- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
"Заедно" или "Поотделно" за Сеславци
Публикувано: 15 November 2010 - 02:48 PM
"Заедно срещу насилието над животните!!!
Днес, скъпи приятели, СЦН "Заедно срещу насилието над животните" подписа споразумение с ОП Екоравновесие за съвместно стопанисване на Общински Изолатор кв. Сеславци, гр. София. Изключително сме щастливи от този факт, защото той ни дава право и свобода да съблюдаваме процесите и дейностите на ОП Екоравновесие, както и да участваме в тя...х. В същото време ще упражняваме контрол върху спазването на процедурите, методи и дейности за извършване на лов, кастрации, хуманно отношение и благото на животните, спазването на общинските наредби и Закон за защита на животните.
Пожелайте ни успех и кураж! Заедно можем!"
Дискусията във ФБ.
Публикувано: 15 November 2010 - 10:18 PM
Цитат
- организиране на посещения на доброволци
- постоянен достъп до приюта
- съдействие, организиране, участие , чрез ангажирани от дружеството лицензирани ветеринари при лечението на животни , намиращи се на територията на приюта
- организиране на кампании
- разширяване на материалната база
- извършване на превантивни манипулации над животните
- право на контрол върху осиновителният процес
- право на участие в ловните екипи
- създаване на доброволни патрули
и други
Съдейки по написаното, това не е точно съвместно стопанисване, а по-скоро някаква съвместна дейност. Поне аз така си го тълкувам.
"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 15 November 2010 - 10:57 PM
Кристина, в 15 November 2010 - 08:23 PM, написа:
Цитат
- организиране на посещения на доброволци
- постоянен достъп до приюта
- съдействие, организиране, участие , чрез ангажирани от дружеството лицензирани ветеринари при лечението на животни , намиращи се на територията на приюта
- организиране на кампании
- разширяване на материалната база
- извършване на превантивни манипулации над животните
- право на контрол върху осиновителният процес
- право на участие в ловните екипи
- създаване на доброволни патрули
и други
Съдейки по написаното, това не е точно съвместно стопанисване, а по-скоро някаква съвместна дейност. Поне аз така си го тълкувам.
Днес беше подписано споразумение за сътрудничество , а не за стопанисване на изолатора..
Ние сме там , за да гарантираме хуманно отношение към животните , да упражняваме контрол върху осиновяванията , както контрол след това, медицински грижи , медикаменти, и други такива ... ще публикуваме информация ежедневно, какво се случва, както и какво се променя, като база и дейност... и така
Публикувано: 15 November 2010 - 11:25 PM
Другият ми въпрос е, как при бюджет над 1 000 000 лв Екоравновесие не е в състояние да поеме мед. грижи и медикаментите?
Публикувано: 15 November 2010 - 11:38 PM
neofly, в 15 November 2010 - 09:30 PM, написа:
Другият ми въпрос е, как при бюджет над 1 000 000 лв Екоравновесие не е в състояние да поеме мед. грижи и медикаментите?
Правилно сте видяли във Фейса.. написахме го стопанисване, което може да значи всичко, а и под влияние на положителните емоции стана стопанисване.. според мен не е голяма грешка, но щом се предава такова значение на разликата, няма да протестираме..
За второто можете да попитате Екоравновесие, ние бюджет нямаме
Публикувано: 15 November 2010 - 11:49 PM
Публикувано: 16 November 2010 - 12:02 AM
neofly, в 15 November 2010 - 09:54 PM, написа:
не е приют, а изолатор
има разлика... изолатор- кастрационен център и тестване на животни за агресия например, ей - такива неща
И понеже си копирате информацията от Фейса и то не цялата, както виждам ,като нищо да се подлъжат софианци с такава подрязана информация ..н е сте наясно изобщо какво пише в споразумението и какви права имаме, нито какво смятаме да правим .. поне изчакайте да обявим нещо , за да има някаква адекватна дискусия във форума.
Публикувано: 16 November 2010 - 11:17 AM
Публикувано: 19 November 2010 - 08:58 PM
За отварянето на манипулационна са нужни следните неща:
- маса за манипулации
- манипулационна лампа
- медикаменти
- превързочни материали
Разбира се това е само част от необходимите неща, за да направим живота на кучетата в приюта много по- добър!
Дарителски сметки :
BIC: BUIBBGSF
IBAN: BG57BUIB98881026247200
СИ БАНК
Титуляр : СНЦ " Заедно срещу насилието над животните!!!"
Чрез Pay Pal : paypal@zaedno-bg.org
На място: ВК " Добро хрумване"
"Княз Борис I" 125, София
( Има оставена кутия за дарения )
Можем да спасим не един живот, можем да облекчим не една болка, но всичко това ще се реализира единствено, ако обединим усилията си!
ЗАЕДНО можем повече!!!
Запознайте се и с постигнатото дотук в тази насока.
На 15 ноември 2010 г. СНЦ "Заедно срещу насилието над животните" подписа споразумение с ОП Екоравновесие за съвместна дейност в Общински Приют кв. Сеславци, гр. София.С настоящото споразумение страните се договориха да обединят своите усилия за осъществяване на съвместна дейност, свързана с грижита за безстопанствени и други животни, както и други позволени от закона дейности.
Повече информация за споразумението можете да получите тук:
Публикувано: 19 November 2010 - 11:19 PM
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 November 2010 - 11:32 PM
Помагайте хора! Малко сме и не можем да направи чудеса, колкото и да е странно за някои..и затова не бъдете твърде големи съдници защо някой прави нещо за стотиците изоставени...просто им благодарете!
Публикувано: 20 November 2010 - 12:16 AM
enokitake, в 19 November 2010 - 10:37 PM, написа:
Помагайте хора! Малко сме и не можем да направи чудеса, колкото и да е странно за някои..и затова не бъдете твърде големи съдници защо някой прави нещо за стотиците изоставени...просто им благодарете!
Не знам дали съм Ви разбрала правилно, но не съм целяла да се заяждам или да "съдя" някого. Егати докачливия народ.......разбира се, че всяка помощ е от значение .....за да има различни термини и названия, значи има значение на кое какво казват. Нито съм говорила за цели, нито за идеи .......... както и да е .... Дано куклата пътува безпрепятствено!
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 20 November 2010 - 01:06 AM
DessyD, в 19 November 2010 - 09:24 PM, написа:
Сеславци е вече общински приют и статута му е такъв.
Сътрудничество е , а не стопанисване
Ето линка към Фейсбук, където също тече кампанията за дарения за Сеславци . Ще намерите вече публикувана информация, но все пак ето линка:
http://www.facebook....160731637295451
Ако има други въпроси с радост ще ви отговоря
Публикувано: 22 November 2010 - 05:35 PM
Borizanov, в 20 November 2010 - 02:51 PM, написа:
Актуални снимки се качват в страницата на "Заедно срещу насилието над животните" във Фейсбук.
Ротвайлерите не са мъртви, а осиновени. И двата екзепляра бяха доста агресивни и несоциализирани и доколкото ми е известно новите им собственици са спецове в дресировката на тази порода. Така, че ако не си имал ротвайлер и нямаш добри познания в дресировката на такива породи, Сеславци е последното място откъдето ти препоръчвам да търсиш ротвайлер. Купи си малък, за да можеш да го обучиш и социализираш правилно. Тези в приюта са с тежки истории и неясно минало, и е опасно да ги взема лаик. Извинявай ако не си такъв, но и аз имам рот, а не можах да се справя с тези от Сеславци. Ако ти трябват за друга цел - няма да стане.
Успех - и отново препоръчвам, ако ще е ротвайлер да е закупен от приют с лиценз.
- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »