребителят е офлайн   yorki_svetla Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2008 - 12:56 PM

Подкрепям казаното на 100%  ;) -при мен е същото положение!
User's Signature

здрави и красиви
www.yorkibows.com

#103 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:59 AM

Вярно е, но аз се грижа за него едва от тази година. Единствения му проблем е, че когато види храна, е готов на всичко, за да се докопа до нея. Така са го обучили-идва до масата и всички му дават каквото поиска :huh: Пак добре, че като се разбра, че има тумор, не му дават кокали всяка седмица /от МакДоналдс/. На рентгеновата снимка стомаха му е пълен с кокали. Къде ги намира забутани в тревите, само той си знае. В нашия град всички баби хвърлят кокали навсякъде.
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#104 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 03:47 PM

горкото куче. Как може да има такива гьотверени?!  :o
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#105 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 11:30 PM

На мен сега ако ми падне такова куче, ще го обуча както трябва, а не както наще са го "обучили". На моменти се питам дали разбират нещо от кучета. Днеска ми викат "Ами ако ти вземем още едно куче, къде ще ходи до тоалетна? Навсякъде ще цапа, ще гризе мебелите" и т.н. :huh: Сякаш едно йорки много ще цапа и ще изгризе мебелите с големите си можни челюсти :D
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#106 Потребителят е офлайн   magnetik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 08 January 2009 - 01:36 AM

здравейте,аз храня моята йорки само с роял канин джуниър..тя е на 5месеца и и давам сутрин и вечер..когато беше в болница заради паровирозата лекарите ,които спасиха живота и ми дадоха много ценни съвети относно храненето..за малките породи не е полезно да ядат храната която ядем ние,за препоръчване е да консумират само гранулирана кучешка храна,малко ябълка,обикновенни бисквити,бяло пилешко месо-варено..от тогава не е боледувала дори от настинка,никакви стомашни разтройства и прочие.уверих се,че са били прави и разбрах,че колкото повече човешка храна ядат толкова по-лесно губят обонянието си...дано съм била полезна

#107 Потребителят е офлайн   Frodo II Икона

Публикувано: 15 February 2009 - 09:20 PM

Привет на всички от нас! От няколко дни имаме йорки. Утре му е третата ваксина и ще ходим на лекар. Фродо е на 3 месеца и се храни с гранулирана храна Хилс - супена лъжица и чаена лъжичка пастет, всичко това 2 пъти на ден. И калций разбира се, който схрусква с голям апетит. Определено обаче не се храни много активно. Дайте ми съвет - коя е най-добрата храна за йорки на 3 месеца? Роял Канин? Посъветвайте ме и за добър ветеринар за йоркита в София. Предварително Ви благодаря! Поздрави от нас двамата... :blink: :yahoo:

#108 Потребителят е офлайн   Frodo II Икона

Публикувано: 16 February 2009 - 05:23 PM

Лидия, много ти благодаря за бързия съвет и подробна инфо за докторите. Честно казано не очаквах, след като прочетох доста острия тон в този форум, което страшно ме озадачи...благодаря още веднъж, ще пиша пак...поздрави от мен - Хриси и Фродо :blink:!

#109 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2009 - 10:48 AM

Няма защо. Опитваме се да бъдем полезни един на друг. Острия тон се проявява само тогава, когато някой пита, обясняваш му, пак пита същото, пак му обясняваш и накрая се получава изнервена ситуация.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#110 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2009 - 09:28 AM

Добре дошъл Frodo за мене Хилс не е най-подходяща за йоркшири тъй като не е толкова овкусена и те не я харесват иначе качеството им е добро.
Опитайте Мерадог, Роял Канин или Еукануба резултатите са подобри.
Ако не изяжда цялото количество смалете количеството също така е хубаво да обезпаразитите кученцето някой път именно това води до безапетитие.
Поздрави :)
User's Signature

#111 Потребителят е офлайн   martina_a Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 March 2009 - 12:12 PM

Здравейте -благодаря ви,че ви има!От седмица имам един малък сладур в къщи, но все още не съм наясно с някои неща- за това се обръщам към вас :aa_002:
Ние сме на 50 дена-ядем бебешката на royal сanin или пастетчета.От прочетеното до тук разбрах че това е дажбата(1л гранули+1ч л пастет)-само не ми стана ясно смесва ли се?Иначе той е страшен дивак-омита всичко. Аз до сега му давах или само гранули или само пастет...проблема с гранулите е ,че не ги дъвче всички-повечето ги гълта!
Вторият ми въпрос е за калция-последно трябва ли да му давам отделно или не?
При лекаря ни дадоха едни таблетки витамини(миришат ужастно но ги схрускваме с кеф)
Искам да попитам и за козинката-тази паста за имунната с-ма достатъчна ли е или трябва и други препарати за мазане да ползваме?
Исками се да му купя четка за ресане(но тези телените които видях ми се струват зловещи направо :wacko: )
Въпрос за чистенето на ушичките-аз мога ли да го правя?Как и с какво или трябва ветеринар да се погрижи?
Предварително ви благодаря за отговорите :)
Поздрави
Mартина и Benjamin

#112 Потребителят е офлайн   radinaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 March 2009 - 01:04 PM

ЧЕСТИТО!!! :zz_223: :ft_159:
да ви е живо и здраво кученцето и добре дошли при нас
Ние този проблем с гълтането все още си го имаме,не сме на ясно що е това дъвчене на гранули
:tb_108:

#113 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2009 - 09:06 AM

Показване на мнениетоmartina_a, в Mar 25 2009, 11:12 AM, написа:

Здравейте -благодаря ви,че ви има!От седмица имам един малък сладур в къщи, но все още не съм наясно с някои неща- за това се обръщам към вас :aa_002:
Ние сме на 50 дена-ядем бебешката на royal сanin или пастетчета.От прочетеното до тук разбрах че това е дажбата(1л гранули+1ч л пастет)-само не ми стана ясно смесва ли се?Иначе той е страшен дивак-омита всичко. Аз до сега му давах или само гранули или само пастет...проблема с гранулите е ,че не ги дъвче всички-повечето ги гълта!
Вторият ми въпрос е за калция-последно трябва ли да му давам отделно или не?
При лекаря ни дадоха едни таблетки витамини(миришат ужастно но ги схрускваме с кеф)
Искам да попитам и за козинката-тази паста за имунната с-ма достатъчна ли е или трябва и други препарати за мазане да ползваме?
Исками се да му купя четка за ресане(но тези телените които видях ми се струват зловещи направо :wacko: )
Въпрос за чистенето на ушичките-аз мога ли да го правя?Как и с какво или трябва ветеринар да се погрижи?
Предварително ви благодаря за отговорите :)
Поздрави
Mартина и Benjamin

Честито за малкия сладур. Дажбата на royal сanin Yorkshire Terrier 29 junior e 50 г, на всеки пакет има таблица по колко се дава за дадената възраст. Аз храня мойте кучета с Ел Кануба и не им давам допълнително калции. Желателно е четката да няма топчета, тъй като къса косъма. Можете да започнете да го "тренирате" с чистетенето на уши за да свикне с манипулацията. Не се притеснявайте, тъй като ушния канал на кучето не е прав като при хората, а е под ъгъл. За истинското почистване на ушите по нататък може да ползвате на Вирбаг Епи Отик. Капвате изчаквате и после почиствате. Колкото повече неща се научите да правите сама, толкова по-малко ще ви се налага да плащате на ветринари. :mc_200:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   martina_a Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 07:02 AM

благодаря :ns22:
само не разбрах с какво да му почиствам ушетата-с клечки става ли :zz_218:

#115 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2009 - 11:05 AM

Показване на мнениетоmartina_a, в Mar 28 2009, 06:02 AM, написа:

благодаря :ns22:
само не разбрах с какво да му почиствам ушетата-с клечки става ли :zz_218:

да, с клечки за уши, но тези които са без ограничител и малко реванол
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#116 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 11:11 AM

Здравейте!
Моето кученце е на 6 месеца и половина. Сега сменя зъбките. От една седмица отказва да яде през деня, пробвам вече трети вид храна, овкусявам с пастет. Само вечер яде. Иначе е жизнено, ходим на разходки по 4 пъти на ден. След разходка само пие вода. Към 8 часа вечерта си изяжда малко повече от половината дажба. Теглото му е 1,950. Това е снимка на момчето. Да го водя ли на лекар или ? Ако може някой да ме посъветва ще му бъда много благодарна :uc_029:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#117 Потребителят е офлайн   YORK ANASTASIA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 12:16 PM

Нямате място за претеснение.
Първо бъдете упорита само върху един вид храна.... смяната на храната не е добро, а една храна давана поне 6 месеца дава свойте реултати.
Йоркшира има капризен стомах затова и сам определя колко му се яде. Аз имам много кучета който ядът само по един път на ден в ивестен период... така че няма място а безпокойство!!!
User's Signature

#118 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 01:51 PM

Много Ви благодаря за отговора YORK ANASTASIA! Вашите кучета са наистина прекрасни, доверявам Ви се на 101%!
User's Signature

Качена снимка

#119 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 07:45 PM

Мога ли да попитам какви точно са тези пастетчета,на коя фирма са?! ... някакви специални или?!
За първи път ги чувам,защото си храня големите мечоци предимно с гранула и варен ориз със месо,никога не съм давала такива неща,но ми се ще да купя за проба на малката.
User's Signature

Качена снимка

#120 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2009 - 09:17 PM

Пастетите са по-скоро като наградка. Най-добре си е гранулираната качествена храна. А иначе пастетите ги има във всеки добре зареден зоомагазин и са на различни фирми-производители, според вкуса на кучето и джоба на собственика
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни