- (9 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Плюшената Бони търси временен и/или постоянен дом
Публикувано: 21 November 2010 - 02:44 AM
Първо потърсете добре стопаните й - може някой да я търси и да му е мъчно за нея!
Не е редно веднага да пускате обяви, че й търсите дом.
Проверена ли е за микрочип?!
Разлепете хартиени обяви в района, където сте я намерили, както и във вет. клиниките наоколо. Не давайте подробности за кучето, само снимката и ваши контакти.
Ако някой трърди, че е негова, преди дори да ги срещнете, разпитайте добре за някакви специфични неща, които само нейният чове може да каже. Задължително изисквайте да докажат с паспорт, че кучето е тяхно.
Ако известно време не се намерят стопаните й (поне месец), чак тогава евентуално можете да й търсите нови.
Освен това, щом е женска е най-добре да проверите дали е кастрирана и ако не е, задължително да я кастрирате преди да я дадете на други хора.
Успех!
Дръжте ни в течение какво се случва с момичето
Заповядайте и в шар-пей подфорума тук, копирах обявата и там
#4 Guest_elitto_*
Публикувано: 22 November 2010 - 08:03 PM
Публикувано: 22 November 2010 - 09:13 PM
И проверявана ли е за микрочип? Как се разбира с други кучета?
Ако наистина е на такава възраст, според мен има нужда от по-сериозен преглед. Какъв е кожният проблем - диагнозата и лечението?
За съжаление нямам никаква възможност или идеи за временен дом, но бих искала да помогна поне с пълни кръвни изследвания и обстоен преглед при добър ветеринарен лекар.
Имайте предвид, че 10 години са сериозна възраст за шар-пей и милото момиче има нужда от спокоен дом, в който да изживее последните си няколко години. Да не говорим, че шансът някой да поиска да я осинови на такава възраст е нищожен. Доколко е сигурно, че е на толкова години?!
Публикувано: 23 November 2010 - 09:12 PM
Бони бонита в момента се намира в "рехабилитационен център" - клиника Добро хрумване. Утре ще й пуснат пълни кръвни изследвания, за да се види какво й е здравословнот състояние. Микрочип няма, а е и намерена с вързан черен кабел за врата, което сочи, че едва ли е изгубена.
Ще вземат й проба от оголените места, за да стане ясно има ли кожно заболяване и ако да, какво. Съответно от тук нататък следват обичайните грижи - обезпаразитявания, ваксина, каквото евентуално лечение е необходимо, разбира се и кастрация. След като поне имам повече яснота за здравния й статус, ще започна да й търся осиновители.
Междувременно... хора, много е сладко това момиче!!!
Много мила, добродушна и доверчива, кротка. Възрастна е, но може би по-скоро на към 7 години поне според мен - лекарите утре на светло ще я прегледат по-обстойно. Не е кретаща бабичка - тежи й възрастта, но си има енергия и хъс, тичка си и върти опашка.
Много възпитано момиче е - съвсем безропотно ми даде да я вдигна на два пъти, обича да се вози в кола и според мен дори и харесва. Много е спокойна и след като излюбопитства и обдуши всяко ъгълче на клиниката, си легна тихо и кротко в клетката. Ходи съвсем чудесно на повод.
Тъй като още от вчера ми беше притреперило под лъжичката за нея, сутринта дори преди да съм говорила с момичето, пуснало темата тук, бях взела одеало и кърпа за вечерта. Ех, забравих повода и нашийника вкъщи, но имаше кой да ми услужи Толкова бързах и ми беше нервно след работа, е забравих в офиса и фотоапарата, който уж специално заради нея с донесох. Нищо, де - утре ще гледам да се реванщирам с представяне на момичето.
Та... пожелайте ми успех, лека полека тръгваме към един по-хубав живот за Бони, сега остава и тя самата да има повечко късмет!
PS
Мнооого аматьорски клипчета от днес:
http://www.youtube.c...h?v=WIEHols60K0
http://www.youtube.c...h?v=WgJ94Oeuw6c
Публикувано: 24 November 2010 - 02:53 PM
Nickey,
Чакаме добри новини!
Публикувано: 24 November 2010 - 03:20 PM
Публикувано: 24 November 2010 - 03:24 PM
Никой не го гледа, кучето вероятно е изхвърлено.
Няколко загрижени човека са му направили къщичка и са го хранили след като е намерено преди около месец. Да не говорим, че куче в ужасно състояние, безпризорно на улицата и без никаква идентификация, не е ничие.
Довечера ще имам повече новини за момичето, но засега поне мога да кажа, че според лекарите е на около 5-7 години максимум, което си е добра новина, защото вече няма да й викаме "бабичка" и разбира се увеличава шансовете й за осиновяване!
Публикувано: 24 November 2010 - 10:39 PM
Браво на Теб! Стискам палци всичко да е наред с кучето, защото изглежда много красива въпреки кожното заболяване.
Късмет!!!!
Публикувано: 24 November 2010 - 11:52 PM
Бяхме на свиждане на момичето - да си поговорим с любимата ни Д-р Бобадова, да разходим и нагушкаме Бони и да й направим няколко снимки.
Кожния проблем засега не е ясен- от пробите на микроскоп не се изолират никакви гадове засега. Съмнението е за демодекоза (съвсем лечима) - засега ще й се дават хранителни добавчици за подсилване на кожата и козината, пак ще взимаме проби от време на време и ще се наблюдава. Все пак е много вероятно проблемът да идва от това, че Бони като всеки шар-пей има по-нежна кожа и не са й понесли условията на улицата. Докато не се види подобрение или не се установи конкретния проблем, няма как и да я изкъпен и ще си е все така смрадливичка
Направени й е пълна кръвна картина и резултатите й са повече от добри - съвсем в норма за куче, което е било бездомно. Освен безобидна брадавица на тила, има и туморче на една от млечните жлези. Утре сутринта ще я гледат на ехогаф, за да може евентуално да се установи дали е кастрирана и да решим как ще подходим по-нататък. Модернизирана е - обезпаразитена вътрешно и външно. До момента сметката й беше 56лв (стационар, ПКК, обезпаразитявания) с отстъпка за бездомни животинки. Засега имам възможност да се справя, но вероятно все пак ще се наложи да измрънкам за помощ по-нататък.
Момичето е много кротко и послушно - докторите я похвалиха как всичко им е позволила безропотно. Няма никакви проблеми нито с хора (мъже, жени, непознати), нито с кучета (мъжки, женски, дребуси). Не е нахална и така активна като лабрадорче примерно :) Но това си е типична характеристика за повечето шар-пеи, леко индивидуалисти си падат. Със сигурност вече ме помнеше от вчера, защото ми се зарадва и ми въртя опашка! Ходи си на повод, само понякога се инати да отиде в дадена посока и подръпва (отново, колко познато).
Иска ми се да имам по-цялостна представа за това какво ще й бъде необходимо като манипулации и лечение (най-вече държа да съм сигурна, че е кастрирана и ваксинирана), очаквани последващи грижи и необходими условия и чак тогава ще започна да пускам обяви за осиновяването й.
Както се вижда, бонБончето не е в особено представителен вид и е с доста опърпано кожухче, но гарантирам, че има ли си топъл и любящ дом, че разцъфне! Пак да кажа, кучоната е вероятно на 5-6 години и да е жива и здрава, може спокойно да си изкара още толкова в хубав бръчкав живот.
А ето и още картинки на сладураната:
И как изглеждат в момента задните й части (както и лактите на предните лапички, най-вече дясната)
Публикувано: 25 November 2010 - 03:17 AM
Публикувано: 26 November 2010 - 10:42 AM
Публикувано: 26 November 2010 - 12:18 PM
Гледаха я на ехограф и уж не се вижда матка, НО това никак не значи 100%, че е кастрирана. Може да се погледне пак след десетина дни.
Иначе, тъй като и тумурчето на мл. жлеза е добре да се махне, след като се закрепи кожния въпрос можем да планираме операция за тумурчето + да се погледне дали е кастрирана и съответно ако не е, да се свърши и тази хубава работа :) Това, обаче, трябва да стане след известно време, след като състоянието на кожата й козината й се подобри.
За тези неща вчера й биха противогъбична ваксина, а от днес е и на хранителна добавка за кожа и козина (Петнил).
Тук ще кажа, че ако някой случайно иска да ни подари подсилващи добавки за кожа и козина или пък малко специализирана храна, с Бони бихме му били безкрайно благодарни!!!
Засега Бони трябва да остане на стационар, защото не е ясен кожния въпрос. Когато постигнем подобрение, ще бъда много благодарна, ако някой може да й предложи временен дом (в София) иначе ще мога само да я оставя на хотел в домашна обстановка, но това струва парички...
Да обобщя, хубавата Бони е обезпаразитена вътрешно и външно, разбира се чудесно с всякакви кучета, супер е и с хора (включително непознати). Като цяло май се очертава като съвсем непретенциозно и безпроблемно куче, така че стискам палци съдбата й да се нареди добре. Много много ми е мъчно за нея и ми се иска да можех да я прибера вкъщи, но просто нямам тази възможност поради много фактори :(
Утре се надявам да й направя хубави снимки и ще действам по обявите.
Публикувано: 26 November 2010 - 08:56 PM
С Бони приемаме подранили коледни подаръци като: добавки за кожа и козина (в момента приема Петнил, но може и други подходящи), капки за уши Aurizon (15-20лв бяха), следваща противогъбична ваксина Biocan M (струва 15лв, след 9 дни трябва да бъде), а в момента най-вече бихме се зарадвали и ако някой има възможността да ни даде за нея малко специализирана храна за кожни проблеми.
С плюшката бихме могли да ви се отблагодарим поне с някоя нейна хубава снимка, пък а дано е и във все по-представителен вид!
И съм пропуснала да дам мейл ЗА КОНТАКТИ: nadia@velvet-heart.net
Моля мод да промени заглавието на темата на "Плюшената Бони търси временен и/или постоянен дом" и да махне телефона на момичето от първия пост, за да не я притесняват хора излишно.
Публикувано: 28 November 2010 - 06:47 PM
Вчера не само, че й бяхме на гости, но и я водихме на разходка в Борисовата градина!
Гъзарката тя, кое ли куче на стационар може да се похвали с такова нещо... Ама имах възможност и така го измислихме, за да можем и да направим хубави снимки на момичето.
Тя е по-добре - като цяло още си смърди, но козинката й ми изглежда по-добре.
Важно е да благодаря от сърце на samotnata , която засега е единственият ни подранил Дядо Коледа и ще ни осигури специална висококласна храна за кожни проблеми!
Специален поздрав за samotnata и Eukanuba
Иначе Бони определено не чува добре, но не смятам, че е напълно глуха. Има ужасяващо възпаление в ушите и вече ще се почиства редовно и лекува с капки. Не реагира като я повикаш, но като видя мен и приятеля ми, както и Ели (която беше пуснала темата още докато Бони беше на поляната в Люлин), много се радва и върти опашка, на Ели дори примрънкваше и сякаш разказваше нещо Чувства се добре, уверено и с любопитство се разхожда. Запозна се с разни кучета, които минаваха покрай мястото, където се мотахме и наистина е съвсем спокойна и дружелюбна кучонка!
Неудобно ми е, но ми се иска да помоля който има възможност, да ми помогне за Бони колкото има възможност и желание. Сметката й до вчера беше малко над 100лв и съм я покрила, но колкото и да не е грандиозна, вече ще срещам затруднения. Бихте могли да го направите както на общата сметка на подфорум "Без дом", така и директно на мен след уточнение на ЛС. Приемаме и подаръци от списъчето по-горе, както разбира се и разни лакомства или друго, което би могло да е от полза.
Е, ето и още от Бони в цялата й прелест!
С едно ново другарче
И още!
Както и малко типични шар-пей смешки
Публикувано: 02 December 2010 - 12:03 PM
Първо искам да благодаря специално на sweety_bonbon - първият собственик на шар-пей и човек от подфорума за породата, който реално ми помага за куче в нужда!!!
Тя отдели за Бони сумичка според възможностите си и аз и бонБони сме й безкрайно благодарни за жеста!
Кучонката е добре - лекуват й ушичките, дават й добавки за кожа и козина, хапва си вече специална храна - Eukanuba Daily Care Sensitive Skin. На кожните проби все още не излиза конкретен проблем, чисти са.
Довечера ще мина да я видя и после ще мога да ви кажа повече новини. За съжаление, обаче, следващата седмица поради лични причини вероятно изобщо няма да имам възможност да я посетя лично и затова довечера ще се постарая да й се подмажа с малко лакомства и много гушкане
Публикувано: 05 December 2010 - 04:46 AM
Носихме й подаръци - малко кучешки бисквитки и солети, една играчка да не скучае и парченца кучешка торта от рожденния ден на моите гуцета
Сладураната бавно, но славно се подобрява и чака дая огрее късмета за нови стопани. Доста пъти взимаха нови проби от кожата (free и от сърце), но засега без резултат. Похапва си със страхотен апетит от хубавата храна, която всъщност е ветеринарната Dermatosis, а не както бях написала предния път и е още по-добра!.
Козината й като цяло изглежда по-добре, на гърба й пониква нова. Само отзад все още изглежда доста зле, но според мен има поне малко подобрение спрямо преди.
Ето как горе-долу изглежда сега:
Днес й е било второто вътрешно обезпаразитяване, а в понеделник трябва да й сложат втората противогъбична ваксина. Сметката й за всички изледвания, ваксини, обезпаразитяващи, капки за уши, добавката за кожата и стационара до 10ти декември ориентировъчно ще бъде почти 250лв след добра отстъпка. След помощта на sweety_bonbon и при положение че Ели (момичето, което пусна темата за Бони в раздела "Без дом") обеща утре да помогне с 30 от тях засега висящи са стотина. Работя по въпроса с търсенето на стопани, но да видим колко време ще отнеме...
Честно казано, не съм обнадеждена да стане особено бързо, защото знам колко е трудно да се намерят подходящите хора дори за родословно и здраво куче, а и малко хора биха отворили сърцата си за такава като Бони. Ужасно мъчно ми е за нея и ако Авела не беше при нас със сигурност щях да си я взема въпреки че приятелят ми казва, че до момента щях да съм прибрала друго :) Да не говорим, че в сравнение с моите дизастъри, тя е много кротко и непретенциозно куче. Дори ми прави впечатление, че като се разхожда е чак прекалено индивидуална - ходи си, душка си, обикаля по нейни си дела и за да ти обърне внимание трябва буквално да се навреш пред нея. Малко е неориентирана и с лакомствата, но като разбере вече от коя ръка идват, се облизва... както ще видите по-долу.
Снимчиците ни не са много добри, защото беше мрачно, но все пак да се отчета:
Вижте каква е плезла-глезла
Нямах никаква възможност да останем да я видим за по-дълго, а и времето беше лошо. За десетина минути дъжда почти спря и използвахме намалението дасе разтъпчем в дворчето на клиниката и да направим няколко снимчици след като Бони си свърщи работите. Между другото, Бони пишка много смешно! Една от лекарките в клиниката казва, че е като жаба. Много странно е, че като кляка да пишка, си сгъва и предните лапи и реално леко поляга. Не би трябвало за това да има някава медицинска причина, нито показва нещо да я боли, но просто излежда смешничко
Ето и още няколко лакомо-позьорски от двора:
И пак си шльопна езика на носа
А това е брадавичката, за която бях писала. Любимата ни Д-р Бобадова казва "Е, к'во пък сега! Момичето си има копче"
Следващата седмица мен ме чака една малка операция и евенуално чак към края ще имам възможност да отида пак да я видя, но ще си поддържам връзка с клиниката и когато мога ще пиша. Ако междувременно някой ми пише тук или на мейл да има предвид, че от понеделник до петък не знам точно кога и дали ще мога да отговоря.
- (9 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »